Каним ви да се включите в Картичкофурийско албумено предизвикателство 7 - "Коледен албум" със спонсор екипът на Талантино. Консултант на предизвикателството е Силвия Спасова. Очакваме вашите албуми до 11 януари.

Картичкофурийска Коледа 2018г!

Картичкофурийска Коледа 2018г!
Списъкът за размяната.

19 май 2013 г.

Картичка победител 163

Здравейте, хартиени магьосници!
Преди да ви разкажа за моята картичка-палитра бих искала да благодаря на Вили, че сред толкова прекрасни и креативни проекти се спря точно на моя.Понякога участвам в предизвикателства просто, за да покажа какво съм направила, защото има толкова талантливи хора и прекрасни неща, и винаги съм с нагласата че едва ли точно моето ще привлече някакво внимание. Изключително съм щастлива за високата оценка точно за този проект, защото няма да си кривя душата-беше ми трудно. От избистрянето на цялата идея и визия как да станат нещата, през процеса, до крайният резултат.
Трябваше да направя картичка-поздрав за абитуриентка. Момичето рисува и леля й искаше да е нещо в тази насока. След мислене и чудене от моя страна предложих формата да е като палитра (дори бях решила да взема истинска и на нея да направя нещо с декупаж, но тази идея пропадна в момента, в който видях е реалните размери са по-големи от очакваните . После започнах да се чудя какво да има на тази палитра – никаква информация не ми се подаваше (цветове, любими цветя), а аз винаги искам да знам нещо лично, като любим цвят, хоби, интереси, някаква лична информация, която би направила картичката още по персонална. Докато си подреждах шкафа с панерчета, бутилки и салфетки за различни поводи си помислих, че това е удобен момент, в който да се впусна в областта на декупажа и акрилните бои :) Нещо, от което бягах, защото знам, че започна ли, няма да има спиране :) Всички вие знаете, че това с което се занимаваме е като зараза....започнеш ли веднъж няма измъкване, а затъваш все повече и повече в различни техники и материали за използване. Когато бях в един от магазините за материали, за да разгледам нещата свързани с декупажа....отмятайки една след друга различните салфетки погледа ми се спря на тези слънчогледи. Веднага се сетих и за Ван Гог и неговите "Слънчогледи".
Взех си два цвята акрилна боя, които да подхождат на салфетката, взех си еднофазно кракле (вече имам и двуфазно и определено повече ми харесва работата с него . Изрязах основата като палитра – за да запазя дупката всички части са изрязани така (4 броя, като не броя малката палитра вътре, която е отделението за пари). Основата направих от крафт картон защото е по дебел – исках да е стабилно. Покрих с кафява боя, еднофазното кракле и после сложих бялата боя (по скоро е мръсно бяло). Понеже много рязка ми се стори разликата между двата цвята минах бялото с малко дитрес мастило „Стара снимка”. Отгоре поставих прилежно изрязания елемент с трите слънчогледа и внимателно покрих с декупажното лепило. За да има 3D ефект трите слънчогледа изрязах наново и подлпих с картон, който отново изрязах по контурите на цветята и залепих само в центъра към основата на палиртата с целия елемент. Завих краищата нагоре, така че да се вижда че има слънчогледи и на самата палитра. Всеки център минах с напукващ акцент. Много исках някъде по палитрата да сложа истинска четка и тубичка с боя, все едно Момичето е рисувало и е оставило четката и боята като е приключило. Много време обикалях да търся точния размер четка и малки акрилни бои (за да мога после да ползвам аз другите цветове – все пак ми трябваше само единия цвят . Както в повечето случаи става – там където не очакваш намираш това, което търсиш. Оказа се че в магазин близо до нас се намират и двете неща и няма да ви описвам колко се радвах е съм открила след толкова търсене тези малки алуминиеви тубички (защото масово ми предлагаха пластмасови или пък много големи, а няма да ви обяснявам как продавачката ме гледаше странно .Махнах етикета от тубичката и понеже лепилото не можа да се махне въпреки цялото ми търкане, покрих тубичката с два вида боя, така че да си отива на цветовата гама на картичката. Изстисках половината от боята – все пак сме рисували с нея, няма да е чисот нова, я – и навих края.
Вътре сложих останалите два слънчогледа по същия начин както навън – отдолу е едната част от салфетката, а над нея подлепените с картон еднотипни слънчогледи. Така и така рязах толкова палитри реших и мястото за пари да е с тази форма, но вече със запазен декупаж без 3Dефект. За да не се слива с цвета на картона, основата на малката палитра направих с жълт цвят, а втория отново е бялата боя като от външната част. Тук е момента да кажа че засилих процеса на съхнене на боята и краклето със сешоара – нямаше време да чакам да съхне само, защото който няма малко торнадо около себе си (дете) само той не знае колко ценно е свободното време, когато то спи

Стана дълго, извинявайте. Благодаря на всички, които имаха търпение да ме изчетат.Пожелавам ви слънчево лято и много вдъхновение !

Благодарим  на   Veni   за споделянето !
Очаквайте нейното вдъхновение и предизвикателство на  5 юли 2013г.

Няма коментари: