7 август 2017 г.

Лятна Картичкофурийска Академия - Тема 5 - Да си направим пеперуди

Тема 5 на Лятна Картичкофурийска Академия подготви Картичкофеята Ели - Усмихната Сръчковка .

Вариантите да си направим пеперуди са толкова крилати, колкото е и въображението ни. Днес ще ви споделя няколко чудесни идеи, които ще направят картичките ви пърхащи.

1. Пеперуда по шаблон.
Интернет изобилства с готови за разпечатване шаблони на пеперуди. А ако не разполагате с принтер – достатъчно е с малко повече сръчност да очертаете сами контура на пеперуда. Или да използвате готов пластмасов шаблон.
Много ефектно се получава, ако се насложат две или три пеперуди с еднакъв или различен размер на крилете една върху друга, а всеки пласт е изработен от различна дизайнерска хартия. Лично аз много харесвам, ако един от пластовете крила е изрязан от вестник или хартия с ноти. За финален щрих и повече реалистичност ръбчетата могат да бъдат обработени с цветно мастило. Приятна закачка е да добавите тяло от канап или от цветни камъчета.


2. Пеперуда с перфоратор.
Интересна идея е изрязването на пеперуда и залепянето на получилия се елемент малко над изрезката, все едно пеперудата е „излетяла” от листа.

А замисляли ли сте се, че перфораторът може да послужи да си направим сами шаблон за работа с бои или мастила?!

3. Пеперуда с печат.
Лесен за изпълнение и даващ ни много възможности за украсяване е вариантът с отпечатване на пеперуда с печат и оцветяването й с мастила, акварелни моливи или маркери. Можем да печатаме директно върху хартията или върху вече направен отпечатък да залепим още една – 3D пеперуда.
Най-любимо ми е оцветяването на пеперуди с 2 вида дистрес мастило, което дава възможност за красиво преливане на цветовете.


А може да оцветите крилата и с ... брокатен лак за нокти. След изсъхване миризмата му изчезва напълно.
Ще се радвам да съм успяла да ви вдъхновя да опитате нещо ново и вашите картички да полетят, а защо не и да ме изненадате с ваши по-нестандартни хрумки за пеперуди. Очаквам красивите ви проекти!

В своята работа можете да използвате само един от предложените пеперудени варианти. Вие решавате кой да е.

Краен срок за изработка на проекта 14 септември.

Всички теми от Лятна Картичкофурийска Академия 2017 и условията за участие в нея можете на научите от ТОЗИ пост.






Няма коментари: