6 декември 2014 г.

Как да си направим ... Картичка с дантелени салфетки

Здравейте, не знам дали си си спомняте картичката победител от Хелоуинското предизвикателство на Мария/smiles/,
но реших вместо да ви описвам нея, да ви покажа в едно лесно уроче как правя тези малки красоти с основа дантелени салфетки.

За начало ви трябват две изрязани на Big Shot-а дантелени салфетки (знам,че много от вас имат точно този шаблон, но става и с всяка друга подобна форма).
Втората стъпка е да направим тялото на картичката, което изрязваме с голям кръг от прегънат на две картон. Важното е да поставим шаблона така,че да остане не-срязани около 2 см по прегъвката,които ще държат двете части.
След това залепяме внимателно отпред и отзад двете салфетки като внимаваме да си съвпаднат от двете страни.
След като се залепят добре леко прегъвам в ъгъла където се съединява картона, но ако искате да ви се отваря по-добре може и да изрежете малко от задната част.
Картичката се отваря на страни за това последното, което правя е да маркирам горе и долу. На мен понякога ми се случва да пропусна тази стъпка, а тя е важна, защото всичко се крепи право само на две съседни вълнички.
Ето и как я аранжирам преди да залепя всичко останало, защото е важно и да балансираме украсата от ляво и дясно така, че да не натежи много само от едната страна.
Ето ви и снимка на готовата снежна картичка,
Желая ви приятни приготовления за предстоящите празници.
Кали (KalySto)

3 коментара:

Unknown каза...

Прекрасна е и Коледната и Хелоуинската! Благодаря за урока :)

Unknown каза...

Чудесна картичка!Много благодаря за урока!!!

Sophie каза...

Страхотни са! За съжаление такава щанца за салфетки още нямам, но това не ме отказа да пробвам да направя нещо подобно. Благодаря за урочето и вдъхновението, Кали! https://www.facebook.com/SophiesCreativeBox/photos/a.560020490737303.1073741841.485906811482005/783218768417473/?type=1&notif_t=like