15 февруари 2014 г.

Картичка победител в КФП № 203

Здравейте!
Казвам се Ася Великова и от скоро правя картички като ABCrafter. Запалих се, тъй като обичам да екпериментирам и творя различни неща. Минала съм през рисуване върху стъкло, шиене, мънистени цветя, изонитена техника и какво ли още не. Няколко пъти уваствах в предизвикателствата на Картичкофуриите и вече се бях примирила, че не мога да стигна тяхното ниво, когато случайно попаднах на предизвикателството на Петя ден преди да изтече.
Сега специално искам да благодаря на Петя за отправеното Картичкофурийско предизвикателство и да кажа, че идеално изпълни ролята си на вдъхновител – поне за мен.
Тази картичка направих бързо, лесно и ужасно много се забавлявах. Исках да покажа и предизвикам себе си и изобретателността си, като съчетая картичка-телескоп и телескопично изображение. И така, като начинаеща, нямам все още всякакви джунджурии и използвах налични материали и хитрини. Например, поради липса на принтер, сама направих печата на изображението с котетата. Сега, тук се отваря друга тема за това как да си направим сами печати от пенокартон (гумиран лист, fun foam) с или без Big Shot, което бих могла да разкажа друг път за любопитните. Все пак показвам как изглеждат печатите ми.
Измислила картинката, вече беше лесно. Наредих трите бели сърца едно върху друго по големина, залепих ги с хартиено тиксо и отпечатах образа. След това, просто ги отлепих и добавих сините сърца, като почерних с тампонче краищата. Оставаше да сглобя и украся картичката.
Тъй като нямам брадс (все се чудя дали да си купя и кога ще го ползвам), намерих решение – конче и синче. В моя случай метализиран сребърен конец и перличка. Тук идва леко трудната част, защото трябваше така да монтирам сърцата, че конецът да не се вижда. Затова започнах от най-малкото към най-голямото. Сами ще се досетите как – залепените 2 най-малки сърца дупча със средното по големина бяло сърце, прекарвам конеца и мънистото, залепям конеца и чак тогава залепям средното синьо сърце. И се получи страхотно. Със следващите по големина сърца – аналогично. После украса, перли за разкош и ГОТОВО!

Да си призная, все още си играя с тази картичка. Много ме забавлява начинът, по който пада надолу и променя формата си.

1 коментар:

Petya каза...

Благодаря ти за много интересната публикация! А и трябва да разкажеш някой път - как да си направим печати.