15 март 2012 г.

Картичкофурии представя ... Miss Emerald - Антония

Днес на гости в Картичкофурии е една много мила и талантлива дама, която създава прекрасни творби. Тя винаги намира добра дума за всеки. Благодарим и за приятелските коментари и тук в Картичкофурии. Вижте какво ще ви разкаже за себе си Антония - Miss Emerald.

Представете се и разкажете нещо за себе си?
Здравейте! Повечето от вас вече ме познават, а за тези, които за първи път научават за мен ще кажа, че се казвам Антония, моят никнейм е Miss Emerald. Как се появи той? Той няма нищо общо с моите "зелени" очи.Правейки си блогам реших че имам нужда от артистично име, дълго се лутах избирайки и накрая се спрях на Еmerald/ Смарагд, защото ми харесват свойствата, които му приписват, а именно - освобождава от мъка, пропъжда лошите сънища и злите духове,помага при безсъние,укрепва сърцето и зрението.Казват, че който носи такъв камък постоянно е винаги в добро настроение и че това е камъка на мъдростта и надеждата.Все неща, от които се нуждая!

Имате ли блог и кой е той, кажете нещо интересно относно създаването на блога си?
Да, престраших се сравнително бързо след като открих света на картичкоправещите и направих свой – Handmade by Miss Emerald. Това всъщност е моето местенце, в което споделям част от нещата, които правя. Друга част тепърва предстои да представя, но това е все още в проект. Но каквото и да представя в него то е частица от мен самата, от мечтите ми, от преживени емоции, чувства, мисли. С голямо желание го създадох и с още по-голямо желание го поддържам. Надявам се, че всеки, който се отбие в моето местенце, ще намери нещо интригуващо и най-вече – ще се чувства уютно и много се надявам да пожелае да се върне отново.
Завинаги ще запомня точно кога направих първата публикация, защото всъщност тя трябваше да бъде направена един ден по-рано. Но за лош късмет, носейки дъщеря ми, се подхлъзнах на една отворена и оставена не на място кутия с инструменти, паднахме двете и се случи белята. За щастие беше малка, но все пак носенето на гипса не й се размина.

Oт кога правите картички и как започнахте?
Вече съм споменавала, но пак ще си кажа – от ноември 2009 година, когато реших да зарадвам съпруга ми с нещо изработено от мен. Нямах идея точно какво и за това се разрових в нета. Малко по малко попадах на красоти, и на нови красоти, и на още повече красоти, които се сещате, че ме плениха много. Имах чувството, че съм попаднала във вълшебен свят! В крайна сметка си харесах да направя едно мини албумче, решавайки, че ще сложа снимки с важни моменти от живота му. И така, купих си малко (сега ми се струват малко, тогава си мислех, че съм си купила много) материали и започнах! Честно казано, връщайки се сега назад, си се чудя на ентусиазма, с който захванах точно това моделче, доста ме поизмъчи и естествено не се размина без няколко основи. А и сега, когато го разглеждам, в главата ми се зараждат много, много идеи какво съм можела да сложа, какво може да е по-иначе, но с тогавашния ми „опит” – толкова. Ето го и него!


Какво ви носи хобито и как се отразява на ежедневието ви?
Каквото и на всички момичета, занимаващи се с него – успокоение преди всичко. Зарявайки се в хартийките, джъвчките и всички хубави джунджурийки, се пренасям в един друг свят, свят, изпълнен с красота, свят, който ме отнася далеч от проблемите и сивотата на ежедневието, свят, който изпълва душата ми с мир, спокойствие и вяра, че мечтите ми ще се сбъднат! След всеки направен проект, колкото и бавно да става поради липса на време, се чувствам заредена да посрещам нови и нови изпитания! Не знам какво щях да правя без хобитата ми!

  Имате ли любим/и материали и как и от къде си ги набавяте?
Оооо, имаааам ! И съвсем наскоро споделих, че съм влюбена завинаги в дистрес мастилата! То не е любов, не е чудо – обожавам ги! И малко по малко попълвам цветовете! Така че смело мога да се присъединя към клуба на дистресоманиаците! Обичам и топлия ембосинг, с който също се получават пленителни неща! Общо взето се чувствам като вълшебница, когато правя нещо с ях! О, нека не забравяме и перфектните перли, с които обаче доста отдавна не съм правила нищо, но това съвсем скоро ще се поправи! Основно пазарувам от българските магазини, които предлагат доста хубави материали. Имам някои неща, които са купувани от къде ли не! И може да прозвучи леко налудничаво, но влизайки в някой магазин, винаги се оглеждам дали няма нещо интересно, което да послужи в направата на някой проект!

