27 юли 2015 г.

Лятна Картичкофурийска Академия 2015г - Тема 2 - Пъстри панделки

Тема 2 от Лятна Картикофурийска Академия 2015 е
 които ни показа как да си направим Валя Калпакова от Крафтърски мечти




Направете си такива Пъстри панделки, включете ги в някой свой проект и участвайте в Лятна Картичкофурийска Академия 2015г.
Един от вас, участвал с проект във всички теми ще спечели наградата на спонсора - ваучер за 25 лв за онлайн магазин Крафтърски мечти.

Лятна Картичкофурийска Академия продължава до 14 септември.
Следете за нашите нови теми и не забравяйте старите.
Всички теми можете да намерите ТУК.
Очакваме ви!





26 юли 2015 г.

Шеста Национална Картичкофурийска среща!

Тече горещото лято и всички са се отдали на почивка, а какво ще кажете за една среща в началото на есента?

Картичкофурии ви кани да се включите в

Шестата Национална Картичкофурийска среща!

на 26 и 27 септември /събота и неделя/

гр. Велико Търново.


Очоквайте съвсем скоро формата за участие и програмата за срещата.

Можете да се обръщате с всякакви въпроси на мейла на Картичкофурии cardsaddicted@gmail.com.
Ако желаете нещо конкретно да бъде включено в програмата или пък имате предложения и идеи можете да пишете на мейла или с ЛС във Фейсбук Desislava Zhejnova.

24 юли 2015 г.

Картичкофурийско предизвикателство 267 - Тути Фрути - проект с плод

Здравейте, фурийки!

Аз съм Мария /smiles/ и това е моят втори път, в който ви предизвиквам.

Лято е и плодовете са навсякъде около нас. Така, че аз реших да ви предизвикам плодово! Искам от вас да ми покажете картичка или хартиен проект с плод.

Независимо дали ще ме разхладите с плодов коктейл, ще ме разходите по горските пътеки да наберем заедно горски плодове или ще ме покатерите на овошката в двора при баба на село...за мен е без значение, просто искам да видя плодове.

И понеже все пак е лято, а аз обичам да задавам предизвикателствата си с алтернатива...и този път има алтернативен вариант. Можете да ми покажете плодова цветова комбинация. Какво имам предвид...Не знам дали се сещате за онази смешка, че за нормалните хора банана и прасковата са плодове, но за крафтърките това са цветове :) Къде на шега, къде наистина, но много производители на боички днес си кръщават продуктите с плодови имена. Та разрешавам ви да използвате такива цветове, като разбира се ми посочите кои са.


Аз за моето вдъхновение съм използвала:

Дистрес мастилата: festive berries и twisted citron - за коктейла и надписа

Джелатосите: lemon, mango, red cherry, guava, lime и мъничко grape - за плодовете и чадърчето и blueberry - за морето.

Акрилна боичка на docrafts - banana yellow - смесено с охра и брокат за пясъка.

цветенцето пък е melberry хартия.

И така ще се радвам да се включите.

Наградата, която съм подготвила е ваучер за 20 лева от готиното магазинче на Бо - Крафт нещица, от където можете да се сдобиете или с новите тропически цветове джелатоси или новите боички dylusions, или каквото друго готино нещо си изберете.

Крайният срок за участие е 23,59ч на 6 август 2015г., четвъртък.

Моля, да участвате с НОВИ КАРТИЧКИ, създадени през седмицата след задаване на предизвикателството. Добавяйте всяка картичка като отделен линк. И моля с картичка участвала в едно Картичкофурийско предизвикателство да не участвате в следващо. При публикуване на участие в блога си добавяйте линк към съответното предизвикателство, в което участвате с картичката си. Участие без добавен линк към предизвикателството на Картичкофурии няма да се зачита.Няма ограничение в броя на участията.





20 юли 2015 г.

Лятна Картичкофурийска Академия 2015

Здравейте мили картичкофурии!
Време е отново за Лятна Картичкофурийска Академия!


Заповядайте да опитате нещо ново, да пробвате нова техника, да изработите проект по урок стъпка по стъпка.

За да се включите в нашата академия е необходимо:
1. Да ни посещавате всеки понеделник от днес до края на август, когато ще пускаме публикация с урок или техника.
2. По зададеният урок или техника да изработите картичка, таг, книгоразделител, АТС, албум или каквото вие решите. Когато урокът е за конкретен предмет ще трябва да изработите него.
3. Да се включите със своя проект в линкито към съответната публикация.
4. Да сложите линк и да напишете, че участвате в Лятна Картичкофурийска Академия. Можете да сложите и нашаият банер в страничното поле на блога си или да споделите линка от страницата ни във Фейсбук.
4. Да се забавлявате и си прекарвате чудесно.

Ще може да се участва във всеки проект до края на Академията, така че дори и да пропуснете някоя от седмичните теми да можете да наваксате. Последната тема ще стартира 31 август и ще имате време до 14 септември да приключите участието си по проектите.

Спонсор на Лятната Картичкофурийска Академия 2015г и автор на част от уроците в нея е Валя Калпакова от онлайн магазин Крафтърски мечти.

Един от участвалите във всичките 7 теми ще спечели награда - ваучер за 25 лв за онлайн магазин Крафтърски мечти.

В този пост ще се пускат линкове към всяко задание при публикуването му.

ТЕМА 1 - Шишарки

ТЕМА 2 - Пъстри панделки

ТЕМА 3 Дизайнерска хартия от салфетка

ТЕМА 4 - Ембосинг с рамка върху фонова папка

ТЕМА 5 - Шейкър картичка

ТЕМА 6 - Техника Точка по точка

ТЕМА 7 - Многослойна картичка от един лист дизайнерска хартия.

Лятна Картичкофурийска Академия 2015 - Тема 1 - Шишарки


Тема 1 от Лятна Картичкофурийска Академия е да направите шишарки по урочето на Вили Петкова и да ги използвате в някой свой проект.

Как да си направим ... Шишарки/ Величка Петкова



Предвид лятната жега нека се разхладим с един зимен проект.

Можете да ги използвате за каквото вие желаете - картички, АТС, албум, таг. Вие решавате.

Краен срок за изработка на проекта 14 септември.





18 юли 2015 г.

Картичкофурийско предизвикателство 264 - Обзор

Привет!
Огромно БЛАГОДАРЯ на всички, отделили време да се включат в моето първо предизвикателство и на Кат за прекрасната картичка-вдъхновение!
Едно нещо не успях да преценя в началото, а именно колко трудно ще ми бъде да избера само един проект от всички красоти, участвали в него:). След трудно обмисляне реших, че не мога да отделя само един победител и понеже за мое най-голямо съжаление не спечелих с тото фиша ,който пуснах с цел да наградя всички, ще наградя трима участвали.
Първият победител и получател на обявената награда , ваучер за 20 лева от българско крафт магазинче по избор и една моя картичка, е участие 12.Bearkis!

Другите две участия ,които печелят от мен ваучери за 10 лева от избрано от тях българско крафт магазинче и една моя картичка са 9.TSanity

и 4.Деси.

Момичета пишете ми на e-mail p.hristova.igi@abv.bg да уточним получаването на наградите.Още веднъж благодаря на всички за участието! Да имате едно пълно с положителни емоции и незабравимо лято:)!

Благодаря за Поли Христова за предизвикателството!

Благодаря на всички, които се включиха!

Честито на победителката!

Честито и на момичетата, които получават награди!

Bearkis ти си и Картичкофурия на седмицата! Можеш да използваш нашият банер в блога си, като добавиш КФП 264 26 юни - 9 юли 2015г.
Ти ще вдъхновяваш останалите участници на 4 септември.



17 юли 2015 г.

Картичкофурии представя ... Bimba Bambolimba

В Картичкофурии представя гостува една мила и нежна дама с весел ник и много красиви картички. Запознайте се отблизо със Стела/Bimba Bambolimba.


