13 февруари 2017 г.

Картичкофурийска игра "Да творим заедно" - Гласуване за победител

Искам да обявя краят на Картичкофурийска игра - "Да творим заедно".
Благодаря на осемте екипа за чудесната съвместна работа. Сега е моментът да се насладим на създадените от тях красиви проекти.
Ще можете да видите изработеното от тях и да прочетете кратък разказ за съвместната им работа.

Aby ---- Красимира Кателиева
Темата, по която избрахме да работим е "Африка".
Създадохме албум с размери 22 / 22 / 7 см, който съдържа 6 листа. Всеки от тях е своеобразен джоб за съхранение на допълнителни снимки.
На всяка страница има много разгъвки, джобове и места за съхранение на спомените от едно пътуване до Африка.
Страниците са тематични, а почти всички елементи за украса са изработени ръчно.
Освен по албума, декупажна техника е използвана за направата на прекрасната дървена кутия.


Stefka Pashova ---- Боряна Александрова
И така. Как решихме какъв проект са направим с Боряна Александрова. Първо мислехме нещо Коледно, но срокът беше доста след Коледа и се отказахме от тази идея. После следвайки празниците дойде ред на Свети Валентин. Но там и двете бяхме на едно мнение-празника не е много наш. И какво има друго на 14 февруари-Трифон Зарезан. Наш, български празник. А и кой не обича хубавото руйно вино, споделено с добра компания. И така декупажа беше от раз ясен-кутия за вино, с бутилка и за гарнитура една чашка. А хартиения проект-картичка задължително (нали сме картичкофурии). Напълних чашите с прозрачен ембосинг за обем. А другото е библия/икона тип книга, което много ми хареса и реших да го направя -за първи път.

marie ---- Полина Панайотова
Като прочетох( не много внимателно) условията на това предизвикателство, съвсем спонтанно, без много да му мисля, се записах за участие в него. Така възникна и идеята за общият ни проект. Така, че за мен темата определено е „Спонтанност( във винтиж стил)“ Благодарение на него възникна едно чудесно сътрудничество, което надявам се ще прерасне в приятелство.
Не мога да не споделя своята благодарност към Поли, която изцяло се съобрази с мен, при избора на проекта, цветя , стила и не на последно място ми даде куп указания за заснемането. Отделно от това, ми изпрати и подари кутията към албума. Радвам се, че се запознахме и творихме заедно.
Присъединявам се към думите на Мария! Спонтанността ни водеше през целия проект! И да този проект беше непринуден, естествен, неудържим, самороден, свободен, интуитивен и мисля че красив! Благодаря на Деси за играта, благодаря и за това, че имах възможност да се запозная с една невероятна картичкофурия! Мисля, че декупажистите и картичкофуриите ни сближава желанието към красивото, но и има какво да научим едни от други - различни техники, материали...неща които могат да се ползват и при единия и при другия вид ръчно творчество! Благодаря Ви! Гласувайте за нас!


Боряна Маринова ---- luna
Един творчески екип е силен, когато всеки автор остане верен на себе си и стила си. Затова с Луна обсъдихме цветните комбинации, които допадат най-много и на двете, и се спряхме на класическата комбинация от черно и бяло. Предвид наближаващия празник на влюбените се очерта и темата – за Париж. Избрахме да направим картичка и кутийка за бижута.
За да бъде картичката по-интересна, реших да я направя по-различна, а именно pop-up, с тройна конструкция „водопад” на трите отварящи се страни (досега не съм виждала такава). При дръпване на панделката на челната страна се появява надписът LOVE, а от страни – се показват различни забележителности на френската столица. Исках да съм сигурна, че идеята може да се реализира, и си направих прототип, при това успешен.
Луна прие идеята ми с ентусиазъм и реши да изпълни кутията за бижута със същите дизайнерски хартии и снимки в тон с моята картичка.
Въпреки че сме в един град, двете работихме дистанционно, като няколко пъти си разменяхме снимки на различните етапи от работата. След като приключихме, се видяхме да пием кафе, за да се запознаем на живо и да подготвим снимките. Така се роди проектът „С дъх на Париж”…
От съвместния проект ще ми остане прекрасният спомен за няколко часа приятно прекарани с нов приятел и надявам се съмишленик.


