31 юли 2017 г.

Лятна Картичкофурийска Академия Тема 4 - Цветя от паус

Лятна Картичкофурийска Академия продължава с Тема 4, която е Цветя от паус по урочето на Ралица Пехливанова от рубриката Как да си направим... Красиви и ефирни цветя от паус/Ралица Пехливанова.



Целият урок можете да научите от ТОЗИ пост.

Вие можете да използвате шаблони за цветя или пънчове, с които разполагате. Изработете цветя от паус като приложите техниките от този урок и ги включете в своите проекти.

Краен срок за изработка на проекта 14 септември.

Всички теми от Лятна Картичкофурийска Академия 2017 и условията за участие в нея можете на научите от ТОЗИ пост.






26 юли 2017 г.

Картичкофурийско предизвикателство 342 - Обзор

Благодаря на всички участници в моето предизвикателство „Без дизайнерски хартии”! Изключително много ме затруднихте при избора за победител, тъй като видях много интересни и красиви картички.
Картичката, която най-много ме впечатли е № 7 Марта и нейния фотоапарат, който беше като истински.

Въпреки, че бях подготвила само една награда, не успях да се огранича с един победител и избрах още 3-ма от участниците, на които искам да изпратя нещо макар и скромно от мен:
№ 3 Мария Чочева,


№ 14 Даниела Велкова

и № 25 Kakichka

Моля да ми пишете на magit_todorova@yahoo.com или във Facebook- Margarita Marinova, за да Ви изпратя наградите.

Благодаря на Маги за интересното предизвикателство!

Благодаря на всички, които се включиха в него!

Честито на победителката!

Марта ти си и Картичкофурия на седмицата! Можеш да използваш нашият банер в блога си, като добавиш КФП 342 7-20 юли 2017г. Ти ще вдъхновяваш останалите участници на 1 септември 2017г.

25 юли 2017 г.

Картичкофурийско албумено предизвикателство 3 - Консултантските съвети на Ася Великова

Консултантът на Картичкофурийско албумено предизвикателство 3 "Детски албум" - Ася Великова ви е подготвила един много полезен урок за това как да поставите анкер на страниците на вашите албуми.
Това е клипчето, от което да се научите как се прави:
Очакваме вашите албуми в Картичкофурийско албумено предизвикателство 3 "Детски албум" до 1 септември .

24 юли 2017 г.

Лятна Картичкофурийска Академия - Тема 3 Да си направим сами алкохолни спрей-мастила

Тема 3 от Лятна Картичкофурийска Академия е отново по уроче на Картичкофеята Ели - Усмихната Сръчковка . Тя ще ни научи как в домашни условия можем Да си направим сами алкохолни спрей-мастила

Една хитринка, с която можем да спестим не малко средства и в същото време да си осигурим творчески чудеса, е саморъчно да си направим алкохолни спрей-мастила. Нужни са ни само: бои за яйца, чист спирт, топла чешмяна вода и пулверизаторче, което можем да закупим от магазинче "За един лев" или козметичен магазин.


Съотношението на вода и спирт в готовата ни смес трябва да е 1:1. Приготвям я така: половината шише наливам с топла вода и пускам една капсула боя. След като се разтвори напълно и водата истине, доливам шишето догоре със спирт. Разклащам и имам готово за ползване алкохолно мастило.


Това са малко боядисани от мен хартии:


