27 октомври 2017 г.

Картичкофурийско предизвикателство 353 "Акварел"

Здравейте прекрасни творящи картичкофурии!
Аз съм Ивелина от Ivka-molivka art. Радвам се, че имам възможността да задам тема, върху която да се развихрите.
Това, което често успява да ме докосне е красотата във всички нейни форми. Една от тях разбира се е изкуството претворено върху платно или лист хартия. Красотата от допира на четката върху платното и следата, която се превръща в изящно видение ..... Възхищавам се на всички, които успяват да претворят мечтите си в красиви картини.
Моето предизвикателство към вас е да провокирате художника в себе си и да създадете картичка в акварелен привкус. Посоката, в която ще се развихрите изберете сами. Можете да използвате акварели, мастила, печати, папки за релеф, изрязани елементи и цветя, или каквото ви харесва, стига през всичко това да прозира илюзията за акварел.
Награда разбира се ще има, но тя ще бъде изненада!
Дайте воля на въображението си и се забавлявайте!
Ще очаквам с огромно нетърпение вашите проекти!
Ивелина

Благодаря на Ивелина за акварелното предизвикателство!

Акварелни проекти за вашето вдъхновение създадоха и Картичкофеите:








Крайният срок за участие е 23,59ч на 9 ноември 2017г., четвъртък.

Моля, да участвате с НОВИ КАРТИЧКИ, създадени през седмицата след задаване на предизвикателството. Добавяйте всяка картичка като отделен линк. И моля с картичка участвала в едно Картичкофурийско предизвикателство да не участвате в следващо. При публикуване на участие в блога си добавяйте линк към съответното предизвикателство, в което участвате с картичката си. Участие без добавен линк към предизвикателството на Картичкофурии няма да се зачита.Няма ограничение в броя на участията.








20 октомври 2017 г.

Картичкофурийско предизвикателство 348 - Обзор

Привет картичкофурии!
Сезонът на сватбите е бил цветен, изпълнен с красота и приятни емоции.
Благодарим на всички, които се включиха в нашето предизвикателство с прекрасните си проекти.
Победител е Мариана Неделчева с нейният слънчев комплект картичка с кутийка.
С пожелание за нестихващо творческо вдъхновение и до нови срещи!

Rumilina Art&Hobby

Благодаря на екипът на Rumilina Art&Hobby за сватбеното предизвикателство!

Благодаря на всички, които се включиха в него!

Честито на победителката!

Мариана Неделчева ти си и Картичкофурия на седмицата! Можеш да използваш нашият банер в блога си, като добавиш КФП 348 2 септември - 2 октомври 2017г.

В Картичкофурийското трио, избрано от Картичкофурии, по реда на участие влизат:

Галина и Нейка

...Just Me...


sisi todorova

Честито момичета!
Вие също можете да използвате нашият банер,

като добавите към него КФП 348 2 септември - 2 октомври 2017г.

19 октомври 2017 г.

Как да си направим... Асансьорче - двойно плъзгащ механизъм/Татяна Попова

В You Tube има много урочета за двойно-плъчгащ механизъм или както аз му казвам Асансьорче  Представям ви в снимки моят начин :
Аз искам да монтирам две снимки с размери 9/13 см-това е най-малкия стандартен размер. Закрепвам ги на картонче, което ги рамкира и е с размер 10/14 см. Подготвям картон с размери 33/14 см, който биговам вертикално през 1,5 см и имам резерва за залепване 1,5 см.


Трябва да изглежда така :

На едната крайна прегъвка оформяме мастото за плъзгащия механизъм, който ще остане скрит.


Изрязваме малки ленти там където трябва да се закрепи водача. За водач аз използвам лента от целофан за опаковане на букети. Самата лента е с 0,5 см по-тясна от мястото на закрепване и се монтира леко хлабаво, за да се движи свободно. Залепваме с двойно-лепящо тиксо.


Пристъпваме към монтиране на снимките – за плъзгане нагоре на плъзгащата целофанена лента залепваме парченце двойно-лепящо тиксо и върху него срагаме картичката така, че да не излиза от очертанията на основата.


За плъзгане в обратна посока надолу залепваме тиксото в горния край на водещата лента, а картичката лепим така че лицета й да гледа в същата посока като другата.