Kakichka Kat ---- Стефанова
С Искра не се познавахме преди играта на Картичкофурии и когато се захванахме да работим по общия ни проект, установихме, че ни свързва любовта към Париж и вечно актуалния сред крафтърите символ на Айфеловата кула. Тя се захвана първа да направи своята дъска – избра за нея розово и бледожълто и постави в центъра и една романтична дама. Именно тази дама ме хвърли в дълбок размисъл, и вместо танцуващите франзели и дебелия готвач, които си представях първоначално в комбинация с Париж, залитнах в друга посока. Готварския тефтер на една уважаваща себе си дама, трябва да бъде различен, женствен и да приютява сред страниците си освен скучните рецепти още сентенции за храната, готвенето, а защо не и нещичко за танците в кухнята?
Искра одобри моята идея и взаимно разработихме довършителните детайли по нашите два проекта, така че да изглеждат като един цял комплект – от розовата панделка през Айфеловата кула до романтичния завършек със завъртулки. И мисля, че се получи доста добре.


Svetla ---- Елена Кирова
Едно предизвикателство и за двете ни - да твориш с човек, когото не познаваш, да се настроите на една вълна, за да се преродят два предмета в едно цяло… Незабравими чувства и спомени ще остави тази игра у нас. Избрахме да работим по тема 2 – “Албум и кутия”. Единодушно решихме, че ще работим по нещо нежно и красиво, в меки пастелни тонове. Виждайки картината на английската художничка Kay Boyce, си казахме - Това е! Така се роди подтемата ни - ще изработим предметите за една млада дама, чийто смисъл в живота е Балетът. Кръстихме я “Пътят към успеха”, за да покажем, че всеки човек трябва да вярва във възможностите си и да следва мечтите си.
Кутията е семпла и изчистена. В нея дамата, за която е предназначена, може да съхранява най-красивите си бижута, с които посещава балетните постановки. Както балерината улавя букетите от рози, затрупващи я на сцената и в гримьорната след всяко представление, така и ние решихме да използваме това красиво цвете в проекта си. Розите по кутията, както и рамката на албума са в перлен нюанс, с меки метални отблясъци. Това позволява да се постигне ефект на "движение" на цветовете, дължащ се на отразяването на светлината. А за разкош има поставена по една перличка, в средата на това прекрасно цвете.
Албумът е съобразен с размерите на кутията в същите тонове/цветове . На всяка страница има мисъл, даваща стимул и вяра в успеха. На предпоследната страница има тагчета за допълнителни мисли, които дамата да си впише. На последната - има джобче, в което да събира като спомен билетите от представленията, които е посетила…
Балетът ни въвежда в един вълшебен свят, изпълнен с мечти, младост и красота. Балетът е като да рисуваш картини по вода - това сравнение описва почти идеално магията на този вид изкуство.


Мария Лазова MLart ---- Геновева Христова
Тема на проекта - "Приятелството не е голямо нещо ,то е милион малки неща "
Благодарение на това чудесно предизвикателство в един отбор се оказахме две сродни души независимо от голямата възрастова разлика между насJ
Знаете как се получава понякога – още от самото запознанство усещаш че човека срещу теб е сродна душа .
Обсъдихме различни идеи за тема на проекта ,но в един момент на мен ми дойде идеята да не работим нещо стандартно , а да се спрем на темата с герои от приказките. Тогава Мария веднага допълни – даа ,прави ми се Мечо Пух !
А както знаете той е символ на истинското и вярно приятелство !
И така започнахме !
И благодарение на предизвикателството и на Мечо Пух ,се роди едно ново Приятелство !Което силно се надявам да продължи и за в Бъдеще !

