30 ноември 2016 г.

Картичкофурийска игра - Да творим заедно - Списъкът

Искам да благодаря на всички, които решиха да се пробват в тази нова за Картичкофурии игра.
Надявам се тя да донесе на всички участници много приятни емоции, обмяна на опит и научаване на нови неща. А тази двойка, която успее да се сработи най-добре ще получи и награда от от спонсорите на играта Руми от магазин  Rumilina Art&Hobby от Стара Загора и фирма Ариста-2 ЕООД  - онлайн магазин www.arista-bg.com.

Ето и вече сформираните творчески двойки:


Aby ---- Красимира Кателиева
Stefka Pashova ---- Боряна Александрова
marie ---- Полина Панайотова
Боряна Маринова ---- luna
Svetla ---- Елена Кирова
Мария Лазова MLart ---- Геновева Христова
Kakichka Kat ---- Стефанова
Elli ---- Радина Анастасова


Предлагам помощта си при свързването между вас. Моля пишете ми на мейла на Картичкофурии cardsaddicted@gmail.com или във фейсбук - Desislava Zhejnova.

Отново повтарям заданието на играта - създаване на общи творчески проекти, които могат да бъдат:

- картичка, изработена от човек изработващ хартиени проекти и малка кутийка за бижута или свещ в техниката декупаж, изработени от човек занимаващ се с декупаж

- албум, изработена от човек изработващ хартиени проекти и кутия, в която може да се постави албумът или да се използва за други цели, изработени от човек занимаващ се с декупаж.

- рецептурник, изработена от човек изработващ хартиени проекти и бутилка или дървена дъска за рязане, изработени от човек занимаващ се с декупаж.

Темата, по която ще се работи определяте вие.


А това са критериите, по които ще става оценяването:
- цялостно въздействие на творбите, композиция и концепция,
- качество на изработка - предимство ще ви дадат добри детайлни снимки,
- оригиналност на идеята.
- степен на сложност на изработките.
И разбира се най-важното условие - работа в екип :-) допълват ли се двата предмета и дали изглеждат като едно завършено цяло.
Победителите в играта ще бъдат избрани от всички вас, нашите творящи приятели. Ще имате възможност да гласувате под специално създаден тук в Картичкофурии пост.

Срокът за участие в играта се удължава до 31 януари!

След това ще трябва да се свържете с мен и да ми изпратите минимум 5 снимки на изработеното от вас. Моля за малко повече прецизност при направта на снимките. Все пак по тях ще става оценяването ви. Снимките могат да са 5 колажи на сниманите изработени от вас проекти или например 3 колажни снимки и 2 отделни на всеки проект. Вие решавате.

И нека играта започне сега.

25 ноември 2016 г.

Картичкофурийско предизвикателство 318 "Коледна картичка с печат / печати"

Привет на всички, очакващи поредното творческо забавление!
Този път изобщо не съм мислила дълго каква тема за занимавка да ви дам през следващите две седмици.
Предполагам, че повечето от вас вече са на коледно-новогодишна вълна и темата е.......... "Коледна картичка с печат / печати".
Това да уточня значи, че може да се използват всички останали средства и материали, които обикновено ползвате в хартиените си проекти, като единственото условие е да има поне един печат върху картичката ви. Може да е надпис, елемент или оцветен печат няма значение.
И една картичка за вдъхновение, в която съм използвала две печата-единият е фонов със снежинки, който съм използвала с топъл ембосинг,а другият е печата с надписа на Мигито. Червеното носле на еленчето видях от Мария CAS и си взаимствах идеята без да питам :):):).
Ами това е :):):).
Забавлявайте се и ни направете част от това забавление.

Поли Христова

Благодаря на Поли Христова за коледното предизвикателство!

Коледна картичка с печат създадоха за вашето вдъхновение Картичкофеите


Ето и моята първа коледна картичка. Използвала съм печат азбука на Мигито за поздравлението, фонът под което е направен с друг печат.


Крайният срок за участие е 23,59ч на 8 декември 2016г., четвъртък.

Моля, да участвате с НОВИ КАРТИЧКИ, създадени през седмицата след задаване на предизвикателството. Добавяйте всяка картичка като отделен линк. И моля с картичка участвала в едно Картичкофурийско предизвикателство да не участвате в следващо. При публикуване на участие в блога си добавяйте линк към съответното предизвикателство, в което участвате с картичката си. Участие без добавен линк към предизвикателството на Картичкофурии няма да се зачита.Няма ограничение в броя на участията.





23 ноември 2016 г.

Картичкофурийско предизвикателство 315 - Обзор

Благодаря на всички, които се включиха в моето предизвикателство!
Радвам се, че се появяват и нови момичета!
Честно казано очаквах повече – и като брой участия и като мащабност на идеи. Получих 10 чудесни включвания и въпреки този малък брой при избора на победител бях доста затруднена.
И за да не губя време в приказки ще обявя – наградата отива при Ирена Стефанова за нейното второ участие – синята пирамида с прекрасни цветя и перлички от гердан.
Наградата ми е блокче коледни хартии на IMG-vision и една от малките ми вещици.
Te4eto

Благодаря на Te4eto за интересното предизвикателство!

Благодаря на всички, които се включиха в него!

Честито на победителката!

Ирена Стефанова ти си и Картичкофурия на седмицата! Можеш да използваш нашият банер в блога си, като добавиш КФП 315 28 октомври - 10 ноември 2016г. Ти ще вдъхновяваш останалите участници на 9 декември!



19 ноември 2016 г.

Картичкофурии представя ... Стефка Пашова

На Картичкофурии представя гостува една дама, която създава много красиви неща и е готова винаги да опита нещо ново и да експериментира. Запознайте се отблизо със Стефка Пашова.

1. Представете се и разкажете нещо за себе си ? Здравейте. Казвам се Стефка Пашова от гр. Казанлък. На 42 години съм, омъжена с голям син и голямо зоо семейство. Имаме си семейна рекламна агенция, в която си правим всичко сами, т.е не сме само рекламна агенция, но сме си и печатница и цех за метали и куп други подобни.
2. Какъв ви е ника и от къде произлиза? Никът ми Stefka Pashova, защото по времето когато започнах да се регистрирам тук там , първо не знаех какво е това ник … и така си останах
3. Имате ли блог и кой е той, кажете нещо интересно относно създаването на блога си? Имам блог, който създадох единствено, за да участвам в картичкофурийските предизвикателства. Името на блога ми е : http://stefipashova.blogspot.bg. Tака и не се научих да го управлявам този пусти блог, но поне си качвам произведенията за самите предизвикателства.
4. Oт кога правите картички и как започнахте? Картички започнах съвсем случайно да правя. Преди 5-6 години около рождения ден на моята племеница си купих една дървена кутия за бижута и реших да я украсявам с техниката декупаж. Оттам се почна едно ровене, четене насам натам и в един момент се озовах в блога на Деси http://cardsaddicted.blogspot.bg/, който направо ме заплени и зариби още повече. Та направих си аз кутията, купих си ръчно изработена картичка от Арт магазина в нашия град и продължих с ровенето и разглеждането. После дойде и първото предизвикателство, в което реших да участвам. С подръчни материали тогава спретнах своята картичка.
След това дълго време не пропусках предизвикателствата, но в последно време все си правя нещо и докато се наканя да си снимам творбата срока изтекъл. Така и дойде първата картичкофурийска среща в Стара Загора. Там просто не знаех на кой свят се намирам. Толкова бях очарована, толкова се заредих с приятни емоции, че започнах да трупам дизайнерски хартийки, после дойде ред на щанците, на биг шота и така…
С голямо желание участвам във всякакви игри и размени, обичам да колекционирам ATC-та, картички, тагове – абе всичко.
5. Какво ви носи хобито и как се отразява на ежедневието ви? Хобито ми носи най-вече спокойствие, вечер като седна на бюрцето си дори и нищо да не правя ме отърсва от ежедневните проблеми. С котката сме голям тандем – разнася ми панделките и дантелите из целия апартамент, работи на big shota-a – Toва е нейното кътче

6. Имате ли любим/и материали и как и от къде си ги набавяте? Любими материали и марки нямам – искам от всичко да пробвам, е не мога да имам от всичко, но съм пробвала доста техники. Обичам цветята- повечето се опитвам да си ги направя сама, макар че ми отнема доста време, но накрая резултата си струва.

7. Предпочитаният от вас стил и техника на правене на картички? Техника също нямам – от всичко по малко

8. Какво време отделяте на хобито си и ако имахте повече време какво бихте направили ? Време за хобито си имам само вечер след 21-22 часа. Ако имах повече време, ще изпробвам още нови техники.

9. Разкажете за своята първа картичка и ако искате можете да я покажете Както казах малко по-горе , моята първа картичка направих за едно от предизвикателствата . Трябваше да я направя за около 1 час, за рождения ден на племенника ми, който беше футболист по него време


10. Картичката, която считате за най-хубава, заредена с най-много емоции, значеща най-много за вас. Кога и по какъв повод я направихте? Покажете я ако желаете Картичка в този момент, която за сега ми е най-скъпа, е свързана с последния рожден ден на баща ми – миналия септември, който вече не е сред нас. За самото изпълнение се подготвях много, разпечатах си камуфлажа, купих си плувка, кукички и др. рибарски принадлежности, понеже той беше много, много страстен рибар.
11. Вашето мнение за КФ и въобще какво значи блога за вас и какво бихте ни пожелали? Пожелавам на блога, все така да ни организира за всякакви размени и предизвикателства. Да продължаваме традицията с Картичкофурийските срещи и само хубави мигове и много, много нови последователи.

18 ноември 2016 г.

Картичкофурийско предизвикателство 313 - Обзор

Привет, картичкофурии!
Благодарим на всички, които ни показаха своите хартиени проекти на тема "Клони, листа и птици".
След дълго умуване, решихме птиченцето да кацне на рамото на Анелия Некезова.
Нейната картичка най-много ни грабна и тя е нашия победител.
Честито!

Благодаря на Rumilina Art&Hobby за интересното предизвикателство!

Благодаря на всички, които се включиха в него!

Честито на победителката!

Анелия Некезова ти си и Картичкофурия на седмицата! Можеш да използваш нашият банер в блога си, като добавиш КФП 313 6 октомври - 6 ноември 2016г.

В Картичкофурийското трио, избрано от Картичкофурии по реда си на участие влизат:

smiles


Весела Чечева


Ellie


Честито момичета!
Вие също можете да използвате нашият банер, като добавите към него КФП 313 6 октомври - 6 ноември 2016г.

17 ноември 2016 г.

Картичкофурийска Коледа 2016г - Списъкът

Благодаря на всички, които се включиха в Картичкофурийска Коледа 2016г.



Ето това е списъкът, по който ще става размяната на картичките:

Нели Станчева nn_ee_ll_ii@abv.com
Велина Трифонова vtriphonova@yahoo.com
Евгения Петрова evgenia_petrova_@abv.bg
Мария Кадрева kadreva@start.bg
Снежанка Стефанова snezhanka_stefanova@abv.bg
Веселина Костадинова veselina1969@abv.bg
Галина Костова galkakostova@gmail.com
Ана Альошева ana_ ivanova6@abv.bg
Цветелина Борисова cveti_vb@abv.bg
Поли Христова p.hristova.igi@abv.bg
Боряна Димитрова borya@abv.bg
Маги Димитрова bebe6imi4i@abv.bg
Даниела Янкова daniavon@abv.bg
Анелия Мечкарска anelka_1914@abv.bg
Валентина Иванова vallentina@abv.bg
Ивелина Кривошиева Ivi.krivoshieva@gmail.com
Десислава Жейнова desita_vr@abv.bg
Диана Тенева teneva60@abv.bg
Silviq Ivanova Cvetanova plamart@dir.bg
Светлана Николова diamond@dir.bg
Кристияна Хаджиева kristiyanabakalova@mail.bg
Стефка Бешковска beshkovskas@abv.bg
Таня Кръстева taniakrasteva@yahoo.com
Детелина Кънчева-Детелинаарт  gili79@dir.bg
KalySto  drkalinasto@gmail.com
Сиси Тодорова sisitodov@abv.bg
Елена Петрова leni_aleksieva@abv.bg
Михаела Златарова mihaelagolden@gmail.com
Миглена Стойнева
Стефка Пашова pashovastefka@gmail.com
Олга Цонева otsoneva@gmail.com
Мария Ганчева marieg@abv.bg
Мира mama.mira8@gmail.com
Петя Боева petia1987@gmail.com
Радостина Градева gradeva58@abv.bg
Красимира Иванова krasi_bus@abv.bg
Мариана Кандилова nikilin@abv.bg
Здравка Георгиева sdravka_georgieva@abv.bg
Живка Павлова ju.russanova@gmail.com
Temenuzhka Drandova temenuzhka.lilkova@gmail.com
Мария Чочева  maria_@mail.bg
Моника Радева bgakinom@mail.bg
Марияна Бумбарова mimi_vasileva@mail.bg
Валентина Димитрова valkiria31@mail.bg
Нора Паскова n.paskova@abv.bg
Соня Боджакова bodjakova.sonia@gmail.com
Силвана Попчева s84_vip@abv.bg
Маги Маринова magitmarinova@gmail.com
Златина Ташева zlatina_dimitrrova@abv.bg
Румяна Дечева rumilina@abv.bg
Весела Гривекова grivekovi@gmail.com
Пепи Колева pepinatoys@gmail.com
Мария Лазова mari_a507@abv.bg
Maya maiasand@gmail.com

Първият изпраща на втория, вторият на третия и т.н. Последният изпраща на първия.

Моля всеки, който получи картичката си да качи нейна снимка в ТОЗИ албум. Създаден специално за събиране на картичките от тази размяна в групата Картичкофурийски игри и размени във Фейсбук.

Ако имате някакви проблеми да се свържете с другарчето си в размяната можете да ми пишете на мейла на Картичкофурии или във фейсбук. Ще помогна с каквото мога.

Нека Коледната размяна донесе много радост и щастие на всички участници!

11 ноември 2016 г.

Картичкофурийско предизвикателство 317 "Картичка с природни материали"

Привет, творящи хора.
Днес е мой ред, Кат, да ви предизвикам с тема за картичка или друг вид проект и реших това е "Картичка с природни материали".
Щуреехме с децата на разходки в парка миналата седмица и попаднахме на цяла полянка, осеяна с малки шишарки от кипарис (дано да няма ботаници сред вас, че току виж се оказало друго иглолистно дърво). Събрахме си цял джоб, така както правехме лятото в Пампорово с едни много интересни мъхове по дърветата. Този тип материали, идващи от природата, винаги много ме вдъхновяват -и като цветове,и като текстури и материали. Дървета,клечки,шишарки, канела, анасон, сушени цветя, връвчици, семенца - толкова са различни и интересни.Огледайте се около вас и вижте какво ще ви намигне.А после споделете с нас, а аз ще се погрижа най-интересния проект да получи скромна наградка от мен.
Ето и моето вдъхновение към вас:
Кат

Благодаря на Кат за природното предизвикателство!

Природни материали е използвала в своята картичка Картичкофеята:

За изработването на картичката са използвани хартия от рециклирани материали и хербаризирани листа и цветенца.


Ели от Работилничка Мечтатели


Крайният срок за участие е 23,59ч на 24 ноември 2016г., четвъртък.

Моля, да участвате с НОВИ КАРТИЧКИ, създадени през седмицата след задаване на предизвикателството. Добавяйте всяка картичка като отделен линк. И моля с картичка участвала в едно Картичкофурийско предизвикателство да не участвате в следващо. При публикуване на участие в блога си добавяйте линк към съответното предизвикателство, в което участвате с картичката си. Участие без добавен линк към предизвикателството на Картичкофурии няма да се зачита.Няма ограничение в броя на участията.





10 ноември 2016 г.

Картичкофурийско предизвикателство 314 - Обзор

Да се изобразят страните по света в картички се оказа наистина голямо предизвикателство.
Искам да благодаря на всички, които се справиха с него и се включиха в Картичкофурийско предизвикателство 314 "Страни по света"!
Благодаря и на Ира Бантикова, която ни предизвика!

Тя реши да направи изборът на победител в своето предизвикателство с рандом генератор.

Победителят избран по този начин е Поли Христова!
Това е много елегантната и коледна картичка в цветовете на българското знаме.

Честито на победителката!

Поли Христова ти си и Картичкофурия на седмицата! Можеш да използваш нашият банер в блога си, като добавиш КФП 314 14-27 октомври 2016г. Ти ще вдъхновяваш останалите участници на 25 ноември.

8 ноември 2016 г.

Картичкофурийска игра - Да творим заедно - игра за декупажисти и картичкоправещи

Днес по идея на Елена Кирова, един от админите на Фейсбук групата Всичко за Декупажа от А до Я искам да ви поканя да се включите в една нова игра. В основата на играта стои предизвикателството да съчетаем хора, творящи в две различни хобита - Картичкоправенето и Декупажа. Да работят съвместно две отделни творчески личности, които да създадат един общ продукт.
Заданието в тази игра е да се създадат общи творчески проекти, които могат да бъдат:

- картичка, изработена от човек изработващ хартиени проекти и малка кутийка за бижута или свещ в техниката декупаж, изработени от човек занимаващ се с декупаж

- албум, изработена от човек изработващ хартиени проекти и кутия, в която може да се постави албумът или да се използва за други цели, изработени от човек занимаващ се с декупаж.

- рецептурник, изработена от човек изработващ хартиени проекти и бутилка или дървена дъска за рязане, изработени от човек занимаващ се с декупаж.

Темата, по която ще се работи определяте вие.


Записването за играта ще става тук, под тази публикация. Ще има две програми за записване и в зависимост от това в коя сфера ще творите ще се записвате в съответната програма.

От записалите се хора на случаен принцип ще бъдат създадени творчески двойки, които ще трябва да се свържат помежду си, да направят избор кой тип проект ще изберат и ще изработят в рамките на почти 40 дни. Всеки от двойката ще работи по своето участие и ще може да се участва с общо 5 колажни снимки на двата изработени предмета. За целта е достатъчно да се пуснат заедно събраните снимки. Не е необходимо да разхождате изработеното от вас из страната.

След приключване на играта комплектованите творби ще бъдат оценени по 5 критерия:
Цялостно въздействие на творбите, композиция и концепция,
качество на изработка - предимство ще ви дадат добри детайлни снимки,
оригиналност на идеята.
степен на сложност на изработките.
И разбира се най-важното условие - работа в екип :-) допълват ли се двата предмета и дали изглеждат като едно завършено цяло.
Победителите в играта ще бъдат избрани от всички вас, нашите творящи приятели. Ще имате възможност да гласувате под специално създаден тук в Картичкофурии пост.

Екипът, чийто творби са получили максимална оценка по тези критерии ще получи награда от спонсорите на играта
Руми от магазин  Rumilina Art&Hobby от Стара Загора и
 фирма Ариста-2 ЕООД  - онлайн магазин www.arista-bg.com
фирма Ариста-2 ЕООД можете да откриете:
- София: Хипермаркет Ариста в Горубляне
- София: магазин Ариста в СБХ, на ул.Шипка 6
- Пловдив: магазин Ариста на ул.Май 2А
Диструбуторска мрежа: над 50 магазина в цялата страна.

Като вдъхновение за вашите проекти ще използвам два комплекта от картичка и кутия, създадени от Бисерка Вълканова:


Надяваме се играта да ви хареса. Очакваме желаещите да се включат в нея да се запишат до 25 ноември.