В резултат трябва да изглежда така :


Вече може да затворим основата на механизма и проверяваме дали движението е правилно и свободно.


Подгъваме свободния край и го залепваме, монтираме и панделки или шнур, който ще ни помага за асансьорното движение.


Сега остава само украсата, съобразена с проекта ни

Благодаря, че изчетохте до края и приятно творене.

14 октомври 2017 г.

Картичкофурии представя... Илияна Мавродиева

На Картичкофурии гостува една мила и нежна млада крафтърка, която обича да експериментира, да научава и да опитва нови неща. Запознайте се отблизо с Илияна Мавродиева.
1. Представете се и разкажете нещо за себе си ?
Здравейте! Благодаря за поканата да се представя пред всички четящи прекрасния блог на Картичкофурии. Аз съм Илияна – пловдивчанка, която живее в град София! По професия съм бизнес анализатор, обучител-доброволец в една неправителствена организация и подпомагам дейността на едно училище в чужбина. И отскоро - експериментатор в света на ръчното творчество. Обичам да посещавам нови места, хубавата храна, да правя парти-изненади за приятели.
2. Какъв ви е ника и от къде произлиза? Не
3. Имате ли блог и кой е той, кажете нещо интересно относно създаването на блога си?
Съвсем отскоро имам блог - http://craftyfairies.blogspot.bg/. Може би мотивация за създаването му бяха предизвикателствата на Картичкофуриите. За тях е необходимо линк към блога с публикацията за участието или пък към съответната фейсбук публикацията. Аз реших, че не искам за участията си да публикувам информация и снимки във фейсбук страницата си и затова създадох този блог. В същото време, прецених, че това е добро решение да запазвам нещата, които съм направила. Много по-удобно е, отколкото, когато се сетя за нещо, да търся къде, на кой компютър, в коя папка съм запазила нещо. Пък и така, мога да си записвам някои детайли към снимките. Все още не съм намерила време да кача всички неща в блога, но малко по-малко и това ще направя.
4. Oт кога правите картички и как започнахте?
В интерес на истината, картички правя понякога, обичайно за Коледа за мои колеги. В предишната ми месторабота, заедно с моята колежка Деси се събирахме извън работно време и лично създавахме коледните картички, които допълвахме с още нещо – малко сладичко и нещо дребно - коледно. Така подготвените неща, тайно оставяхме на бюрата на колегите, така че в последния работен ден преди празниците, те да ги намерят и макар и с малко да допринесем за празничното им настроение.
Повече ми допада да правя неща, които са тематични за партита или конкретен повод. Харесва ми да си създавам цялостна визия за нещата спрямо човека, за който те трябва да донесат щастие, да ги организирам и да създавам каквото мога, или да намирам кой да го направи. Имаше период, в който ми беше трудно да намирам кой да ми реализира идеите и обикновено не за особено нормален срок. Беше ми съвестно да тормозя момичето, чиято работа много харесвам. И така, реших да посетя няколко работилници,за да придобия малко познания за някои неща.
5. Какво ви носи хобито и как се отразява на ежедневието ви?
Това прекрасно хоби ме релаксира, провокира творческото мислене у мен, креативността, удовлетвореността от научаването на нещо ново. Времето, в което нещо творя (или в повечето случаи проучвам как се твори) е време, в което изключвам за околния свят и нещата, които се случват в ежедневието и това е много зареждащо за мен изживяване.

