Наближава 8 март и ви каня да го отбележим отново с традиционната в Картичкофурии размяна - 8-ми март по Картичкофурийски 2017г.
Запишете се под ТОЗИ ПОСТ до 23,59ч в неделя 26 февруари.
Картичкофурийско парти - Седем години Картичкофурии!

Каним ви на Картичкофурийско парти, за да отбележим заедно 7 години от създаването на Картичкофурии!
Седем години - седем теми в едно предизвикателство!

Чувствайте се добре дошли на нашето ПАРТИ.

Ще очакваме вашите творби до 23,59 ч. на 28 февруари!
Картичкофурии ви кани да се включите в своята нова Картичкофурийска игра - Да творим заедно - игра за декупажисти и картичкоправещи. Какво ще кажете да опитаме нещо ново и да поиграем на една съвместна игра.
ГЛАСУВАНЕ ЗА ПОБЕДИТЕЛ

13 юли 2015 г.

Как да си направим ... Пъстри панделки/Валя Калпакова

Искате да използвате интересни и оригинални панделки в своите проекти, но не разполагате с такива. Вижте как можете лесно и бързо да си направите свои такива. Валя Калпакова от Крафтърски мечти е подготвила този полезен урок:

Много често ни се случва,да нямаме под ръка точния модел дизайнерска панделка,затова сами може да си направим,дори да е тематична.

Нужни са ни тебеширени мастила Versa Majic или металикови пигментни Brilliance. Може да става и с други мастила,но не ползвайте Memento или Staz On, изпробвано разливат отпечатъка на панделка.


Миниатюрни печатчета до 1 см.

Едноцветна сатенена панделка.

С хартиено тиксо опъваме и залепяме панделката върху самовъзстановяващата дъска или гладка повърхност.Ще ползваме оразмеряването за оринтир

Вземаме си прозрачния печат.Залепяме на акрилно блокче и започваме да отпечатваме един мотив през определено разстояние.Не натискаме много,за да не размажем изображението. После сменяме мотива и използваме втори цвят,като запълваме празните пространства,като гледаме всичко да е съразмерно.Тези мастила натрупват мастило след няколко отпечатвания,затова забърсвайте след 5-6 намастилявания.Не е нужно след всяко.

Готовият резултат.

Вариант с други цветове и други печатиТова са панделките, които аз изработих.


1 Comment:

Мирослава Иванова said...

Страхотна идея- не съм се сещала :) Благодаря - ще я изпробвам :)