10 февруари 2014 г.

Второ декупажно предизвикателство в Картичкофурии - " Нов живот за старите предмети"

Както знаете нашите декупажни предизвикателства ще се провеждат всеки месец и ще стартират във втория понеделник от месеца. Днес е вторият понеделник на февруари и е време за Второто декупажно предвизвикателство в Картичкофурии.
Негов спонсор отново са нашите приятели от магазин Идея - Твоето място за творчество - онлайн магазин http://ideahobby.bg/.
Това е тяхното предизвикателство към всички вас, любителите на декупажа:

Ето че отлетя месеца на първото декупажно предизвикателство и ние отново ще зададем такова. Искаме да ви предизвикаме в преобразяването на битов предмет. Вдъхнете живот на стар и безполезен предмет във вашият дом. Всеки един от нас има по нещичко старо, с което не може да се раздели, а и не може да ползва. За пример може да ви дадем: стол, скрин, закачалка, стара маса, поднос, щайга или просто интересни бурканчета, които сме прибрали някъде само заради интересната им форма илиии ….:)))Винаги сте искали да ги преработите в нещо ново, но сте отлагали това. Е сега е точно момента.

Снимайте предмета, който ще преобразявате, преди да започнете. Неговата снимка трябва да бъде част от снимките, с които участвате. Задължително е използването на акрилни бои, декупаж и много въображение :)

Това, с което ние ще ви вдъхновим е този поднос


за който сме използвали следните материали:
- акрилна боя цвят виолет ,
- салфетка,
- декупажно лепило,
- свещ,
- шкурка,
- текстилна панделка с тел,
- мозайка
и мозаечно лепило

Ето и още няколко вдъхновения за вас:


Това е награда - Романтика, която ще получи победителят в това предизвикателство:

Съдържа дървен поднос, напукващ двустепенен медиум (фин), антична паста - бяла, акрилна боя - пепел от рози, акрилна боя - дива теменуга и малки дребни дървени елементи.

Всички материали използвани при преобразяването на подноса и включени в наградата можете да намерите в магазин Идея - Твоето място за творчество - онлайн магазин http://ideahobby.bg/, на които благодарим за вдъхновяващото предизвикателство.

Крайният срок за участие е 23,59 ч на 10 март,  понеделник.

Имате един месец, за да изработите своите проекти.
След това жури ще избира победител на месеца - Декупажен проект на месеца и трио от най-харесани проекти - Декупажно трио.
Искаме да ви представим и дамите от журито, като сме сигурни, че са познати на всички занимаващи се с декупаж:
Донка Мангачева от Хоби Център Кламер
Елена Раличкова от Работилничка 13
Маня Димитрова от Работилничката
Юлия Андреева от July Art магазинче

И като всяко предизвикателство и в това има и изисквания към участниците:

Можете да участвате само с нови проекти, изработени след датата на задаване на предизвикателството.
Снимките на проектите ви следва да са качени в сайтове за снимки или във фейсбук, като линковете трябва са към конкретната снимка, с която участвате или към малък албум, в който да има снимки само на това изделие, с което участвате в предизвикателството. Фейсбук снимките ви трябва да са достъпни от всички.
Към всяка снимка или албум трябва да е написано, че с нея участвате в нашето предизвикателство и да има линк към предизвикателството в Картичкофурии.
Ако имате блог освен линк към предизвикателството можете да сложите и някой от нашите банери.
Няма да се зачитат участия, чиито снимки са недостъпни, качени са в сайтове за съхранение на снимки, където няма възможност директно да бъдат разгледани и нямат описание и линк към Картичкофурии.
Проектите ви трябва да отговарят на зададената тема. Спазвайте и допълнително зададените условия.
Молим да спазвате добрия тон при публикуване на коментари, с които давате мнение за проектите на останалите участници.
Имайте предвид, че трябва да можем да се свържем с вас.


Все още имате време да се включите в нашето Първо декупажно предизвикателство. Крайният срок за него е 23,59 ч на 13 февруари, четвъртък.










3 коментара:

Radina каза...

Чудесно! Ама всеки път ги пускате с една идея закъснение! Хе хе! Аз току що пуснах една стъклена серия, в която половината са преобразени мои стари и любими неща! Както и да е, имам още много за преобразяване! :-) Предния път тъкмо бях пуснала два подаръка за приятел... :-D

Vaska каза...

И какво се случи във второто предизвикателство?

Картичкофурии каза...

Ето това е обзорът на второто предизвикателство:
http://cardsaddicted.blogspot.com/2014/03/blog-post_13.html