13 юли 2015 г.

Как да си направим ... Пъстри панделки/Валя Калпакова

Искате да използвате интересни и оригинални панделки в своите проекти, но не разполагате с такива. Вижте как можете лесно и бързо да си направите свои такива. Валя Калпакова от Крафтърски мечти е подготвила този полезен урок:

Много често ни се случва,да нямаме под ръка точния модел дизайнерска панделка,затова сами може да си направим,дори да е тематична.

Нужни са ни тебеширени мастила Versa Majic или металикови пигментни Brilliance. Може да става и с други мастила,но не ползвайте Memento или Staz On, изпробвано разливат отпечатъка на панделка.

Миниатюрни печатчета до 1 см.

Едноцветна сатенена панделка.

С хартиено тиксо опъваме и залепяме панделката върху самовъзстановяващата дъска или гладка повърхност.Ще ползваме оразмеряването за оринтир

Вземаме си прозрачния печат.Залепяме на акрилно блокче и започваме да отпечатваме един мотив през определено разстояние.Не натискаме много,за да не размажем изображението. После сменяме мотива и използваме втори цвят,като запълваме празните пространства,като гледаме всичко да е съразмерно.Тези мастила натрупват мастило след няколко отпечатвания,затова забърсвайте след 5-6 намастилявания.Не е нужно след всяко.

Готовият резултат.

Вариант с други цветове и други печати



Това са панделките, които аз изработих.


1 коментар:

Unknown каза...

Страхотна идея- не съм се сещала :) Благодаря - ще я изпробвам :)