25 август 2015 г.

Картичкофурии представя ... Татяна Попова

Гостенката днес в Картичкофурии представя е изключително мила, сърдечна и също толкова талантлива. Всичко, което създава става просто прекрасно. Няма хоби, което да и се опре. Запознайте се отблизо с Татяна Попова:


1. Представете се и разкажете нещо за себе си ?
Здравейте! Благодаря за поканата да гостувам на Картичкофурии, за мен е чест да се представя пред толкова талантливи творящи феи!
Казвам се Татяна Попова и живея в Пловдив.
Моите хобита нямат нищо общо с професията ми, но страстта да изработвам различни неща не ми дава спокойствие откакто съм съзнателен човек. Шивашкото ми хоби/почти професионално/ отстъпи място на много по-креативни занимания. В началото беше Квилинга-признавам,че много от вас бяха моето голямо вдъхновение и недостижими върхове.

2. Какъв ви е ника и от къде произлиза?
Нямам ник, ще ме намерите на моята ФБ страница : www.facebook.com/tatyana.popova.92

3. Имате ли блог и кой е той, кажете нещо интересно относно създаването на блога си? – Блога, който направих с помощта на моя син, не поддържам, по-лесно ми е да публикувам във ФБ.

4. Oт кога правите картички и как започнахте?
През зимата на 2010-та много случайно попаднах на квилинг техниката, грабна ме веднага и започнах за правя съвсем аматьорски картички, подарих ги до една…и така се започна  ,


5. Какво ви носи хобито и как се отразява на ежедневието ви?
Моите хобита се превърнаха в смисъла, който изпълва ежедневието ми.
Има дни, в които едва дочаквам края на работното време, за да разпилея картони, шарени хартийки, цветчета, листенца, перлички…и какво ли още не.


Заровя ли се в тях, сякаш попадам в друго измерение, сякаш душата ми полита и трепти…
С еднакво силна страст правя картички, опитвам се да изработвам скрап-албумчета : .
Работя и в техника декупаж:
Не на последно място по ред и също с огромно удоволствие се престраших да изработвам и бижута от мъниста по стара техника, изплетени на една кука :
Обичам да експериментирам с нещо ново-ново цвете, нова сгъвка, нов шаблон или папка и полетът на тези експерименти се случва все около малките нощни часове, когато е тихо и градът е заспал.

6. Имате ли любим/и материали и как и от къде си ги набавяте?
Обичам да пазарувам от магазинчетата за хоби-материали в Пловдив-при Руми, Дони от Кламер, Талантино, защото обожавам да разглеждам и да се радвам, да ах-кам и ох-кам по красотите, които са запълнили рафтовете. Освен това живият контакт с момичета не може да се замени с нищо.

7.Предпочитаният от вас стил и техника на правене на картички?
Не мога да кажа, дали някой стил ми е по-любим от друг, не съм и сигурна дали имам стил. Най-вдъхновяващо е това, което творя в конкретния момент. Във всяка картичка, всеки декупажен предмет или изплетено бижу има вложени много емоции, желание да се получи най-красивото нещо, вдъхновение, подсказано от поръчителя и лек сюжет за конкретния повод.

8. Какво време отделяте на хобито си и ако имахте повече време какво бихте направили ? – Цялото ми време и внимание отделям за хобитата си, понякога ми се иска денонощието да е поне 48 часа ;) Много ми се иска да отделя повече време на микс-медия, и декупажни техники, и схеми за мънистата, и…и…още…и още…Искам всичко, но май няма да ми стигне само този живот... 

9. Разкажете за своята първа картичка и ако искате можете да я покажете.
Ето това са няколко от първите ми картички, днес ме е срам да ги покажа, но преди няколко години ги смятах за личните ми шедьоври ;)


10. Картичката, която считате за най-хубава, заредена с най-много емоции, значеща най-много за вас. Кога и по какъв повод я направихте? Покажете я ако желаете
До днес смятам, че картичката, която остана в сърцето ми, е квилинг по една картинка, изпитвам силен сантимент към нея, правих я за колежка:

11. Вашето мнение за КФ и въобще какво значи блога за вас и какво бихте ни пожелали (по желание)?
Мили Картичкофурии, пожелавам ви този ентусиазъм, с който поддържате блога да бъде все така силен! Благодаря за информацията и интересните техники, които публикувате в летните академии. Поздравления за всички нови предизвикателства, които предлагате!

1 коментар:

BEARKIS каза...

Поздравления за Таня и все така креативна!!!