10 юни 2016 г.

Картичкофурийско предизвикателство 301 "Mixmedia и дантела или смесени техники"

Здравейте пчелички!
Отново сте с мен-Bearkis, в поредното Картичкофурийско предизвикателство.
Този път избрах нещо, което струва ми се, напоследък увлича мнозина от нас и е благодатна възможност за творчески изяви - смесените техники. Да направим картичка, с тези техники, с които съчетанията и възможностите са неограничени! Можете да се впуснете в голямото мацане и съчетаване на всичко, което ви хрумне, в добавка с дантела, която да бъде активен участник в приключението, а не просто и само допълнителен аксесоар.
За вдъхновение ви показвам два варианта, чието създаване се опитах, не съвсем успешно, признавам си :), да проследя в снимки, но поне известна представа може да се добие.
Едната е за кръщение-резултатът


и няколко снимки,от процеса:
№1 залепваме няколко слоя хартии, по възможност, с различен релеф,или го създаваме;оцветяваме, добавяме по избор, всякакви материали, които подхождат на идеята ни, в случая мъниста и мацаме обилно с боички;



№2-избираме снимка, или мотив от салфетка и създаваме "декупажен портрет", с напукваща паста, в рамка.Грешката ми бе, че пукнатините, макар и страхотни, удавиха образа., затова направих втори опит...


№3 -повърхността, преди добавянето на портрета и ръчноизвъртяните цветя, от плат, панделки, дантелки и перли, всичко това, с винтидж излъчване


Втората-"С обич"


и отново част от работата,по нейното създаване:
залепваме парчета хартия и дантели, обилно поели цвят, релефна паста и кафе, за състаряване( бръчките от него са друга тема :) )
избираме елементите, с които ще украсяваме,това са дантели, панделки, ръчноизработени цветя, от хартия, подходящо тонирани, надписче, напукано , с по-горе споменатата паста, сърце, скрап остатъци, перлички; залепваме всичко и докато чакаме да изсъхне, допиваме, ако е останало нещо от кафето.

Оказва се, че съм достатъчно разхвърляна, за да следвам поетапно процеса...Все тая, ще се радвам, ако вие покажете и тази част от вашата работа и съм сигурна, че далеч по-добре ще се справите от мен! Смело се гмурнете се в океана от вдъхновение! Аз нямам търпение да ви видя :) !!!!

Благодаря на Bearkis за смесеното предизвикателство!К

Комбинацията от миьмедиа и дантела бе претворена във вдъхновяващи проекти за вас от Картичкофеите:



Какво чудесно предизвикателство в много любимата ми от известно време микс медия. Че и с дантела! Което ме препраща към другия ми любим стил – шаби шик. Резултатът от този „синтез“ е ето тази картичка. За изработването й направих трансфер на дигитално изображение; в долната част от рамката и горния ъгъл са направени релефи със структурна паста, като за първия е използван шаблон, а за втория – дантелата, която използвах и за фон на снимката. Допълнителни акценти са истинската дантела, части от керамична рамка и метални пеперуди.
Желая ви много вдъхновения, тъй като с нетърпение очаквам проектите ви!




Надявам се да се забавлявате докато правите картички за това предизвикателство, както се забавлявах аз. Доста отпускащо действа да си оцветяваш и по този начин сам да си направиш дизайнерска хартия. Открийте красивото около Вас и намерете своето вдъхновение. Ще очакваме Вашите проекти.




Крайният срок за участие е 23,59ч на 23 юни 2016г., четвъртък.

Моля, да участвате с НОВИ КАРТИЧКИ, създадени през седмицата след задаване на предизвикателството. Добавяйте всяка картичка като отделен линк. И моля с картичка участвала в едно Картичкофурийско предизвикателство да не участвате в следващо. При публикуване на участие в блога си добавяйте линк към съответното предизвикателство, в което участвате с картичката си. Участие без добавен линк към предизвикателството на Картичкофурии няма да се зачита.Няма ограничение в броя на участията.





Няма коментари: