30 април 2013 г.

Картичка победител 160


Здравейте,
Първо искам да благодаря на Мария, че сред толкова красиви картички избра моето лале.

САS са от най-любимите ми типове картички и нямаше как да пропусна тази тема в Картичкофурии. Дори вече не си спомням как реших че „това ще е!”... само се сещам как ми се искаше да имам някакъв артистичен текст, който да пасне и как безуспешно рових из печатчетата с надеждата да видя нещо такова там. Бях готова да я оставя без надпис (дори бях направила някакви снимки), когато ми хрумна да си го направя сама от тел. Сега, след като вече имам няколко такива телени думички зад гърба си гледайки тази-първата ми изглежда разкривеничка и леко нескопосана, но си ми е най-сантименталната и ме кара да се усмихна – не знам дали е от това или просто чета и изпълнявам.
За създаването – толкова, но има и още...
Тази картичка стана повод на срещата да се потърсим и открием с Мария, която ми връчи наградата лично. И по пощата тръпката е голяма, но на живо е несравнимо!!!
Картичката с лалето вече се сдоби и с кутийка, за да се превърнат заедно в един много специален подарък.
Te4eto

28 април 2013 г.

Как да си направим ... 17 Издърпваща се картичка Тони/Точица

Здравейте, мили творящи феи.
Много се чудих какво да ви подготвя за уроче при Картичкофуриите. Имах една идея, казах си, че имам време и не я осъществих, времето накъся, представянето ми започна, а аз още бях стартирала урочето. Абсолютно в мой стил, отново всичко остана за накрая. Часът клони към 2 сутринта, но вече съм готова! Стегнах багажа и дим да ме няма на почивка, но преди това ето моята идея(не е моя, признавам си, но много ми хареса) за картичка:
Започваме с избор на две картинки с еднакъв размер. Идеята ми беше съвсем различна, но поради моята неорганизираност в последния момент успях да намеря само тези две почти еднакви картинки:


Разпечатвате си ги на дебел картон А4 по този начин. Размерът на изображението е 6/9,5 (използвах такива за АТС-ки и съм си ги запазила :) ).
Изрязвате два правоъгълника(личи си, че съм математик, нали :) ) с размери 10/21 см. Аз, разбира се ги обърках и ги направих 10/17. После се поправих, като залепих малко правоъгълниче 4,5/10 см в долната част на подвижната страна.

На гърбовете се очертават такива линии:
Обещавам като се върна от почивка да направя PDF файлове с тези скици, за да може само да си ги разпечатате и изрежете.
Влизат ето така едно в друго:

Следващата стъпка е да си изрежете основа с размери 21/22 см:
 И да я прегънете на 10,5 и 21 см:
Залепяте долната част:
Преплитате двете изображения и си изрязвате прозорец на корицата:
Тук открих, че 17 см са ми къси и като се издърпа вътрешността се виждат разрезите. Смених основата с 21 см и ето резултатът:

 Изрязват се два полукръга(аз поради липса на пънч кръг го направих на ръка и си личи, ама какво да се прави), за да може спокойно да се хване вътрешността и да се издърпа:

Доукрасявате с каквото искате и залепяте двата края на картичката, за да не може да се отваря, а само да се издърпва. Картичката е готова:


Простете ми за неравностите и неточностите, но в 12 по нощите толкова успх да направя. Не че това ме оправдава, но така успокоявам моята съвест с кривите печати и грозни разрези :).
Надявам се да ви е харесало и да е било поне малко полезно. Имах още 2 идеи за урочета, но ще ги направя в моя блог като се върна.
Прекрасен и усмихнат ден на всички!!!
Тони(Точица).

27 април 2013 г.

Голяма картичкофурийска среща - обзор

Измина цяла седмица от Първата национална среща на картичкофуриите в Стара Загора. Време е за обзор. Можем само да кажем, че сбъднахме мечтата си. Нещо, за което си бяхме говорили, планирали, тръпнали в очакване стана реалност. Колкото и да си бяхме представяли кое и как ще бъде нищо не може да се сравни с реалните чувства и емоции, които ни изпълниха от срещата с всички вас и които ни държат и до сега. Сякаш хората от едно голяма семейство, разпиляни в различни части на страната се събрахме да се видим и да си поговорим.

Представяме ви малък фоторепортаж, за който сме използвали снимките, които Марианка направи, а също и доста снимки направени от участниците в срещата. Тъй като няма как да покажем всички направени снимки тук в Картичкофурии, ще направим специален албум на страницата ни във Фейсбук, където искаме да съберем пълна фотосесия на срещата. Каним всеки от вас, който е направил снимки да ни ги прати, за да ги съберем на едно място.


И тъй добре дошли в Стара Загора!
Това е хотелът, в който бяхме и чийто персонал ни съдейства за осъществяването на нашата среща.


Това е плакатът за срещата, за който искаме да благодарим на момичетата от Стара Загора.

Това са прекрасните кошнички, които те бяха подготвили за всички участници.

Прекрасните и много вкусни пити, с които ни посрещнаха старозагорки.

Книгата за пожелания, която ние от Картичкофурии донесохме. Благодарим за милите думи, които вие написахте в нея.

И ето срещата е открита и забавлението може да започне.
Не може да се предаде с думи цялата гама от емоции, които ни завладяха по време на така изпълнената с нови запознанаства и впечатления среща, но за това пък можете да видите снимките от нея в този албум http://www.facebook.com/media/set/?set=a.10152390740289625.1073741825.343314319624&type=1


Първата среща приключи и решихме да започнем да се подготвяме за следващата. Така че очаквайте новата ни среща  вначалото на есента във Варна.

26 април 2013 г.

Картичкофурийско предизвикателство 166 "Сватбено пликче в ..... цвят"



Здравейте Картичкофурии!
Сватбеният сезон 2013 е в разгара си.
След предстоящите великденски празници ни чакат още повече сватбени тържества. Все повече гости предпочитат да използват пликчета за парички, които да послужат едновременно и за поставяне на пожеланието.
Предизвикателството, което сме ви подготвили е "Сватбено пликче в ..... цвят". Нашите предложения за сватбени цветове за този сезон са :
1. тюркоаз + лайм
2. сьомга
3. синьо
4. зелено
5. розово




Разбира се, че бяло, шампанско, лилаво и злато са винаги на мода, но те няма да бъдат обект на нашето предизвикателство. Може да ги използвате само като допълнение към основния цвят.
Очакваме вашите картички / пликчета, а за победителя сме подготвили ваучер за пазаруване в нашия интернет магазин www.gretasart.com. Един от вас ще може да си поръча продукти на стойност 15 лв.





Пожелаваме ви творческо вдъхновение и успех!

Благодарим на Greta`s Art  за   сватбеното предизвикателство.

Крайният срок за участие е 23,59ч на 6 май, понеделник.

Моля, да участвате с НОВИ КАРТИЧКИ, създадени през седмицата след задаване на предизвикателството. Добавяйте всяка картичка като отделен линк. И моля с картичка участвала в едно Картичкофурийско предизвикателство да не участвате в следващо. При публикуване на участие в блога си добавяйте линк към съответното предизвикателство, в което участвате с картичката си.




22 април 2013 г.

Картичкофурийско предизвикателство 164 - "Да се хванем за зелено... - Зелена картичка"

Здравейте,творящи вдъхновителки!
Аз съм Bearkis/Бисерка ,с поредното КФпредизвикателство-№164.

"Да се хванем за зелено...или с един много лесен вариант на "Зелена картичка"!

Актуален цвят,многоочакван,който да доминира в проектите ,това е изискването,нищо особено,нали?
Авторката на тази,за която аз се"хвана",ще получи кошничка,с крафтърски джунджурийки.
Ето моите две вдъхновения ,за вас и приятно свежотворчество!!!

Очаквам ви!

Благодарим Bearkis/Бисерка на за свежото зелено предизвикателство.

Тя стана Картичкофурия на седмицата 150 в предизвикателството КФП 150 - Картичка с природни елементи на Мария.

Очакваме вашите участия до 23,59ч на 22 април, понеделник.

Победителят от това предизвикателство ще задава свое предизвикателство на 12 юли 2013г.

Моля, да участвате с НОВИ КАРТИЧКИ, създадени през седмицата след задаване на предизвикателството. Добавяйте всяка картичка като отделен линк. И моля с картичка участвала в едно Картичкофурийско предизвикателство да не участвате в следващо. При публикуване на участие в блога си добавяйте линк към съответното предизвикателство, в което участвате с картичката си.

Останаха броени дни до нашата Голяма Картичкофурийска среща, която ще се проведе на 20 и 21 април в град  Стара Загора, хотел Сити. Все още имате време да се включите. За повече подробности, за да видите програмата и за да попълните  формата за участие, моля прочетете ТОЗИ ПОСТ.





19 април 2013 г.

Картичкофурийско предизвикателство 165 Картичка само с едно цвете!

Здравейте отново от мен, Тони-Точица. Удоволствието да ви предизвикам отново е мое. Темата на пръв поглед изглежда лесна, но за самата мен се оказа трудно предизвикателство. Бях я измислила преди много време, да е в тон с наближаващия цветен празник, но все отлагах направата на вдъхновяваща картичка. До последно се мотах и накрая успях да направя това:



Предизвиквам ви да направите картичка само с едно цвете!

Много внимавайте, ако използвате дизайнерски хартии, да не са такива с флорални мотиви. Внимавайте и с печатите, ако употребите такива. Искам на картичките ви да има само едно цвете - голямо или малко. Възхищавам се на отрупаните с цветя картички, толкова са красиви, но да видим как ще е само с едно!
Дано не ви затрудня много. Подготвила съм и една награда за картичката, която ме впечатли най-много. Разбира се, цветя - хартиени, платнени, копчета, печати и хартии с цветя:

Очаквам вашите проекти.
Поздрави, Тони.

Благодарим на Тони за изпълненото с копчета предизвикателство.

Тя стана Картичкофурия на седмицата 151 в предизвикателството КФП „Моят прозорец” на Картичкофурии.
За своита картичка тя разказва в "Картичка победител 151"

Крайният срок за участие е 23,59ч на 29 април, понеделник.

Победителят от това предизвикателство ще задава свое предизвикателство на 19 юли 2013г.

Моля, да участвате с НОВИ КАРТИЧКИ, създадени през седмицата след задаване на предизвикателството. Добавяйте всяка картичка като отделен линк. И моля с картичка участвала в едно Картичкофурийско предизвикателство да не участвате в следващо. При публикуване на участие в блога си добавяйте линк към съответното предизвикателство, в което участвате с картичката си.



17 април 2013 г.

Картичка победител -161

Здравейте Картичкофурии,
Искахте да знаете как се появи " Разходка в гората" :)


Появи се на един дъх - за два дена! :) А ако не щъкаха около мен толкова много малки и не толкова малки крачета щеше да е и по-бързо, но пък дали щеше да ми хрумне идеята за нея?
От стопяването на снега ми се е приходило на някъде! По-точно в Копривщица! Чувството да се разхождаш на въздух из поляните, слънцето да гали с топлата си ласка кожата ти, ароматните гори да разкриват пред теб тайните си и да те даряват със своите богатства! Да чувстваш свободата и радостта от природните творения! Това е за мен пребиваването в планината!
Това усещат и децата ми, но го изразяват по-простички начини! Постоянно ме питат кога ще ходиме в Копривщица :) или ми казват, че искат омлет с гъби като тези, които сме си брали там, или пък както си ходиме по улицата и замирише на пушек - веднага се отбелязва, че мирише на Копривщица! :)
Дори замислена и угрижена от сивото ежедневие те ми напомнят постоянно за тези простички радости, които изпитвам в планината :) Моите малки мъже ме подтикнаха с приказките си да мисля и да се пренеса там и какво ми хрумна? Горската картина на гъбки скрити в тревата покрай поточето :)
Гъбките си имат шарки, а те бяха чудесна предпоставка за употребата на копченца и то много - точно по предизвикателството на Тони! :)
Речено - сторено! Щом идеята ми се избистри се хванах на работа, но се оказа, че е доста трудоемко да пресъздадеш една малка и естествена за природата картина с подръчни средства :)
Първо си нарисувах шаблони за гъбките, които после разрязах на части и използвах за да си ги очертая на плата. После ших копченцата, а най-накрая използвах сатен и органза за тревата. Рисуване, рязане, шев и кройка, лепене - малко на обяд, малко вечерта и така на втория ден беше готова!
Моите момчета се въртяха около мен през цялото време:) Толкова им беше интересно създаването на картичката!
И най-накрая, щастливият завършек на горската историята приключи с много преговори кой ще получи картичката и кога ще ходиме на разходка в гората :)...

Поздрави на всички Картичкофурии: Вера Григорова :)

15 април 2013 г.

Картичкофурийско предизвикателство 163 - С интересна форма

Привет мили ми картичкофурии:)
Ето,че за втори път дойде ред аз, Вили, да ви предизвиквам:)
За мен това е голяма чест и затова дълго мислих,какво да бъде този път:) Исках да бъде нещо различно и интересно,нещо което да ви е забавно да направите и да се включите с удоволствие;)
Знаете,че имам слабост към по-интересните и нетрадиционни проекти,понеже аз самата се забавлявам най-много и истински с такива предизвикателства,но пък и не исках да е нещо твърде сложно или задължаващо от към техники и материали,за това реших:

Дойде ред на предизвикателството с интересна форма:)

Направете картичка или какъвто и да е хартиен - проект с нетрадиционна форма!За нетрадиционна форма считам -всичко различно от нормалната правоъгълна и квадратна:) Самата аз обожавам такива картички и съвсем скоро правих такива :) Ето ги и тях за малко вдъхновение от мен:)))


 


Награда разбира се ще има за проекта,който успее да ме впечатли най-силно:) За сега обаче,ще я запазя в тайна;))) Дано да съм подразнила любопитсвото ви!:) Очаквам ви:)))ххх


Благодарим на Вили за предизвикателството с интересна форма.
Тя стана Картичкофурия на седмицата 148 в предизвикателството КФП 148 - Канела, какао, курабийки на Картичкофурии.
За своита картичка тя разказва в "Картичка победител 148"

Очакваме вашите участия до 23,59ч на 15 април, понеделник.

Победителят от това предизвикателство ще задава свое предизвикателство на 5 юли 2013г.

Моля, да участвате с НОВИ КАРТИЧКИ, създадени през седмицата след задаване на предизвикателството. Добавяйте всяка картичка като отделен линк. И моля с картичка участвала в едно Картичкофурийско предизвикателство да не участвате в следващо. При публикуване на участие в блога си добавяйте линк към съответното предизвикателство, в което участвате с картичката си.

Каним ви да се включите в нашата Голяма Картичкофурийска среща, която ще се проведе на 20 и 21 април в град Стара Загора, хотел Сити. За повече подробности, за да видите програмата и за да попълните формата за участие, моля прочетете ТОЗИ ПОСТ.



Картичкофурии представя ... Точица/Тони

Днес ни гостува една пъстра, весела, изпълнена с емоции дама, а може би е по-правилно да кажа Точица, която неизвестно защо някой наричат и Тони.


Точица
Как бързо от малката Точица
порасна голямо дете.
И значи, за всички е ясно –
от точка тя стане тире.

След тирето, отново е ясно,
следват различни неща.
Точица ще ни покаже
как ще се справи сама.

Ще иска, ще търси, ще пита...
така ще открива света.
Вместо тире – въпросителен.
Дали ще е нейна съдба?

Или пък със много упорство
нещо все ще гради.
Тогава, като многоточие,
животът си ще подреди.

А аз й желая в стремителен
вихър все да лети.
Значи от точка в удивителен
знак ще се въплъти!
19.01.2002 Наталия Недкова

Това стихотворение ми беше подарено от майката на една от най-добрите ми приятелки за 18-я ми рожден ден. То ме описва доста добре. Винаги съм се стремяла към нещо и когато го постигна, поставям нова цел. Има една любима моя поговорка – „Има ли цел, има и начин“. Друго мое моте – „Да искаш, значи да можеш“. Двете неща казват едно и също с различни думи. Винаги, когато си мисля, че нещо е невъзможно си ги припомням.
След дългата интродукция е време да започна :).
Здравейте, картичкофеи, и от мен – Тони-Точица. Изключително съм щастлива, че ме поканиха да участвам в тази рубрика на един от любимите ми блогове за предизвикателства – Картичкофурии. Благодаря, Деси.
За тези, които не са ме виждали, ето ме:

Винаги загадъчно усмихната, мълчалива, кротка...но нали знаете, тихите води са най-дълбоки:). Не обичам да се снимам и за представянето установих, че нямам моя снимка, на която да съм сама! Последната такава е от преди 2 години. Затова в събота се снимах специално! Мъжът ми винаги ме критикува, че не се усмихвам на снимките, но това е защото фотоапаратът не ме предразполага да се открия, а за непринудени снимки трябва да има кой да ги направи – Дидо мрази да снима(и да се снима, като мен :) ), а Пепи(синът ми) още не може да го направи хубаво. Като съм започнала със семейството да довърша – на 29 години съм, семейна, с две деца – момче на 4 години и 9 месеца и момиче на 1 година и 3 месеца. Те са моите слънчица! А съпругът ми, Дидо, е моят любим картичкофей(така го определи веднъж Вили ).
Ето една снимка на цялото семейство на планина – лятото се качихме на Рилските езера пеша и спахме на палатка! Колко от вас ме сметнаха за луда? 99%?Ако все още са останали читатели, да се приготвят за още доста материал:)

По пронцип не съм многословна, но мисля с това представяне да разчупя катинара, който заключва езика ми. Който ме познава, знае че съм добър (да не кажа отличен) слушател, но ужасен оратор! Който, обаче, ме познава истински, знае, че мога да бъда като латерна и да излагам на показ всичките си 30 зъба! (правилно, 30, 2 ви убягнаха, нали? На мен ми избягаха преди 15 години! Но това е една друга тема :) ). Откривам се истински само пред най-близките ми хора. Не знам дали това е характер, или просто инстинкт за самосъхранение. Не обичам вниманието да е насочено към мен. Не обичам публичните изяви. Покрай съпруга си се понаучих да съм малко по-разговорлива, но има още много хляб да изям по темата.
Козирогът в мен ме кара да съм бърза, скоклива, прикрита...и обичаща да се катери по планини и върхове. Но Водолеят е моят скрит коз. Чудех се дълги години откъде в една козичка ще се съберат такива творчески заложби(освен наследени от майка ми, която е страхотен творец!), а се оказа, че 26 години съм живяла в заблуда. Едва преди 3 години разбрах, че съм Водолей! Като го разбрах и се отприщих съвсем. Оттогава няма спиране – то не бяха картички, кутийки, бижута, а напоследък и разни шивашки неща, сред които най-голямата ми страст – парцалените кукли.
Но да започна от картичките. Това е една моя страст, която съпътства целия ми осъзнат живот. Още от предучилищната обичам да рисувам (да не помислите, че съм новия Ван Гог! Съвсем не, но обичам да рисувам) и да правя поздравителни картички. С тристата зора изрових една от първите ми – специално за рождения ден на баща ми.

Не пише коя година е, но предвид разкривения почерк е от началните класове. Всъщност баща ми е „виновникът“ за ника ми – Точица. От малка ми казва така, или Точи, а също и ТокБобок. Когато реших да създам моя блог, го направих като на шега. Причината беше да участвам в предизвикателствата на Картичкофуриите. Не бях ориентирана в блог пространството и въпреки, че блогът Точица беше зает, не се усетих веднага да измисля друго име. Казах си, че временно ще е така, а после ще го променя. Но като всяко временно нещо, стана постоянно. Сега на този етап не ми се зарязва всичко и да започна в нов блог. Ще ме извиняват другите Точици, но мисля, че има място под слънцето за всеки:).
Като начинаеща, късметът, който винаги е с мен, ми се усмихна, подкрепяйки ме да продължа – избраха ме в Картичкоурийското трио с тази картичка:

Забравих да спомена, че катализатор за възобновяване на картичкоправенето беше усмихната Кати от съседната Къщичка. Разхождахме се един ден и влязохме в магазин за крафт материали. Оттогава се започна с едно пазаруване...мъжът ми вече е вдигнал ръце от мен :).
Любими техники и стилове нямам. Обичам да изпробвам нови такива. Все още не съм намерила моите води. Лутам се между различните стилове и техники. Зависи от настроението ми. По едно време се бях запалила по Mixed media-та и така и не разбрах защо я изоставих...засега. Пак ще се върна там, сигурна съм. Наскоро открих, че CAS стилът ми допада много и за една седмица натворих 5 или 6 картички, което си е постижение за мен. Обикновено се туткам много по една картичка. Трябва да знам предварително как ще изглежда, за да мога да я започна. Много рядко правя картичка за 5 минути, както се казва. Все мисля, и премислям, накрая то станало 2 часа по нощите, а аз не съм готова! Времето ми за творене е късно вечер, след като съм приспала всичките три деца вскъщи(т.е. 3 от 4, защото сме 4 децата :) ). Рядко успявам да направя нещо през деня, защото дъщеря ми не е от най-спящите деца, за мое съжаление. Но е толкова слънчева и весела, че бързо й прощавам.
Едни от най-любимите ми материали са печатите и дистрес мастилата, макар да нямам голяма колекция. Определено вече съм дистресохоличка! Трудно правя картичка без да използвам поне за някой елемент тези прекрасни мастила. Обичам много и ембосинг – топъл и студен. Често ги използвам в проектите си.
По едно време картичките заемаха цялото ми свободно време, бяха тотално ме обсебили. После ми мина. Дори бях на крачка да зарежа всичко, но не можах. Открих, че това е част от мен, а не просто хоби. Напоследък повечето ми време отива за кукли и други неща от плат, но при всяка възможност и вдъхновение вадя сергията с материали за картички.






А ето и част от най-любимите ми картички. Не знам дали защото е последна, а последните винаги са ми най-любими, но тази Червенокоска ми е абсолютен фаворит!


Правих я с много любов за сестра ми и трудно се разделих с нея. Обичам стилни цветове. Харесвам много шарените картички, но някак си не ми се получават лесно на мен. Затова повечето ми са в „скучни“ цветове. Аз нали съм си една консервативна половин коза:). Обичам пеперудите, лилавото, розовото, шевът по картички. Обичам и оригинални такива, в които е вложено нещо от твореца. Нещо нестандартно, някаква идея, а не просто красива картичка. Не винаги ми се получава това, което искам, но имам и добри попадения.
Други любими мои:























Дано не съм ви отегчила, защото не съм свършила. Сега седнете, ако не сте, защото ще ви покажа първата ми картичка от преди 3 години и половина :)

Салфетка, залепена върху оранжев картон, малко рециклирана от някой подарък панделка и течни перли(аматьорски). Ако не ви стига за добро настроение, ето и първият ми куилинг :)

Наскоро ги намерих из кутиите ми и много се смях:). Дано да са усмихнали и вас.
И понеже това е представяне на твореца, а не само на творчеството му, ето няколко факта за мен, които (може би) не знаете:
1. Привидно мълчалива, но скрита латерна
2. Обичам цветя, но живи или хартиени. Ако ми подарявате такива, по-добре да са в саксия(макар да е много вероятно да ги уморя :( )
3. Обичам животните, но живи. Може би затова преди 3 години станах вегетарианка.
4. Обичам да пея, но по-добре да не разбирате този факт от близо и лично :)
5. Обичам да танцувам. Отскоро ходя на народни танци, които обожавам. Ходила съм и на салса, много е забавно.
6. Обичам планините и изкачването на върхове – това ме зарежда най-много с енергия.
7. Обичам да пътувам, най-вече със самолет. Зодията ми е между земна и водна, но във въздуха се чувствам в свои „води“ :)
8. Аз съм парашутист – присвоено звание след извършени 2 скока от 800 метра. В своя защита ще кажа, че бях млада и безотговорна(а сега съм само безотговорна :) ) – само на 18 години! Баща ми е бивш военен пилот на изтребител и аз съм му достойна наследница. Е, искаше му се да си има баш наследник в професията, но е объркал пола ми:)
9. Повече от всичко друго обичам семейството си! Те са моя радост, подкрепа, щастие, вдъхновение...всичко!
10. Мога да пазя тайни...но не ги обичам. Не обичам интригите и лицемерието, но ги приемам. Просто не им обръщам внимание.
Мога да изброявам още, но ще загубя аудиторията(ако вече не съм ).
Благодаря на всички, които изчетоха романа ми. Дано не съм ви отегчила много.
С повечето от вас ще се видим скоро, в Стара Загора. Нямам търпение:)
На Картичкофурии пожелавам да продължават все така да ни раздват, да имат вдъхновение, желание и радост с тази работа – това за мен си е работа, просто от тези, които ти е приятно да вършиш!
Хубав ден и до виждане!
Тони