15 октомври 2014 г.

Картичкофурии представя ... Даниела Тодорова/ Dashick

Този месец на Картичкофурии гостува една много нежна дама, която създава също толкова нежни и елегантни проекти. А също  и много сладурски и весели детски неща.
Аз лично съм  и много благодарна за това, че ми показа как шие картичките си на машина.
А ето и нейният разказ за хобито и какво е за нея то:
1.Представете се и разкажете нещо за себе си ?
Здравейте, феи! Аз съм Даниела и в момента правенето на картички е основното ми занимание, а това ме прави много щастлива! По цял ден майсторя, творя, лепя, понякога с невероятни темпове, но работата ми доставя огромно удоволствие! Разбира се имам сериозната подкрепа на мъжа ми, който повярва в мен, постоянно ми дава безценни съвети и идеи и постоянно ме стимулира да се развивам. Завършила съм Международни икономически отношения, но никога не съм работила като икономист, а основно като уеб-дзайнер.
Истината е, че рисуването винаги ме е влечало. Още в първи клас нямах търпение да тръгна на училище, за да оцветявам картинките в учебната тетрадка и ето, че сега мога да правя това постоянно. :)

2.Какъв ви е ника и от къде произлиза?
Никът ми е Dashick. Така ме нарича майка ми на галено. Идва от умалителното на украинското име Дария – Даша, но ми допадна като име за марката ми, защото съдържа и думата “шик”

3.Имате ли блог и кой е той, кажете нещо интересно относно създаването на блога си?
В началото имах блог, но по-късно си направих сайт, за да ми бъде по-удобно да приемам поръчки. Адресът е www.dashick.com и както обущаря, който ходи бос, никога не ми остава време, да го направя на външен вид да изглежда така, както бих искала. Добре, че мъжът ми се грижи за това сайта да продава и да е добре представен в Интернет.

4.Oт кога правите картички и как започнахте?
Работех като уеб дизайнер докато се роди моят син. Като повечето майки естествено прекравах доста време в бг-мама и търсейки поредно ново хоби, попаднах на темата за картичите. После открих дизайнерските хартии и се влюбих в тях! Напълно! Всъщност се занимавам с картички от доста време – винаги съм правила картичките за близките си и дори сега намирам картички правени преди повече от 10 години, но за начало на сериозното крафтърство смятам 2011г когато една приятелка ми каза за магазин Двете елши, в който намерих първите си хартии и списания с идеи.

5.Какво ви носи хобито и как се отразява на ежедневието ви?
Винаги съм майсторила разни неща, с различни материали и техники и рядко оставям ръцете си без работа, но до сега нищо не ме беше грабвало толкова силно и за толкова дълго време. Правенето на картички и всичките му сродни занимания, е нещо, което просто не мога да спра да правя и някак естествено премина и в нещо като професия.

6.Имате ли любим/и материали и как и от къде си ги набавяте?
Най-любимият ми материал определено са дизайнерските хартии! Купувам ги от местни магазини и от чужбина, но най-ценно е за мен да мога да ги видя на живо, да видя цветовете и да ги докосна. Обожавам и хартиени цветя, но съм много взискателна по отношение на качеството им и затова ги намирам много трудно. Ако вляза в магазин и видя качествени цветя не излизам без 2-3 снопчета, а инче купувам в големи количества от чужбина. Другата ми любов са washi tapes – декоративно тиксо, което също използвам почти навсякъде.

7.Предпочитаният от вас стил и техника на правене на картички?
Поради тази ми пристрастеност към цветята, бих определила стила си като романтичен. ;) Винаги с много цветя дизайнерски хартии с нежни десени. Другото, което обичам да правя, са неща за деца – ярки, свежи, весели и забавни.

8.Какво време отделяте на хобито си и ако имахте повече време какво бихте направили ?
Всички знаят колко бавно и трудно се получават проектите в началото, когато още си нов в майсторенето. Успяваш да отделиш по 1-2 часа на ден и правиш един проект в пордължение на дни. Когато нямах време да творя, страдах безумно – почти до рев. И направо завиждах на хората с повече свободно време. Дори това, че тогава нямах възможност да си купувам много материали не ме изкарваше извън релси така, както липсата на възможност да седна и да правя картички. Тогава се научих много внимателно и обмислено да купувам материали и да работя стегнато и концентрирано.

9.Разкажете за своята първа картичка и ако искате можете да я покажете.
Нямам спомен кога съм направила първата си картичка, защото много отдавна спрях да купувам картички, а подарявах само ръчно направени. Намирала съм моя картичка от 2004г, правена с акварелен картон и тъкнописци в различни цветове.

10.Картичката, която считате за най-хубава, заредена с най-много емоции, значеща най-много за вас. Кога и по какъв повод я направихте? Покажете я ако желаете
Трудно е да определя само една картичка, затова ви показвам част от проектите, които много обичам и с които се гордея. Беше забавно да се разровя в снимките и да видя нещата, които съм правила. :)

11.Вашето мнение за Картичкофурии и въобще какво значи блога за вас и какво бихте ни пожелали?
Прекрасно е, че има места, пък дори и виртуални, които обединяват хората с общи интереси и страсти. Човек винаги има нужда от свежи идеи и вдъхновение и ви пожелавам все така да събирате и вдъхновявате картичкофеите!




4 коментара:

Sophie каза...

Изчетох всичко с огромен интерес и на един дъх. Дани, аз съм влюбена в творчеството ти и често надниквам при теб, за да черпя вдъхновение. Благодаря ти за всичките съвети още от самото начало, когато направих първата си скрапбукинг покупка при двете елши, а ти ме напъти, за това, че ми показа как да шия картичките и вече почти на всеки проект използвам машината. :) Бъди все така креативна и мила!

KalySto каза...

Много ме зарадва твоята усмивка днес и с удоволствие прочетох всичко написано!Винаги са ме радвали свежите ти и жизнерадостни майсторийки!
Поздрави и усмивки,
Кали

bgakinom каза...

Дашик, ти си креативна личност!Имаш страхотни идеи!Най-много ми допада разелът ДРУГИ в твоят сайт!С най-добри пожелания за много успешни проекти и доволни клиенти.

dashick каза...

Благодаря на всички, момичета!!!
Софи, спомням си и аз първите пъти когато дойде в магазина и след това напредна със светкавична скорост! Сега аз съм ти фен и с удоволствие разглеждам всеки път нещата, които правиш.