30 януари 2012 г.

Картичкофурийско предизвикателство № 100 - Обзор

Както всички хубави неща и отбелязването на Рождения ден на Картичкофурии приключи.
Време е да обявим победителите.
Първо искаме да благодарим на всички вас, които ни позрдавихте за нашият празник с прекрасните картички. Трогнати сме от милите думи и пожелания. Възхитени сме от красотите, които видяхме. Затруднихте ни много в избора ни.
Победителят  в предизвикателството избран от нас е:


46. Miss Emerald  



Честито, Miss Emerald ! Като Картичкофурия на седмицата ти можеш да използваш нашият банер, като добавиш към него КФП № 99 6-16 януари 2012г. За да  получиш наградата си пиши на имейл sales@2elshi-shop.
Този път имаме и още един победител избран чрез рандом генератора:
Това е   Соня .
Честито Соня, ти печелиш наградата на July Art. За да я получиш те молим да напишеш адреса си на имейла на блога. cardsaddicted@gmail.com

В Картичкофурийското трио, избрано от Картичкофурии, по реда им на участие влизат:
13 Delyana 

 27. Марта 





47. Viliana  

Честито момичета, вие също можете да използвате нашият банер, Аз съм част от Картичкофурийското трио, който се намира в дясното поле на блога. Само добавете към него КФП № 100 13-27 януари 2012г.

Очакваме ви в началото на февруари, когато ще стартира един нов проект на Картичкофурии ...

27 януари 2012 г.

Картичкофурийско предизвикателство № 101 "Картичка в ментов цвят"

Здравейте,
аз съм Рали от "Двете елши" и днес се пада мой ред да ви предизвикам.
Много обичам предизвикателствата с цветова комбинация. Но този път няма да ви мъча много много и ще ви дам по-голяма свобода. 
Така че ви предизвиквам да направите картичка, в която присъства цвета Мента. Не е нужно да е само той на картичката, в каква комбинация с други цветове, вие си решете, но той трябва да присъства на картичката ви, за да отговаря на изискванията. Той е толкова нежен, пастелен и романтичен, аз наистина обожавам да го използвам:)
Ето и малко вдъхновение от Интернет (източник http://www.elizabethannedesigns.com/blog/2010/01/21/retro-seafoam-mint-and-white/).
А ето какво измайсторих аз по темата:
Наградата за победителя, който ще изтегля по случаен принцип ще е това блокче хартии на Basic Grey - Лаудердейл и Пънч Черешов цвят.

Приятно забавление!
Рали


Благодарим на Рали от"Двете елши" за прекрасното цветово вдъхновение тази седмица.

Моля участвайте с НОВИ картички, направени по темата след нейното пускане.
Срокът на предизвикателството е 6 февруари, понеделник 23,59 часа.


Картичкофурийско предизвикателство № 100 - "Рожденият ден на Картичкофурии"

Днес е 100-то Картичкофурийско предизвикателство. Времето лети неусетно. Броени дни преди вторият рожден ден на Картичкофурии каква друга би могла да бъде темата освен Рожден ден. Много искаме направените от вас картички да са поздравление за нашият празник и искаме да ви помолим с тях да участвате само в това предизвикателство.

Авторът на най-страхотната картичка ще получи титлата "Картичкофурия на седмицата" и специалната двойна награда.
Прекрасен комплект хартии предоставен от Картичкофурии:


и в добавка
ваучер на стойност 15 лв предоставен от от "Двете Елши".

Благодарим на Рали и Ем от "Двете Елши", които са първите приятели на Картичкофурии. С тях ни свързва особената връзка на общото начало и две години успешни съвместни инициативи. "Двете Елши" е първият онлайн магазин за нашето вълшебно хоби в България.
Можете да откриете тяхното уютно местенце и на адрес гр.София ул. Юрий Венелин 27. Там освен да се срещнете с двете чаровни и усмихнати Елши можете и да се включите в провежданите от тях работилнички.

Картичката трябва да е Нова, публикувана след пускането на темата. Краен срок 23,59 ч. в понеделник 23 януари. Само за картичките в това предизвикателство важи условието да не участват в никакви други български или чужди предизвикателства.

