Картичкофурийско албумено предизвикателство 5 - "Коледен албум"
Очакваме вашите коледни албуми до 3 януари 2018г.

2 януари 2018 г.

Картичкофурийско предизвикателство 357 „Подарък от сърце“

Здравейте,
на нас от www.madewithlove.bg се пада честта да Ви предизвикаме за последен път, тази година, в „Картичкофурии“.
Ние сме онлайн крафт и арт магазин. Предлагаме голям асортимент от продукти за скрапбукинг, квилинг и декупаж.
При нас може да откриете машини за рязане и релеф Sizzix, щанци за изрязване, тримери за рязане, дъски за биговане, пънч – дъски за пликове и кутии, перфоратори crop-a-dile, дизайнерски хартии, средства за лепене, декоративни елементи и какво ли не…
Влезте в www.madewithlove.bg и сами разгледайте или ни последвайте във фейсбук страницата ни - https://www.facebook.com/madewithlove.bg/
Темата на предизвикателството, която сме подготвили за Вас е „Подарък от сърце“.
Сигурно сами се досещате, че там където има „сърце“ няма изисквания, правила и норми. Имате възможност да интерпретирате по темата, да творите на воля и използвате всякакви материали и елементи, които са Ви на ♥.
Няма нужда да казваме, че подаръка, който сме подготвили за победителя, в предизвикателството ни е от ♥!
А той е:
- Дизайнерско блокче 12“ х 12“ Dovecraft The Magic of Christmas,
- Дизайнерско блокче 6“х 6“ Dovecraft The Magic of Christmas,
- Брокатен лист А4 – сребро
- Броканет лист А4 – злато
- Брокатен лист А4 – бял
- Захаросано снопче – бяло
- Захаросано снопче – тъмно червено
- Захаросано снопче – сребро
- Комплект от 5бр. мини елхички
- Мини шишарки 20бр. – 25х8мм
- Мини шишарки 20бр. – 25х46мм
Насладете се на предизвикателството като за последно…за тази година!

Благодаря на екипа на www.madewithlove.bg за сърдечното предизвикателство!

Вдъхновения по темата създадоха Картичкофеите:Крайният срок за участие е 23,59ч на 1 януари 2018г.

Моля, да участвате с НОВИ ПРОЕКТИ, създадени след датата на задаване на предизвикателството.  Добавяйте всяка участие като отделен линк. И моля с проект участвал в  едно Картичкофурийско предизвикателство да не участвате в следващо. При  публикуване на участие в блога си или фейсбук страницата си/албума/ добавяйте линк към съответното  предизвикателство, в което участвате с картичката си. Участия без линк водещ към предизвикателството, в което са включени, няма да бъдат зачитани!
15 декември 2017 г.

Картичкофурийско предизвикателство 5 - Консултантските съвети на Ралица Пехливанова

Как можете да изработите два основни вида гръбнак за албум ви показва днес Консултантът на Картичкофурийско албумено предизвикателство 5 "Коледен албум" - Ралица Пехливанова


Здравейте картичкофурии,
В това уроче ще Ви споделя два начина по които правя гръбнаците на своите албуми. Много от Вас ги знаят и прилагат успешно, но за тези които са в „чуденка” , се надявам това да им е полезно.
Единият начин е ето този: разграфиявате си листа на равни разстояния и така се получават едни ивички,които после се прегъват.


Сгъвате две съседни ивици, оставяте по един интервал празен и след това пак новата сгъвка. Така се получават така наречените „ушички”, към които се залепват страниците на албума.


Ето тук имаме три ушички, т.е. имаме гръбнак с три ребра – за три листа или шест страници.


Този начин Ви позволява да си направите броя на ребрата колкото поискате. Обикновенно го ползвам когато картона е по-тънак, тъй като там където се сгъва хартията става двойно.

Това е другият начин:

Наслагвам двете части една върху друга. Ушичките са 1см, всяка следваща част е по-голяма от следващата с толкова, колкото искате да Ви е разстоянието между самите страници. Такъв вид гръбнак правя когато ползвам дебел картон. При него обаче се съобразявам че страниците стават ченет брой.12 декември 2017 г.