6. Имате ли любим/и материали и как и от къде си ги набавяте?
Не е тайна за повечето, че обичам да пазарувам материалите си от Англия. Следя промоциите, а там има доста и така успявам да си купувам неща на ниска цена и такива, които ги няма в Бълагрия. Понякога купувам неща от чисто любопитство, в последствие като разгледам за какво става въпрос, как се използва, се случва и да разбера, че не е за мен и няма за какво да го използвам. Но знаете ли!? Пристрастила съм се към пазаруването на крафт материали. Като видя промоции на някакви неща и ми е много трудно да се въздържам. Превърнала съм се в тотален шопохолик на крафт материали. Досега не ми се е случвало да харча толкова много пари за нещо друго. Понякога чак, сериозно се чудя дали не е време да се обърна към специалист-психотерапевт. Става ми съвестно за какво харча парите си. Анализирам и осъзнавам, че това е подтикнато от факта, че съвсем отскоро се занимавам с изработването на ръчни неща и всичко ми е толкова ново, непознато, че имам желанието да купувам колкото се може повече неща, за да видя и пробвам за какво става въпрос. Чудя се, дали някога ще мога да се контролирам!?
7. Предпочитаният от вас стил и техника на правене на картички?
Има страшно много техники за правене на картички, като много от тях не съм пробвала, все още или пък съм имала не много успешни опити. Мисля, че като натрупам повече опит и експериментирам с повече техники, ще мога да определя дали имам любима техника, с която аз да работя. В момента смятам, че всички техники са много ефектни.
8. Какво време отделяте на хобито си и ако имахте повече време какво бихте направили?
За съжаление, не успявам да отделям толкова време за това хоби, колкото ми се иска на мен. Това е и причината бавно да напредвам в експериментирането. Имам списък от проекти, които искам да опитам и за които съм си накупила материали. Но за съжаление, засега са на изчакване. А предстои да започна и подготовката за тазгодишните картички и подаръци за моите колеги.
Мисля, че бих се радвала ако можех всеки уикенд (времето, в което не работя) да е моето време за творене. Засега обаче не е така и използвам обикновено времето, в което моята половинка е в командировка, извън работно време и разбира се, когато нямам други ангажименти с моята доброволна работа и срещи/ събития с моите приятели. Приятелите ми се чудят кога успявам да правя всичко, с което се занимавам!? Но когато човек е увлечен в нещо, намира време, макар и не толкова, колкото му се иска.
9. Разкажете за своята първа картичка и ако искате можете да я покажете.
Между другото, първите ми картички бяха на коледна тематика и ръчно рисувани. За съжаление, не съм правила снимки и няма как да покажа. Но бяха на бяла основа и нарисувани коледни мотиви и надпис със златист молив.

11. Вашето мнение за КФ и въобще какво значи блога за вас и какво бихте ни пожелали?
Блогът на Картичкофуриите е страшно полезен откъм информация, а постоянните предизвикателства определено са нещо, което провокират моето творческо мислене (поне откъм творчески идеи). Благодаря на целия екип на Картичкофурии, за това което са създали и че винаги са много мили и вдъхновяващи.
Бих искала да се обърна към всички начинаещи творци (като мен) и да ги посъветвам да не се притесняват да питат в творческите групи, когато нещо им е любопитно или не им е ясно. С хората, с които досега се съм запознала, съм се убедила, че винаги има кой доброжелателно да сподели своя опит и съвет. А ако на някой му е необходимо, аз мога да бъда полезна с информация и съвети за пазаруването от някои английски магазини.
Пожелавам на всички читатели много творчески вълнения!

13 октомври 2017 г.

Картичкофурийско предизвикателство 352 - "Състарено"

Предизвикателство днес към всички нас отправя Бонка Калинчева.

Има едни такива стилове, които ни носят спомени от отминали времена и ни вдъхновяват. За да ги постигнем използваме най-различни техники - накъсване, дистресване, оцветяване с различни мастила и даже с кафе. Така ние състаряваме своите проекти.

Състарено - това е темата на предизвикателството, което с което ни предизвиква Бонка.

Можете да използвате каквато техника желаете.

Това са картичките - вдъхновение на Бонка:

Наградата за победителя ще бъде изненада.

Благодаря на Бонка Калинчева за състареното предизвикателство!

Състаряващи техники в своите вдъхновяващи проекти използваха Картичкофеите:



Крайният срок за участие е 23,59ч на 26 октомври 2017г., четвъртък.

Моля, да участвате с НОВИ КАРТИЧКИ, създадени през седмицата след задаване на предизвикателството. Добавяйте всяка картичка като отделен линк. И моля с картичка участвала в едно Картичкофурийско предизвикателство да не участвате в следващо. При публикуване на участие в блога си добавяйте линк към съответното предизвикателство, в което участвате с картичката си. Участие без добавен линк към предизвикателството на Картичкофурии няма да се зачита.Няма ограничение в броя на участията.






9 октомври 2017 г.

