16 юли 2014 г.

Картичкофурии представя ... Маги Димитрова

Днес казваме добре дошла на нашата гостенка за юли. Една колкото талантлива, толкова мила ичаровна дама - Маги Димитрова.
Много ни е приятно да ни гостуваш, Маги!
Каним ви да се запознаете по-отблизо с Маги и нейните прекрасни творби:

Здравейте, Картичкофеи!
Изключително съм щастлива, че ме поканиха да участвам в тази рубрика.Това е изключително голяма радост за мен, защото никога не съм предполагала, че ще се наредя до всички тези, на които съм се възхищавала на картичките им. Та, моето име е Маргарита Димитрова- Альошева, на 37години ( скоро ще станат ) .Родена във Варна, живяла в Пещера, учила в Габрово и понастоящем живея в Стара Загора.Семейна съм, имам прекрасен съпруг до мен и още по- прекрасна дъщеричка, която казвам, че е моето слънчице. По образование съм текстилен инженер и в допълнение какво ли още не- педагог, графичен дизайнер, моделиер- дизайнер на облекла. С две думи, все неща свързани с творенето.Не помня кога точно се оплетох в паяжината на картичкотворенето, но от много, много време се занимавам с разни нещица, които да радват приятели и близки. Минала съм през какво ли не- рисуване, дизайн, шиене на дрешки, гоблени, играчки, бижута... Всъщност, всичко ми харесва, зависи за кой и какво ще правя. Е , последно време картичките са ми в кръвта.
Още малко за мен- не мога без музика- предимно слушам БГ музика или R&B- Alicia keysе ми e любимка;обичам да гледам филми; обожавам да чета книги- предимно трилъри, конспирации и ърбан фентъзи. Mога с часове да стоя в книжарница и да се любувам на мириса на хартия. От малка винаги съм си мечтала да имам собствена книжарница с няколко масички за ароматно кафе и вкусни домашни сладки. За жалост съм леко скарана с правенето на кулинарни изкушения, но знае ли човек, има време за всичко.Старая се да гледам позитивно на живота, да се усмихвам и да правя добро. Много говоря  Не обичам камери и фотоапарати ( или те мен  ) ,но за тези, които не са ме виждали, ето това съм аз:
По много причини не поддържам блога си. Може да видите моето творчество във Facebook под името Маги Димитрова. Това е и мястото, където се запалих с картичките.В началото правех картички с бродерии за градината на дъщеричката ми-предимно коледни.Мисля, че беше края на 2010година.
После взех да разглеждам и да си мисля какво друго мога да правя.Гледах картички с квилинг и си мислех , че е много трудно. Е, пробвах и това. Режех си сама лентичките от цветни листчета. Ето някои от тях:
Няма да крия, че моята муза в началото беше Юлето- July art .От нея си купих и първите материали, едно дизайнерско блокче, печати, мастило и изрязани елементи. Дълго време само си ги гледах и им се радвах, не смеех да ги отворя, а и не знаех какво ще направя с тях. Докато не се престаших да участвам в едно предизвикателство. Купих си само 2 листчета дизайнерска хартия ,нащраках листенца с пънча, нарисувах си жената и... Ето това е първата ми картичка с такива материали ( може да е с доста кусури, но за мен е много важна):
Това беше началото. После започна едно лудо пазаруване по БГ магазини и сайтове- хартийки, печати, панделки, мастилца, пънчове... и предимно лакатушене между стиловете . Опитвах се да правя цветя, да оцветявам, печати, ембосинг... Харесвам стила шаби шик, леко състарените неща , винтидж, светлите цветове, панделки, цветенца, перлички, камъчета...ей такива неща. Предпочитам премерените комбинации на размер, цвят и количество. Може би и за това много време не можех да избера кой е стила ми. Докато не го открих- рязането със скалпел. Единствения „недостатък” на този вид картички е, че няма нужда от много допълнителни украси. С такава картичка спечелих и първата си награда в игра. Изкарах няколко листчета в зелената гама, картон и започнах да се чудя какво да е. После си харесах едно дръвче в нета, нарисувах го от задната страна на картона и започнах да изрязвам. Ако щете ми вярвайте, но за първи път тогава хванах резеца и бях изключително доволна.После някое цветенце, панделка и...готово. Мисля, че никога няма да се разделя с тази картичка 
Картичките са ми предимно с размер 15 на 15. Струва ми се , че това е най- подходящия за мен размер, с най – добра площ да се вихря. Някак с времето характерни за мен станаха картички с кутийка , или както повечето ми познати казват- двойна красота. В част от тях съм използвала и техника декупаж. Не знам кои са любими те ми за правене, но основно правя сватбени или бебешки картички.
Някои от картичките са ми изключително любими, защото съм вложила много мисъл за притежателя, послания и любов.Като тази- „тайната вратичка” за моята най- добра приятелка.
А тези много си ги харесвам заради цветовете:
И все пак най- любими са ми тези с техника кирие или за други позната като paper cut. Всяка е направена според притежателя и е имала скрит замисъл, дори малките АТСта.Те са всъщност моята гордост.Е, за някои от вас може да ви се стори, че са прекалено изчистени, но все пак ще Ви оставя да им се порадвате.


Тази е направена за Бистра Тонева, а дубъла беше за майка ми. Посланието беше, че няма нищо по красиво от жената и цветята ( е, за мен има – и моето слънчице  )

А тази е за една от картичкофурийските игри – за Марта Македонска. Тя пожела pop - up картичка. Като я видях на снимките колко е усмихната и ефирна реших, че е като фея. Е и картичката ми беше „любовта на феите”- така си я нарекох. А цветовете- обожавам комбинация между розово, резеда, синьо и зелено. И да не забравим и панделките и цветята.

Скрапбукингът е другата ми страст, но той изисква доста повече време и емоции.Все още съм прохождаща и в това си начинание, но си мисля, че то е точно толкова близко до мен, колкото и техниката paper cut.Когато имам повече време забравям за машината и стенсилите и предпочитам да си изрежа фигурките сама.Още много мога да Ви разказвам за картички, чийто собственици са ме вдъхновили по един или друг начин. Ето още една малка част от тях, както и някои други нещица , които съм правила:

”Създаването е щастие.
Повърхностният човек гледа винаги
по-скоро да свърши,
той не изпитва удоволствие от работата.
Истинският, действително големият талант
се чувства най-щастлив при самото изпълнение.”
Гьоте
Обожавам хобито си, не мога да си представя да не се занимавам с нещо любимо. Имало е моменти, когато с часове стоя пред материалите , имало е и моменти когато за час съм правела картичка. Но и в двата случая си ги харесвам, защото това е част от мен. Когато творя се променям- мислите ми са в това, което правя, всяка положителна емоция е втъкана там. Това е момента, когато забравям за сивото ежедневие, за проблемите, от злободневието.Това е момента, когато външния свят се отделя от света вътре в мен. Навлизайки в своя свят давам форма на идеите и настроенията си.Давам облик на вътрешното. Една идея се материализира.
Нямам много време за творене, обикновенно е вечер по няколко часа, тъй като работата ми изисква да съм концентрирана, но когато творя е истинска почивка и наслада за мен. Зарежда ме положително и ме кара да се радвам като малко дете.Винаги мога да си открадна 5 мин. в почивките на работата ,за да разгледам някоя и друга красота на момичетата по блоговете или сайтове. Имам си любимки и винаги си въздишам и ахкам по красотите им.
Все по често си мисля, че ако излезна във второ майчинство ще отделя повече време в правенето на албуми, в разучаване на стила streampunk и в заснемането на клипчета... Но, времето е пред нас  Няма да забравя думи на Стендал : „Във всички видове изкуства е необходимо да изпитваш само онези чувства, които искаш да събудиш у другите …Великото изкуство внедрява в хората прекрасни идеи, които го учат да жертва всичко за щастието на човешкия род .”
За това ,мили Картичкофеи, искам да Ви пожелая да продължавате да творите, да създавате прекрасното, да омайвате с доброта и усмивки.Истински се радвам, че Ви има. Открих Ви случайно, а сега сте част от живота ми. С някои само виртуално, а други- вече истински приятели.
Всички Вие не спирайте да възхищавате с таланта и умението си да радвате околните, да бъдете все така креативни и позитивни. Всяка ваша усмивка пресътворявайте във вашите творби. Тук е момента още веднъж да благодаря на Деси и Марианка за поканата и да им пожелая още много нови приятели и последователи на блога. Предизвиквайте ни и бъдете вдъхновение.
Целувки:
Маги

5 коментара:

Анонимен каза...

Невероятно чаровна, позитивна и вдъхновяваща вълшебница.
Всичко сътворено от нея е Уникат.

Бистра Тонева

kenli каза...

Маги, прекрасно представяне! За мен беше истинско удоволствие да подържа за миг в ръцете си твоя картичка, защото наистина излъчването на проектите ти е невероятно. Майсторски боравиш с резеца и това е твоята запазена марка. Имаш прекрасни идеи. Бъди жива и здрава да ги осъществяваш!

Маги каза...

Благодаря Ви, момичета!

Kati каза...

Маги, напълни ми очите с красоти. Вече те чувствам една идея по-близка след като надникнах в душата ти. Да знаеш, че ако отвориш онази книжарничка, аз ще съм там, на масата в дъното.

Маги каза...

Кати,благодаря за милите думи, накара ме да се усмихна! Ако я отворя, обещавам, че ще има картичкофурийска среща там :-)