В това предизвикателство ще има и още един победител, който ще бъде изтеглен на случаен принцип сред всичките участници.
Неговата награда е специално подготвена от Юлето - July Art.





July Art е магазинче, в което можете да откриете чудесните картички, букети, албуми и въобще красиви ръчно изаботени подаръци от Юлето и нейният екип. Намира се на адрес гр Варна, ул. Д-р Басанович № 8. July Art провежда и уроци и работилнички за малки и големи.

Това юбилейно предизвикателство е част от януарското отбелязване на Рожденият ден на Картичкофурии.


Включете са в нашето 99-то Картичкофурийско предизвикателство Приятелство. То също е част от нашият празник този месец и един от вас ще спечели голяма награда. Краен срок 23,59 ч. в понеделник 16 януари.Очаквайте още изненади от нас през този месец ...

Картичкофурии търси желаещи да задават нови предизвикателства в блога. Ако вие искате да дадете предизвикателство или имате някакви други идеи, които да помогнат за подобряване работата на блога, моля да пишете на имейл cardsaddicted@gmail.com. Включете се и помогнете да направим Картичкофурии още по-интересно място за всички нас.Желаещите да зададат предизвикателство в блога моля да прочетат страницата Как се задава предизвикателство.

25 януари 2012 г.

Рожден ден

И тъй Картичкофурии започна третата си година. Откакто сме пуснали първата игра по повод нашият втори рожден ден в главата ми се върти една реплика на Ален Делон от участието му в „Астерикс на Олимпийските игри“. Там, когато го поздравяваха Аве Цезар, той отговаряше Аве на мен. Та така се чувствам и аз сега. Честит Рожден на нас, които обгрижваме този блог и Честит Рожден ден на всички вас нашите приятели, нашите картичкофурии.

Благодарим Ви са милите думи и пожелания, няма по-голям подарък за нас  от   Вашето уважение.
Радваме се, че ви има и че сме заедно във всички наши начинания.

Сега, когато получихме вашите подаръци под формата на участия с картички, постове и коментари е време да раздадем нашите награди.
Първо искам да напомня, че удължихме срока за участие в 100-то предизвикателство Рожден ден. Все още имате време да се включите. Крайния срок е  петък, 27 януари, 23.59 часа.
Победителите в него ще публикуваме в началото на следващата седмица.

Благодарим на вички наши Приятели, включили своите картички в предизвикателство № 99 Приятелство. С чудесните си картички направихте нашият избор изключително труден. Все пак победителят трябвад а е само един и ние избрахме за Картичкофурия на седмицата:
Цвети/ Florilea

Честито, Цвети! Като Картичкофурия на седмицата ти можеш да използваш нашият банер, като добавиш към него КФП № 99 6-16 януари 2012г. За да  получиш наградата си пиши на имейл info@gretasart.com

В Картичкофурийското трио, което избрахме, по реда им на участие влизат:

 11. Ellie


36. Красимира Иванова 


42. Мария Карагьозова  


Честито момичета, вие също можете да използвате нашият банер, Аз съм част от Картичкофурийското трио, който се намира в дясното поле на блога. Само добавете към него КФП № 99 6-16 януари 2012г.

Благодарим ви и за чудесните коментари. Много се радваме, че толкова много наши приятели ни поздравиха и че ни пожелаха толкова много хубави неща.   Време е да изтеглим  един от Вас оставил  коментар.
  1. Te4eto
  2.  nuschinka
  3.  Илиана Балканова
  4.  Esi 
  5. ivelinamihaylova
  6.  krechi 
  7.  Addii
  8.  Miss Emerald
  9.  Borqna
  10.  Nicoleta Ilie 
  11.  Deni
  12.  Maria 
  13.  Darina
  14.  KalySto 
  15.  Соня
  16.  Plamnito 
  17.  Ирина Кирякова
  18.  ✿LemonBella✿
  19.  Елена 
  20.  Kakichka
  21.  *щурчо* 
  22.  Маги
  23.  Kras
  24.  Svetla * 
  25.  Creations
  26.  Linabel
  27.  Petrа 
  28.  Neli
  29.  Toni 
  30.  isi
  31.  kami_bonbona 
  32.  Цонка Димова
  33.  liva 
  34.   Dani
  35.   phoenix
  36.  Наталия
  37.  purple chicken
  38.  Nice^day 
  39.  Рени
  40.  Florilea
  41.  Ири 
  42.  Iva
  43.  ~Gery~ 
  44.  Пъстър свят
  45.  мария карагьозовa
  46.   Le 
  47.  morgiana
  48.  vilini 
  49.  Златина Иванова
  50.  Lidiya 
  51.  Bo
  52.  Анонимен
Освен коментарите към основният пост решихме да добавим и тези на коментиралите към поста с Предизвикателство № 99 Приятелство. Тях сме ги включили накрая. 

