7 юли 2014 г.

Лятна Картичкофурийска Академия 2014 - Тема 2 - Изонит

Втората тема в нашата Лятна Картичкофурийска Академия 2014 е Изонит. Това е една много интересна и оригинална техника за бродиране с конци върху картон.
За самата техника, материалите и инструментите, които са ви необходими, основните форми на техниката, както и линкове към схеми и уроци можете да откриете в нашата рубрика На фокус в Картичкофурии ... Моята изонитена страст. Това е разказ на Ася Великова, чийто прекрасни изонитени творби можете да разгледате в страничката и във Фейсбук - https://www.facebook.com/abcrafter?ref_type=bookmark
В проекта за нашата Лятна Картичкофурийска Академия 2014 е достатъчно да сте използвали само един детайл в техника Изонит, например някоя от основните форми. А защо не и да се вдъхновите и да изработите цяла картичка само с помощта на игла и конец.

Лятна Картичкофурийска Академия продължава до 5 септември.
Следете за нашите нови теми и не забравяйте старите.
Всички теми можете да намерите ТУК.
Очакваме ви!

На фокус в Картичкофурии ... МОЯТА ИЗОНИТЕНА СТРАСТ

Здравейте феи създатели на красота и изящество! Аз съм Ася Великова и моята страничка е
https://www.facebook.com/abcrafter?ref_type=bookmark
И това е моята визитка

Ще се опитам да ви потопя в света на изонита, или бродерията върху картон. Това е трудна задача, тъй като този свят е необятен и красив и веднъж потопени в него, няма връщане назад!
Няма да ви разказвам за история, а за това как и какво можем да изработим!
Изонитът е за всички, които са креативни, имат фантазия, обичат да рисуват и да шият и не им се следват схеми и правила! Разбира се, схеми за изонит колкото искате!
И така, нека преминем към същественото – какво ни е нужно и основни стъпки.

Какво ни е нужно?
Най-хубавото е, че всичко необходимо вече си го има вкъщи!
- Подложка за мишка, използва се опаката страна за перфорация на картона
- Дебел картон за основа, от 220 гр и нагоре – тук превилото е следното: ако фонът е тъмен, тогава се шие със светли конци и обратното, на принципа на негатива.
- Нещо за перфорация на картона – може да се използва специално шило, дебела игла, пинче за коркова дъска, безопасна игла и още много други остри предмети. Важното е да ви е удобно, защото много се дупчи
- Схема или нарисувана предварително картинката с точките за перфориране.
- Шипки за простиране или кламери
- Конци – всякакви конци вършат работа: машинни, за гоблени, метализирани, копринени, каквото ви хрумне, защото могат да се използват в комбинация.
- Тиксо
- Ножици

От къде да започнем?
Картонът се изрязва в нужния размер. Отгоре се слага листът със схемата, който се закрепва към картона с кламери или други щипки. Целта е да не мърда, за да можем спокойно да перфорираме.
Този, да го наречем, сандвич поставяме върху обърната подложка за мишка и старателно перфорираме всички дупчици по схемата.

Как се започва бродирането?
Прекарвате иглата през първата дупка, като оставяте около 2 см конец, който се залепя с тиксо на място без дупки. По същият начин се закрепя конеца, когато свърши.
Всичко е много просто и лесно, нали?

Сега да разгледаме основните бодове:
Големите цифри показват номерацията на точките, а малките – реда на шиене.
Докато разглеждате бодовете, ще се попитате какво означават цифрите 1-4, 1-5, 1-7 …?
Това нещо като темп и представляват дупките през, които се шие! Например: започвате в дупка 1, влизате в дупка 4, излизате в 5 и влизате в 2, излизате в 3 и влизате в 6 и т.н. нишката върви сама и образува плетеницата, толкова характерна за изонита!
Толкова от мен!
Приятно шиене и експериментиране!
Разбира се ето и малко линкове за начина на шиене и към схемички. Целувки от мен сръчковки!

Схемички:
https://plus.google.com/photos/106157602123779872041/albums/5444774709709234737?banner=pwa
http://www.pinterest.com/mhczyzewska/stitching-cards-string-art/
http://www.pinterest.com/san63san/hobbydots-patronen/
http://bur-taliya.gallery.ru/watch?a=JVM-dKFU 
http://s143.photobucket.com/user/madjara/library/embroidery-ornare?sort=4&page=1 http://www.handcraftedgreetings.com/embrinst.php

Картичкофурийско предизвикателство 221 - Обзор

Искам да благодаря на всички,които взеха участие в моето предизвикателство, макар и малко всички проекти бяха по своему уникални, интересни и различни.
Не съм любител на рандом -а и затова подходих съвсем, ама съвсем субективно и искам да наградя два проекта. Първият е на Роси/Голди/ с картичката, с която откри предизвикателството, изключителен подбор на детайли, отговаряща на зададената "рецепта" и тя е моят победител, който освен печатчето, ще получи и 20 дизайнерски листчета 6" на 6 ", по един метър от три различни цвята ръчна, памучна дантела и един пакет прекрасни розови рози. Вярвам, че скоро ще се появят на нейните прекрасни картички.

Честито Роси и благодаря за удоволствието!
Втората награда,ще отиде при Светлето/Креатив/, уникалния и почерк, идеите и посланията и винаги са носели един невероятен заряд, заряда на творец.  За нея съм подготвила също 20 листчета с дизайнерска хартия, дантела и бели рози, които вярвам ще намерят място в уникалните и проекти.

Благодаря ти, Светле!

Честито на победителките!

 Благодарим на Ива за цветното предизвикателство!

Благодарим и на всички, които се включиха!


Роси/Голди/ ти си и Картичкофурия на седмицата! Можеш да използваш нашият банер в блога си, като добавиш КФП 221 6-16 юни 2014г.
Ще чакаме да ни разкажеш за направата на прекрасната си картичка.
Ти ще вдъхновяваш останалите картичкофурии на 15 август!