1.Представете се и разкажете нещо за себе си ?
Здравейте! Казвам се Стела, а някои от вас ме познават като Bimba. Имам страхотно семейство, прекрасна дъщеричка, която обожавам и е водещата в настоящия ми живот. Следващото са картичките. Откакто навлязох в този крафт свят, не мога и не искам да изляза от него! Нямам много творчество зад гърба си, но в това, което съм сътворила до момента съм вложила цялото си сърце и душа. Дали е хоби, диагноза, мания, зависимост и страст ми е трудно да определя. Знам само, че не мога да спра! 

2. Какъв ви е ника и от къде произлиза?

Моят ник в пълния му и безумен вариант е доста сложен за помнене и писане, така че едно простичко Bimba върши чудесна работа. Така наричах дъщеря ми, когато беше малко, сладко, очарователно, сгушено бебче. Днес е малко, сладко и очарователно момиченце. Тя бе моето вдъхновение и причина да направя първата си картичка, затова на нея посветих и този ник. Не съм мислила за него като за артистичен псевдоним, подписвам картичките си с истинското си име. И през ум не ми е минавало, че някога ще разказвам за моя ник, нито съм се замисляла, че това може да има съществено значение...Но, ето – човек никога не знае…И така си останах Bimba

3. Имате ли блог и кой е той, кажете нещо интересно относно създаването на блога си?
Да, имам блог http://www.bimbabambolimba.blogspot.com. Идеята за неговото създаване се зароди след като се престраших да споделя и покажа мои картички. Цяла година бях разглеждала вашите блогове - чудновати, артистични и прекрасни местенца. Много ми се прииска и аз да имам такова.
Името дойде от самосебе си, използвайки моя ник. Иска ми се да можех да публикувам повече и по-често в блога си и да не се оправдавам непрекъснато от липсата на време. Имам купища идеи, не само за картички, имам нестихващ ентусиазъм и желание и всеки ден се заричам, че утре ще си открадна малко повече време.

4. Oт кога правите картички и как започнахте?
Предполагам, че тук няма да изненадам никого – започнах в първите дни на майчинството, преди повече от 2 години. Това беше най-милия и изпълнен с очарование и нежност период от моя живот. Тогава имах малко повече време и много желание. Днес имам още повече желание, но никакво време…Нооо това е една друга тема.
Връщам се назад и си спомням как започнах - исках да направя картичкa и вътре да залепя снимката на дъщеря ми. Така започна моето първоначално проучване….Мисля, че едва тогава видях и разбрах, що е то ръчно изработена картикча. Спомням си първата си поръчка от специализиран крафт магазин. Радвах се, какато се радва малко дете на коледен подарък. Това с радостта си остана и до ден днешен при всяка доставка. Първоначално нещата ми се побираха в кутия от обувки, после ги прехвърлих в голям кашон, последва част от секцията….част от апартамента… Търпението на съпруга ми е достойно за възхищение! Ами това е накратко, така малко по малко и неусетно се гмурнах в крафт морето и не мисля скоро да излизам оттам.

5. Какво ви носи хобито и как се отразява на ежедневието ви?
Много и само приятни емоции, зарежда ме с много енергия. Доставя ми изключително удоволствие и ми носи страхотно удовлетворение. Разтоварвам се от всичко и всички. Готова съм да крада от съня си, но да „покрафтя” малко. Много често хората се чудят: „С малко дете си, ходиш на работа, нямаш време, уморена си, не си спала…Защо не си легнеш сега да поспиш малко, ами си се заровила в тези хартии?!” Тук могат да ме разберат само тези, които са минали по този път и изживели нещо подобно..Тази страст и безумна потребност да твориш, да се изцапаш с бои, мастило, лепило трудно може да бъде разбрана от всеки…Късно вечер, когато с много упоритост и търпение (а често и нетърпение), най-сетне успея да приспя малкото ми и немирно зверче, идва моето време. Може и само 30 минути да успея да отделя, но за мен са истинско щастие! Нито ден, нито за миг не съм съжалявала, че дойдох в този вълшебен свят, пък било то и с цената на малко безсъние и сладка умора.

6. Имате ли любим/и материали и как и от къде си ги набавяте?
Не бих казала, че имам любими материали. Изпробвам непрекъснато нови за мен и различни техники. Пазарувам основно от българските магазини, които вече предлагат доста голямо разнообразие от крафт материали. Когато имам възможност пазарувам и от чужбина. За всички, които са на гребена на крафт вълната е ясно, че откъдето и колкото и да се пазарува, материалите ни никога няма да са достатъчни и въпреки купищата крафт запаси, винаги се появява нещо, „без което просто няма как да продължим да работим”.

