30 ноември 2012 г.

Картичкофурийско предизвикателство 145 Коледа в розово

Привет, мили картичкофурийки!
Ето, че в разгара на зимния сезон дойде и моя ред, Ем, да ви предизвикам. Темата, разбира се ще е с Коледен привкус, защото все пак веднъж в годината е Коледа, този така прекрасен празник, и заслужава да й отделим подобаващото внимание. Но нека да разчупим малко калъпа и да извадим розовата боя, за да видим как ще изглежда Коледата в розово. Всяка картичка може да участва стига да отговаря на тези прости изисквания - да е Коледна и да преобладава в нея розовия цвят.


За победителя ще има и награда - ваучер на стойност 15 лв. от магазина на Двете елши.

Пожелавам ви приятно майсторене
От мен Ем

Благодарим на Ем и на Двете Елши за розовото предизвикателство.
Краят на предизвикателството е 10 декември, понеделник 23,59 часа.

Моля, да участвате с НОВИ КАРТИЧКИ,  създадени през седмицата след задаване на предизвикателството. Ако може, добавяйте всяка картичка като отделен линк. И моля с картичка участвала в едно Картичкофурийско предизвикателство да не участвате в следващо.

Каним ви да се включите в Картичкофурийска Коледа 2012г. Как да направите това можете да прочетете ТУК.



29 ноември 2012 г.

Картичкофурийско предизвикателство 142 - Обзор

Привет на всички фейчки и картичкофурии:) За мен беше голяма чест да ви предизвикам от картичкофурийската трибуна .Благодаря ви че се включихте с толкова различни,оригинални и прекрасни проекти, коетоо...за мен се оказа в последствие Голям проблем!:) Сега съм натоварена с тежката задача да избера един победител! ...Ами...момичета ,страшно много ме затруднихте и ... няма как да е само един ,между толкова интересни и страхотни картички!:)
Като пълноправно жури от един човек :)...присъждам най-тържествено обявената награда на:
.....Анелия Некезова ,за невероятния майстор и свежите,идейни гайчици -към филма "Баш майсторът" :) ,както и за цялостното й творчество,разбира се :)

Специално искам да наградя Калисто за невероятната Алиса ,която видях и на живо,понеже е направена специално за мен! Благодаря ти Кали -прекрасна е и напълно заслужава награда!:)

Искам да наградя Тони за цялостно творчество, и особено за невероятната й картичка по "Малкият принц"-страшно ме развълнува -изключително оригинална и перфектно изпълнена идея с много талант и творческа мисъл,както й за страхотната й картичка към филма "Love.net"-невероятна картичка:) Тони ,благодаря ти ,че се включи с толкова невероятни идеи:)

Искам да наградя и Кakichka за цялостно творчество -понеже и двете й картички бяха страхотни ,но тази по книгата "Скъпа, няма не мога!"-направо ми обра точките !:) Страшно оригинална и красива картичка с голям заряд:)
За мен всички тези картички са на 1-во място!

И ....наградите не свършват до тук :),понеже много искам да зарадвам и всички останали с нещо малко ,но от сърце-на тях ,ще изпратя по един дигитален печат ,рисуван от мен:) Надявам се да ви хареса и скоро да видя на вашите картички:)
Това е от мен:)
Поздрави и нестихващо вдъхновение;)

Благодарим на Вили за страхотното предизвикателство!

Честито на всички победители! Наистина страхотни картички.
Анелия Некезова като основен победител в предизвикателството ти си и Картичкофурия на седмицата! Можеш да използваш нашият банер в блога си, като добавиш КФП 142 9-19 ноември 2012г.
Като победител твоята картичка става участник в нашата рубрика Картичка победител и очакваме твоят разказ за направата и на мейла на блога. Ти ще вдъхновяваш останалите картичкофурии със свое предизвикателство на 8 февруари 2013г.

Молим всички победители да напишат адресите си на мейла на блога, за да получат наградите си.

Очакваме ви да се включите в Картичкофурийска Коледа 2012г. Как да направите това можете да прочетете ТУК.

28 ноември 2012 г.

Картичкофурийска Коледа - 2012

Неусетно дойде отново време за празнуване на Коледа! Третата Коледа на Картичкофурии! При нас вече се готвим за зимата. Играем зимни игри и си слагаме шапки и шалчета. Време е да си спретнем и една Коледа по Картичкофурийски!



Размени с друг своето Коледно настроение! Направи Коледна картичка и зарадвай някого! Отвори пощенската си кутия дни преди празника и намери Коледното послание, което някой е сътворил за теб.

Тази, които са участвали в предишните две вече знаят, но да кажем отново за новите ни приятели.
Желаещите да участват в Картичкофурийската Коледа могат да го направят, като оставят коментар към този пост.
За да научат повече хора за Картичкофурийската Коледа ви молим да споменете в блоговете си или ФБ акаунтите си за нашата размяна. Ще сме ви благодарни.

Срокът за записване е до 23,59 ч на 9 декември 2012г.

Списъкът за размяната ще бъде публикуван на 10 декември. Тя ще става на същият принцип като размяната за Световният ден на правещите картички.
Номерата ще бъдат разбъркани с рандом генератор и ще се изпраща на този, който се е паднал след вас, а вие ще получите, от този, чийто ник е над вашия. Последния в списъка ще изпраща на първия.

Надяваме се да се включите и да посрещнем заедно Коледа по Картичкофурийски.

27 ноември 2012 г.

Картичка победител в КФП 141

Здравейте,Картичкофурии!
Много съм щастлива,че тази ми картичка беше отличена толкова отдавна не съм печелила при Картичкофуриите...Благодаря Ганима!



Какво обаче да ви разкажа за нея?Ще започна с това,че тя беше една от онези картички ,които се случват от само себе си,всичко по нея се нареди като с вълшебна пръчица.Още преди да се появи темата си бях разпечатала картинката,защото много си я харесвам и държах да направя нещо с нея.Но така си и чакаше на масичката с материалите.След това дойде темата и си казах ето сега е момента.И както правя с почти всички картички,след като съм си харесала темата започвам да  си търся скеч,в някое друго предизвикателство.Така дойде и скеча.После потърсих и цветова комбинация или бинго ,но нещо не ми допаднаха,и така останаха темата на Картичкофуриите и скеча.После си избрах хартиите и според тях си оцветих картинката ,малко снежинки и камъчета,а и да не забравим много любов също, и воала ето я пингвинестата прелест.!
Горната схема прилагам при почти всички свои картички и горещо ви я препоръчвам,защото така нещата се получават много бързо и лесно,и освен това успявам да комбинирам доста предизвикателства(много фурии ми се чудят как успявам,това е моята рецепта).
Е издадох ви своята рецепта много ще се радвам,ако съм ви помогнала с тези насоки.
Забавлявайте се!

26 ноември 2012 г.

Как да си направим ...12 "Мини книжка - ветрило" Гери/Ble6tu4ka


Вижте каква чудесна Мини книжка - ветрило ни е подготвила Гери/Ble6tu4ka.


Изглежда толкова сладка и симпатична, а и както ще се убедите от урочето е лесна за изработване.

Как сами да изработите такава книжка можете да научите от текстовете, които са написани на снимките в урока.










Какво разказва Гери за хобито си и за картичките, които прави, както и да видите част от изработените от нея приказни картички можете да направите в нашата рубрика Картичкофурии представя ... ТУК

25 ноември 2012 г.

Картичкофурийско предизвикателство 141 - Обзор

Здравейте, творящи феи на картичките!
Благодаря ви, че се включихте в моето първо предизвикателство „Коледно, с пингвини”!

Да бъдеш от другата страна определено е по-трудно...
Вашите картички ме изненадаха много приятно с разнообразието си. Толкова прекрасни начини за представянето на пингвините.
Изборът само на една картичка се оказа не лесна задача…
И все пак една картичка ме грабна с цялостната си визия (цветове, идея, изпълнение) и това е № 17 goldie.



Тези сладки рошави пингвини,разкошно пресъздадения пухкав сняг, прекрасните цветове определено си заслужиха да бъдат картичка на седмицата.
Искам да отлича и още една картичка,която ме впечатли с пингвинското си излъчване и също ще получи малко подаръче от мен - № 11 didstef.







Честито! Чудесни картички сте направили, момичета!
Благодарим на Ганима , която ни предизвика !

goldie, ти си Картичкофурия на седмицата! Можеш да използваш нашият специален банер като добавиш текст КФП 141   2 - 12  ноември 2012г.
Очакваме твоето представяне на Картичката победител.
Предизвикателството, което ти ще вдъхновиш ще бъде на 1 февруари 2013г.

Молим всички, наградени да напишат адресите си на мейла на Картичкофурии.

23 ноември 2012 г.

Картичкофурийско предизвикателство 144 "Шалчета или шапки"

Здравейте сладуранки!
Пу за мен (Гери) да Ви предизвиквам тази седмица.

Иде зима, а пък с нея и червени нослета, замръзнали ушета и обути в ботушки крачета.
Сред всичките дрешки обаче за този сезон най-емблематични са шалчетата и шапките, затова и за моето предизвикателство избрах да ви агитирам да ни покажете картички с тях.
И въпреки, че е зима, реших, че тези аксесоари все пак са доста присъщи за всички сезони и поради таз причина се приемат всякакви шапки.. с помпони, с периферии, каскети, бомбета, с козирки, сламени, кожени, вълнени, плетени.. и каквито ви хрумне. Същото важи и за шалчетата – и те може да са както топли и пухени, така и екстравагантни, от пера или пък каубойски...

Предизвикателството е "Шалчета или шапки". Достатъчно е, за да е изпълнено условието на картичките да има едно от двете, а не и двете непременно. :)

Ето го и моето топло вдъхновение:

А наградката този път реших да е от две части: Едно коледно печатче, което би зарадвало някоя талантливка и едно тефтерче със специално ушита от мен подвързия, защото исках да вложа и нещо лично в подаръка:

Благодарим на Гери за интересното предизвикателство. Очакваме вашите шалчета и шапки да изпълнят нашия блог.

Този месец Гери е гост в нашата рубрика Картичкофурии представя... Каним ви да прочетете повече за нея и да видите част от нейните прекрасни картички ТУК.

Крайният срок за участие е 23,59ч на 3 декември, понеделник.

Победителят от това предизвикателство ще задава свое предизвикателство на 8 март 2013г.

Моля, да участвате с НОВИ КАРТИЧКИ, създадени през седмицата след задаване на предизвикателството. Ако може, добавяйте всяка картичка като отделен линк. И моля с картичка участвала в едно Картичкофурийско предизвикателство да не участвате в следващо.







18 ноември 2012 г.

In memoriam

В такъв момент трудно се намират думи...
Споделяме скръбта си от раздялата с една от нашите най-добри приятелки.


След дълго боледуване Ваня/alneon/ напусна този свят.
Едно огромно сърце, една невероятно чиста душа...
Почивай в мир , Ванче ти винаги ще живееш в нашите сърца.

Ваня беше една от първите картичкотворящи сред нас. За нас, които я познавахме лично е трудно да приемем, че това се е случило.



16 ноември 2012 г.

Картичкофурийско предизвикателство 143 Зимни игри и забавления

Здравейте Картичкофеи,

Аз съм Ирина и съм много щастлива, че имам възможност да ви предизвикам тук при Картичкофуриите.

Ето , че наближава края на годината. Скоро на вън ще е зимна приказка. В очакване сме на първият пухкав сняг. Наближава времето за зимни игри и забавления - каране на ски, шейна, сноуборд, кънки, бои със снежни топки, правене на снежен човек, разходка из парка.

Това е и темата на моето предизвикателство, покажете ми как се забавлявате вие през зимата.

С нетърпение ще очаквам вашите проекти.

Ето и моето вдъхновение за вас.


А наградката , която съм приготвила е :

Благодарим на Ирина за зимното предизвикателство. Наистина времето навън вече си мирише на зима. И най-вече децата с нетърпение очакват снега.

Тя стана Картичкофурия на седмицата 134 в  КФП "Нежно и романтично" на Картичкофурии.
За картичката, която се нареди на първо място тя разказва в "Картичка победител 134"

Крайният срок за участие е 23,59ч на 26 ноември, понеделник.

Победителят от това предизвикателство ще задава свое предизвикателство на 1 март 2013г.

Моля, да участвате с НОВИ КАРТИЧКИ, създадени през седмицата след задаване на предизвикателството. Ако може, добавяйте всяка картичка като отделен линк. И моля с картичка участвала в едно Картичкофурийско предизвикателство да не участвате в следващо.





15 ноември 2012 г.

Картичкофурии представя... Ble6tu4ka/Гери

Днес на гости ни е една много специална дама, чийто приказни картички могат да изпълнят всекиго с радост и топли чувства.
Вижте какво разказва за себе една бляскава фея на картичките Гери/Ble6tu4ka.


1. Представете се и разкажете нещо за себе си ?
Ами аз съм..Гери. Пребивавам дълготрайно на софийска територия, но съм си морско чедо – демек варненка. Не ме питайте кой вятър ме отвя чак на другия край на България, но пък да ви кажа много добре се чувствам тук. Свикнала съм с динамиката на големия град и това ме кара да се чувствам дейна и жива. Пръв вещ поглед върху картичките ми хвърлят половинката ми и Мърли. За втората не съм сигурна, че разбира, но пък виж любимия има вече бая набито око за цветове, комбинации и винаги усеща кога очаквам да ме похвали. Мърли както се сещата е нашата котарачка, която също проявява силен афинитет към хартиите, но по-скоро към вкусовите им качества отколкото визуалните. Обожава да се качи върху бюрото, да се разходи с мръсни лапички върху току що направена картичка или да сдъвче някой и друг картон докато не я наблюдавам, но пък е такава чаровница, че рядко ми дава сърце да й се скарам.
Освен да правя картички имам още една камара интереси – много обичам да ходя на кино, да гледам сериали, риалити шоута, да играя MMORPG игри, да чета..

2. Какъв ви е ника и от къде произлиза?

Всъщност най-старият ми ник, който използвам още от тийнейджърските си години е Ble6tu4ka. Тогава Интернет тъкмо навлизаше в България и беше супер модерно да се ‘чати’, та и аз барабар Гери с чатърите, честичко се мушвах в някой интернет клуб, за да поговоря с някой нов далечен приятел. Беше ми изключително интересно, любопитно и забавно да си пиша с непознати хора, създадох няколко много трайни приятелства с хора, с които в последствие пренесохме отношенията си в реалния живот. Даже една от най-добрите ми приятелки, срещнах в чата.. преди цели 10 години..

Много се отплеснах обаче... за раждането на Блещучка Ви разправях. Една вечер преди дискотека, чаках да мине тайфата да ме вземе, за да ходим заедно да се позабавляваме и докато чаках се шмугнах в близаката интернет зала. Тази вечер си бях избрала за грим едни страхотни сенки с брокат и изведнъж на бял свят се появи – Блещучка.

3. Имате ли блог и кой е той, кажете нещо интересно относно създаването на блога си?
За имане, имам си блог, ама ме е малко срам да си призная от колко време не съм писала там. Създадох го преди 3 години, когато ентусиазма по картичките ме тресеше с пълна сила, когато все още не знаех нищо и нямах нищо, когато започвах трупането на материали, когато все още картичкоправещите бяха едва.. 30-тина човека...
Странното е, че сега като се замисля не помня защо го кръстих www.fairy-inspirations.blogspot.com , исках да е нещо свързано с феи и вдъхновение… и воала!