Най-често използвам следните три техники за оцветяване (основата ми е най-обикновен картон с дебелина 250 или 300 гр. или акварелен картон - с какъвто разполагам в момента):
1. По-наситените (зеленият и тъмнолилавият картон по-горе) са оцветени с пулверизиране на спрейове върху напълно сух картон.
2. Получаване на ефект "дъждовни пръски" - той може да се види върху тъмнолилавия картон и готовата ми картичка по-долу. Получава се като върху прясно оцветен с директно напръскване сух картон, докато не е засъхнал спреят, с мокра ръка или пулверизатор, пълен с чиста вода, напръскваме капки чиста вода.
3. Получаване на по-светъл (размит) ефект - може да се види върху розово-лилавия и синьо-зеления картон. Постига се, като предварително намокрим картона директно под течаща вода или с пулверизатор с чиста вода. Мокренето под течаща вода трябва да е буквално за секунда, за да не подгизне картонът и да се разпадне впоследствие. Върху така намокрения с вода картон пулверизираме със спрей-мастило. При смесване на различни цветове се получава много красиво преливане.
След изсъхване картонът е огънат (колкото повече сме мокрили, толкова е по-огънат). Ето защо, преди да започнем да го превръщаме в картичка, трябва да го изгладим с ютия на средна температура с изключена функция "пара" между два бели листа принтерна хартия (този финален щрих можем да използваме едновременно за изсушаване и изглаждане на оцветения картон).
А това е моята картичка-вдъхновение по темата. Приятно творене!


Опитайте, този много лесен начин за направата на алкохолни спрей мастила, използвайте ги в своите проекти и се включете в нашата Лятна Картичкофурийска Академия 2017.

Краен срок за изработка на проекта 14 септември.

Всички теми от Лятна Картичкофурийска Академия 2017г. можете да намерите ТУК





21 юли 2017 г.

Картичкофурийско предизвикателство 343 “Нарисувай ми ЩАСТИЕ!”

Аз съм Даниела Велкова , здравейте на всички!
Благодарна съм на Мирослава Здравкова, че ме избра за победител в нейното вълнуващо предизвикателство “Рустик”!

Всеки иска да бъде щастлив и може би през целия си живот търси щастието.Но щастието е навсякъде,така мисля аз! Темата,която аз избрах е :

“Нарисувай ми ЩАСТИЕ!”

Какво според Вас е ЩАСТИЕ? Как изглежда ТО?Направете най-ЩАСТЛИВАТА си картичка и ни я покажете,да й се любуваме!

А какво е ЩАСТИЕ за мен?!ТО е поглед на дете,усмивка на любим,небе,слънце,нежен летен цвят,стих от бг песен и……..какво ли още не,ТО е всичко?В проектите си ,може да използвате всякакви цветове,дизайнерска хартия,подръчни красиви остатъци от опаковки,салфетки,ръчно да рисувате и пишете,печати,мастила,….наистина всиии-чко!
Моите картички по темата.

Здравейте мили момичета!Какво е щастието?За мен това е спокойствието.Постигане на хармония във всеки аспект.А за вас то е.....

Наградата за победителя.

Темата за мен е много обширна и интересна!

Нямам търпение да видя погледът Ви по темата и как Вие чувствате ЩАСТИЕТО?!

Благодаря на Даниела Велкова за щастливото предизвикателство!

Картички рисуващи щастието създадоха и Картичкофеите


За мен щастието е оцветено в жълто. Това е цветът, който ме зарежда, повдига настроението ми, събужда енергията ми. Често го прилагам в проектите си в различни комбинации, този път с оранжево и червено. Дано не ви вдигне прекалено много градусите тази комбинация и да успеете да ни покажете важето Щастие! Чакаме ви.

Крайният срок за участие е 23,59ч на 4 август 2017г., четвъртък.

Моля, да участвате с НОВИ КАРТИЧКИ, създадени през седмицата след задаване на предизвикателството. Добавяйте всяка картичка като отделен линк. И моля с картичка участвала в едно Картичкофурийско предизвикателство да не участвате в следващо. При публикуване на участие в блога си добавяйте линк към съответното предизвикателство, в което участвате с картичката си. Участие без добавен линк към предизвикателството на Картичкофурии няма да се зачита.Няма ограничение в броя на участията.






19 юли 2017 г.

Картичкофурийско албумено предизвикателство 2 - Обзор

Благодаря на всички, които се включиха в Картичкофурийско албумено предизвикателство 2 "Дамски албум". Създадохте наистина чудесни албумчета.

Благодаря на спонсора на предизвикателството - екипът на Art City.

Благодаря и на консултанта на предизвикателството Татяна Попова. Възползвайте се от нейните съвети, когато изработвате своите албуми - Как да подредим местата за снимки по страниците на нашия албум? и Малки хитринки при правенето на албуми.

Победителят в предизвикателството, избран от Картичкофурии е 11. Деси .


Екипът на Art City също си избра участник, който да награди. Това е 5. Bearkis.

Честито на победителките!

Момичета, вашите награди са ваучер за 50лв от онлайн магазин Art City, за да се възползвате от него се свържете във Фейсбук с Искра Колева.

Очакваме ви в третото Картичкофурийско албумено предизвикателство 3 "Детски албум".

18 юли 2017 г.

Картичкофурии представя ... Христина Гуглова

Гост на Картичкофурии представя е една талантлива, изпълнена с много емоции и енергия дама, която ни огрява като слънце и ни вдъхновява на всяка Картичкофурийска среща. Запознайте се отблизо с Христина Гуглова.

1. Представете се и разкажете нещо за себе си ?
Христина Гуглова съм от село Джулюница/за тези които се питат -това пък къде е казвам на 28км източно от град Велико Търново .Българско село с древна история и красива природа./За мен какво да ви кажа...аз съм горда българка обичам си родината с всичките й красоти и недостатъци, уважавам традициите на нашите деди и по всякакъв начин се стремя да ги предавам на поколенията. Ценя изкуството във всичките му форми. Плача на хубави филми и книги, разнежвам се на красиви картини...

2. Какъв ви е ника и от къде произлиза?
.В нашето село на никнейма му викаме прякор...няма човек който е без такъв.Още от малка ми казваха Хортензия после като пораснах станах Христензия и така ми остана...така се и пиша.

3. Имате ли блог и кой е той, кажете нещо интересно относно създаването на блога си?
Блог си нямам по простата причина ,че не ми остава време да пиша.Може би като стана на 100 години ще напиша мемоари(тогава ще имам повече време-така си мисля😊)

4. Oт кога правите картички и как започнахте?
Започнах да правя картички 2011година и то само през нощта ,тогава се чувствах свободна. Квилингът беше в началото и интересното бе, че най-напред направих пано с мноого цветя ето това:


След това последваха картички,картички с квилинг докато ти се завие свят.Лентичките си ги рязах на ръка от цветна А4 хартия, приспособлението си направих от игла и така може би две години. После попаднах в Картичкофурии и нещата се завъртяха. На втората среща на Картичкофурии Кали буквално ме зариби /за което съм й страшно благодарна/да оцветявам с алкохолни маркери диги печати. Не крия снемам си от Пинтерест картинки и воала удоволствието е огромно...После започнаха едни покупки печати,машинки ,инструменти,шаблони,хартии и всичко каквото ви дойде на ума за един крафтър.
Обичам да творя и най-голямото удоволствие ми е когато видя очите на хората, които получават картичката и тяхното* Ехаа*. Вече не ме питат имам ли готови да си изберат... направо ми казват -направи ми за еди кого,за еди какво и така ден след ден радвам някого... Питам Ви аз: има ли по-голямо удоволствие от това да даваш щастие?

10. Картичката, която считате за най-хубава, заредена с най-много емоции, значеща най-много за вас. Кога и по какъв повод я направихте? Покажете я ако желаете
Любима картичка... как да ви кажа, ами те всичките си ги харесвам...може би любима картинка-мацката със шампанското, очите й, жеста...Някак си се вписвам в нея😊


11. Вашето мнение за КФ и въобще какво значи блога за вас и какво бихте ни пожелали?

За Картичкофурии какво да кажа... на тях дължа 90% от амбициите си 10% са си ми запазена марка талант.Обичам Ви!Винаги ще сте в сърцето ми.

17 юли 2017 г.

Лятна Картичкофурийска Академия 2017 - Тема 2 Печати с шаблони за рязане.

