13 октомври 2012 г.

Картичка победител в КФП 135

Искам да благодаря специално на Калисто – от една страна за интересното предизвикателство, а от друга – за нейното творчество, което само по себе си е достатъчно вдъхновяващо за всеки крафтър.
Картичката ми беше поръчана за дама, която не познавам, но след малко подпитване добих бегла представа, че е витална, одухотворена, чувствителна и позитивна. И разбира се, любимият й цвят е лилавия. В същото време видях и цветовото предизвикателство и реших, че то ми дава допълнителна насока и стимул.
Аз съм труден творец. Рядко правя картички на един дъх. Обикновено прелиствам хиляди блокчета и хартийки, правя по няколко комбинации и ги отхвърлям и тук се получи същата ситуация. Знаех, че трябва да има цветя, пеперуди, да блика живот и все по устойчиво се налагаше в мислите ми да използвам печата на Hero Arts, който има толкова красива графика, че е достатъчен да грабне вниманието – ембоснах го два пъти с бяла детайлна пудра върху лилав картон core’dinations, изрязах внимателно от единия вътрешната част на магнолията и залепих с 3Д лепенки.
Трудността после дойде от това да подбера подходящите нюанси жълто и синьо-зелено(тюркоазено). Исках да се усеща жълтото, но не и да изпъква, понеже е доста силен цвят, затова се спрях на по-монотонна графика – каре и точки, докато тюркоазеното, което избрах е с флорални лилави мотиви, фокусира погледа и добре си пасва с основния ми лилав тон. После беше мнооого приятно – когато основната структура на картичката е готова, идва любимият ми момент – да подбера и подредя акцентите – камъчета в тюркоазено по ъглите, игла, направена по уроче на Калисто, пеперуда, подбрана според цветовата гама и разбира се панделка.
Когато правя картичка, влагам много емоция, но винаги е положителна, решителна и се вълнувам, дали ще съумея да предам радостта си от работата на получателя. Сигурна съм, че всички ние, които творим красота, зареждаме не само себе си, но и околните с позитивизъм и доброта.
tangenta

1 коментар:

KalySto каза...

Таня,още веднъж искам да те поздравя с прекрасната картичка и да ти се извиня със забавянето на наградата,защото тези дни бях далече от дома,но в следващите няколко дни ще ти я пратя! Поздрави!