Картичкофурии представя... Деси Димитрова

Въпреки, че от скоро е в нашите среди тя бързо навлезе в скрапбукинга и започна да създава прекрасни неща, които не могат да останат незабелязани. Картичкофурии ви представя отблизо Деси Димитрова - една многостранно творяща и много талантлива дама.

Здравейте, картичкофурии!

Казвам се Десислава Димитрова. Благодаря на Деси за поканата! Майка съм на двама сина – 23г и 11г. По образование съм конструктор на дамско облекло и доста години работих по специалността си. И преди скрапбука , и сега обичам да плета играчки на една кука. Дизайните на играчките в 99% са мои. Малка част от играчките ми:

За първи път чух за скрапбука от Маги Маринова - I'm a dreamer преди малко повече от 10 години. Но тогава не ме заплени, въпреки, че се възхищавах на всичко, което прави. Възхищавам се и сега на нейната работа.
По същество – започнах да се занимавам със скрапбук преди малко повече от година. Оказа се един изключително обаятелен и приказен свят и абсолютно предизвикателство. А аз съм човек, който обича предизвикателствата.
Започнах срамежливо и неуверено с правенето на картички. Естествено, харесвах си ги, но не бях готова да ги показвам, защото по мое мнение все нещо не им достигаше. Така се появи едно предизвикателство на Маги Маринова, в което се осмелих да участвам. И неочаквано за мен, Маги ме избра за победител. Победата ми вдъхна увереност и аз смело се впуснах в изучаването на скрапбука. Това е картичката, която направих за предизвикателството на Маги

Най-обичам клипчетата на Ем – Милена Йорданова. От нея съм научила адски много неща. И сега да не решите, че всичко знам и всичко мога. Напротив, имам още мноооого какво да уча. И с удоволствие продължавам да се уча. Познавам и общувам с много момичета, на чиято работа се възхищавам истински, които за мен са еталон и които ме карат – без да знаят – да се усъвършенствам и постоянно да си вдигам летвата. Скоро няма да ги стигна, но винаги ще ги следвам.
Обожавам да правя албумчета – всякакви, най-вече облечени с плат. Посветих цяла година от времето си, за да се науча да правя различни конструкции и не спирам до тук. Искам да знам повече за албумите.

Картичката, която съм направила и е заредена с най-много емоции и ми е най-любима, е ето тази:

Направих я за юбилея на една страхотна дама. В нея трябваше да бъде прибран подаръкът и от компанията – страхотен подарък – билет за двама за великия Стинг в Щутгард. Билетът-подарък не пристигна навреме за празника и се наложи буквално в последния момент да импровизираме със заместител. В крайна сметка успяхме, импровизацията беше повече от успешна, а получателката приятно изненадана.

Нямам любим стил и техника. Но имам желание да разуча нови техники и по-специално да се гмурна в необятния свят на микс медията и работата с дистрес оксидите. И това ще стане, не веднага, но ще стане.


Това е един от първите ми албуми

Какво са Картичкофуриите за мен? – На първо място са абсолютна необходимост. Това е мястото, където момичетата могат спокойно да се включат в състезания – така наречените предизвикателства. А предизвикателствата ни карат да сме креативни, да се стремим да дадем най-доброто от себе си, за да спечелим наградата. Какво по-хубаво от това!? Тук искам да благодаря и на он-лайн магазинчетата за крафт материали, които често подсигуряват наградите за победителите! Това е много вдъхновяващо, особено за момичетата, които стартират сега и чрез наградата могат да си позволят да си купят мечтания печат или пънч примерно.
Какво бих ви пожелала?! – На вас Картичкофурии желая много здраве преди всичко! А на всички, които обичат да правят картички, албуми - бъдете любопитни, искайте да учите, бъдете критични към себе си, вдигайте си летвата постоянно и се стремете да надскачате всеки път себе си. И не забравяйте да се забавлявате!