6 септември 2012 г.

Картичка победител в КФП 130

Здравейте момичета!
Още ми е трудно да повярвам,че сред всички тези красиви книгоразделители, Мария избра моя, макар много да си го харесвам.
За първи път направих книгоразделител, когато празнувахме блогогодишнината на блога на Мис Емералд. Тогава много се стараех да е нещо различно и нетрадиционно..Правих го с голяма любов и активно го ползвам, за детските книжки в къщи.
Обаче,..никак не ми е достатъчен и всеки път, когато се чудя какво да "пъхна" между страниците, за да не загубя страницата до която съм стигнала, си мисля,че е време да направя книгоразделител и за себе си.
Когато видях предизвикателството на Мария, разбрах ,че момента да направя книгоразделител за себе си е дошъл.
Първо направих един, който много харесвам, но стана някак обемен. Може би точно докато го довършвах се роди идеята за този книгоразделител.
Исках да е нещо много семпло, много обикновено и в същото време достатъчно красиво, за да ми е приятно да го ползвам.
Така се роди идеята ми да няма никакви допълнителни елементи, освен панделката..
Миселйки върху идеята си да е нещо много изчистено, извадих печатите които имам, за да избера подходящи и..погледа ми веднага се спря на този печат с фенерите на Kaiser Craft, в който се влюбих в мига в който го видях в магазинчето на Двете Елши , но макар да си го бях купила още в началото на лятото, все не стигах до него в проектите си.



"Какво по-подходящо за книга, от фенери"-беше първата ми мисъл, когато погледа ми се спря на него и..това беше достатъчно за да прибера останалите печати веднага..Всъщност..извадих няколко печата на пеперудки, защото ми се искаше да допълня усещането за фенер с тях. (Всички сме виждали нощни пеперудки как обикалят винаги около светлината и някак асоциирах книгата с фенер, а нас, четящите я с пеперудите..)Искаше ми се, докато книгата е затворена, да се виждат само пеперудите, а когато се отвори, да се вижда как пеперудките всъщност просто са привлечени от светлината, която излъчват фенерите..
За направата на самия книгоразделител ползвах прекрасните Maнила картони на Тим Холц. Който е работил с тях, знае какво е удоволствието да експериментираш с дистрес мастилата върху тяхната повърхност. Изкушавах се да напръскам всичко с вода накрая, но..някак печата с фенерите не предполагаше водна техника според мен и оставих всичко така..
Сега, когато пиша всичко това, изглежда, сякаш дълго съм го мислила, но истината е, че всичките тия мисли течаха едновременно с направата на книгоразделителя в главата ми.. Направих го буквално "на един дъх"  и го ползвам с огромно удоволствие.
Искам специално да благодаря на Мария за приповдигнатото настроение, което ми донесе нейното предизвикателство както докато правех книгоразделителите, така и когато прочетох,че моя е избран за неин фаворит. Мария е майсторица на книгоразделителите и това е голямо признание за мен.Това, за което искам да й благодаря е вдъхновението да направя книгоразделител за себе си.Благодаря и на Картичкофурии и прекрасния ви блог за това,че ни давате възможност да обменяме идеи, да споделяме и показваме творбите си, както и да се радваме от сърце на това някой да оцени труда и любовта, които сме вложили в изработването на всяка една картичка. Благодаря ви,че ви има!

С обич
Краси

1 коментар:

district2 каза...

Честито! Прекрасен книгоразделител!