Картичкофурии ви канят да се включите в Десета Национална Картичкофурийска среща, която ще се проведе на 7-8 октомври 2017г. в хотел "Сити" гр. Стара Загора.
Каня всички, които ще присъстват на срещата за попълнят формата за участие. На нейна база ще се направят резервациите в хотела и ще се вземат решения за протичането на срещата. Моля да попълнят формата не само тези, които ще се настанят в хотел Сити, а също и тези, които ще използват друг начин за настаняване.

ФОРМА ЗА ПРИСЪСТВИЕ!

Картичкофурийско албумено предизвикателство 3 "Детски албум"Очаквайте и съветите на Консултанта на предизвикателството Ася Великова.

Представена публикация

Лятна Картичкофурийска Академия - Тема 7 - Как да си направим салфетка или рамка с ъглов пънч

Как да намерим ново приложение на ъгловите пънчове ни учи Картичкофеята Адриана Салева . Тя подготви за нас урочето за Тема 7 от Лятна Карти...

1 ноември 2011 г.

На фокус в Картичкофурии - Ultimate pro -Крафтърски куфар - Как се прави плик.

Здравейте Картичкофурии!
Екипът на "Работилница Фантазия" продължава да Ви запознава с разнообразните функции и удобства на
Крафт куфара -Ultimate Pro.


Искаме да Ви представим сега една от многобройните възможности на Ultimate  Pro нагледно.
За целта подготвихме един мини урок в снимки и текст.

"Как се прави плик с помощта на Ultimate  Pro"

Ето и нашата схема за плик. 1.Вземаме  лист с размери 21см на  21см.От този размер ние ще направим плик с размери 11см на 16,5см.
2.За да ни е по-лесно  номерираме всеки един от ъглите  1,2 ,3 4, .
3.Поставяме ъгъл   1 на дъската за биговане  с надпис  C  .Биговаме един път и сваляме листа 5мм по –надолу  за да биговаме втори път . 3.Завъртаме  вече  номерирания лист да дойде на цифрата 3 т.е  срещуположната страна   (или по диагонал )на  цифрата -1. Поставяме ъгъл   3  на дъската за биговане  с надпис  C.Биговаме  един път и сваляме листа 5мм по – надолу за да биговаме втори път.
4 .Поставяме ъгъл 4 на дъската за биговане с надпис Е . Биговаме един път и сваляме листа 5мм по –надолу  за да биговаме втори път . 
5. Завъртаме вече номерирания лист да дойде на цифрата 2  т. Е срещуположната страна на цифрата 4. Поставяме ъгъла на Е и биговаме по вече познатия ни начин.
Важно е когато се бигова плик  да се следва схемата 1- C;3-C;2-E;4-E(цифрите са вече номерираните от нас ъгли. ). Така изглежда бигован плика от всички страни  1,2,3,4 ,всяка една от страните  трябва да се засича със другата.Вече засякъни ъглите ние ги изрязваме под ъгъл от 90 градуса .

Прегъваме на бигованото място  и вече имаме получен готов плик  с размер в който побираме картичка А6.


Това е вече нашия завършен готов плик ,който изработихме от  картон с размери 21см х 21см. Можем да изработим плик и по наши размери само трябва  внимателно да следваме указаната ни схема на куфара .