7. Предпочитаният от вас стил и техника на правене на картички?

Предполагам, че всеки по един или друг начин изгражда свой собствен, отличителен стил…Вече успявам да отгатна автора на публикувана картичка, още преди да съм видяла от кой е самата публикация. Не знам дали аз съм достигнала до това ниво. Не бих казала и че има стил в картичките, към който да се придържам. Опитвала съм какво ли не, продължавам да експериментирам с нови техники, материали… Понякога ми се прави нещо ретро и носталгично, друг път – нещо нежно и романтично, един ден – нещо сладурско и весело, а друг – стилно и елегантно…Та, в този смисъл ми е трудно да се категоризирам. Определено обаче, (поне за сега) залитам към ретро изпълненията. Въображението и вдъхновението са с мен винаги, когато реша да направя нещо изцапано, скъсано, протрито, смачкано и износено, с отпечатък от времето. Обожавам вашите картички с оцветени картинки, но оцветяването е нещото, което никак не ми се отдава. Обожавам и картички и всякакви проекти с ръчно изработени цветя. В повечето случаи сама си изработвам цветята, това също е част от удоволствието.


8. Какво време отделяте на хобито си и ако имахте повече време какво бихте направили ?

Много малко и за съжаление става все по-малко…и това много ми тежи, та чак до болка. Ако можех, бих отделила много повече време …Предполагам, че никога няма да достигна точката на насищане. Колкото и време да успея да отделя за хобито си, ще искам още и още…

9. Разкажете за своята първа картичка и ако искате можете да я покажете.
Разбира се! И да не се смеете много! 
Очаквано, нямамх никакви материали, никакви инструменти. Купих си няколко обикновени пънча и няколко листа картон от кварталната книжарница, няколко панделки и „се разработих” с идеята, че сега ще сътворя нещо грандиозно. Смея се като видя първата си картичка, в същото време ми става толкова мило…Тя ми е нещо като малко дете, което съм отгледала, вече е голямо, а онези времена са отдавна отминали…Не, че сега съм голям специалист, но все пак има някакъв напредък  Предполагам, че носталгичната картинка се допълва и от факта, че началото на моя „арт период” съвпадна с началото на майчинството – много мил и силен момент от моя живот …


10. Картичката, която считате за най-хубава, заредена с най-много емоции, значеща най-много за вас. Кога и по какъв повод я направихте? Покажете я ако желаете
Може би ще прозвучи доста нескромно, но харесвам повечето от картичките си. Колкото и малко да са, всички са правени с огромно желание, много вдъхномение и любов. Показвам ви някои от тях


11. Вашето мнение за КФ и въобще какво значи блога за вас и какво бихте ни пожелали (по желание)?
Едва ли има картичкотворящ в България, който да не е чувал или попадал на блога на Картичкофуриите. Вие, мили Картичкофурии бяхте първото родно местенце, на което попаднах в мига, в който реших да задълбоча познаията си по темата „Ръчно изработени картички”. Бях очарована от факта, че мога да открия толкова много сродни души! Дадохте ми силен старт! Вие сте неизчерапем източник на информация и вдъхновение. При вас винаги може да се научи по нещо интересно и полезно, независимо дали си начинаещ или вече активен и вманиачен крафтър! Не се променяйте! Страхотни сте!

13 юли 2015 г.

Как да си направим ... Пъстри панделки/Валя Калпакова

Искате да използвате интересни и оригинални панделки в своите проекти, но не разполагате с такива. Вижте как можете лесно и бързо да си направите свои такива. Валя Калпакова от Крафтърски мечти е подготвила този полезен урок:

Много често ни се случва,да нямаме под ръка точния модел дизайнерска панделка,затова сами може да си направим,дори да е тематична.

Нужни са ни тебеширени мастила Versa Majic или металикови пигментни Brilliance. Може да става и с други мастила,но не ползвайте Memento или Staz On, изпробвано разливат отпечатъка на панделка.