4. Oт кога правите картички и как започнахте?
По картичкоправенето се запалих май както много други талантливи дами в нашите среди – след сватбата. Преди това бях правила един посредствен опит за коледни картички с декупаж ама него не го броя. Едва след като се зажених и се ентусиазирах да направя цялата украса и наред с това и поканите. От там тръгна всичко и така.. до ден днешен.

5. Какво ви носи хобито и как се отразява на ежедневието ви?
Поначало съм супер непостоянен и разсеян човек. Въобще много е трудно нещо да задържи вниманието ми за дълго време. Преди картичките се бях пробвала малко декупаж, малко рисуване върху стъкло и дърво.. ама в рисуването хич не ме бива. А картичкоправенето ми предоставя достатъчно поле да се развихря, а същевременно не изисква непременно художнически умения, за да се получат красиви резултати. Най-много ми харесва, както сигурно и сами сте се досетили – оцветяването. От малка обичах книжките за оцветяване и сега тази обич се проявява в оцветяването на печати. Действа ми успокоително и е като истински мехлем срешу динамичността в натовареното ежедневие.

6. Имате ли любим/и материали и как и от къде си ги набавяте?
Ако ме пита някой – най-много съм пристрастена към хартиите. Нито формичките за рязане, нито печатите са ми чак такава страст като хартиите.. Сигурно имам над 50 блокчета най-различни размери и винаги си пазя дори най-дребните изрезки, дори само от сантиментална стойност.

7. Предпочитаният от вас стил и техника на правене на картички?

Харесвам най-различни стилове, само дето не всички ми се удават. Рядко ми се случва да правя картичка без картинка.. все натам залитам, сигурно затова се възхищавам на хората, които имат наистина хитри и красиви идеи и могат да ги приложат върху картички във всякакви стилове.









8. Какво време отделяте на хобито си и ако имахте повече време какво бихте направили ?
Ох, напоследък отделям много малко време. Преди разполагах с повече време и това си ми личеше, а сега от няколко месеца правим ремонти и всичко беше в найлони и прахоляци.. знаете как е..

9. Разкажете за своята първа картичка и ако искате можете да я покажете.
Абе не знам дали ще е първата, обаче ще ви покажа една от най-първите ми. Направих я за моята леля тогава и бях много горда от себе си, че ще я зарадвам с нещо специално. Сега като си я гледам ме напушва смях, но тя още си я пази и си я харесва.

10. Картичката, която считате за най-хубава, заредена с най-много емоции, значеща най-много за вас. Кога и по какъв повод я направихте? Покажете я ако желаете
Ох, много трудно... Повечето си картички съм ги правила специално за някого. Всичките такива „наречени” картички са ми скъпи на сърцето и някак си не мога да отлича една единствена.
Ако трябва все пак да го направя – то ще покажа две, правени освен с много обич, така и с много идея, картички.




11. Вашето мнение за КФ и въобще какво значи блога за вас и какво бихте ни пожелали?
Помня, когато се създаваше блога и много се радвам, че с времето Картичкофурии вече не е само място, където ние задаваме и участваме в предизвикателства, а средище, където споделяме идеи, опит и общуваме посредством новите рубрики.
Бих искала да се поклоня пред момичетата, които стоят зад всичко това и с толкова хъс и ентусиазъм правят Картичкофурии такова полезно и приятно място.
Продължавайте в същия дух!

Специални благодарности на Гери за участието в нашата рубрика и за милите думи за Картичкофурии и за нашата работа.

14 ноември 2012 г.

Картичкофурийско предизвикателство 140 - Обзор

Скъпи картичкофурии, почитателки на лилавия цвят,
извинете ни за забавянето при обявяване на победител, но никак не е лесно да избереш между 42 прекрасни комбинации с лилаво.
Благодарим ви от сърце за участието. Радваме се, че темата ви хареса.

Участие номер 30 - KalySto ще получи нашата награда - ваучер за пазаруване от Greta’s Art на стойност 15 лв.

Кали, страхотна комбинация, напълно заслужена награда. Очакваме те в Хоби центъра, за да си избереш материалчета за бъдещите картички. Подготвили сме много нови коледни продукти и не само...

До следващото забавно предизвикателство!

Благодарим на Грета и Greta’s Art за цветното предизвикателство.

Кали, ти си Картичкофурия на седмицата.Можеш да използваш специалния банер като добавиш текст КФП 140 26 октомври - 5 ноември 2012г.

В Картичкофурийско трио избрано от Картичкофурии се подредиха по реда си на участие:

5. Villi




31. Delyana




33. His


Честито момичета!Можете да използвате специалния банер като добавите текст КФП 140 26 октомври - 5 ноември 2012г.

13 ноември 2012 г.

Картичка победител в КФП 139

Името ми е Венелина, и аз съм автор на картичката „ Есенно дърво” , победител в предизвикателство номер 139.
Моят начин на направа на картички е изключително опростен, относно материали. Залагам на художествени възможности и въображение. Както и в случая, съм провокирана от страхотната есенна атмосфера заобикаляща ни навън. Излязохме с малкото ми детенце и си направихме едно интересно и за двама ни занимание ( събиране на всякакви инетересни, пъстри цветя, бодили, листа... ), след което имах идея в главата си , относно дървото , оставаше само реализацията ( импровизация).Използвах темперни бои и естествени материали. Радвам се ,че се е получила приятна за „ окото”, правих я с голямо желание и вдъхновение, както и всичките неща, с които се захвана.

Благодаря Ви, и ще се срещнем тук на 11 януари 2013г, за да се опитам да ви вдъхновя и предизвикам!

12 ноември 2012 г.

Картичка победител в КФП 138

Здравейте, Картичкофурии!

За мен е голямо удоволствие и чест отново да бъда Картичкофурия на седмицата :)


Не можех да не се включа в предизвикателството на Краси. Изчистените картички са ми любими. Всъщност това си е моят стил. Идеята за картичката се появи съвсем спонтанно. Брат ми и семейството му бяха за няколко дни в Париж и ми донесоха печат сувенир Bonjour! Сетих се, че имам и Rub-on стикери на Парижка тема. Тях ги открих съвсем случайно в едно магазинче за разни джунджурийки. И така..представих си слънчево утро, чаша ароматно кафе и поздрав - Bonjour :) Да не забравяме, че една добра дума, една усмивка или малък жест правят чудеса!

Поздрави,

Мария

11 ноември 2012 г.

Картичка победител в КФП 137

Това е разказът на Людмила!, победителката в Картичкофурийско предизвикателство 137 Магнитче за хладилник.

Магнитът е изработен в техника 3Д, т.е. всички елементи са обемни. За неговата изработка съм използвала хартията на Webster's Pages, като най-добре е да се използва хартия от една колекция, тъй като тя се съчетава помежду си.

Магнитът се получи бързо, но се наложи доста да порежа, тъй като е многослоен и в това е неговият чар.

За основа е използван крафт картон с размер 6 на 8 см.
От хартията на Webster's Pages съм изрязала фонова хартия с 4мм по-малка от размера на картичката (5,6*7,6 см)с подходящ за темата дизайн. Слад това с ножица съм изрязала много различни елементи - розички, листа, часовниче, силуета на женска глава.
Краят на всеки елемент е тониран с дистрес мастило.
След това внимателно с помощта на лепило и на обемни лепящи кнадратчета събрах цялата композиция. На мънистата, които се намират на огледалото нанесох точици с течни перли.
Добавих тичинки и кристали.
Магнитът е готов.
Много ми харесва да работя с тази хартия. От нея се получават романтични картички.
Други мои картички можете да видите в блога ми ЛЮБИМЫЕ ДЕЛИШКИ

Тъй като Людмила е рускиня тя ни изпрати своето представяне на руски език, а това е моят превод, който може би не е съвсем точен. Десислава