Elli ---- Радина Анастасова
„МОСТОВЕТЕ на МЕДИСЪН“
Проектът е изготвен изцяло по едноименния филм, като надписите са абсолютно автентични – бележката, закачена на моста от Франческа, цитати от писмото, написано от Робърт до нея, както и автентични цитати от репликите и събитията във филма. Надписите върху хартията, обработена с техники за състаряване, са написани ръчно с писалка, а рисунките са нарисувани от Ели. Кутията е състарена чрез обгаряне и техниката брашировка, а капакът и е покрит след това със „100 ръце“ лак. :) Това е продукт на споделената страст по винтидж излъчването на две артистични дами, за които творческият процес е израз на техния вътрешен свят, отразен във всеки детайл от творбата им, сътворена в хармония с техните разбирания и усещания за красота и романтика ...


Това са готовите проекти.

Сега е ваш ред.
Изборът на екип победител ще стане чрез явно гласуване. В гласуването ще могат да участват само хора, занимаващи се с хартиени проекти или декупаж, които могат да потвърдят това с линк към албум, страница, сайт с публикувани създадени от тях неща. Без такъв линк гласът му ще се счита за невалиден. Гласуване без име на гласувалия, няма да се зачита.
Това са критериите, към които да се придържате като правите своя избор.
Цялостно въздействие на творбите, композиция и концепция,
качество на изработка - предимство ще ви дадат добри детайлни снимки,
оригиналност на идеята.
степен на сложност на изработките.
И разбира се най-важното условие - работа в екип :-) допълват ли се двата предмета и дали изглеждат като едно завършено цяло.
Всеки гласуващ следва да направи избор на 3 творби, като ги подреди от 1 до 3.
Гласуването ще става само под този пост. 


До 28  февруари ще очаквам вашите гласове.

Избраният екип победител ще получи награда от спонсорите на играта
Руми от магазин  Rumilina Art&Hobby от Стара Загора и
 фирма Ариста-2 ЕООД  - онлайн магазин www.arista-bg.com

49 Comments:

Vaska said...

I място: marie ---- Полина Панайотова
II място: Elli ---- Радина Анастасова
III място: Svetla ---- Елена Кирова
https://www.facebook.com/VGdesign-Bulgaria-1168806713146632/

detelinaart said...

1 во място Боряна Маринова
2ро място Какичка Кат
3то място Мария Лазова

Irena Geraskova said...

1 во място Мария Лазова-Геновева Христова
2 ро място Svetla - Елена Кирова
3 то място marie - Полина Панайотова

https://www.facebook.com/Beauties-of-Quilling-286667801528036/

Тотка Златева said...

i Totka Zlateva
1 място - Поли Панайотова
2 място - Радина Анастасова
3 място - Елена Кирова

Galia Peneva said...

1-во място marie - Полина Панайотова
2-ро място Svetla - Елена Кирова
3-то място Aby - Красимира Кателиева

https://www.facebook.com/galia.peneva.3/media_set?set=a.2137092745534.2110169.1192577051&type=3

silviq vangelova said...

Silvia Vangelova

1.Полина
2.Радина
3.Кр.Кателиева

https://www.facebook.com/Silvias-decoupage-494786693896765/

Emily Rimo said...

1-во място-Aby - Красимира Кателиева
2-ро място-marie - Полина Панайотова
3-то място-Svetla - Елена Кирова

Cvetelina Borisova said...

1-во място - Marie - Полина Панайотова
2-ро място - Svetla - Елена Кирова
3-то място - Мария Лазова-Геновева Христова

www.facebook.com/HandmadeByCvetelina

Мариана Кусхкиева said...

Марина Кушкиева

1.Боряна Маринова- Luna
2. Aby- Красимира Кателиева
3. marie - Полина Панайотова


www.facebook.com/BellezaArt-819040104837811/?ref=aymt_homepage_panel

Анонимен said...

1 Мария Лазова , Геновева Христова
2 Елена Кирова
3 Полина Панайотова

Емилия Иванова said...

1 Мария Лазова , Геновева Христова
2 Елена Кирова
3 Полина Панайотова

Росица Караманова said...
Този коментар бе премахнат от автора.
Анонимен said...

Донка Троянова
1. Мария Лазова - Геновева Христова
2. Боряна Маринова - Луна
3. Ели - Радина Анастасова


https://www.facebook.com/photo.php?fbid=185345194960604&set=a.185344931627297.1073741829.100004553742365&type=3&theater

DIMI JEKOVA said...

