29 октомври 2012 г.

Картичкофурийско предизвикателство 138 - Обзор

Здравейте Картичкофурии,

Последните две седмици с огромно удоволствие разглеждах вашите творения и се вслушвах в посланията, което носи всяко от тях.
Сигурно нямате търпение да разберете коя картичка е моя избор за картичка победител.
Най-напред искам да благодаря на всички момичета, които се включиха с оригиналните си идеи и чудесните си послания.
Беше ми изключително трудно да избера само една картичка, която да съчетава в себе си достойнствата на минималистичната картичка победител - едновременно да е максимално изчистена от елементи и да е максимално докосваща с посланието си..
Дълго се колебах дали да дам превес на минимализма или на посланието, дали да избере перфектното изпълнение, или вложеното чувство. Искаше ми се картичката победител да съчетава всички тези неща.
Имаше невероятно изпипани и красиви картички, майсторски изпълнени, такива които ме усмихнаха и такива, които ме умиляваха. Събрах всички в една папка и с часове ги разглеждах и умувах...
В крайна сметка реших наградата да отиде при картичката, която ме грабна най-силно с посланието си, както бях обявила в самото начало.
И така, наградата отива при Maria и нейната картичка с изчистен дизайн и с изключително универсално послание. Картичка,вътре в която човек би могъл да открие всякакво послание - от делово, до закачливо..Картичка, която със сигурност може да усмихне деня на всеки, подходяща е за всеки ден и абсолютно не се нуждае от повод, за да бъде подарена .Картичка, която макар и напълно изчистена, просто не се нуждае от никакво допълнение, освен усмивка .. (

Има обаче още една дама, която бих искала да наградя.Това е Kakichka за "цялостно творчество" на тема "По-малкото е повече". Всички картички, които тя публикува са с невероятно оригинални и любими мои послания. Въпреки това, искам специално да отлича една, чието послание е много силно и изключително лично за мен: " Домът е там, където е сърцето!",

Много харесвам това послание и винаги с удоволствие го ползвам..Със сигурност измежду картичките, които Kakichka включи в това предизвикателство има и други прекрасни послания,на които си заслужава човек да обърне внимание.
Ето защо реших да подготвя и за нея скромно подаръче - изненада.

Краси

Благодарим на Краси за страхотното предизвикателство.
Честито Maria и Kakichka.За да получите наградите си напишете пощенските си адреси на мейла на блога.

Maria ти си Картичкофурия на седмицата 138! Можеш да използваш специалния банер като добавиш текст КФП 138 12-22 октомври 2012г.
Очакваме твоето представяне на Картичката победител.
С твоето вдъхновение ще стартира Новата Картичкофурийска година на 4 януари 2013г.


26 октомври 2012 г.

Картичкофурийско предизвикателство 140 - "Комбинирайте с лилаво..."


Здравейте картичкофурии!
Ето че отново е ред на  Greta’s Art   за поредното предизвикателство. След предизвикателството "Черна картичка"  решихме да не ви затрудняваме толкова много. Спряхме се пак на цвят, но по -популярен в правенето на картички  -  лилав. И  за да не е прекалено скучно ви предизвикваме да го комбинирате с още един основен цвят. Ще се радваме да ни покажете вашето виждане за комбинация с лилаво.



Наградата е ваучер за пазаруване в Greta’s Art на стойност 15лв.



Благодарим на екипа на Greta’s Art за това интересно предизвикателство. Очакваме с нетърпение вашите лилави картички.
Крайният срок на предизвикателството е 23,59 часа на 5 ноември, понеделник.

Моля, да участвате с нови КАРТИЧКИ, създадени през седмицата след задаване на предизвикателството. Ако може, добавяйте всяка картичка като отделен линк. И моля с картичка участвала в едно Картичкофурийско предизвикателство да не участвате в следващо.



24 октомври 2012 г.

Картичкофурийско предизвикателство 136 - Обзор

Всеки, който се е опитвал да направи картичка за мъж знае колко трудно е това. Ето преди няколко дни една дама влетя и ми поръча да направя на неин познат плик за ваучер, който забележете "за възрастен мъж е, та да няма много неща по него" - просто ужас! Как да направиш нещо за някой, който не познаваш, мъж и то при такива условия??? Трудна работа. Обикновено в такива случаи ми помага Стиймпънк стила, защото наистина е много мъжки и върви за всякакви случаи.
Радвам се, че приехте предизвикателството ми и съм много впечатлена от всичко, което сте измайсторили.
Но победителят е само един и с помощта на Random Generator изтеглих 17. perunika2.


Честито и моля те пиши ни на boudicaart@googlemail.com, за да се разберем как би желала да използваш наградата си.

Пожелавам ви творческо вдъхновение и време, за да го използвате!
Рали

Благодарим на Рали и екипът на Двете Елши за това мъжко предизвикателство!

Честито, perunika2, освен че печелиш наградата на Двете Елши, ти си и Картичкофурия на седмицата и можеш да използваш специалния ни банер като добавиш текст КФП 136  28 септември - 8 октомври 2012г.


В Картичкофурйското трио избрано от Картичкофурии по реда на участието си влизат:

Veni



skylife



ici


Честито момичета! Можете да използвате специалният банер в блоговете си като добавите текст КФП 136  28 септември - 8 октомври 2012г.

20 октомври 2012 г.

Картичкофурийско предизвикателство 137 Обзор

Здравейте магнетични създателки на красоти! :))
Ето че дойде време да обявя кой печели предизвикателството и наградата за КФП !
Честно казано много се затрудних с избора.
Въпреки че участията бяха само 13, красивите магнитчета които бих сложила на моя хладилник са толкова много, че не можах да се огранича само до едно! :)) Затова освен победителя в предизвикателството има още две награди.
И така, победителката, която ме спечели с прекрасния си нежен и уникален магнит е...
Честито! :))

Другите две награди отиват при...

...която печели тази награда специално за предстоящия Хелоуин. :)
12 листа (1 от всеки дизайн) от двустранните хартии на Echo Park, The Apothecary Emporium, както и някои тематични за сезона дреболийки.
Третата награда отива при...
...която печели материали в синьо и зелено, подходящи за момчешки картички (и не само). :)
12 листа (11 дизайна, тъй като един липсваше и добавих два еднакви :() от Up Up & Away на Fist Edition Paper и дреболийки в тон с хартиите.
В допълнение и трите победителки получават магнитна лента, с която да сътворят още красиви магнитчета за хладилник!
Честито на победителките! За да получите наградите си ви молим да напишете адресите се на мейла на блога.
Людмила, ти си и Картичкофурия на седмицата и можеш да използваш нашият банер, като добавиш към него КФП 137 5-15 октомври 2012г.
Освен това очакваме да разкажеш за направата на това красиво магнитче и да зададеш предизвикателство на 14 декември. За повече информация те молим да пишеш на мейла на блога.

19 октомври 2012 г.

Картичкофурийско предизвикателство 139 Нарисувай ми картичка!

Здравейте, картичкофеи! Дойде ред и аз, Тони (Точица), да ви предизвикам. Много дълго мислих каква да е темата, сменях няколко пъти решението си, но накрая се спрях на тази – Нарисувай ми картичка! Идеята ми е следната – искам да направите картичка с нещо нарисувано по нея – може да е картинка, може да е цвете, може да си нарисувате шаблон, да го изрежете и залепите...развихрете въображението си и забравете за печатите и дизайнерските хартии! Позволени са само бял и цветен картон/хартия, ножица, лепило, силиконов пистолет, плат, и всичко за оцветяване – мастила, боички, моливи, маркери..(допустими са фонови печати).Може да нарисувате нещо на компютъра и да го разпечатате, важното е да е направено от вас и да няма нищо готово върху картичката(ако правите цветя, нека да са изцяло ръчно правени  без пънчове и машини за рязане). Дано не ви затрудня много, надявам се да видя поне три проекта, тъй като наградите ми са три – първата е за най-бързия – т.е. за първата публикувана картичка(моля наистина да е създадена след задаване на темата). Ето я и наградата:


Втората е за последния добавен проект, защото почти винаги последните са ощетени и защото аз почти винаги съм последна, догонваща някое предизвикателство. Ето я наградата:


И последната, най-голяма, за моя избор на картичкофурия(картичката, която ме впечатли най-много). Ето я и нея:

А това са моите две картички за вдъхновение. Дано ви харесат и предизвикат! Повече за тях можете да прочетете в моя блог.


Очаквам с нетърпение да видя вашите интерпретации!


Благодарим на Тони за предизвикателството.
Крайният срок за участие е 23,59ч на 29 октомври, понеделник.

Победителят от това предизвикателство ще задава свое предизвикателство на 11 януари 2013г.

Моля, да участвате с НОВИ КАРТИЧКИ, създадени през седмицата след задаване на предизвикателството. Ако може, добавяйте всяка картичка като отделен линк. И моля с картичка участвала в едно Картичкофурийско предизвикателство да не участвате в следващо.





15 октомври 2012 г.

Картичкофурии представя... Kakichka/Кати


Здравейте фурии. Казвам се Катя, сред приятели съм Кати, Катюша за майка ми и Frau Atanasova в работата. 
За тези от вас, които ме познават съм KAKICHKA. Този ник използвам в нета от години навсякъде където трябва да се регистрирам. Получих го през далечната 1997 г., когато работех в едно интернет кафе и децата там решиха да ме посветят в дебрите на чата. Явно моите 19 години им се виждаха много и те ме нарекоха kakichka. От тогава все съм си такава, макар че огледалото твърди, че „леличка” вече би било по-подходящо.
Ако трябва да се опиша с малко думи – няма да се справя. Твърде приказлива съм на всички езици – дори и на писменния. Но все пак:
Теле рогато съм,обичам цифрите, логиката, реда, думите, книгите, цветята, децата, Мъжа, добрата храна и чаша бира с приятели. Гледам на живота откъм шарената му страна, обичам да се уча на нови неща, да се забавлявам, стремя се да съм от инакомислещите и да се различавам от масата ( не винаги успявам). Ето – спрете ме, че пак се разприказвах.
Работаа ми е сериозна, скучна и в повечето случаи много натоварваща. Понякога ми се иска да се върна в детството и да направя покрив с ръце над главата си и да извикам „Къщичка”. След което нали си спомняте – никой няма право да ме хване. Е, така се появи и моя блог – „Къщичка” – като място, в което да избягам, да се скрия и шушу-мушу да си правя нещо тайничко.
В началото реших да просто да си събирам там интересни материали на които съм попаднала докато бродя из нета ( друго мое любимо занимание, мога с часове да разглеждам сайтове на какви ли не теми). Но откакто съществува любимия ми картичкофурийски блог, с едното око винаги надничам там и постепенно картичките превзеха по-голямата територия в блога. Напоследък се опитвам да разнообразявам и с други теми – плетки, рециклиране, нови техники, колажи и тн., но всички те са покрай основното ми хоби – картичките. Да си призная обаче, понякога се чудя дали хобито ми е да правя картички или да си купувам и трупам материали за тях? Винаги съм обожавала канцеларски материали и като един виден канцеларски плъх трупах купища цветни листчета, шарени химикалки, красиви разделите и свежарски папки. Именно от тези офис матерали, които винаги имам в излишък около мен направихме първите си картички подарък за бабите за Коледа 2009/2010. НаправихМЕ – аз и сина ми Мартин( тогава на 3 год.)
И досега се опитвам винаги да го включвам в заниманията си – предполагам за да оправдая с него часовете изминало в джвъчкане време . Доста дълго го използвах и за оправдание при покупката на материали – всички тия цветни картони, ножици, лепила, панделки, камъчета – те са за да има детето с какво да се занимава, да упражнява финната си моторика. Но оправданието загуби силата си откакто всеки път като го видех да взема нещо, мрънках да престане да ми го хаби и си го прибирах. Оттогава си отворих собствена кутия за материалите (вече са кутиИ – около 13 броя).
Една от първите ми картички направих за любима приятелка, която имаше имен ден на Цветница – основата е разделител, малко цветна панделка от подарък и три сърчица, но и ден днешен това съчетание на цветовете ме радва.

После правех доста време картички само когато имах поводи


Но аз пък винаги съм обичала да подарявам картички, така че си намирах поводи. Какво лошо има да кажеш „Здравей”, „Обичам те” „Хубав ден” и да получиш усмивка в замяна?
Положението обаче рязко се влоши през лятото на 2011 година, когато излязох в отпуск по майчинство и родих дъщеря си Ева .

 Тя се оказа слънчево, кротко и добричко бебе и имах купища свободно време да се заема по-сериозно с хобито си. Престраших се да участвам в предизвикателства, продължих с трупането на разнородни материали, започнах да правя картички всеки ден и в момента съм в положение – ден без картичка - загубен ден! И тъй като тази интензивност изхабява вдъхновението, разширих кръгозора си –научих се да плета на една кука (от клипчета в Youtube, трудно, но понеже съм инат невероятен и не се отказвам, успях) , научих се да правя различни цветя от плат, дантели, хартия и какво ли още не, пристрастих се към Pinterest……,сега се уча да използвам бои, декупаж, дистрес мастила…
Някъде в този процес се влюбих в старите пожълтели вестници и книги – както често съм споменавала в блога, на работната си маса държа една стара книга на дядо ми за трактори и я използвам почти във всяка картичка напоследък. 
 
 Обичам да правя картички, които да изглеждат леко прашасали като извадени от бабиния скрин. Много харесвам винтидж и шаби шик стила, но не си падам по „задължителните за стила елементи” (старо колело, шевна машина, лампа, рози,заврънтулки и тн.) така че не мога да кажа, че се вписвам в някой от тези стилове. Много харесвам и CASстила ( изчистени картички), особено когато преобладават големите бели пространства в картичката, но си мисля, че това е един от най-трудните за постигане стилове – изисква се прецизност каквато не може да видите при мен. Имам само един два сполучливи опита тук: 
 
Моя стил се казва джаста-праста. Решавам какви цветове ще има на картичката, изваждам всичко, което имам от тази гама, включвам силиконовия пистолет в едната, грабвам тиксото в другата ръка, затварям очи и подреждам. Почти никога не знам какво ще стане, но пък така е по-интересно, и аз да се изненадам от резултата. Едва наскоро открих, че мога да се причисля към стила “Mixed media”, а освен това въпросния стил включва различни арт журнали, колажи, цели картини и тн. Неща, които предполагат повече пространство за творене. Та от два месеца кутиите в нас пораснаха с още една, пълна с бои, грундове, гъби, четки и всякакви други боклуци, които да правят текстура. Казах си – край с картичките, вече ще си творя в една тетрадка само за мен. 
Е, това ми решение трая кратко и сега се забавлявам повече отвсякога като си правя сама различни фонове за картичките. Ето ви една, правена с лак за нокти и друга с боички. 
Уви времето за хобито ми никога не стига. Обикновено правя картичките си нощем – някъде между 12 и 3, но се стремя да използвам пълноценно всяка минута. Като пътуваме на някъде винаги мушвам в торбата две три основи, тиксо, ножици и малко шарени хартии за да мога сътворя нещо. Домашните се сърдят, даже детето ми казва понякога – ти не ми обръщаш внимание, само картичките си гледаш…. От което не ми става никак приятно и се заричам да зарежа всичко завинаги… но после ми минава и сядаме да си говорим как мама трябва да може да презареди батериите и това е нейния начин да си почине за да има сили за нови подвизи, игри и геройства. Мъжа ми не смее да ме заведе в никакви книжарници, цветарници, магазини за левчета и каквито и да било магазини, защото аз и в железарията намирам толкова полезни неща за хобито си, които на всяка цена искам да си купя.
Колкото до любими картички, обикновено поне десетина ми стоят на работната маса, ей така просто за вдъхновение. Последните са тези .



От 15.10 свършва моята ваканция и се връщам обратно на работа. Всички около мен злорадо ми подхвърлят – ще те видим сега как ще правиш картички. Ще видят, разбира се, защото не мисля да се отказвам. Най-малкото докато има такива страхотни двигатели на вдъхновението каквито есте вие и любимото ни картичкофурийско сборище. Продължавайте в същия дух да ни провокирате, изненадвате, учите и въвеждате нови стандартни сред нас, пристрастените към това толкова интересно хоби . Благодаря ви сърдечно за тази покана!

13 октомври 2012 г.

Картичка победител в КФП 135

Искам да благодаря специално на Калисто – от една страна за интересното предизвикателство, а от друга – за нейното творчество, което само по себе си е достатъчно вдъхновяващо за всеки крафтър.
Картичката ми беше поръчана за дама, която не познавам, но след малко подпитване добих бегла представа, че е витална, одухотворена, чувствителна и позитивна. И разбира се, любимият й цвят е лилавия. В същото време видях и цветовото предизвикателство и реших, че то ми дава допълнителна насока и стимул.
Аз съм труден творец. Рядко правя картички на един дъх. Обикновено прелиствам хиляди блокчета и хартийки, правя по няколко комбинации и ги отхвърлям и тук се получи същата ситуация. Знаех, че трябва да има цветя, пеперуди, да блика живот и все по устойчиво се налагаше в мислите ми да използвам печата на Hero Arts, който има толкова красива графика, че е достатъчен да грабне вниманието – ембоснах го два пъти с бяла детайлна пудра върху лилав картон core’dinations, изрязах внимателно от единия вътрешната част на магнолията и залепих с 3Д лепенки.
Трудността после дойде от това да подбера подходящите нюанси жълто и синьо-зелено(тюркоазено). Исках да се усеща жълтото, но не и да изпъква, понеже е доста силен цвят, затова се спрях на по-монотонна графика – каре и точки, докато тюркоазеното, което избрах е с флорални лилави мотиви, фокусира погледа и добре си пасва с основния ми лилав тон. После беше мнооого приятно – когато основната структура на картичката е готова, идва любимият ми момент – да подбера и подредя акцентите – камъчета в тюркоазено по ъглите, игла, направена по уроче на Калисто, пеперуда, подбрана според цветовата гама и разбира се панделка.
Когато правя картичка, влагам много емоция, но винаги е положителна, решителна и се вълнувам, дали ще съумея да предам радостта си от работата на получателя. Сигурна съм, че всички ние, които творим красота, зареждаме не само себе си, но и околните с позитивизъм и доброта.
tangenta

12 октомври 2012 г.

Картичкофурийско предизвикателство 138 Минималистична картичка

Здравейте Картичкофурии!

Изключително съм щастлива,че имам възможност да ви предизвикам за втори път тук.
Признавам,че имах много идеи за теми, и до последно се чудех с коя от тях да ви предизвикам... В крайна сметка избах да ви предизвикам да направите картичка, която е с възможно най-малко елементи по себе си(минималистична картичка), водени от мотото: „По-малкото е повече”.
За мен самата това е огромно предизвикателство, защото всеки път, когато започна да правя картички, ми се струва,че нещо им липсва и трябва да добавя още и още.. и..го добавям.
Очаквам от вас да участвате с картички, в които основното е посланието, което носи картичката.
Картичката победител ще бъде тази, която успее да ме докосне най-силно с посланието, което излъчва, а авторът й ще получи награда, която за сега ще запазя като изненада.

Ето и картичките, които съм ви подготвила за вдъхновение:


Поздрави и усмихнат ден!
Краси

Краси е Картичкофурия на седмицата от Картичкофурийско предизвикатлство 130 "Книгоразделители" на Мария.
За картичката, която се нареди на първо място тя разказва в "Картичка победител 130"

Победителката в предизвикателството на Краси , освен че ще бъде "Картичкофурия на седмицата" и ще получи наградата-изненада ще задава свое предизвикателство на 4 януари 2013г.

Моля, да участвате с НОВИ КАРТИЧКИ, създадени през седмицата след задаване на предизвикателството. Ако може, добавяйте всяка картичка като отделен линк. И моля с картичка участвала в едно Картичкофурийско предизвикателство да не участвате в следващо.

Можете да участвате до 23,59ч на 22 октомври, понеделник.



8 октомври 2012 г.

Картичкофурийско предизвикателство 136 " Картичка за него"



Както знаете от личен опит когато правим картичка за мъж винаги е
трудно. Няма как да сложим любимите ни цветчета, ограничени сме в
цветовете, блясъка, използването на декорации които са твърде шарени
или блестящи, изобщо въобще не е лесно.

И тъй-като и за мен това е голямо предизвикателство, реших да посветя
тази тема именно на мъжките картички. Можете да използвате всичко,
което пожелаете, стига картичката да е подходяща за мъж.

Моята всъщност я правих за една прекрасна дама, но става идеално и за
мъжка картичка и затова я показвам тук.

Наградата е ваучер от 15 лв. за магазинчето на Двете елши (тези 15 лв.
се намаляват от стойността на цялата ви поръчка, доставката не е
включена).



Пожелавам ви весело майсторене,
Рали
Благодарим на Рали за интересното предизвикателство.
Краят на предизвикателството е 8 октомври, понеделник 23,59 часа.

Моля, да участвате с НОВИ КАРТИЧКИ, създадени през седмицата след задаване на предизвикателството. Ако може, добавяйте всяка картичка като отделен линк. И моля с картичка участвала в едно Картичкофурийско предизвикателство да не участвате в следващо.




7 октомври 2012 г.

Картичкофурийско предизвикателство 135 Обзор

Здравейте, от мен - Кали (KalySto)! За мен беше истинско забавление  тези дни, да разглеждам пъстроцветните ви картички - колко много колоритни неща видях и на колко много красоти се усмихнах!Зaрадвах се и на всички, които се престрашиха да опитат някоя нова цветова комбинация, техника или начин на правене на цветенца.  И въпреки, че имаше много майсторски изпипани и с невероятно настроение произведения, реших все пак наградата да отиде  при картичката,която грабна погледа ми с разкошната интерпретация на цветовете (все пак такова си беше условието). И така…победител в „Играта на цветове“ е Таня (tangenta) с нейната картичка „Цвят лилав“(и жълт, и син) – вижте само колко  красиво ги е съчетала...

;Честито Таня, ти си Картичкофурия на седмицата! Можеш да използваш специалния банер като добавиш текст КФП 135  21 септември - 1 октомври 2012г. За да получиш наградата си напиши адреса си на имейла на блога.
Очакваме да ни изпратиш разказ за създаването на тази чудесна картичка на мейла на блога и твоето предизвикателство, което ще бъде 21 декември.

Благодарим на Кали за толкова пъстрото предизвикателство.

В Картичкофурйското трио избрано от Картичкофурии по реда на участието си влизат:

Диляна

 Vili Veselinova
  Стефка
Честито момичета! Можете да използвате специалният банер в блоговете си като добавите текст КФП 135  21 септември - 1 октомври 2012г.

Винаги ни е трудно да избираме триото, защото нещата, които правите са толкова красиви, но този път ни затруднихте изключително много. Прекрасни пъстри красоти видяхме в това предизвикателство.

6 октомври 2012 г.

Картичка-победител в КФП 134



Бях приятно изненадана ,че моя картичка е отличена сред разкошните картички в КФП 134.
Ето как се роди картичката : в сезона на сватбите приятелка на сестра ми ме помоли да й
направя сватбена картичка ,като времето ми за нейната изработка беше доста ограничено.
Реших , че картичката трябва да е елегантна ,нежна и романтична , какъвто е и повода за нея.
Взех любимите си инструменти и елементи за декорация - прекрасната картинка на Sarah Kay ,нежните дизайнерски хартии Little Black Dress ,перлен картон ,цветя,перли,панделка ,запретнах ръкави и сглобих картичката.
Направих я с много любов ,внимание и желание ,за да зарадваме младоженците .
Искам още веднъж да благодаря на Картичкофуриите за високата оценка .
Чрез нея вие сбъднахте моя мечта да задам предизвикателство .
Очаквайте го на 16.11.12 г.,а до тогава не спирайте да творите и да се забавлявате !
Поздрави !

Ирина