21 октомври 2014 г.

Картичка победител 233

Здравейте, Картичкофурии!

За мен е огромна чест, че моя картичка беше оценена толкова много и бях удостоена с най-висококата картичкофурийска титла „Картичкофурия на седмицата”.



Ето и моят разказ как беше направена картичката:

През август се сдобих с известно количество нови материали, сред които и дистрес мастилото „festive berries”, crackle accents и един пънч есенно листенце. Нямах търпение да ги изпробвам и направих известно количество дистреснати и напукани листенца, които много си харесах как ми се получиха – тогава все още нямах идея върху каква картичка ще се появят. И понеже сред бродиращите съмишленици имам една много мила учителка, с която обичам да си споделям разни неща свързани с майсторенето...споделих с нея, че съм много доволна как се получиха тези листенца и тя почти на шега каза, че много ще се радвя някой ден да ги види. Какъв по-добър начин да ги види, освен на картичка? Така се роди идеята да опитам да я изненадам и зарадвам с картичка, в която да включа листата. По това време се появи предизвикателството на Ася с така благодатната есенна тема, а и наближаваше Първият учебен ден...какъв по-добър повод да се зарадва една учителка!

При направата на картичката вложих доста емоция. Мишлетата на Люси Хийтън са ми сред любимите мотивчета за бродиране, за това избрах едно от тях, а и исках картичката да не е съвсем училищна. То не, че училището и есента не се връзват, но все пак реших да не е чак толкова стандартен училищен поздрав. Останалото се нареди и получи някак от самосебе си.

За вдъхновение използвах част от един стих на Райчо Русев „Училището Есен”, който цитирах и вътре като част от пожеланията..


Учителят си сменя дрехата.
Сега на есен ще ни учи.
Последните уроци взехме
по шарения и беззвучие.

Ще бърше с облаци небето
и откъм близката гора
листа ще хвърля към полето,
и ще ни води за ръка...


Всъщност онова, което най ме зарадва е цялата поредица от събития, които се случиха след това...Изпратих картичката на адреса на училището, защото реших, че там е най-сигурно получаването...и не само, че успях да изненадам получателката, а и съм предизвикала доста положителни реакции едва ли не в цялото училище. Изобщо не очаквах подобно нещо! Получих много благодарности и една камара снимки на толкова много усмихнати детски личица, че просто не мога да ви опиша с думи колко трогната се почувствах...Беше едно от най-незабравимите ми преживявания!

Радвам се, че Ася също оцени толкова високо картичката ми, с което допринесе радостта ми да се удвои. Това е най-емоционалната ми картичка!

Мария /smiles/

1 коментар:

Анонимен каза...

Тази картичка бе най-приятната изненада, която някога съм получавала! Тя внесе в дома ми толкова много уют, топлота и аромат на приятелство... Благодаря, Мария, още веднъж!

Илиана