25 януари 2017 г.

Картичкофурии на седем!

Днес Картичкофурии има повод да почерпи. Стават седем години от създаването на блога.


По случай седмия рожден ден искам да почерпя всички вас, които през тези седем години сте били част от предизвикателствата, игрите, срещите и всички останали мероприятия на Картичкофурии.

И през текущата година ще продължим да се забавляваме, да си сътрудничим и да се учим заедно. Подготвили сме ви много интересни изненади.

За да отбележим това толкова важно за Картичкофурии събитие ви каня да се включите в нашето

Картичкофурийско парти - Седем години Картичкофурии!


Един необичаен купон представляващ едно предизвикателство със седем теми и възможност да работите по всяка от тях.

Очакваме ви с Валя Калпакова от "Крафтърски мечти", която ще е и спонсор на предизвикателството и Картичкофеите - Ади, Валя, Диди, Ели и Тони.

Имате време да се включите до 23,59ч на 28 февруари 2017г.



24 януари 2017 г.

Картичкофурийско предизвикателство 323 - Обзор

Благодаря на всички, които се включиха в моето цветно предизвикателство на точки. За съжаление имаше няколко участници, които не бяха разбрали темата те не участват в избора ми за наградата. Също така се извинявам, че не можах да коментирам всички снимки, Фейсбук не ми позволи да коментирам някой творби.
Имах няколко фаворити, но наградата е само една и трябваше да избера един.
Моят избор е № 1. Десислава Димитрова.

Моля да ми пише на magit_todorova@yahoo.com или във Facebook- Margarita Marinova, за да й изпратя наградата.

Маги

Благодаря на Маги за цветното предизвикателство!

Благодаря на всички, които се включиха в него!

Честито на победителката!

Десислава Димитрова ти си и Картичкофурия на седмицата! Можеш да използваш нашият банер в блога си, като добавиш КФП 323 6 -19 януари 2017г. Ти ще вдъхновяваш останалите участници на 17 февруари!


Картичкофурийско предизвикателство 321 Обзор

Здравейте и Честита Нова Година на всички творящи и обичащи красотата.
Пожелавам ви много здраве и радостни мигове, много вдъхновение и удовлетворение от това, което правите, много обич и късмет!
Благодаря на всички участници , за красивите проекти, с които се включиха в моето предизвикателство!
Многократно разглеждах всичко, спирах се тук и там, чудих се и се колебах.
Всички вие заслужавате награда, и сигурна съм, че всеки ще има късмета да спечели по нещичко. Но аз трябваше да избера само един проект и в крайна сметка се спрях на една по-нестандартна картичка, тази на Miss Emerald
Благодаря ти , Тони за красивия проект. Винаги с много радост посещавам твоето местенце. Надявам се през новата година по-често да имам повод да минавам от там!
Мария

Благодаря на Мария за топло-студеното предизвикателство!

Благодаря на всички, които се включиха в него!

Честито на победителката!

Miss Emerald ти си и Картичкофурия на седмицата! Можеш да използваш нашият банер в блога си, като добавиш КФП 321 23 декември 2016г. - 5 януари 2017г. Ти ще вдъхновяваш останалите участници на 3 февруари!

23 януари 2017 г.

Картичкофурии представя ... Нели Иванчева

На Картичкофурии представя... гостува една млада дама с прекрасна усмивка и огромен талант. Красотите, които създава винаги са ме изпълвали с възхищение. Запознайте се отблизо с Нели Иванчева.


1. Представете се и разкажете нещо за себе си ? Здравейте. Казвам се Нели Иванчева. На 30 съм и имам дъщеря. От Варна съм. От малка се занимавам с творчество и като се замисля, само с това съм се занимавала и с това искам да се занимавам докато тялото ми го позволява.

2. Какъв ви е ника и от къде произлиза? Мисля, че нямам ник. Подвизавам се с името си, а в част от личната си кореспонденция съм Andromeda, произлизащо от любимата ми платноходна яхта в яхтеното пристанище на Варна. Явно съм искала да плавам към звездите :)

3. Имате ли блог и кой е той, кажете нещо интересно относно създаването на блога си? Създадох блога си http://nellyshandmade.blogspot.bg/ преди около 6 години с идеята да споделям изработените неща. Беше нещо ново за мен и много се вълнувах да го оформям, да го попълвам, да следя публикациите на всички останали дами, които намирах чрез хобито.

4. Oт кога правите картички и как започнахте? Картички започнах да правя ноември месец 2010-та, докато бях бременна. Имах повече свободно време и не ми се скучаеше. Реших да изработя няколко за най-близките си. Бях далеч от шкафа си с инструментите, тъй като тогава живеех в София, и започнах да търся нови инструменти. Тогава за първи път погледнах с други очи на онези малки перфораторчета и по-специализираните хартии в книжарницата. След това влязох в google и ...бях зашеметена от разнообразието и изобщо целият нов свят, който откривах. Тогава, мисля, започнаха онези безсънни нощи, в които вдъхновението е по-силно от умората в тялото. Очите ми се пълнеха с красотата и исках да се докосна до всичко възможно. След като родих започнах с дизайнерските хартии, съответно и с първите картички. Дори в градския транспорт рисувах скици на следващата картичка и нямах търпение да се прибера и започна да оцветявам и режа :)

5. Какво ви носи хобито и как се отразява на ежедневието ви? Тогава – в началото, наистина картичкоправенето беше хоби. След като приспивах бебето, сядах да творя. Запазваше разсъдъкът ми. Като човек, който винаги живее в света на въображението и процесите на създаване на нещо, беше доста странно да вляза в ролята на майка, която...знаете – по цял ден с бебето, хранене, чистене,готвене, пране и т.н. Така че картичкоправенето ме спаси и запази, за което съм безкрайно щастлива и благодарна :) С времето картичкоправенето се промени. Вече правя картички само за близки и лоялни клиенти. Хобито се превърна в начин на прехрана и съществуване за мен и дъщеря ми.Превърна се в ежедневие. Има две основни мнения по въпроса как се отразява това на същината на заниманието, но при мен всичко е на периоди. Да, има моменти, в които с досада поглеждам към работната маса, но и такива, в които вечер заспивам с обмисляне и кроене на следващата проект. А и това приключение, вярвам, ще бъде преход към следващото още по-вълнуващо нещо, което ще събужда музата ми вечер.

6. Имате ли любим/и материали и как и от къде си ги набавяте? Любимите ми материали си остават дизайнерските хартии. Целият труд на дизайнерите създали ги, не спират да ме предизвикват да ги вграждам в нещо, което ще носи красив и мил спомен за някой. Другите ми любими материали са всички художествени материали: моливите, маркерите, пастелите, акварелните маркери, всеки тънкописец и химикал. Набявам си ги от всички възможни места. Предимно от on-line магазините ни и реалните магазинчета, които са ми удобни.

7. Предпочитаният от вас стил и техника на правене на картички? Любимият ми стил в картичкоправенето са картичките с оцветени картинки. С умиление поня периода, в който чаках следващото скеч предизвикателство, за да запретна ръкави и да оцветя и декорирам следващата картинка.

8. Какво време отделяте на хобито си и ако имахте повече време какво бихте направили ? Времето, което отделях на картичкоправенето в началото беше, колкото ми позволи дъщеря ми. Почти всеки ден успявах да се изолирам в света на цветните хартийки. Сега картичкоправенето, което се превърна в скрапбукинг и още нещо, заема работната част от деня ми, а понякога и няколко часа в тъмното. Ако имах повече време, щях да се занимавам с хоби хахаха...Истината е,че никога не съм гледала на творчеството като на хоби, а като начин на живот, така че винаги и постоянно е част от ежедневието ми. Преди като рисуване (различни техники в живописта и графиката), после като фотография и приложни изкуства, като изработка на бижута, напоследък залитам по плетените бижута.

9. Разкажете за своята първа картичка и ако искате можете да я покажете. С голямо удоволствие направих първата си картичка. Беше предвидена за родителите ми. Тъкмо бях открила перления картон и специализирания паус на Heyda, както и коледните картони на марката. Имах само фазер за подложка, макетен нож, няколкото листи А4, ножица с декоративен ръб и един единствен перфоратор-кръгче. Идеята ми беше простичка, но исках да я реализирам така че човек да се зачуди „това от къде идва и къде отива и как е залепено там?“ Разбира се, не стана точно, както го виждах в главата си, но въпреки това бях доволна. Тази картичка предизвика лавината, под която и до ден днешен съм затрупана :)


10. Картичката, която считате за най-хубава, заредена с най-много емоции, значеща най-много за вас. Кога и по какъв повод я направихте? Покажете я ако желаете Доста труден въпрос. Всяка картичка и всичко останало, което правя е изработено с емоция и има частичка от мен. Може би картичките, които съм правила за най-близките си хора, са били и най-скпи на сърцето ми. Свивам списъка в 6 снимки, защото всичко останало, може да разгледате в блога ми.






И още малко направени от мен неща в любимите ми области:









11. Вашето мнение за КФ и въобще какво значи блога за вас и какво бихте ни пожелали? Картичкофурии беше един от първите блогове, на които се натъкнах. Беше общност, в която се чувствах част от кръг от хора, заразени с вируса на красотата. Намирах много полезна информация, сближавах се и се припознавах във всяка една от вас, които попълваха този въпросник. На това място открих предизвикателство и приятелска атмосфера, от които имам нужда. Пожелавам на създателите и на всички, които посещават блога да не забравят защо и как са стигнали до него, да не забравят за онази искра, която е възпламенила тази страст към картичките. Пожелавам на всички ви да сте задрави, за да творите и радвате всички около вас. Бъдете позитивни и търсете себе си навсякъде и във всичко :)

20 януари 2017 г.

Картичкофурийско предизвикателство 324 "Чаено парти"

Здравейте Картичкофурии,
За мен е чест, че спечелих предизвикателство 320 " Всичко може без картичка" .
Благодаря на Ирена Стефанова за интересното предизвикателство, заради което се осмелих да участвам за първи път в такова.
И ето, че на свой ред аз ви предизвиквам с темата "Чаено парти". Реших да се стоплим малко в тези студени зимни дни :)
От вас се иска да направите картичка, таг или кутийка, която да е свързана с темата, т.е сега дойде ред да използвате всички онези щанци, шаблони, хартии и печати, в които има чашки, чайници и всякакви вкусотии - торти, мъфини, макарони и т.н. Можете да използвате и дигитални печати, стига те да са ръчно оцветени.
Победителят ще избера аз, а за награда съм приготвила,


осигурени с любезното съдействие на armstrongshop.com

Моето вдъхновение за вас е една картичка, която е и чантичка за чай, с присъствието на най - важния гост на едно чаено парти :)

Забавлявайте се ! Бъдете вдъхновени и креативни и не спирайте да правите света едно по-красиво място !
Amitala


Благодаря на Amitala  за чаеното предизвикателство!

Вдъхновени от темата твориха Картичкофеите/






Крайният срок за участие е 23,59ч на 2 февруари 2017г., четвъртък.

Моля, да участвате с НОВИ КАРТИЧКИ, създадени през седмицата след задаване на предизвикателството. Добавяйте всяка картичка като отделен линк. И моля с картичка участвала в едно Картичкофурийско предизвикателство да не участвате в следващо. При публикуване на участие в блога си добавяйте линк към съответното предизвикателство, в което участвате с картичката си. Участие без добавен линк към предизвикателството на Картичкофурии няма да се зачита.Няма ограничение в броя на участията.






19 януари 2017 г.

Картичкофурийско парти - Седем години Картичкофурии!

Здравейте мили приятели,
Лека полека достигнахме до седмият рожден ден на Картичкофурии. На 25 януари се навършват седем години от първото предизвикателство в блога.
През това време бяха зададени 323 предизвикателства, в които творихме и играхме заедно.
Проведоха се 8 национални срещи, които ни помогнаха да се опознаем на живо, да създадем приятелства и да се превърнем в едно голямо семейство от творящи хора.
Проведохме много размени, в които се докоснахме до творчеството на други творящи хора.
Бяха представени 67 творци, с които се запознахме отблизо и научихме повече за тях и за красотите, които създават.

Днес искам да ви поканя заедно да отбележим първите седем с едно много различно предизвикателство. Този път към вас ще бъдат отправени не едно, а едновременно седем предизвикателства. Ще имате възможност да творите по седем теми, които към вас ще зададем с Валя Калпакова от "Крафтърски мечти", която ще е и спонсор на предизвикателството, аз като създател на блога и Картичкофеите - Ади, Валя, Диди, Ели и Тони, А ето ги и самите предизвикателства:

Предизвикателството ще има една обща тема, на която трябва да се подчинят творбите на всички негови участници. Това е ЦИФРАТА СЕДЕМ, която може да бъде използвана като създадените от вас проекти трябва да съдържат седем елемента били те седем пласта хартия, седем цветя, седем перли, седем камъчета, общо всички използвани неща да са седем или пък да има цифрата седем някъде на проекта. При публикуването на проекта си в неговото описание следва да напишете кое в него отговаря на това условие. Един от участниците, чийто проект, отговаря на това условие ще получи голямата награда на предизвикателството - ваучер за 30 лв от магазинчето на Валя Калпакова - "Крафтърски мечти".

Първо искам да благодаря на всички, които през тези седем години ме подкрепяха, работихме заедно, задаваха предизвикателства, участваха в тях. присъстваха на срещите ни и ми даваха сили да продължа да поддържам този блог. През цялото време целта ми е била той да е едно място, което да ни обединява и да ни дава възможност да сме едно цяло, всички ние, които творим с хартия и не само. БЛАГОДАРЯ ВИ! А ето и темата, с която аз, Десислава Жейнова, като създател и водещ на блога искам да ви предизвикам - създайте картичка или друг хартиен проект с ръчноизработени цветя. Колко цветя ще използвате решавате вие. Важно е да спазите условието за седемте елемента, за да можете да участвате в общото предизвикателство за голямата награда.
Това е моята картичка вдъхновение за вас.
Един от вас по мой избор ще получи тази картичка и още нещо.

А ето и темите, с които Картичкофеите ви предизвикват:

Адриана Салева

Честит 7-ми Рожден Ден на блога „Картичкофурии“!
През изминалите години блогът не само ни предизвикваше да творим, но чрез него се учихме, вдъхновявахме, споделяхме… Много картичкофурии направиха първите си стъпки тук, в т.ч. и аз. Много нови приятелства и познанства възникнаха благодарение на Националните Картичкофурииски срещи!
Много прекрасни неща се случиха за 7 години! Но на 7 години децата тепърва започват едно ново приключение с непоколебимата вяра, че най-доброто предстои!
Нека и ние да започнем нашето ново приключение!
Моето предизвикателство по случай 7-мия Рожден Ден на Картичкофурии е „Микс медия картичка“. Проектите ви трябва да съдържат 7 елемента или цифра 7, да са за рожден ден или за времето, което предстои.
Някой от вас, които участват с микс медия картичка, ще получат като подарък от мен освен картичката-вдъхновение и кутиика с изненади.

Валентина Колева-Димитрова

Честит 7-ми рожден ден, творящи картичкофеи!

Ето как неусетно изминаха 7 години, вихрейки се във водите на картичкоправенето. Както казват ‘’Първите 7’’ са много важни. Това важи и за мен в пълния смисъл. Години на търсене, години на усъвършенстване , години на намиране на своя стил и израз. Като всяко начало трудно и бавно започнах , лутайки се кое точно ми харесва кое точно е моето. За сега започващите и откривайки красотата на ръчно направените картички искам да кажа - бъдете търпеливи, бъдете упорите и ще откриете това което ви носи удовлетворение. Не спирайте да се интересувате и експериментирате различни техники и материали. Дайте воля на мислите си и те ще се превърнат във вашите проекти.
Моето предизвикателство към вас е да направите "Шейкър картичка".
И ето моята шейкър картичка, която направих за приближаващия ден на влюбените.
Седемте елемента, които използвах са : сърца, мъниста за шейкъра, корона, дантела, камъчета, крила, надпис.
Предизвиквам ви да разперите криле и да полетите във вихъра на любовта, защото ‘’Тя ще спаси света’’!


Диди Георгиева - didStef
Привет и от мен талантливки!
Докато си допивам следобедното кафе,си мисля как неусетно се изтърколиха седем години от както съществува блогът на Картичкофуриите.
Как неусетно от дебютантка,станах част от един чудесен екип и ми се предостави възможност да ви предизвиквам,вдъхновявам и наставлявам.
Замислям се колко е хубаво при нас-игри,забавления,размени,срещи с нови хора ,техники и продукти.
Искам, и искренно се надявам, това наше местенце да си остане все така пъстро,забавно,цветно за всички вас-напреднали,начинаещи или такива, на които им трябва все още мъничко смелост и решителност, за да се включат.
С много любов и старание съм подготвила и аз своето вдъхновение.
Моята тема за вас е Цветова комбинация.
Покажете ми вашите интерпретации на следните цветове-бяло,сиво,синьо, кафяво и ще имате шанса да получите картичката и скромно подаръче от мен.
Може да участвате с всякакъв проект.Развихрете въображението си и покажете картичката,пликът за пари,кутийката ,а защо не и албумът или скрапбукстраничката си.Ще ги очаквам с нетърпение.
И накрая, искам да пожелая на целият екип на Картичкофуриите ,както и на всички вас , мили картичкотворящи без които не бихме могли да бъдем това което сме-да сте живи и здрави,да намирате сили вдъхновение дори и в най-малките неща.В най-малкият жест и най-малката искрена дума.
Обичайте се и бъдете обичани!


Ели от Работилничка Мечтатели
Честит Седми Рожден Ден на Картичкофурии!

Пожелавам на блога много последователи, интересни предизвикателства , безброй усмивки и вълнения на победителите и участниците!
На Деси пожелавам много здраве и търпение да продължи с осъществяването на мечтата на всеки да е Картичкофея!
Успех!
Ако сега е като на 7 г, с нетърпение очаквам пълнолетие!

А сега като на рожден ден да стартираме с изненади :)
По случай 7-мия рожден ден на Картичкофурии ви предизвиквам да направите поне една POP-UP картичка, която да е под надслов “Честит рожден ден”.
За вас съм подготвила едно розово вдъхновение, което ще получите като подарък и изненада в чекмедже :)


С пожелания за весел празник и много творчески проекти!


Тоня Благоева - Tochica

Честит 7 рожден ден, Картичкофурии!!! С вас съм почти от самото начало. Пътят беше дълъг, но пъстър, весел и даряващ красота и радост. Радвам се, че вървим заедно и правим света едно по-красиво място.
Моята тема по случай рождения ден на блога Картичкофурии е да направите Картичка с шев (истински или фалшив) за рожден ден. Ако има 7 елемента или цифрата 7, добре дошло. Вадете шевните машини, иглите, печатите или линийката и тънкописеца и зашийте най-красивата поздравителна картичка.
От мен един избраник ще има картичка, изработена от мен.

А ето и малко обобщение на темите:

1. Основната обща тема на предизвикателството е ЦИФРАТА СЕДЕМ. Проектът ви трябва да има седем слоя, седем елемента от еднакъв или различен тип или цифрата 7 на него, за да може да се включи в изборът за голямата награда - ваучер за 30 лв. от спонсора на предизвикателството Валя Калпакова от "Крафтърски мечти".

2. Втората тема е "Ръчноизработени цветя", зададена от водещата блога Десислава Жейнова.

3. Третата тема е „Микс медия картичка“ за рожден ден или за времето, което предстои, зададена от Картичкофеята Адриана Салева

4. Четвъртата тема е "Шейкър картичка", зададена от Картичкофеята Валентина Колева-Димитрова

5. Петата тема е "Цветова комбинация" - използвайте бяло, сиво, синьо и кафяво, зададена от Картичкофеята Диди Георгиева - didStef.

