27 февруари 2017 г.

Картичкофурийско парти - Седем години Картичкофурии - идеи и вдъхновения - POP-UP картичка

Последното вдъхновение за Картичкофурийско парти - Седем години Картичкофурии е урочето, което Ели от Работилничка Мечтатели ви подготви по нейната тема - POP-UP картичка, която да е под надслов “Честит рожден ден”

Необходим ни е основен картон и дизайнерска хартия. Размерът на основния картон е 15/30 см. Биговаме по средата.

Разграфяваме задната страна на дизайнерската хартия по показания начин.

необходима ни е дизайнерска хартия със същият размер.



Биговаме и сгъваме средната част на обратно.


Трябва да се получи така:
Изрязваме декоративен елемент с бордърна щанца.
Залепяме за основния картон, като оставяме да изпъква полученото квадратче, на него не слагаме лепило.
Отрязваме рамки, на първата рамка слагаме лепило в основата и залепваме за изпъкналата част.залепваме и останалите части.


Изрязваме декоративни елементи и залепяме.


Украсяваме картичката и отвън.
Това е.

Опитайте и вие.
Ще очакваме вашите участия в Картичкофурийско парти - Седем години Картичкофурии до 25,59ч на 28 февруари.

24 февруари 2017 г.

Девета Национална Картичкофурийска среща - 29, 30 април и 1 май 2017г. в хотел "Мак" гр. Габрово

Картичкофурии ви канят да се включите в Девета Национална Картичкофурийска среща, която ще се проведе на 29, 30 април и 1 май 2017г. в хотел "Мак" гр. Габрово.


ДЕВЕТА НАЦИОНАЛНА 

КАРТИЧКОФУРИЙСКА СРЕЩА

29, 30 април и 1 май 2017г

гр. Габрово.

хотел "Мак"

Обичате да създавате красиви неща, харесвате да творите с хартия, омагьосани сте от картичките, албумчетата, кутийките, всички вие сте добре дошли на нашата поредна среща. Елате да си поговорим, да обменяме идеи, да се учим взаимно, да творим красоти. 

Каня всички, които ще присъстват на срещата за попълнят формата за участие. На нейна база ще се направят резервациите в хотела и ще се вземат решения за протичането на срещата.
Моля да попълнят формата не само тези, които ще се настанят в хотел Мак, а също и тези, които ще използват друг начин за настаняване.


ФОРМА ЗА ПРИСЪСТВИЕ!


На 29 април ще се проведе обща вечеря на присъстващите на срещата в ресторанта на хотел "Мак". За да се включите в нея трябва да попълните тази форма за присъствия на вечерята и да направите своя избор на меню.


ФОРМА ЗА ВЕЧЕРЯТА!


Краен срок за записване 31 март 2017г.

Програмата за срещата е в процес на изработване и ще бъде публикувана по-късно.

Заповядайте и в групата Национални Картичкофурийски срещи. В нея ще можете да се включите в обсъждане на теми, касаещи срещата.

Можете да се обръщате с всякакви въпроси на мейла на Картичкофурии cardsaddicted@gmail.com.
Ако желаете нещо конкретно да бъде включено в програмата, имате предложения и идеи или пък искате да попитате нещо пишете ми ЛС във Фейсбук   Desislava Zhejnova.

22 февруари 2017 г.

Картичкофурийско парти - Седем години Картичкофурии - идеи и вдъхновения - Шейкър картичка

Този път вдъхновението за Картичкофурийско парти - Седем години Картичкофурии, което съм ви подготвила е за темата на Картичкофеята Валентина Колева-Димитрова - "Шейкър картичка".

Как да си направите Шейкър картичка можете да научите от урочето, което подготви за Картичкофурии Valarie.




Пълният урок стъпка по стъпка ще намерите в ТАЗИ ПУБЛИКАЦИЯ

Опитайте и вие.
Ще очакваме вашите участия в Картичкофурийско парти - Седем години Картичкофурии до 25,59ч на 28 февруари.

Картичкофурийско предизвикателство 326 - Обзор

Здравейте!
Благодаря за прекрасните проекти, които включихте в моето предизвикателство "Криле и цветя".
Сладката и приятна част, състояща се в разглеждане на красотите, които сътворихте по темата и показахте на всички нас, свърши. Много бързо дойде трудната част, а именно - да избера само един проект.
Най-много успя да ме грабне картичката на участник №10 - Десислава Димитрова, така че ваучерът отива при нея.

Честито, Десислава!
Можеш да се свържеш с мен на ЛС тук - https://www.facebook.com/HandmadeByMissEmerald/

Благодаря на MissEmerald за крилатото предизвикателство!

Благодаря на всички, които се включиха в него!

Честито на победителката!

Десислава Димитрова ти си и Картичкофурия на седмицата! Можеш да използваш нашият банер в блога си, като добавиш КФП 326 3-16 февруари 2017г. Ти ще вдъхновяваш останалите участници на 17 март 2017г.

20 февруари 2017 г.

Картичкофурийско парти - Седем години Картичкофурии - идеи и вдъхновения - Микс медия картичка

Картичкофурийско парти - Седем години Картичкофурии продължава и днес Картичкофеята Адриана Салева ви е подготвила едно уроче как можете да си направите картичка по нейната тема за играта - „Микс медия картичка“ за рожден ден или за времето, което предстои.