Картичкофурийско предизвикателство 349 - Обзор

Скъпи сръчковки, признавам че ме затруднихте, и то много.
Седмица след края на предизвикателството "Без думи", все още се чудех коя от вас да избера за победител. Всички участия бяха прекрасни, и разказваха своята собствена история.
Имаше обаче 2 картички, пред които можеш да стоиш цял ден съзерцавайки ги, и те всеки път да ти разказват нова и нова история.
Много ми бе трудно да избера една от тях, защото бяха много различни една от друга - едната хаотична и богата на елементи, избухваща пред погледа ти, а другата чиста и семпла, но с много дълбоко съдържание.
 Това бяха картичките на Поли Христова

и на Мария Чочева.

Е, все пак победителя трябваше да е един, и в крайна сметка това е Мария. Картичка, пред която можеш само да мълчиш и слушаш, слушаш, слушаш...
Наградата за Мария е ваучер на стойност 20 лв. от български крафтърски магазин.
Очаквам Мария да се свърже с мен, за да уточним как да си получи наградата .
Благодаря на всички ви, талантливи сръчковки, че взехте участие в моето предизвикателство!

Силвия - Craft Studio Sis

Благодаря на Силвия - Craft Studio Sis за безмълвното предизвикателство!

Благодаря на всички, които се включиха в него!

Честито на победителката!

Мария Чочева ти си и Картичкофурия на седмицата! Можеш да използваш нашият банер в блога си, като добавиш КФП 349 15-28 септември 2017г. Ти ще вдъхновяваш останалите участници на 10 ноември 2017г.

6 октомври 2017 г.

Картичкофурийско предизвикателство 347 - Обзор

Здавейте,
явно малко ви затрудних с предизвикателството, съдейки по малкия брой участващи.
Малко, но със страхотни проекти!!!
Победителя е Ивелина Банкова с нейните страхотни чудовища:

Марта

Благодаря на Марта на движещото се предизвикателство!

Благодаря на всички, които се включиха в него!

Честито на победителката!

Ивелина Банкова ти си и Картичкофурия на седмицата! Можеш да използваш нашият банер в блога си, като добавиш КФП 347 1-14 септември 2017г. Ти ще вдъхновяваш останалите участници на 27 октомври 2017г.

За да получиш наградата си пиши на Марта във Фейсбук - https://www.facebook.com/marta.makedonska.

4 октомври 2017 г.

Картичкофурийско предизвикателство 348 „Сезонът на сватбите“

Пролет, лято, есен, зима – предизвикателства за картичкофуриите винаги ще има!
Те идват тихо или със бури страшни, с парещи лъчи и жълто -огнените си страсти.
Но един сезон ще е непреходен в творчеството ни и във времето!
Тържествен и бял е, дантелено нежен е! Фееричен и радостен, ретро, модерен е,
радостно-тревожен, за душата безвреден е!
Разгадахте ли, уважаеми темата наша?!
„Сезонът на сватбите“ е вашата задача.

Привет, картичкофурии!
Ние от Rumilina Art&Hobby ви предизвикваме с тази винаги актуална тема и очакваме да се наредите на хорото с вашите празнични проекти!
Това е нашето вдъхновение за вас:
А това е наградата за победителя:

Rumilina Art&Hobby

Благодаря на Rumilina Art&Hobby за сватбеното предизвикателство!

Разнообразни вдъхновяващи проекти на тема Rumilina Art&Hobby създадоха Картичкофеите:

Сватбена картичка без цветя и панделки ?! Ами да – оказа се възможно! Пищните цветя и панделки замених с мънистена декорация – изонит. А тя прекрасно допълни холивудския вид на двойката, за да се оформи цялостния Гетсби стил на картичката.









Крайният срок за участие е 23,59ч на 3 октомври 2017г.

Моля, да участвате с НОВИ ПРОЕКТИ, създадени след датата на задаване на предизвикателството.  Добавяйте всяка участие като отделен линк. И моля с проект участвал в  едно Картичкофурийско предизвикателство да не участвате в следващо. При  публикуване на участие в блога си или фейсбук страницата си/албума/ добавяйте линк към съответното  предизвикателство, в което участвате с картичката си. Участия без линк водещ към предизвикателството, в което са включени, няма да бъдат зачитани!