6. Шестата тема е POP-UP картичка, която да е под надслов “Честит рожден ден”, зададена от Картичкофеята Ели от Работилничка Мечтатели.

7 Седмата тема е Картичка с шев (истински или фалшив) за рожден ден, зададена от Картичкофеята Тоня Благоева - Tochica.

Молим всички, които ще участват да напишат до името си и номера на темата, по която са работили.

Очакваме с нетърпение творбите ви! Можете да участвате с толкова проекта, колкото решите и по всички теми от предизвикателството.
Приятно творене.

Крайният срок за участие е 23,59ч на 28 февруари 2017г.

Моля, да участвате с НОВИ ПРОЕКТИ, създадени след датата на задаване на предизвикателството.  Добавяйте всяка участие като отделен линк. И моля с проект участвал в  едно Картичкофурийско предизвикателство да не участвате в следващо. При  публикуване на участие в блога си или фейсбук страницата си/албума/ добавяйте линк към съответното  предизвикателство, в което участвате с картичката си. Участия без линк водещ към предизвикателството, в което са включени няма да бъдат зачитани!





17 януари 2017 г.

Картичкофурийско предизвикателство 319 Обзор

Скъпи феи,
отново успяхте максимално да ни затрудните с избора на проект, който да спечели наградата от магазинчето ни “Крафт нещица“ – www.b-wow.net!
Невероятни, красиви и интересни проекти! Много вдъхновение и креативност на едно място!
Наградата – ваучер за 30лв отива при Калина Павлова – 14.Kalysto,

отделно решихме да дадем ваучер за 20% отстъпка на Румяна Дечева за участието ѝ – 36.Rumilina,


и ваучер за 15% отстъпка на Елена Гъдева за нейното участие – 29.Elli.

И за всички, които смело се включихте в дантеленото ни предизвикателство имаме ваучер за 10% отстъпка при покупка до 5 февруари 2017г. Ваучерът е КФПДЯФ10 и не се комбинира с други ваучери и отстъпки, нито с безплатна доставка.

Ще ви очакваме отново, надявам се скоро!
Желаем ви здраве и вдъхновение!
Екипът на “Крафт нещица“ – www.b-wow.net!

Благодаря на Бо и "Крафт нещица" www.b-wow.net за дантеленото предизвикателство!

Благодаря на всички, които се включиха в него!


Честито на победителката!

Честито и на всички, които получават награда!

Kalysto ти си и Картичкофурия на седмицата! Можеш да използваш нашият банер в блога си, като добавиш КФП 319 1 декември - 2 януари 2016г.

13 януари 2017 г.

С помощ от Картичкофея КФП 323 "Цветова комбинация на точки"

В днешната рубрика С помощ от Картичкофеи Ели от Работилничка Мечтатели ще ни разкаже как е изработила своята картичка-вдъхновение за Картичкофурийско предизвикателство 323 "Цветова комбинация на точки" на .Маги


1. Отрязваме основа за картичката в избрания цвят с размер 15/23см. Биговаме по средата


2. Отрязваме подложка в друг цвят с размер 11/14 см


3. Отрязваме листче дизайнерска хартия на точки с размер 10,5/9см


4. Залепям дизайнерската хартия за подложката с бяло лепило


5. Залепям панделка за декорация на границата между дизайнерската хартия и подложката.Отпечатвам избран от мен надпис.


6. Отрязваме с шаблони за изрязване панделка и звезди. Сглобяваме панделката. Изрязаните звезди разполовяваме на две.Необходими са ни два цели елемента със звезди.




7. Залепям звездите с бяло лепило на избраните от мен места


8.Залепям хартиената панделка на избраното от мен място


9.Гарнирам с цветна перличка


10. Нашата картичка е готова


Надяваме се, че све ви вдъхновили. С Маги ви очакваме в Картичкофурийско предизвикателство 323 "Цветова комбинация на точки" до 23,59ч на 19 януари, четвъртък.