Миниатюрни печатчета до 1 см.

Едноцветна сатенена панделка.

С хартиено тиксо опъваме и залепяме панделката върху самовъзстановяващата дъска или гладка повърхност.Ще ползваме оразмеряването за оринтир

Вземаме си прозрачния печат.Залепяме на акрилно блокче и започваме да отпечатваме един мотив през определено разстояние.Не натискаме много,за да не размажем изображението. После сменяме мотива и използваме втори цвят,като запълваме празните пространства,като гледаме всичко да е съразмерно.Тези мастила натрупват мастило след няколко отпечатвания,затова забърсвайте след 5-6 намастилявания.Не е нужно след всяко.

Готовият резултат.

Вариант с други цветове и други печати



Това са панделките, които аз изработих.


12 юли 2015 г.

Картичкофурийско предизвикателство 262 - Обзор

Поздрави от морето за всички Картичкофурии!
В предизвикателство 262 Моето морско съкровище участваха 25 прекрасни картички!
Благодарим на всички талантливки!
Избрахме си една картичка с много морски съкровища. Сетихте ли се?
Това е картичка номер 5 на Sultanova Creationes.


Тя е нашия фаворит!

Sultanova Creationes очакваме да се свържеш с нас, за да уточним как ще използваш ваучерът на стойност 25 лв от Greta`s Art!

Честито!

Благодаря на екипът на Greta's Art за морското предизвикателство!

Благодаря на всички, които се включиха!

Честито на победителката!

Sultanova Creationes ти си и Картичкофурия на седмицата! Можеш да използваш нашият банер в блога си, като добавиш КФП 262 1 - 30 юни 2015г.

В Картичкофурийското трио, избрано от Картичкофурии по реда си на участие влизат:

Цвети Борисова


Adi S

...Just Me...


Честито момичета!
Вие също можете да използвате нашият банер, като добавите към него КФП 262 1 - 30 юни 2015г.

10 юли 2015 г.

Картичкофурийско предизвикателство 266 - Тайнството Кръщение!

Здравейте, прекрасни Картичкофурии!
Казвам се Мария и на мен се пада днес честта, и отговорността да задам следващото предизвикателство.

Има едно особено събитие в човешкия живот.
Събитие, в което независимо от религиозната ни насоченост, ние се вричаме в святост и обещаваме пред себе си и света да следваме принципите на смирението и любовта.
Имам мечта - този свят да е по-добър, по-слънчев, хората да са по-толерантни към своите различия и уникалности, да сме по-отговорни по-откровени.
За това ми се иска и денят на Свето Кръщение да е нещо повече от поредният комформистки ритуал и да се превърне в едно незабравимо, и наситено със смисъл, и топли чувства събитие!
Смятам, че нашата работа е точно да създаваме тази магия!
Да творим спомени и усмивки!
В този дух е и моето предизвикателство към вас - Тайнство Кръщение!
Формата на картичката може да е какъвто поискате. Елементите и техниките, които ще използвате също са по-избор.
Онова, което ми се иска да видя и което ще е критерии за оценяването е ръчната изработка на елементите.
Колкото повече ръчен труд - толкова по-добре!

Заповядайте на вдъхновенията, които самата аз сътворих преди няколко дни!

За победителя съм подготвила награда-изненада.
Пожелавам успех и много вдъхновение на всички ви!

Благодаря на Мария за интересното предизвикателство!

Вдъхновете се и от прекрасния комплект за кръщене създаден от Картичкофеята Теменужка - nuschinka.


Крайният срок за участие е 23,59ч на 23 юли 2015г., четвъртък.

Моля, да участвате с НОВИ КАРТИЧКИ, създадени през седмицата след задаване на предизвикателството. Добавяйте всяка картичка като отделен линк. И моля с картичка участвала в едно Картичкофурийско предизвикателство да не участвате в следващо. При публикуване на участие в блога си добавяйте линк към съответното предизвикателство, в което участвате с картичката си. Участие без добавен линк към предизвикателството на Картичкофурии няма да се зачита.Няма ограничение в броя на участията.