1 Svetla ---- Елена Кирова 2. Мария Лазова MLart ---- Геновева Христова
3. Stefka Pashova ---- Боряна Александрова

Наталия Янева said...

Наталия Янева

1. Elli - Радина Анастасова
2. marie - Полина Панайотова
3. Боряна Маринова - luna


https://www.facebook.com/media/set/?set=oa.1058102344319106&type=3

Галина Кръстева said...

1-во място: Elli ---- Радина Анастасова
2-ро място: Svetla ---- Елена Кирова
3-то място: marie ---- Полина Панайотова

анна марашева said...

1-во място Elli -Radina Anaztasova
2-ро място Svetla -Елена Кирова
3-то място Marie -Полина Панайотова

анна марашева said...

1-во място Elli -Radina Anastasova
2-ро място Svetla -Елена Кирова
3-то място Marie -Полина Панайотова

milena69 said...

Милена Маврова---
1-во място Radina Anaztasova--Elli -
2-то място Marie -Полина Панайотова
3 място: Svetla ---- Елена Кирова
https://www.facebook.com/milena.mavrova/photos_albums

Дони Попова said...

Донка Попова
1-во място - Radina Anaztasova--Elli
2-то място - Marie -Полина Панайотова
3 място: - Svetla ---- Елена Кирова
Ето и моята страничка:
https://web.facebook.com/%D0%94%D0%B5%D0%BA%D0%BE%D1%80%D0%B0%D1%86%D0%B8%D1%8F-%D0%A0%D0%B8%D1%81%D1%83%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B5-%D0%B8-%D0%94%D0%B5%D0%BA%D1%83%D0%BF%D0%B0%D0%B6-752671444763089/

Petia Kaneva said...

1.Elli-Радина Анастасова
2.Svetla-Елена Кирова
3.Marie-Поли Панайотова


https://www.facebook.com/Pety.K.Art.Handmade/

Monika Kalibradova said...

1. Мария Лазова MLart - Геновева Христова
2.Боряна Маринова - luna
3.Elli - Радина Анастасова

httos://www.facebook.com/kaliart90

Ивелина said...

1. elli - Радина
2. Svetla - Елена
3. marie - Полина

https://www.facebook.com/groups/388664221213278/files/

Елена Георгиева said...

1-во място: Elli-Радина Анастасова
2-то място: Боряна Маринова - luna
3-то място:Marie-Поли Панайотова

https://www.facebook.com/Eli.Ili.Arts/

Rossi Ruseva said...
Този коментар бе премахнат от автора.
Анонимен said...

Елена Гинзарова..
1-во място Elli -Radina Anaztasova
2-ро място Marie -Полина Панайотова
3-то място Боряна Маринова ---- luna

Анна said...

Анна Томбакова
1. marie - Полина Панайотова
2. Aby- Красимира Кателиева
3. Боряна Маринова- luna

Аhttps://m.facebook.com/anna.tombakova/albums/926066137428290/?ref=bookmarks

margarita ivanova said...

Маргарита Кючукова
1. Elli -Radina Anaztasova
2. Aby- Красимира Кателиева
3. Мария Лазова MLart - Геновева Христова


https://www.facebook.com/%D0%A0%D0%B0%D0%B1%D0%BE%D1%82%D0%B8%D0%BB%D0%BD%D0%B8%D1%86%D0%B0-%D1%81%D1%80%D1%8A%D1%87%D0%BD%D0%B8-%D1%80%D1%8A%D1%86%D0%B5-%D0%BE%D1%82-%D0%B4%D1%83%D1%88%D0%B0-%D0%B8-%D1%81%D1%8A%D1%80%D1%86%D0%B5-1657378614488863/?pnref=lhc

Маги said...

1.Боряна Маринова - luna
2.marie - Полина Панайотова
3.Elli - Радина Анастасова

https://allyoumaysaythatiamadreamer.blogspot.bg/

Дияна Георгиева said...

1. Elli -Radina Anaztasova
2. Aby- Красимира Кателиева
3. Мария Лазова MLart - Геновева Христова

Kristiyana Hadjieva said...
Този коментар бе премахнат от автора.
Kristiyana Hadjieva said...

1.Svetla - Елена Кирова
2.Боряна Маринова - luna
3.Kakichka Kat - Стефанова

http://kristiyanascards.blogspot.bg/

Петя said...

1.Elli ---- Радина Анастасова
2.Боряна Маринова ---- luna
3.Aby ---- Красимира Кателиева

Анонимен said...

1-во място Elli -Radina Anaztasova
2-ро място Svetla -Елена Кирова
3-то място Marie -Полина Панайотова

Mariana Genova said...

1 во място Svetla - Елена Кирова
2 ро място Боряна Маринова - luna
3 то място Мария Лазова-Геновева Христова

Анонимен said...

Керемида Арт-Маргарита Точева

1.Боряна Маринова-Luna
2.Svetla-Елена Кирова
3.Elli-Радина Анастасова

https://www.facebook.com/profile.php?id=100008032003472&ref=ts&fref=ts

sisitodov said...

1.Svetla-Елена Кирова
2.Боряна Маринова-Luna
3.Marie-Полина Панайотова
https://cardsmadebysisi.blogspot.is/?m=0

Галина Костова said...

1. Elli - Радина Анастасова
2. marie - Полина Панайотова
3. Svetla - Елена Кирова

https://www.facebook.com/galkakostova/media_set?set=a.391405354278591.94957.100002273908622&type=3

https://www.facebook.com/galkakostova/media_set?set=a.541380502614408.1073741831.100002273908622&type=3

Велизара Цолова said...

1 място - Боряна Маринова - Luna
2 място - Elli - Радина Анастасова
3 място - Marie - Полина Панайотова

https://www.facebook.com/Zaras-dreams-Velizara-Vasileva-127416240771310/?fref=ts

didimina said...

1. Elli -Radina Anaztasova
2. Aby- Красимира Кателиева
3. Мария Лазова MLart - Геновева Христова

https://www.facebook.com/profile.php?id=100000049854269&sk=photos&collection_token=100000049854269%3A2305272732%3A69&set=a.949276791750640.1073741832.100000049854269&type=3

Любослава Димитрова said...

1. Marie и Полина Панайотова
2. Svetla и Елена Кирова
3. Stefka Pashova и Красимира Кателиева

Росица Караманова said...

1. Геновева Христова
2. Радина
3. .Боряна Маринова- Luna
https://www.facebook.com/RonndaArt/photos/ms.c.eJw9yskJADAIAMGOgutt~;40FAuY7DAhVpT4TMpKHBdN2dVmATCr6D~_yN4ALKgw16.bps.a.270852873043352.62691.248313348630638/1101777249950906/?type=3&theater

Iliyana Mavrodieva said...

1. Svetla ---- Елена Кирова
2. Elli ---- Радина Анастасова
3. marie ---- Полина Панайотова (https://www.facebook.com/iliyana.mavrodieva.5/media_set?set=a.10153870981071548.1073741874.696096547&type=3)

Виолета Цветанова said...

1. Svetla ---- Елена Кирова
2. Elli ---- Радина Анастасова
3. Мария Лазова MLart - Геновева Христова

Rossi Ruseva said...

1-во място Radina Anaztasova-Elli
2-то място Marie -Полина Панайотова
3 място: Svetla - Елена Кирова

http://technologyofsurvive.blogspot.bg/

Zlatka Lekova - Mylona said...

Първо място Елли и Радина Анастасова "Мостовете на Едисън"
Второ място Красимира Кателиева и Аби "Африка"
Трето място Боряна Маринова Луна "Париж"

Zlatka Stoianova said...

1Кателиева 2.П.Панаьотова 3.Луна https://www.facebook.com/ZlatkaStqanova/

Пепа Николова said...

1-ВО МЯСТО Боряна Маринова-Luna
2-РО МЯСТО marie ---- Полина Панайотова
3-ТО МЯСТО Елли и Радина Анастасова "Мостовете на Едисън"

Велина said...

1.Aby ---- Красимира Кателиева
2.Svetla ---- Елена Кирова
3.Мария Лазова MLart ---- Геновева Христова
https://www.facebook.com/vtriphonova/media_set?set=a.187969547884026.50781.100000129454464&type=3