Random Number Generator  избра:

И това е  41. Ири
Честито Ири, ти ще получиш прекрасните дизайнерски хартии изработени от Миглена Петрова / migito.com.  За да получиш наградата си напиши пощенският си адрес на  нашият имейл адрес cardsaddicted@gmail.com

След толкова прекрасни благоположения  оставени в коментарите, дойде ред на публикациите във Вашите блогове , които ни оставиха .......безмълвини пред монитора.
Какво можем да кажем?
Толкова е хубаво, да прочетеш , да усетиш, чувствата и мислите на Другите за това, което правиш.
Да ги вдъхновиш да се развиват, да споделят, да общуват.
Да видиш как си ги  върнал  назад във времето за направят една емоционална равносметка за своя път, да си  спомнят с любов за първото си участие или за това как са намерили  Картичкофурии.

Да сме достойни да ни се посвети стих, картички, торта от хартия и дори ...... истински сладкиш с истинска свещ, който изглеждаше много вкусен на снимката, а за черешка на тортата цяла една Вълшебна Приказка.
Благодарим Ви от сърце, за това невероятно изживяване !
 .................................................................................................
Наградата отива при ...

Katya Kovacheva 


Честито Кате! Благодарим ти, че ни считаш за феи. За да получиш наградата си пиши на имейла на "Работилница Фантазия" - Maya@workshopfantasy.com

Много е хубаво да имаш рожден ден. Получаваш поздравления и подаръци (е нашите са виртуални, но пък и рожденният ни ден е такъв) от приятелите си. Благодарим ви отново.
Благодарим и на нашите приятели от Мигито Петрова, Greta`s Art, Работилница Фантазия, Двете Елши и July Art за това, че се включиха и те с награди за вас.

 В заключение ще си позволя да споделя
   Картичкофурии  е  много ценно и важно място за нас, а както виждаме и за вас също. За да съществува обаче в този си вид, освен от нашите усилия и старание то се нуждае и от вашето съдействие. Започна новата година и искаме да поканим всички, които желаят да се включат като вдъхновители и предизвикващи да се свържат с нас. Нека заедно да успеем да запазим Картичкофурии освен като място за срещи и предизвикателства, също и като място, където всеки, който желае може да застане и от другата страна. 
Искам да помоля за вашата помощ и съдействие за още едно място. За Малки Картичкофурии. Много ми се иска този блог да оцелее и да продължи да съществува. Въпреки нашите опити да го поддържаме и да намираме хора, които да ни помагат за него той не би могъл да работи, ако няма участници. Много голяма част от вас освен майсторки на картичките са и майки. Искам да ви помоля да кажете на вашите деца за нашите игри. Да включите техните проекти. Ако има и такива, които биха се включили като зададат игра ще сме им много благодарни. Нека заедно да успеем да запазим това място за забавление за нашите деца. Много ми е трудно всеки ден, когато ме попита моята дъщеря, с която пуснахме заедно 26 игра, колко са участниците да продължавам да и отговорям, че има само едно детенце.
Заповядайте отново в началото на другата седмица, когато ще видите кои са победителите в нашето 100-но предизвикателство Рожден ден и ще разберете каква нова изненада сме ви приготвили.

    24 януари 2012 г.

    Картичкофурийски дебют - 23

     Картичкофуриите, които ще Ви представим са взели участие  за първи път в нашите предизвикателствата през изминалата година.
    Поради една или друга причина, не сме успяли да ги представим в рамките на годината, за това Ви ги представяме  сега.

    Нейният блог е  "Hand made and sweet things" , а новият й сайт  " dashick"








    Десислава/Десче участва за първи път в  Картичкофурийско предизвикателство № 82 - "Чисто бяла картичка"  зададено от Юлия /July art/.
      Нейният блог е "Малко вдъхновение"

       letyy    участва за първи път в  Картичкофурийско предизвикателство № 91 "Моето коледно настроение" зададено от Светла Creative.
     Нейният блог е "Letyy ArT"
     Gabi участва за първи път в  Картичкофурийско предизвикателство № 91 "Моето коледно настроение" зададено от Светла Creative.Габи е само на 12г., една от първите участнички в игрите на "Малки картичкофурии".
    Нейният блог е"things"


     pepinatoys   участва за първи път в  Картичкофурийско предизвикателство № 91 "Моето коледно настроение" зададено от Светла Creative.
    Нейният блог е  "pepinatoys"

     Дани/ участва за първи път в  Картичкофурийско предизвикателство № 93 " Коледна елха " зададено от  ~Gery~ "~ Fairy Dreams ~ "

    Нейният блог е  "Sprinkled with fun"

     участва за първи път в  Картичкофурийско предизвикателство № 93 " Коледна елха " зададено от  ~Gery~ "~ Fairy Dreams ~ "
     Нейният блог е "Mimi's blog"

     Ири участва за първи път в  Картичкофурийско предизвикателство № 93 " Коледна елха " зададено от  ~Gery~ "~ Fairy Dreams ~ "
     Нейният блог е "Блогът на Ири"

    Bo участва за първи път в  Картичкофурийско предизвикателство № 93 " Коледна елха " зададено от  ~Gery~ "~ Fairy Dreams ~ "
    Нейният блог е B.A.D. Art
     Анжела   участва за първи път в  Картичкофурийско предизвикателство № 93 " Коледна елха " зададено от  ~Gery~ "~ Fairy Dreams ~ "
     В  ANGELA'S LIFE можете да видите нейните картички.


     Боби Петкова участва за първи път в  Картичкофурийско предизвикателство № 94 Златна Коледа зададено от  Двете Елши.
    Това  е нейният Албум във Фейсбук.

    Каkichka участва за първи път в  Картичкофурийско предизвикателство № 94 Златна Коледа зададено от  Двете Елши.
    Нейният блог е  Къщичка
    Lemonbella  участва за първи път в  Картичкофурийско предизвикателство № 94 Златна Коледа зададено от  Двете Елши.
     Нейният блог е  "Lemonbella's Secret Garden"


     Тони/Tochica участва за първи път в  Картичкофурийско предизвикателство № 95 БИНГО
     зададено от Goldie .
     Нейният блог е " Tochica".



    Toni участва за първи път в  Картичкофурийско предизвикателство № 95 БИНГО зададено от Goldie
    Това е нейният Албум  в Picasa Web Albums.


     Ellie  участва за първи път в  Картичкофурийско предизвикателство № 95 БИНГО
     зададено от Goldie .
     Нейният блог е "Lavender Dreams and Butterflies"
     В това предизвикателство тя влезе  и в  "Картичкофурийското трио"


    MELANI  участва за първи път в  Картичкофурийско предизвикателство № 95 БИНГО
     зададено от Goldie .
    Нейният блог е " MELANI "
    За съжаление не успях да  намеря картичката , с която е участвала.

     Mimintrol  участва за първи път в Картичкофурийско предизвикателство № 96 " Коледни ръкавички и чорапчета" зададено от  Greta's Art
    Нейният блог е  В кутийката...
    Нейното първо участие й  донесе и титлата "Картичкофурия на седмицата 96"



     Мария Карагъозова участва за първи път в Картичкофурийско предизвикателство № 98 " Последната за годината" зададено от Двете Елши
     Това е нейният Албум.



    vittoria участва за първи път в Картичкофурийско предизвикателство № 98 " Последната за годината" зададено от Двете Елши.
     Нейният блог е  "dilavittoria"
    Linabel  участва за първи път в Картичкофурийско предизвикателство № 98 " Последната за годината" зададено от Двете Елши.
    Нейният блог е  "Linabell's BloG"

              Щастливи сме, че сте сред нас и че внасяте своята креативност, стил и идеи в това местенце!

    20 януари 2012 г.

    Картичкофурии представя..... Картичкофурии.

     В навечерието на  2ят рожден ден на Картичкофурии, решихме, че най-подходящ гост в тази рубрика са ... самите Картичкофурии.:)

    Ние сме Деси и Мариана (Ivolina и Krissbal) и обгрижваме това топло местенце от двете половини на България - Източна и Западна.

    Деси
    Здравейте, първо искам да кажа, че никак не обичам да говоря за себе си и затова ми е малко трудно да се включа в това представяме. Все пак този месец е важен за мен като създател на Картичкофурии, затова ще се опитам да го направя колкото мога по-добре.
    И тъй аз съм Десислава и освен с Картичкофурии и от време на време с правенето на картички се занимавам с трите си деца. По професия съм и инженер и икономист, но в последните години основно съм майка, която си стои в къщи.

    Освен Десислава съм още Ivolina в блогер и Despina в бг-мамма. Първо беше измислен ника Despina и се дължи на една реклама на космодиск, по подобие на името на участничка в рекламата. Когато обаче исках да се регистрирам в блогер се оказа, че всички варианти на Деси и Деспина са заети и тогава измислих Иволина от имената на двете ми деца Иво и Дете-лина.

     Блогът ми е Моите майстории и е създаден като акаунт доста преди да започна да пиша в него. Първоначалната ми идея беше да събера и преведа,  доколкото мога, колкото се може повече полезна информация за всички, които искат да правят картички. Така и започнах, но в един момент спрях. В блог пространството дойдоха много нови момичета, които вече знаеха всичко и ми се видя безсмислено да продължавам.

    Картички правя от лятото на 2008г. Тогава се престраших да си купя първите материали и да се пробвам. По него време в нашите магазини още никой не беше чувал за материали за картички, а девойките в Слънчоглед ме гледаха като гръмнати като ги питах за пънчове. А започнах да правя картички, защото ме запали Рачето. С нея първо се бяхме захванали с друго хоби, но после тя ми показа първата тема в бг-мамма за скрапбукинга и малко по малко потънах в нея и в дълбоките води на картичкоправенето.

    През последната година хобито ми от правене на картички се превърна в събиране на материали и писане в Картичкофурии. Все още не мога да се отдам отново  на хобито, тъй като си имам една малка 5м картичкофурийка, която се нуждае от цялото ми време и внимание. Понякога страшно ми се иска да имаше едно малко местенце, където да се скрия с хартийките си и да потъна в тях, но в близко бъдеще това не се предвижда. Картичкофурии заема мястото на правенето на картички.

    Любимите ми материали са дизайнерските хартии. Като дете колекционирах салфетки, сега събирам хартии. Това е  като шега, в която има голяма доза истина. Доста голяма част от материалите ми са купувани от ибей още когато нямаше онлайн магазини у нас. Сега вече си купувам и от нашите магазини.

    Въпреки, че отдавна правя картички така и нямам някай конкретен предпочитан стил. На практика съм пробвала известна част от стиловете и техниките, но така и не съм се спряла на някой конкретен.






    Ех ако имах повече време. Честно казано не знам какво бих направила. Може би бих пробвала различните видове картички и уроци, които събирам вече толкова време.

    В интерес на истината това не е съвсем първата ми картичка. Първият опит стои напъхан някъде между бумагите ми в незавършен вид и не става за гледане. Вторият опит се получи според мен доста добре, но тогава още не знаех, че Никога не трябва да използвам течно бързосъхнещо лепило. То се разтече и унищожи вътрешността на картичката, така че и тази остана някъде в архивите.
    Ето това е тя. Моята наистина първа картичка. Направена е по времето, когато освен цветна хартия и опаковъчна хартия нямах почти нищо друго за направата на картички. Понеже си е моя, аз лично си я харесвам.

    Аз имам особено мнение за картичките, които правя. Някой от тях са просто картички, някой са хубави, а само 2-3 са наистина много хубави, поне в моите очи. Като цяло си харесвам нещата, които правя. Надявам се тази най-хубава картичка да ми престои и да я направя някога в бъдещето.


    Картичкофурии е моето четвърто дете. Поне аз така го чувствам. Носи ми толкова много емоции. Някой хубави, някой не толкова. Аз буквално живея в Картичкофурии, притеснявам се, когато нещо не става както съм го мислила и се радвам, когато видя колко много хора са участвали в предизвикателствата и колко хубави неща са направили.


    Мариана се казвам аз и на последният Хелуин навърших 33 години.

    Родена съм и израсла в София, откъдето преди почти десет години с мъжът ми "избягахме" в дълбоката провинция.
    Живеем на най-уникалното за нас местенце, в подножието на три планини - Пирин , Рила и Родопи.
    Имаме прекрасен син Кристиан, който съвсем скоро ще стане на шест години.
    По образование  и професия съм счетоводител и специалист по маркетинг,  а по душа  съм мечтателка,безумна оптимистка..... С раждането на Крис открих и призванието си, малко късничко :). Обожавам децата и заниманията с тях, моментите, в които виждаш в широко отворените им очи как ти и твоите приказки са светът за тях.... изобщо с две думи, сбъркала съм си професията.

    Моят никейм Krissbal произлиза от името на Крис и е измислен доста време/години/ преди да се появи самият той на бял свят.

    Направих блога си "Little Forest Fairy" малко след като започнах да се уча да правя картички.Името не е случайно също.Винаги съм мечтала да живея в гората и сега живея точно на такова място:)

    Картичкофурии и в частност Деси са причината да започна да правя картички:) Винаги съм обичала да правя нещо с ръцете си.Бродерията все още е  мое хоби, макар и грубо изтикано в ъгъла от картичкоправенето.Деси разкри пред мен един вълшебен , невероятен, невиждан до този момент  свят.Вълшебството си го има днес, не е намаляло, точно обратното.


    Това хоби ми носи много положителни емоции.За мен максимата "Човек се учи цял живот" важи с пълна сила.Толкова много нови неща стоят пред мен, чакащи да се докосна до тях, да ги разбера и да ми донесат удоволствие.
    Творенето е вълшебство,което изпълва съзнанието с любов и щастие.А когато е в компанията на най-любимото   ти същество, детето ти и си вълшебствате в тандем.... няма , е няма по-голямо удоволствие от това.

    Носи ми много нови запознанства с прекрасни, талантливи Хора.С красотата, която създават и споделят.


    Любимите ми материали , може да се каже за почти всички.Не мога да не спомена дизайнерските хартии, чието "трупане" ме е превърнало в страстен колекционер.

    Докосвала съм се до почти всички техники.


     

    Пристрасена съм към двата вида ембосинг определено.



    Съжалявам само за това, че квилингът не е моята стихия.За сметка на това пък редовно "плакна" очи в блоговете на майсторките ни, а те не са малко изобщо.
    Отдавна тайно си мечтая за пергамано, но ще не съм набрала кураж.Надявам се през новата година....ако намеря  малко  свободно време  да успея да се гмурна и в това море.

    Страст са ми кутийките....

    За съжаление много малка част от тях са документирани, защото много бързо поемат курс към притежателят си.
    Свободното време никога  и за никого не е достатъчно.Уползотворявам го максимално  с най-разнообразни дейности.
    Често се случва да си "открадна" от времето за сън и точно в този момент това  правя:)

    Първата ми  картичка е всъщност бродерия.Едно плахо и плавно навлизане в непознатият свят на картичките.


    Харесвам си всичките картички.Гледайки сега снимките мога да си спомня съвсем ясно какво съм чувствала и вложила във всяка една от тях.

    .Виждам много ясно пътят , който съм извървяла и по  който продължавам да вървя.


    Картичкофурии зае трайно място в моят живот и вече почти две години си има своето запазено време в ежедневието ми.
    Моят специален райски остров, от което черпя ежедневно красота и вдъхновение, общуване с положителни и креативни личности.
    Едно невероятно общество, една огромна палитра от таланти и креативни умове обединени  от една велика истина"Красотата ще спаси света".

    Ето това сме ние водещите на блога Картичкофурии.

    Ако искате да поканим някого, искате да научите нещо повече за любимият си творец или искате да разкажете за себе си моля пишете. Ще ни бъде много приятно и вие да проявите инициатива в нашите рубрики.