Тема 2 от Лятна Картичкофурийска Академия 2017 е урочето, което Стела Кирякова подготви за рубриката Как да си направим... - Печати с шаблони за рязане.
Изработването на такива печати е лесно и бързо. Направете си и вие такива и използвайте поне един в своите проекти.

Краен срок за изработка на проекта 14 септември.

Всички теми от Лятна Картичкофурийска Академия 2017 и условията за участие в нея можете на научите от ТОЗИ пост.





11 юли 2017 г.

Картичкофурийско предизвикателство 338 Обзор

Благодарим на всички включили се в нашето предизвикателство КФП 338 "Детство мое" при любезните ни домакини - Картичкофуриите!
Отново ни "заляхте" с вълна от уникални, иновативни и изключително красиви проекти, между които ни беше невероятно трудно да изберем победител...
Проектът, който спечели вниманието и наградата ни е 11.Татяна Попова.
Слънчево и забавно лято от нас!
До нови срещи!

Благодаря на екипът на "Крафт нещица" (www.b-wow.net) за детското предизвикателство!

Благодаря на всички, които се включиха в него!

Честито на победителката!

Татяна Попова ти си и Картичкофурия на седмицата! Можеш да използваш нашият банер в блога си, като добавиш КФП 338 1 юни - 1 юли 2017г.

При цели 60 прекрасни участия се оказа изключително трудно да се избере Картичкофурийско трио. Темата наистина е много важна за всички вас и проектите, които сте създали са много различни, уникални и красиви.
Все пак в Картичкофурийското трио, което този път е четворка по реда си на участие влизат:

Vania art

Ivelina Bankova

Bonka Kalincheva

Veselina

Честито момичета!
Вие също можете да използвате нашият банер,

като добавите към него КФП 338 1 юни - 1 юли 2017г.

И понеже моята малка дъщеря ми помагаше да изберем победител то е редно да ви представя и нейният фаворит. Картичката на Нора Паскова с любимите и Калинка и Черен котарак.

Благодаря отново на всички, включили се в предизвикателството.
Очакваме ви и в другите игри и предизвикателства на Картичкофурии.


10 юли 2017 г.

Лятна Картичкофурийска Академия 2017

Здравейте мили картичкофурии!
Време е отново за Лятна Картичкофурийска Академия!


Заповядайте да опитате нещо ново, да пробвате нова техника, да изработите проект по урок стъпка по стъпка.

За да се включите в нашата академия е необходимо:
1. Да ни посещавате всеки понеделник от днес до края на август, когато ще пускаме публикация с урок или техника.
2. По зададеният урок или техника да изработите картичка, таг, книгоразделител, АТС или каквото вие решите. Когато урокът е за конкретен предмет ще трябва да изработите него.
3. Да се включите със своя проект към съответната публикация.
4. Да сложите линк и да напишете, че участвате в Лятна Картичкофурийска Академия. Можете да сложите и нашият банер в страничното поле на блога си или да споделите линка от страницата ни във Фейсбук.
4. Да се забавлявате и си прекарвате чудесно.

Ще може да се участва във всеки проект до края на Академията, така че дори и да пропуснете някоя от седмичните теми да можете да наваксате. Последната тема ще стартира 4 септември и ще имате време до 14 септември да приключите участието си по проектите.

Спонсор на Лятната Картичкофурийска Академия 2017г и автор на част от уроците в нея е Валя Калпакова от онлайн магазин Крафтърски мечти.

Един от участвалите във всичките 9 теми ще спечели награда - ваучер за 30 лв за онлайн магазин Крафтърски мечти.

В този пост ще се пускат линкове към всяко задание при публикуването му.

ТЕМА 1 - Теменужки


ТЕМА 2 - Печати с шаблони за рязане.


Тема 3 Да си направим сами алкохолни спрей-мастила



Тема 4 - Цветя от паус



Тема 5 - Да си направим пеперуди


Тема 6 - Рози от филтър



Тема 7 - Как да си направим салфетка или рамка с ъглов пънч


Тема 8 - Есенни листа