Здравейте!
Идеята на това представяне е да подскаже какви материали могат да се използват в микс медия проектите – в случая картичка, а също така и да даде насока за някои основни стъпки при осъществяването им. За да не бъде дълго и отегчително урочето, някои стъпки в снимките са пропуснати.
На снимката са показани основните използвани материали. Не се чудете на бурканчетата с горчица и сладко – те не са това, което пише че са. Всъщност са домашно приготвени структурна паста и гесо.
Картонът, който съм използвала за основата е от скицник (~300 гр.), тъй като трябва да издържи многократно омокряне. Спрях се на по-нетрадиционен за картичка размер – B6 (12.5 х 17.5 см), за да има повече работна площ. От лявата страна е поставена изрязана в неправилна форма самозалепваща се гитер лента, купена от магазин за строителни материали. Десният ъгъл е оформен с намачкано хартиено тиксо.
Следващата стъпка е покриване с разредено с вода гесо. Използваното от мен гесо е домашно приготвено, а разреждането е приблизително – сместа трябва да е с гъстота на боза.
След като основата изсъхне напълно, пускаме въображението в действие и преминаваме към мацането с боички – кой каквито има под ръка. Аз съм използвала джелатоси и акрилни бои. Джелатосите са нанесени хаотично на петна директно със стика и след това са размазани с бебешка мокра кърпичка, за да се придаде по-матов и преливащ се ефект. Акрилните бои (тъмно синьо и сребристо) са нанесени с тампонче от намачкана найлонова торбичка.
В долния десен ъгъл е направен релеф със стенсил и структурна паста (също домашно приготвена). Когато структурната паста изсъхне, релефът също може да бъде оцветен. В случая съм го оцветила с дистрес мастила и тампончета (тази стъпка пропуснах да снимам, но оцветения релеф се вижда на крайната снимка).
Като сме приключили с мацането с боички, преминаваме към декорирането. Тук съм използвала изрязан с щанца часовник, чийто циферблат е покрит с кракъл Clear rock candy на Ranger; надписът е разпечатан на принтер и е оцветен с глитерни химикалки; цветята са ръчно изработени от метална самозалепваща се лента и оцветени с акрилни бои, а листенцата са от алуминиево домакинско фолио.
На етапа преди декорирането и/или след него може да се направи запечатване с декупажен или друг вид лак.
Надявам се с това уроче да съм подкокоросала музите ви, за да експериментирате с по-нетрадиционни материали!

Опитайте и вие.
Ще очакваме вашите участия в Картичкофурийско парти - Седем години Картичкофурии до 25,59ч на 28 февруари.

19 февруари 2017 г.

8-ми март по Картичкофурийски - 2017г

Наближава 8 март и ви каня да го отбележим отново с традиционната в Картичкофурии размяна - 8-ми март по Картичкофурийски 2017г.

Изработете цветни и пъстри картички и донесете радост на някого. Елате да се забавляваме заедно.


От днес до 23,59ч в понеделник 26 февруари можете да се записвате с коментар под този пост.

Номерата по реда на записване ще бъдат разбъркани с рандом генератор и ще изпращате на този, който се е паднал след вас, а вие ще получите, от този, чийто ник е над вашия. Първият на втория, втория на третия и т.н. Последният в списъка изпраща на първия.

Списъкът за размяната ще бъде публикуван на 27 февруари.

Моля при записването си да пишете име и имейл адрес за по-лесна връзка с вас.

Хайде на осмомартенско картичкофурийско празнуване.

17 февруари 2017 г.

Картичкофурийско предизвикателство 327 "Цветова комбинация с жълто"

Здравейте, Прекрасни!
Казвам се Десислава. Днес честта да ви предизвикам е моя. Това стана възможно благодарение на Маги и нейното предизвикателство " Цветова комбинация с точки". Маги, огромно благодаря!
Моето предизвикателство отново ще е цветово. Темата е "Цветова комбинация с жълто". Вие избирате какъв проект ще изработите - картичка, таг, кутийка или др. Избирате също и цветовата комбинация, както и техниката. Единственото условие е във Вашите проекти да присъства жълтото. Дали ще са цветя, картон, дизайнерска хартия, панделки или др., избирате също Вие.
За вашето вдъхновение съм ви подготвила няколко цветови комбинации.
Това е моята картичка
Наградата за проекта, който ме развълнува най-много, ще е ето това уникално дизайнерско блокче.
Творете с радост, а аз с нетърпение ще очаквам да видя Вашите прекрасни проекти!
Деси

Благодаря на Деси за цветната предизвикателство.

Цветови комбинации с жълто използваха в своите вдъхновяващи проекти и Картичкофеите:
Цветовата комбинация, на която се спрях е жълто с лилаво и зелено. Десените на картичката-чантичка са направени с стенсили, дистрес мастила и металик боя. Закопчалката е направена от ембосната строителна самозалепваща се метална лента, а самото заколчаване е с магнитчета. За разкош, катарамите на чантата са направени от отварачки на бирени кенчета, а декорацията е от собственоръчно изработени цветя.


Жълтото ми е един от най-любимите цветове. Толкова весел, светъл, носещ настроение и енергия. Особено любима комбинация ми е жълто и черно, но в случая съм използвала розово, за първия рожден ден на една бонбонка. А вие? Обичате ли жълто? В каква комбинация най-често го ползвате? Покажете ни!

Крайният срок за участие е 23,59ч на 2 март 2017г., четвъртък.

Моля, да участвате с НОВИ КАРТИЧКИ, създадени през седмицата след задаване на предизвикателството. Добавяйте всяка картичка като отделен линк. И моля с картичка участвала в едно Картичкофурийско предизвикателство да не участвате в следващо. При публикуване на участие в блога си добавяйте линк към съответното предизвикателство, в което участвате с картичката си. Участие без добавен линк към предизвикателството на Картичкофурии няма да се зачита.Няма ограничение в броя на участията.