8 юни 2013 г.

Вариации на тема Дърво - Крафт Фактори

Здравейте сръчни Картичкофурии! Ние сме Наталия и Галя от магазин за хоби материали Крафт Фактори.

Във връзка с отправеното от нас предизвикателство на тема Дърво, сме подбрали продукти от нашия магазин, които смятаме, че ще ви подскажат някои идеи и ще ви свършат чудесна работа.

Един от инструментите, които избрахме, е шаблонът за изрязване Разлистено дърво:


Ето още един вариант на триизмерната картичка за вдъхновение от предизвикателството, този път в розово и зелено:


Изрежете последователно три дървета. С ножица разрежете между клоните и листата на две от дърветата. Залепете ги едно върху друго, като най-отдолу оставете неразрязаното дърво. Прегънете листата и клоните на горните два слоя леко нагоре и получавате кичесто, обемно дърво. За по-голяма дълбочина можете да затъмните леко средния слой и по-силно долния слой, или да използвате три различни нюанса на един и същи цвят, като най-отдолу е най-тъмния, а най-отгоре е най-светлия.
Винаги изрязвайте фигурите една по една, за да не претоварвате щанците.

Папката за релеф Дърво, част от наградата за нашето предизвикателство представлява силует на дърво без листа:


Този изчистен дизайн е красив дори сам по себе си, а със съвсем малко декорации може да се превърне в какво ли не – дорисувайте цветя или листа за пролетно настроение, или украсете с малки цветни панделки за по-нестандартно празнично усещане:


Добавете висулки като катинарчета, сърца и ключета за романтично любовно послание, или няколко сребристи паяжини по случай Хелоуин.


Папката за релеф със структура Кора на дърво
може да послужи за основа на най-различни проекти:



Папката за релеф Вишневи клонки създава впечатление за източна, азиатска естетика:



Подбрали сме също някои материали, като тази Дизайнерска хартия, имитираща структура на дърво:



Освен, че може да бъде страхотна основа за скрапбукинг проекти, с тази хартия можете да облечете кориците на книга или тефтер, а също и кутийки. Можете също да изрязвате отделни елементи, които искате да изглеждат дървени, например като тези “дървени” цветя:


Комплектът картони със структура на дърво
включва по 4 броя от три цвята – бяло, бежово и кафяво:



Това е и втората част от наградата в нашето предизвикателство.
Текстурата е толкова изразителна и реалистична, все едно е правена с папка за релеф! Картоните са в удобен А5 формат – само една сгъвка по средата и основата за вашата двойна картичка е готова!

И накрая, макар и само заради името, което носят, не можем да се сдържим да не включим Дистрес мастилото Изсъхнало дърво от Ranger


и Дистрес пудрата със същия сиво-син цвят:
Това са някои от идеите, които успяхме да нахвъряме. На вашето въображение оставяме как могат да се комбинират тези инструменти и материали един с друг и с прилагането на различни техники.

Крафт Фактори

Няма коментари: