18 февруари 2014 г.

Картичкифурии представя - ... Just Me... / Станимира Янчева

Днес на гости в Картичкофурии е една много талантлива майсторка на картички, която с пъстротата и яркостта на своите творби пленява нашите сърца. Кара ни да се усмихваме и ни изпълва с радост. Прочетете нейният разказ за картичките и хобито.
1. Представете се и разкажете нещо за себе си ?
Здравейте, Вълшебници! Този месец имам честта и удоволствието да бъда гост на Картичкофурии. Казвам се Станимира Янчева, но повечето от вас ме познават като Мира (...Just Me…).

Живея в гр. Варна, омъжена съм за прекрасен съпруг, който ме подкрепя много и търпеливо понася крафтърските ми капризи, Имам си две щури хлапета- дъщеря на 15г. и син на 8г.,които осмислят живота ми и ме правят горда и щастлива майка. Обичам да пътувам, да чета книги, да мечтая, романтичка съм по душа и сърце.

2. Какъв ви е ника и от къде произлиза? Имате ли блог и кой е той, кажете нещо интересно относно създаването на блога си?
... Just Me... това е ника ми и се появи спонтанно заедно със създаването на блога ми - http://mira-steli.blogspot.com . Главният виновник за това е моята дъщеря - Стелияна. Тя ми помогна със създаването на блога и измислянето на име. Благодарение на нейната помощ и подкрепа се впуснах с удоволствие в това приключение. И така вече втора година ...Just Me... е в блогпространството. Спомням си с какво вълнение и трепет направихме първата публикация - на 27-ми януари. Поводът бе вторият рожден ден на Картичкофурии.
Желанието ми да имам любимо местенце за отмора и забавление се сбъдна. Блогът се превърна в кътчето, което ми позволи да избягам от понякога досадното ежедневие, и да се потопя в магичния свят на картичкоправенето, да покажа своите майсторийки и изобщо да изразя себе си.

3. Oт кога правите картички и как започнахте?
Първата си картичка направих през лятото на 2011, изцяло с техника “Квилинг” с нея участвах в едно предизвикателство на Greta’s Art на тема ”Квилинг цветя”. Следващите картички направих през декември 2011 и бяха по повод Коледа и Нова година. Изработих ги с много старание и любов за своите близки. Те бяха съчетание на техника “Квилинг” и опаковъчни брокатени панделки, тъй като тогава това бяха първите материали, с които разполагах. После се сдобих и с няколко печата и ембос пудри и така, след като изгледах малко клипчета се запознах и с тази техника, и я приложих в надписите към някои от картичките.

4. Какво ви носи хобито и как се отразява на ежедневието ви?

Откакто открих и превърнах картичкотворенето в свое хоби се чувствам страхотно. Не съм го търсила толкова упорито, но някакси се захласнах по него и красотите из блогпространството, и в един момент си казах „Защо да не опитам и аз?”. Всичко това ми носи огромно удоволствие, зарежда ме много положително и се чуствам чудесно. Това неминуемо се отразява и на семейния микроклимат, така че ако все още нямате хоби намерете си. Обичам си много хобито и благодаря на съпруга ми, че ме провокира да го открия.

5. Имате ли любим/и материали и как и от къде си ги набавяте?

Като цяло всички материали са ми любими, но най- предпочитани от мен са дизайнерските хартии, структурните картони и разбира се печатите - дигитални или други. Също така са ми любими алкохолните маркери, панделки и дантели, цветя и различни дребни елементи за украса – копченца, перлички и разни там дреболийки, които неотлъчно присъстват във всяка моя картичка. Материали си набавям предимно от БГ крафт и хоби магазини, а асортимента, с който разполагат е достатъчно богат да задоволи и най- капризният крафтър.

6. Предпочитаният от вас стил и техника на правене на картички?

