6 април 2014 г.

Как да си направим ... Оригами далия - София Арнаудова/Sophie

Искате ли да си направите оригами цвете и да украсите с него картичката си? Научете се как да направите това от урока на Софи.
Здравейте,
днес при Картичкофурии ще ви покажа уроче за много лесно и много ефектно хартиено цвете, което става само с няколко сгъвки и може да се използва в зависимост от размера си като красив централен елемент или част от декорация.
Цветето е съставено от 8 или повече кръгчета, бройката им може да я напаснете накрая, когато залепяте отделните части. Тук аз изрязах с помощта на шаблон с диаметър 4см 8 кръгчета и едно по-голямо бяло, горе-долу двоен диаметър на кръгчетата, което по-късно ще ни послужи за основа. Важно е малките кръгчета да имат две лица, т.е. или да са от такава дизайнерска хартия, или да слепите два вида цветна хартия една за друга.

Следващата стъпка е да направим отделните листенца на цветето от всяко кръгче. Сгъването става по следния начин:


Сгъваме през средата на две половинки

Половинката сгъваме отново през средата на четвъртинки


Разгъваме и обръщаме с другия цвят към нас и правим според четвъртинките следните две сгъвки, които образуват остър ъгъл- това е единият край на листенцето.


Обръщаме отново и сгъваме същите две страни, така че да се срещнат в средата.


По този начин сгъваме всички изрязани малки кръгчета.

Остава да ги залепим към основата- голямото бяло кръгче, което изрязахме в началото. При мен се наложи да изрежа още едно кръгче и да намаля диаметъра на основата, но тук всеки може да си прецени индивидуално.



Като завършек може да залепим в центъра копче и след това да продължим с дизайна на картичката.

2 коментара:

free style creating by Villy каза...

Страхотно цвете се е получило!!!Много благодаря за подробното описание- практично за начинаещ като мен!
Всичко добро!
поздрави

bejko каза...

Харесвам по-различните неща за нашите картички.Използването на оригами е чудесна идея.Благодаря ти Софи за урочето !Надявам се скоро да покажеш и картичката с това красиво оригами цвете.Поздрави:)