6 февруари 2015 г.

Картичкофурийско предизвикателство 250 - „Картина, музика и стих”

Картичкофурии ви кани във второто си за тази година предизвикателство.
То е продължение на традицията на блога да даде възможност на участниците в картичкофурийските предизвикателства да заемат място и от другата страна, като задаващи предизвикателство. Така всеки има възможност освен участник да бъде и предизвикващ. Да избере тема, да подготви вдъхновение към нея и да даде награда на проекта, който го е впечатлил най-много.
Такива предизвикателства ще има две всеки месец - в първият и в третият петък на месеца. Те ще продължават две седмици и ще вървят паралелно с месечното предизвикателство, на което спонсор ще бъде някой от българските магазини за крафт материали.
В момента такова предизвикателство е Картичкофурийско предизвикателство 249 - "Любов" на Craft Елементи

И заповядайте в 250-тото Картичкофурийско предизвикателство - „Картина, музика и стих” или Триптих от емоции
Здравейте, Картичкотворящи! Тази седмица имам огромното удоволствие аз, Creative от Beautiful SD Art, да провокирам въображението и емоциите ви.
Лично аз обичам нарисуваните истории – картини, които разказват; визии, които разкриват; картички, които споделят и пресъздават. Пресъздават емоции, чувства, настроения. Вашата история.
И неведнъж съм споделяла колко обичам съвкупността от единно внушение на идея, чувство, емоция чрез картина, звук и текст. И колко по-силно е въздействието от няколко видове изкуства подчинени на една обща мисъл, допълващи една обща идея, разказващи една обща приказка.
Това предизвикателство е колкото трудно, толкова и лесно. Нямате ограничения по отношение на тематика, стил, техника, използвани материали. Единственото условие е да подсилите въздействието на вашата творба с музика и стих; да визуализирате любима песен, в допълнение към ваш любим стих или просто да нарисувате с подръчни материали вашите емоции, като допълните картичката със съответна песен и стих. С три думи казано – трите изразни средства (картина, музика и текст) да имат общ корен, да говорят на общ език, да гледат в една посока и едното да прелива в другото.
И защото е триптих, наградите е редно да бъдат три, затова и три картички ще получат подаръчни комплектчета от мен. Скромно, но от сърце.

А моето вдъхновение е по една уникално красива в своята тъга песен на Филип Киркоров и Алан Бадоев "Сняг" и прекрасните стихове на
Селвер "Зимни рози"
Остават само зимните цветя.
И кораби, които не сънуват.
От толкова изгубени неща,
до горе ми е пълно с думи.
Каквото е било, е сън.
Очакванията ме правят друга.
И бездните не са, каквото са.
Дълбокото лекува.
А после е дълбок снега.
Въпросите са колкото живота.
Останалото е тъга.
И много, много зимни рози.
Надявам се, че ще се забавлявате, а аз оставам в очакване на вашата интерпретация с ръце и от сърце, допълнена и подсилена с музика и текст.

Благодаря на Creative за интересното и много оригинално предизвикателство!

От това предизвикателство Картичкофеите не само ще ви вдъхновяват, но и ще коментират създадените от вас творби.
Вижте прекрасната картичка на

Текста и песента са две - У дома часовник трака е стихчето, а песента е: Честит да бъде този ден, във който всеки е роден и е поел дъх със жажда. Честит да бъде този час, когато ти, когато аз, когато някой се ражда.

"Картичката" е за свекър ми и е препратка-размисъл за времето, което лети и часовника, който тиктака бързайки да прехвъри годините напред


Крайният срок за участие е 23,59ч на 19 февруари 2015г., четвъртък.

Моля, да участвате с НОВИ КАРТИЧКИ, създадени през седмицата след задаване на предизвикателството.  Добавяйте всяка картичка като отделен линк. И моля с картичка участвала в  едно Картичкофурийско предизвикателство да не участвате в следващо. При  публикуване на участие в блога си добавяйте линк към съответното  предизвикателство, в което участвате с картичката си. Участие без добавен линк към предизвикателството на Картичкофурии няма да се зачита.Няма ограничение в броя на участията.





Няма коментари: