Картичкофурии ви канят да се включите в Десета Национална Картичкофурийска среща, която ще се проведе на 7-8 октомври 2017г. в хотел "Сити" гр. Стара Загора.
Каня всички, които ще присъстват на срещата за попълнят формата за участие. На нейна база ще се направят резервациите в хотела и ще се вземат решения за протичането на срещата. Моля да попълнят формата не само тези, които ще се настанят в хотел Сити, а също и тези, които ще използват друг начин за настаняване.

ФОРМА ЗА ПРИСЪСТВИЕ!

Картичкофурийско албумено предизвикателство 3 "Детски албум"Очаквайте и съветите на Консултанта на предизвикателството Ася Великова.

Представена публикация

Лятна Картичкофурийска Академия - Тема 6 Рози от филтър

В своето хоби използваме разнообразни материали, много от които си имат и друго предназначение. В новата Тема 6 от Лятна Картичкофурийска Ак...

14 юни 2016 г.

Как да си направим... Тейбъл картички/ Валя Калпакова

Как да си направим... тейбъл картички ни показва в своят урок Валя Калпакова от Крафтърски мечти.
За тези, които не знаят тейбъл картички са онези малки картички на които са написани имената на гостита на сватба или друго официално събитие. Можете да ги използвате и като придружаваща картичка към подарък.

В началото на сватбения сезон едно бързо уроче от мен. Как да си направим тейбълка от вида Open up без да даваме много пари за специални шаблони.

Нужен Ви е ъглов шаблон, който реже от едната страна, а от другата не. Става с практически всеки шаблон, който реже докрай само от едната страна. Измерваме си дължината в широката част . Тейбълката трябва да ни е с 2 см по-широка от шаблона. Моят шаблон е 9 см+2 см=11см широчина на картона.


Дължината на картона си я определяме сами, в зависимост от това, колко висока искаме да е готовата тейбълка. В случая 21:2=10,5 см височина. Отмерваме средата на картона и си го отбелязваме леко с молив, за да може да го изтрием след това.


Слагаме шаблона в средата на картона, като позиционираме и залепяме с временно тиксо, за да не се размърда при преминаване през машината. Минаваме през машината и изрязваме.После си превим релеф, ако имаме такъв, но с гумена или силиконова подложка. Тази стъпка съм я пропуснала, защото под картона слагам фоам и така режа и ембосвам едновременно.


Готовото картонче след преминаване с машината.Биговаме от края на прорязаното до края на картона .Това са въпросните 2 см, по 1 см от двете страни. Сгъваме.


Ето готовия продукт. Тейбълка без да даваме 30-40 лв за специален Open up шаблон. Много обяснение за няма и 5 минути работа.

Валя

0 Comments: