26 февруари 2015 г.

Как да си направим ... Ефектен фон за картичка/Маги Димитрова


Здравейте, Картичкофурии!
Ето едно малко трикче, за ефектен фон.
Трябват ви лист картон, хартиено тиксо, мастилца , печат.
Лентички от тиксото залепяме върху картончето в избрана от нас форма. Хубаво е тиксото да няма много лепило по него.Късате го по дължина.
Дистресваме, слагаме печат и...
Отлепяме внимателно тиксото. Може да добавим надписи, контрастен печат и каквото още поискате.
Е това е от мен- няколко лесни трика за ефектни картички.
Приятно творене, Феи!
Целувки: Маги

25 февруари 2015 г.

Картичкофурии представя ... Полина Панайотова

Вече рубриката Картичкофурии представя ще има двама гости през месеца Един, който се занимава с картички и други хартиени проекти и един, който се занимава с декупаж.
Днес искам да ви представя първият гост, занимаващ се с декупаж. Това е Полина Панайотова. Тя е талантлива декупажистка, но също така прави и красиви картички.
Каня ви да прочетете нейният разказ:


1. Представете се и разкажете нещо за себе си ?
Здравейте, казвам се Полина, на 37 години, от гр. Шумен.
Основната ми професия е счетоводител. Допълнителната: майка, дъщеря, сестра, приятелка....любима! Както се казва - от всичко по-малко, в умерени количества, за да носи наслада!

2. Какви хобита имате и кое ви е любимо?
Хобитата ми са две – сладкарство и декупаж, които съчетавам перфектно. В празничните дни на моите близки, снова между правенето на торти и подаръци ръчна изработка. Перфектно, адреналинът е на макс – почти като скачане с въже от високо...естествено, докато не грундирам някоя торта или не залепя бисквитки с декупажно лепило. Слава Богу – не ми се е случвало!

3. Oт кога се занимавате с декупаж и как започнахте?
Декупажът...в последно време измести сладкарството. Но ако трябва да съм честна, преди декупажа бях запалена по картичкоправенето – интересът ми беше още в зародиш. Събирах си хартийки и картони, пънчове, разни ножици режещи вълнообразни – инструменти намиращи се из масовите книжарници, докато Десислава Младенова - „Ръчна изработка“ - http://www.artmaniashop.com/ не ме запозна с декупажа. Предполагам, че е познайница на повечето от вас, с онлайн магазина си за крафт и декупаж „Арт мания шоп“. Посрещахме заедно 2013 г., на масата стоеше един страхотен коледен комплект от панер и салфетник – изработен перфектно и носещ празнично усещане...много ме впечатли изработката му – как мотивът потъва в основата и стои като нарисувано. От дума на дума за картичките, стигнахме и до декупажа и до магазинчето... и хоп – неусетно потънах в тия дебри на декупажа. Разглеждах снимки в Интернет и ходех при Десито с думите: „Искам да направя това!“ Милата, сега разбирам как ме е изтърпявала стоически. Та може ли без основни познания? Без познание на елементарните техники, като лепенето на салфетка? Без познанието на материалите, които се използват в декупажа? Без познание на заготовката и възможностите на работа върху нея? Сега бих ви отговорила „Не, не може“, но тогава исках всичко, попивах като гъбичка и благодарение на нея, на търпението й, както и на усета й за красиво, аз вървя по пътеките на декупажа. И до днес, като зацикля над някой предмет се допитвам до нея. Много е хубаво и лесно да имаш ментор, който е винаги на разположение - да те завърне, ако кривнеш от пътя!

 4. Какво ви носи хобито и как се отразява на ежедневието ви?
Хобито ми носи невероятно спокойствие, удовлетворение и красота
Спокойствие – това е моят пенкилер, моят начин да се справям със стреса от ежедневието ми, начинът да изключа околния свят и да потъна там, където ще сме само аз, заготовката и всички четки, тубички, шпатулки и прочие.
Удовлетворение – обожавам да подарявам направените от мен неща, да виждам как блясва поглед, появява се усмивка, как като с магическа пръчка изтривам битовизма от лицата на хората, на приятелите и близките си и дори и за част от секундата ги пренасям в по-красив свят, доставям им радост
Красота – толкова е красиво и неповторимо чувството да преобразиш едно парче мдф, дърво, стъкло, свещ и пр., да му вдъхнеш живот, да стане част от теб и от усета ти, възприятието ти за света. Няма нищо по-красиво от това да дадеш живот!
Как се отразява в ежедневието ми? Ами понякога е пълна вихрушка, буря от емоции, липса на време, бесънни нощи – дали ще се получи търсеният ефект., а понякога е лежерно спокойствие, лек ритъм на ежедневието. Нямам точно определено време от деня за декупаж, за това и комбинирам - грундиране между правенето на закуска, лакирване между салата и къпането.

 5. Имате ли любим/и материали и как и от къде си ги набавяте?
Да, имам такива материали. Това са всички материали, които се използват за състаряване на предметите като битум, вакс пасти, патини, антични бои, антични пудри, антични восъци, лакове, мастила и прочие....вероятно изпускам нещо от пълния ми шкаф с шишенца и тубички
Основно материалите, с които работя, ги купувам от онлайн магазините Арт Мания Шоп
Ариста 2
6. Предпочитаният от вас  стил и техника?
Влюбена съм във винтижд стила. Харесвам го, защото предметите декупажирани в този стил изглеждат стари, мръсни, похабени, живели и носещи история, скрили тайните на не едно поколение. Всеки предмет е изработван с вътрешната нагласа за човека, който ще го притежава..., когато мисля как да го преобразя винаги се сещам за човека, за неговата история, за неговия живот....искам да вкарам в предмета част от него и част от мен.

7. Какво време отделяте на хобито си и ако имахте повече време какво бихте направили ?
Средно на денонощие между 4 и 8 часа! В зависимост от адреналина и тръпката, която имам, понякога, когато правя нещо ново за мен, като техника – може и часове да не отделя от работната маса. Но обикновено съчетавам така нещата, че да има време и за чисто технологичните процеси. Не обичам да си помагам с допълнителни инструменти като сешоари, за мен е важно химичните процеси да протичат по естествен начин
Ако имах повече време....да, отдавна мечтая за поне 36 часово денонощие! Ами нищо – пак така ще си балансирам между сухата материя на счетоводството и свободата на декупажа. Обичам декупажа, красивото, творческото и свободата, която носи, но аз съм инстинктивен, умерен, сдържан реалист, здраво стъпил на земята. За мен декупажът е хоби, което искам да развивам до професионализъм, но не и да ми става професия. Ако стане професия ще изчезне магията, която ми носи.

 8. Разкажете за своя първи декупажен проект и ако искате можете да го покажете.
Моят първи декупажен проект е свързан с влечението ми по сладкарството. Тъй като малко след Нова година е и рожденият ми ден, исках да направя кутия за бонбони, която да е декорирана с декупаж изцяло от мен. Ами като за първи път мисля, че се справих добре – и с лепенето на четвърт салфетка и на напасването...е сега като я гледам, само критика мога да отправям /градивна естествено/, но си ми остава свидна, мила, като първа рожба...за това и на всеки мой рожден ден черпя с бонбони поставени в тази кутия.

 9. Кой е декупажният проект, който считате за най-хубав, зареден с най-много емоции. Кога и по какъв повод я направихте? Покажете го ако желаете.
Кой проект ? Аз не си харесвам на 100% никой проект, винаги ми се иска да е още нещо по-така, но какво и аз не знам /типично по женски/, но и те като рожбите – мои са си, свидни ми са и си ги обичам с всичките им недостатъци.
Всеки от тях е зареден с емоция, защото както казах, винаги, когато правя нещо, аз мисля за човека, за притежателя му. Мисля и за повода, заради който изработвам този предмет. Особено ми е приятно да правя неща за деца, макар че майките се радват, но някак си поводът - появил се един нов живот е много емоционален за всички.
Но с най-голяма емоция е един единствен предмет, който ми е най-свиден. Един калъф за очила, за майка ми...бях купила заготовката от един китайски магазин още когато правех първите си стъпки, когато прохождах в декупажа. Но все не оставаше време за нея и нейния калъф за очила. Малко преди рождения й ден през 2014 год. и поставиха диагноза „карценом“, семейството реши да не и казваме, поне докато не мине празника и. И този забравен калъф в килера беше изваден, това може би е единственото нещо, което съм правила само през нощта, докато всички спят и мога да работя като спойно ми се стичат сълзите от очите и ми треперят ръцете. В този калъф вложих цялата си любов, душа, болка и страх от несигурното бъдеще. Майка ми победи битката с коварната болест, калъфът е постоянно в чантата й /макар че се оказа тесен за нейните очила – китайска му работа/, а аз си научих урока, че нищо не трябва да стои в килера....най-малкото за най-близките и обичните ми.

Друг предмет, който ме е изпълнил с еуфория е една кутия за бонбони....специално за рождения ден на сестра ми! Но не толкова изработката на кутията, а целия проект, който включваше кутия, картичка и бонбони естествено. Беше планирано всичко до най-малкия детайл – включая и ангажирането на куриер, който да и поднесе вместо букет, кутия пълна с лакомства...да, този ден бях като тенджера под налягане, но от удоволствие!
Всички мои неща, които съм изработила може да видите на страницата ми във фейсбук....заповядайте
https://www.facebook.com/polina.panayotova.1/media_set?set=a.4161236767450.1073741842.1780001424&type=3

https://www.facebook.com/polina.panayotova.1/media_set?set=a.2841569536594.70472.1780001424&type=3

https://www.facebook.com/polina.panayotova.1/media_set?set=a.1091517306382.11597.1780001424&type=3


10. Кой е любимият ви предмет, върху който да прилагате декупажните техники? Какво сте направили най-много?
Любим предмет !? Много труден въпрос. Дървото ми е сред любимите....там то води, а ти се подчиняваш на извивките и красотите му. Но като цяло обичам да експериментирам върху предмети с различни повърхности. Има такива, върху които все още не съм работила.... и това е, защото обичам преди да започна да работя върху тях, да изчета всичко за възможностите им, възможностите на материалите, които ще използвам в проекта с цел постигане на качество, не само визуално. Старая се предметите, които съм декупирала да издържат на времето, а не да се разпаднат при използването им. Но пък няма и нищо вечно!







11. От творбите на кой български декупажист се възхищавате? Кой е вашият учител?
На много български декупажисти се възхищавам, но шапка свалям на експериментаторите....тези, които не ги е страх да пипнат боичката с пръсти и да я сложат на неподходящото място. Някак това лепене „без гънки“, лакиране тип „китайска заготовка”, е за начинаещите...съгласна съм, че трябва да се мине през това, но да останеш постоянно на това ниво – не знам как да го кажа....да приемем че е несериозно, за сериозно вземащите се декупажисти/ски да се гордеят че лакират перфектно и лепят салфетки без гънки, а не с новаторството и експериментите си, не със знания от опити, които да предадат на следващите ги...
Учителите ми – те са много....всичките момичета от групата за взаимопомощ „Всичко от А до Я в декупажа” – момичета с различни погледи върху декупиране и декориране на даден предмет, от които можеш да извлечеш ценна информация. Но този който са се занимавал персонално с мен е Десислава Младенова – „Ръчна изработка“, както и груповите уроци на Анелия Милчева, които съм посещавала.
Освен учители за прилагане на определени техники в декупажа, които изброих по-горе имам още един учител, учител кой ме учи на красота, усещане, композиция...Карамфила Сидерова! Искам да изкажа моите най-искрени благодарности, за това че ми насочва погледа към красотата, която пропускам, начина и на възприемане и пресъздаването върху проектите ми.

12. Правили ли сте някога картички? Покажете, ако имате направени.
Да! Така чаках този въпрос! Но обещайте момичета да не ми се смеете....аз съм на светлинни години от вас и вашите творения!






13. Кои продукти, които се използват и в картичкоправенето използвате в своите проекти?
Основните продукти, които използвам и страшно много ми харесват са дистрес мастилата, папките за релеф, силиконовите печати, пудрите за ембосинг......но, най ме влече дистрес мастилото....толкова много неща могат да се постигнат....ефекти, за които не съм и подозирала, че могат да станат от едно... мастило! Признавам си, че имам доста от мастилата, но нямам още куража да се захвана по-сериозно с тях. Понякога си пускам клипчета и или влизам тук при вас и се наслаждавам на красотите които са натворени.
Голяма част от материалите, кото използвате при картичкоправенето сме го взаимствали в декупажа
Това са печатите – с тях се правят страхотни релефи или се използват за акцент; с папките за релеф също се постигат добри релефи, мастила, контури, течни перли и др.

14. Вашето мнение за КФ и въобще какво значи блога за вас и какво бихте ни пожелали ?
Картичко фуриите... какво да кажа... много сте готини! Правите невероятни красоти, които понякога ми спират дъха! Много задружни и приятни момичета....аз съм член и в групата ви във Фейсбук...страхотен отбор сте – отбор, където цари красота, разбирателство и взаимопомощ! Продължавай те така, за да носите радост и на нас!

24 февруари 2015 г.

На фокус в Картичкофурии - Paper Soft Color на Viva Decor

Днес в рубриката На фокус в Карточкофурии искам да ви представя един много интересен и оригинален продукт, който може да намери много приложения във вашите проекти.

Това са боите Paper Soft Color на Viva Decor, които можете да намерите в онлайн магазин "Ариста". Фирма "Ариста" е основен представител на следните търговски марки за България: Royal Talens, Pebeo, L&B, W&N, A.Vallejo, Viva Décor, Canson и други!

Боите Paper Soft Color на Viva Decor са на водна основа. Предлагат се в 19 цвята.
Представляват малки кутийки, които при отварлянето си са запечатани с фолио:
След премахване на фолиото виждате дунапренена повърхност, която е частично напоена с боя. Количеството боя е 75мл.
Ако ви е интересно какво има вътре и махнете този дунапренен кръг, ще видите още един кръг дунапрен, който има отвор в средата. Точно в този отвор е боята.
Боите можете да използвате с дунапренените тампони с дръжка на Viva Decor.

С помощта на тези бои можете да си направите преливащи фонове за вашите картички. С леки кръгови движения нанасяте тънък слой от боята по хартията. Тя се разстила равномерно. Можете да използвате повече цветове, като те се преливат чудесно. За да получите исканият от вас ефект е по-добре да използвате картон с лек гланциран ефект.

Това е бледосин фон постигнат с Light Blue.

Тук вече фонът е от преливане на синьото с розово - Rose.

Можете да ги използвате за отпечатвате на печати. Върху печата с леки потупвания с тампончето се нанася боята. Нанесена по този начин боята покрива дори и най-фините участъце на печата.
След отпечатване на изображението можете да усетите лека текстура, която се дължи на боята.

Друго приложение на боите е използването им с шаблони. Можете да ги използвате с каквито желаете шаблони за микс медия и декупаж. Просто разполагате шаблона на желаното от вас място и с помощта на тампона, с леки потупвания, нанасяте боята върху шаблона.
Получава се изображение, което можете да направите по-светло или по-тъмно, в зависимост от количеството боя, която нанесете.

Можете да използвате боите Paper Soft Color, за да придадете повече ефект на вашите ръчно изработени цветя. С леки движения оцветявате някой части от изрязаните заготовки за цветя.Можете да оцветите листа за цветята, които изработвате, като цвета зависи от нанесените пластове боя.

Боята Paper Soft Color на Viva Decor съхне около 30 мин.
Тук можете да видите видеоклип представящ боите, заснет от производителя. Клипът е на немски, но може да се види прилагането на техниките.


Препоръчвам ви да опитате и да използвате боите Paper Soft Color на Viva Decor в своите проекти. Сигурна съм, че ще им намерите още много приложения.

23 февруари 2015 г.

Картичкофурийско предизвикателство 250 - Обзор

Здравейте, момичета!
Благодаря на всички, които решиха да се включат в това на пръв поглед не толкова лесно предизвикателство!
Благодаря Ви за споделените мисли, песни, стихове, картини!
И тъй като трябва да има победител, картичката, която аз отличавам като мой фаворит е тази на Maria.
Другите две картички, които също носят подаръчета за своите авторки са тези на Bejko


и Goldie.

Благодаря на Creative от Beautiful SD Art за интересното и оригинално предизвикателство!

Благодаря на всички, които се включиха в предизвикателството!

Честито на победителката!

Maria ти си и Картичкофурия на седмицата! Можеш да използваш нашият банер в блога си, като добавиш КФП 250 6-19 февруари 2015г.
Ти ще вдъхновяваш останалите картичкофурии на 22 август!

Честито и на Bejko и Goldie за заслужените награди.

20 февруари 2015 г.

Картичкофурийско предизвикателство 251 - Фон с акварелна техника

Здравейте мили хора!
За втори път имам честта да ви предизвиквам,за което сърдечно благодаря
на shMe и естествено на прекрасните Картичкофурии!
Измислила съм ви една много лесна, според мен тема: Фон с акварелна техника.
Напоследък съм се захласнала по изчистените и семпли картички, които се получават по този начин.
Правят се много бързо и лесно, трудното е измислянето. Но пък затова е интересно.
Не съм срещала много такива картички , направени тук при нас.
Редовно следя нашенските блогове с предизвикателства, и нещата, които творите.
Всичко е наистина прекрасно и много красиво. Но, този път реших, да ви предизвикам с нещо малко по-различно.
Не става въпрос за оцветяване на картинки ( дигитални или други)-това всички го можете прекрасно.
Имам нещо малко по-друго пред вид. И за да стане ясно съм ви събрала и малко урочета .
https://www.youtube.com/watch?v=nfLPF1UXekY

https://www.youtube.com/watch?v=DXYenmRUhMk

https://www.youtube.com/watch?v=_ljaPddcxpA&index=51&list=PL9158F41AC18214E2

https://www.youtube.com/watch?v=YlsxrQcPgMU

https://www.youtube.com/watch?v=d3BiE8GyB1c

https://www.youtube.com/watch?v=9SLt7QhLkkQ


https://www.youtube.com/watch?v=ouzJcoU8g0o

https://www.youtube.com/watch?v=K5tm3uU8GKQ

https://www.youtube.com/watch?v=J5QAChNoel8

Разбира се , вие също можете да си потърсите и разгледате, и използвате други идеи, които ви харесат.
Урочетата са само за пояснение към предмета на предизвикателството.
Можете да използвате всякакви мастила на водна основа- Дистрес или други, каквито имате.
Ако пък нямате- добра работа ще ви свършат и акварелните моливи и пастели.
Ако и това нямате можете да вземете акварелните бои на детето- с тях също се получават чудесни фонове.
Нужно ви само малко въображение и желание.
За въображението съм сигурна, че го имате, а желанието се надявам да съм успяла да го разпаля.
Подготвила съм ви две тагчета и две картичка, за вдъхновение.
Наградата за победителя ще бъде скромна, но пък от сърце. Една четка с воден резервоар, малко панделки, дантелки и други подобни красоти- и още нещо, лично от мен, но няма да го казвам , за да остане изненада.
Очаквам се нетърпение да видя какво ще сътворите!
marie

Благодаря на marie за интересното предизвикателство. Акварелните техники са много оригинални и най-вече лесни за изпълнение. Освен предложените клипове можете да си потърсите още с ключова дума watrecoloring.

Вдъхновение за вас е и прекрасната картичка на картичкофеята

Крайният срок за участие е 23,59ч на 5 март 2015г., четвъртък.

Моля, да участвате с НОВИ КАРТИЧКИ, създадени през седмицата след задаване на предизвикателството.  Добавяйте всяка картичка като отделен линк. И моля с картичка участвала в  едно Картичкофурийско предизвикателство да не участвате в следващо. При  публикуване на участие в блога си добавяйте линк към съответното  предизвикателство, в което участвате с картичката си. Участие без добавен линк към предизвикателството на Картичкофурии няма да се зачита.Няма ограничение в броя на участията.





17 февруари 2015 г.

8-ми март по Картичкофурийски - 2015г

Каня ви да се включите в станалата вече традиционна размяна на картички по повод 8-ми март - денят на майката и жената.

Нека разцъфтят цветя на вашата картичка, нека тя бъде пъстра и весела и донесе радост на своя получател.



От днес до 23,59ч в неделя 1 март можете да се записвате с коментар под този пост.

Номерата по реда на записване ще бъдат разбъркани с рандом генератор и ще изпращате на този, който се е паднал след вас, а вие ще получите, от този, чийто ник е над вашия. Първия на втория, втория на третия и т.н. Последният в списъка изпраща на първия.

Списъкът за размяната ще бъде публикуван на 2 март.

Моля при записването си да пишете и имейл адрес за по-лесна връзка с вас.


Хайде на осмомартенско картичкофурийско празнуване.

12 февруари 2015 г.

Десето декупажно предизвикателство - "Цветен часовник"

Мили любители на декупажа заповядайте в Десетото декупажно предизвикателство в Картичкофурии.
Спонсор на това предизвикателство е магазин SMILEHOBBY.NET. До 2013 г. основната дейност на фирма ДРФ ООД беше фотографията и търговията с фотографски стоки, като рамки, албуми, фотосувенири, фотоаксесоари, стоки и материали за декорация и др. С увеличаване на търсенето фирмата взема решение за отделянето на материалите за крафт и декорация в отделен бизнес и магазин.
Днес зад търговското име "Смайл Хоби" ще намерите подбрано разнообразие от материали за декупаж, рисуване и различни декоративни техники. Внасяме и дистрибутираме продуктите на едни от най-добрите европейски производители - KALit, Pebeo, Creartec, Scrap Berry's и др.

Темата на предизвикателството е "Цветен часовник". Това което очакваме от вас е използвайки техниките на декупажа да направите декупаж на часовник като използвате мотиви на цветя.
Можете да използвате готов часовник или сами да изработите такъв. Няма ограничения в размера на часовника.
При своята работа можете да използвате салфетки, декупажни хартии или разпечатки.
И понеже няма да е предизвикателство, ако няма някаква малко усложняваща задача, то този път тя е да използвате състаряващи техники в своята работа.

За вашето вдъхновение съм подбрала проекти на руски декупажисти:


Старинные часы - Светлана Цесарчук

Часы в технике декупаж - Минаева дизайн

А това е чудесната награда, подготвена от спонсора smilehobby.net за победителя в предизвикателството:


Тя включва:
Две декупажни хартии Калит 32/45 см - може и по избор
Една дантелена декупажна хартия Калит 50/70 - може и по избор
Златна порпорина (пудра) Калит
Патина за металик боя - 1 бр
Кракъл паста на Creartec - 1 бр и две великолепни четки.

За своите проекти можете да използвате предлаганите от Smile Hobby:
- елементи и заготовки за часовници;
- салфетки
- декупажна хартия

Крайният срок за участие е 23,59 ч на 22 март, неделя.

Имате 40 дни, за да изработите своите проекти.

Искам да ви представя и журито, което ще помага при избора на победителя и триото. Това са:
Anelia Milcheva
Didi Andreeva
Valia Nikolova Ivanova
Vaska Grudeva

И като всяко предизвикателство и в това има условия за участие:

Можете да участвате само с нови проекти, изработени след датата на задаване на предизвикателството.
С проектите, с които участвате в предизвикателствата в Картичкофурии можете да участвате и в други игри и предизвикателства.
Снимките на проектите ви следва да са качени в сайтове за снимки или във фейсбук, като линковете трябва са към конкретната снимка, с която участвате или към малък албум, в който да има снимки само на това изделие, с което участвате в предизвикателството. Фейсбук снимките ви трябва да са достъпни от всички. Нека снимките, които използвате да бъдат ясни и с реални цветове.
Към всяка снимка или албум трябва да е написано, че с нея участвате в нашето предизвикателство и да има линк към предизвикателството в Картичкофурии.
Ако имате блог освен линк към предизвикателството можете да сложите и някой от нашите банери.
Няма да се зачитат участия, чиито снимки са недостъпни, качени са в сайтове за съхранение на снимки, където няма възможност директно да бъдат разгледани и нямат описание и линк към Картичкофурии.
Проектите ви трябва да отговарят на зададената тема. Спазвайте и допълнително зададените условия.
Молим да спазвате добрия тон при публикуване на коментари, с които давате мнение за проектите на останалите участници.
Имайте предвид, че трябва да можем да се свържем с вас.






6 февруари 2015 г.

Картичкофурийско предизвикателство 250 - „Картина, музика и стих”

Картичкофурии ви кани във второто си за тази година предизвикателство.
То е продължение на традицията на блога да даде възможност на участниците в картичкофурийските предизвикателства да заемат място и от другата страна, като задаващи предизвикателство. Така всеки има възможност освен участник да бъде и предизвикващ. Да избере тема, да подготви вдъхновение към нея и да даде награда на проекта, който го е впечатлил най-много.
Такива предизвикателства ще има две всеки месец - в първият и в третият петък на месеца. Те ще продължават две седмици и ще вървят паралелно с месечното предизвикателство, на което спонсор ще бъде някой от българските магазини за крафт материали.
В момента такова предизвикателство е Картичкофурийско предизвикателство 249 - "Любов" на Craft Елементи

И заповядайте в 250-тото Картичкофурийско предизвикателство - „Картина, музика и стих” или Триптих от емоции
Здравейте, Картичкотворящи! Тази седмица имам огромното удоволствие аз, Creative от Beautiful SD Art, да провокирам въображението и емоциите ви.
Лично аз обичам нарисуваните истории – картини, които разказват; визии, които разкриват; картички, които споделят и пресъздават. Пресъздават емоции, чувства, настроения. Вашата история.
И неведнъж съм споделяла колко обичам съвкупността от единно внушение на идея, чувство, емоция чрез картина, звук и текст. И колко по-силно е въздействието от няколко видове изкуства подчинени на една обща мисъл, допълващи една обща идея, разказващи една обща приказка.
Това предизвикателство е колкото трудно, толкова и лесно. Нямате ограничения по отношение на тематика, стил, техника, използвани материали. Единственото условие е да подсилите въздействието на вашата творба с музика и стих; да визуализирате любима песен, в допълнение към ваш любим стих или просто да нарисувате с подръчни материали вашите емоции, като допълните картичката със съответна песен и стих. С три думи казано – трите изразни средства (картина, музика и текст) да имат общ корен, да говорят на общ език, да гледат в една посока и едното да прелива в другото.
И защото е триптих, наградите е редно да бъдат три, затова и три картички ще получат подаръчни комплектчета от мен. Скромно, но от сърце.

А моето вдъхновение е по една уникално красива в своята тъга песен на Филип Киркоров и Алан Бадоев "Сняг" и прекрасните стихове на
Селвер "Зимни рози"
Остават само зимните цветя.
И кораби, които не сънуват.
От толкова изгубени неща,
до горе ми е пълно с думи.
Каквото е било, е сън.
Очакванията ме правят друга.
И бездните не са, каквото са.
Дълбокото лекува.
А после е дълбок снега.
Въпросите са колкото живота.
Останалото е тъга.
И много, много зимни рози.
Надявам се, че ще се забавлявате, а аз оставам в очакване на вашата интерпретация с ръце и от сърце, допълнена и подсилена с музика и текст.

Благодаря на Creative за интересното и много оригинално предизвикателство!

От това предизвикателство Картичкофеите не само ще ви вдъхновяват, но и ще коментират създадените от вас творби.
Вижте прекрасната картичка на

Текста и песента са две - У дома часовник трака е стихчето, а песента е: Честит да бъде този ден, във който всеки е роден и е поел дъх със жажда. Честит да бъде този час, когато ти, когато аз, когато някой се ражда.

"Картичката" е за свекър ми и е препратка-размисъл за времето, което лети и часовника, който тиктака бързайки да прехвъри годините напред


Крайният срок за участие е 23,59ч на 19 февруари 2015г., четвъртък.

Моля, да участвате с НОВИ КАРТИЧКИ, създадени през седмицата след задаване на предизвикателството.  Добавяйте всяка картичка като отделен линк. И моля с картичка участвала в  едно Картичкофурийско предизвикателство да не участвате в следващо. При  публикуване на участие в блога си добавяйте линк към съответното  предизвикателство, в което участвате с картичката си. Участие без добавен линк към предизвикателството на Картичкофурии няма да се зачита.Няма ограничение в броя на участията.