Картичките, които правя, са предимно многоцветни, пъстри, винаги в по ярки и свежи цветове, но винаги вървят с оцветена картинка. Харесвам дистрес мастилата и ембос техниката. Междувпрочем това беше и първата техника с която се запознах още в началото и ме заинтригува много. Намерила е място в първите ми картички, но и до днес с удоволствие я прилагам. Захласвам се по “Shabby Chic” стила, който напълно пасва на романтичната ми натура. Mного харесвам “Vintage” стила, но уви не ми се отдава. Изобщо творенето в тъмни краски никак не ми се получава. Все ме избива на нещо по-свежичко и ярко. Обаче знам ли, някой ден може и да ми се получи....

7. Какво време отделяте на хобито си и ако имахте повече време какво бихте направили ?
Не се оплаквам от липсата на време за творене, по-скоро нещата при мен са въпрос на нагласа, организация и най- вече муза. Приемам картичкоправенето като хоби за удоволствие и състезателната част остава на по заден план. Не съм от най-чевръстите картичкофеи, понякога нещата ми се получават във възможно най- последната минутка. Когато музата липсва, дори да имам време и желание да измайсторя нещо, то не ми се получава, така че тези три елемента са много важни за мен. Обикновено творя през почивните дни, когато нямам да пиша домашни с малкия ученик ( каката отдавна се справя брилянтно сама), понякога вечер, но най –много обичам ваканциите - тогава наваксвам с проектите. Като сега например - имам време да попълня въпросите, да ви подготвя уроче и да се включа тук, там в някое предизвикателство.
8. Разкажете за своята първа картичка и ако искате можете да я покажете.

Ето това е първата картичка с квилинг елементи, с нея участвах с нея в конкурс на Greta’s Art - доста далеч е от това, което правя в момента, но самата композиция отново е многоцветна.

9. Картичката, която считате за най-хубава, заредена с най-много емоции, значеща най-много за вас. Кога и по какъв повод я направихте? Покажете я ако желаете.

Всяка картичка изработвам внимателно, старателно и търпеливо. Картичките са другите ми дечица, носят частичка от мен и всички са ми скъпи на сърцето. Oбичам си ги и не мога да определя коя ми е най-любимата сред тях. Ето и малка част от моето творчество.


10. Вашето мнение за Картичкофурии и въобще какво значи блога за вас и какво бихте ни пожелали?
Благодаря ви сърдечно за отправената покана да гостувам в това вълшебно местенце. Картичкофурии бе блога, в който за първи път публикувах картичка, и до днес си остава любимо място, в което надниквам с удоволствие и участвам в предизвикателства. От сърце ви желая още дълги години да ни предизвиквате и вдъхновявате в това кътче изпълнено с красота. Бъдете здрави, неуморни и продължавайте да сбъдвате мечти.

Поздрави и прегръдки,
Мира (...Just Me...)




7 коментара:

KalySto каза...

С радост първа ще поздравя Мира за страхотното и представяне тук. Много съм щастлива,че именно едно предизвикателство на Картичкофурии ни запозна и често се радвам на живо на цветните и картички, и по-важно на страхотната и усмивка и прекрасната компания. Ще се видим скоро,Нали?!

Being shMe каза...

Чудесно представяне, Мира. Много се радвам да науча още нещичко за теб. Пожелавам ти винаги да блестиш толкова ярко с разкошна пъстра палитра от емоции и красиви творения :)ххх

honey_bunny каза...

Приятно ми е да се запознаем още по-отблизо, Мира! :) Поздравления за прекрасното представяне и разкошните проекти, които си показала. Маковете и есенната картичка са едни от проектите ти, които трайно са се запечатали в съзнанието ми и асоциирам с теб. :) <3 Винаги ярка, слънчева и различна - такава си остани! :)

Addii каза...

Много ми беше приятно и интересно да прочета малко повече за Мира ,макар че е познавам от Картичкофурийските ни срещите.
Пожелавам и винаги да бъде така усмихната,позитивна и креативна!

Irina Kirqkova каза...

Радвам се да науча нещо повече за теб и хобито ти!С радост следя всяка твоя публикация и поредната пъстра картичка,която носи много настроение!Поздрави!

krechi каза...

Винаги с удоволствие разглеждам твоите картички- свежи са през всички сезони!

...Just Me... каза...

Мили момичета,благодаря ви от сърце за страхотните думи. Поздрави и прегръдки :)))