17 юни 2012 г.

Картичка победител в КФП 119


Обмислях създаването на картичка, която да възпроизвежда снимката от хедъра на блога, още преди Течето да обяви предизвикателството. Идеята за това ми беше дала наскоро моя приятелка, но някак бях отложила начинанието за неопределен период от време. След обявяването на предизвикателството обаче, задачата тутакси излезе на преден план и постепенно визията на картичката се оформи в главата ми.
Отправна точка на всичко беше един урок от руски сайт, който показва как да се изработи лавандулов цвят /в публикацията в блога съм сложила линк към урока/. После мислих доста как да направя тревния фон от снимката - той е един такъв размазан и доста ярък. Спрях се на домашно правена хартия и честно казано очаквах, че ще ми се получи по-наситен цвят, но поради липса на алтернатива я използвах такава, каквато стана. После дойде ред на пеперудата. Тя май ме озори най-много, защото за останалите неща използвах отъпкани пътечки и опита на други хора, а в случая направата й беше пълна импровизация. Опитам се да нарисувам пеперуда, подобна на тази на снимката, сложих оризова хартия върху рисунката, за да предпазя куилинг лентичките, а после с помощта на инструмент за куилинг /също домашно производство/, поставка за компютърна мишка, топлийки и лепило запълних крилцата с навити хартиени лентички. Следващото предизвикателство беше телцето - след няколко опита то доби сегашния си вид- и най-накрая пипалцата и крачетата, за направата на които най-подходяща ми се стори тънката тел, като в края на пипалцата сложих топченца от течни перли.
Не мога да кажа колко време ми е отнела изработката на картичката, защото правих отделните елементи няколко вечери поред, за по час-два, а сглобяването на картичката стана в края на седмицата, когато имах повече свободно време.
Искам още веднъж да благодаря на Течето за високата оценка, а също и да поканя всички отново тук на 6 юли, за да видите с какво ще ви предизвикам.

2 коментара:

Te4eto каза...

Знаех си аз, че ще ми е интересно да прочета повече за тази картичка!
Тези дни при първа възможност ще ти изпратя наградата.

Ellie каза...

За мен беше удоволствие да се включа в предизвикателството :)