Предпочитаният от вас стил и техника на правене на картички?
За предпочитан стил мога да кажа, че това са винтидж, шаби шик, някак си по са ми на сърце и поради тази причина започнах и да си набавям някои материали, които все още ми липсват! От там насетне – според настроението, нагласата ми в дадения момент, много зависи и за кого правя проекта! Иска ми се да направя нещо и в стил стиймпънк и идеята я имам, още откакто Двете елши зададоха такова предизвикателство при тях. Тогава нямах необходимите материали, сега ги имам, но някак си не смея. Ще дойде обаче ден, когато ще се захвана точно с тази картичка!

Какво време отделяте на хобито си и ако имахте повече време какво бихте направили ?
Трудно ми е да го конкретизирам, защото обикновено един проект може да се проточи доста във времето, тъй като правя по малко, когато нямам нещо за вършене в къщи, за помагане на ученика или да си играя с дъщеря ми. Сега, зимата, когато тя спи следобед, използвам времето, за да шия гоблени, а хартиените проекти ги правя по малко, когато тя се заиграва. Когато се стопли обаче времето ще правим нов график, няма как. Тогава ще се радваме на топлото слънце и игрите навън и по всяка вероятност ще творя вечер.
Ако имам повече време т.е. поне един час, в който да мога да седна спокойно, бих се пробвала със скрапбук страничка. Много ми се иска да направя поне един семеен албум. Сигурна съм, че и за това ще намеря време един ден. Иначе има още безброй неща, които ми се иска да направя и които чинно изчакват своя ред в папка „Бъдещи проекти”!

  Разкажете за своята първа картичка и ако искате можете да я покажете.
О, помня я! Нея направих по молба на синът ми и беше за госпожата, която му беше учителка от 1 до 4 клас! С голямо удоволствие се захванах с изработката й, защото г-жа Димитрова е невероятен педагог и човек! Снимката никак не е хубава, но тогава все още снимах с телефона, а е правена и вечерта!

  Картичката, която считате за най-хубава, заредена с най-много емоции, значеща най-много за вас. Кога и по какъв повод я направихте? Покажете я ако желаетe.
Не е картичка, а таг! Ето този.


Иначе много на сърце са ми и тези мои проекти:








Има и още няколко, но ще стане безкрайно дълго вече!

Вашето мнение за Картичкофурии и въобще какво значи блога за вас и какво бихте ни пожелали?
Откривайки ви, попаднах в един наистина вълшебен свят, изпълнен с много вълшебници, правещи чудни вълшебства! Пожелавам ви от все сърце още дълги, дълги години да запазите това място и вълшебството в него!

Благодарим на Тони за милите думи и за участието в нашата рубрика.

Ако искате да поканим някого, искате да научите нещо повече за любимият си творец или искате да разкажете за себе си моля пишете. Ще ни бъде много приятно и вие да проявите инициатива в нашите нови рубрики.

18 коментара:

Geri Urumova каза...

Страхотно, много се радвам да прочета малко повече на най-слънчевата и позитивна дама в картичкофурийското пространство! Тони, продължавай все така!

kami_bonbona каза...

Привет, това е една от моите любимки. Тони е първата дама, която аз започнах да следя с огромен интерес, страшно мила и позитивна! Желая всичко хубаво и повече свободно време за да виждаме проектите ти по честичко :)

dani's cards каза...

Ооо,Тони..винаги усмихната,добронамерена..и много позитивна!Беше ми интересно да науча нещо повече за теб!Харесвам блога ти и проектите които правиш!Ти си страхотен вдъхновител (и подстрекател);-)!

vilini каза...

Поздрави на КАРТИЧКОФУРИИТЕ за тази чудесна рубрика.Винаги я изчитам с голям интерес.
Тони ти си един от най-позитивните хора, които съм срещала/е само в интернет пространството - за сега/ - ти всъщност си Miss Sunshine.

Елена каза...

Ох,колко съм доволна днес.Благодаря на Картичкофуриите за възможността да опозная повече Мис Емералд. Не съм срещала друг така позитивен човек, който не само носи красотата в себе си,а умее да я споделя и с нас.

isi каза...

Наистина Тони е много позитивна,усмихната и както казва Ели, тя носи красотата в себе си!!
Тони желая ти да изпълниш всички „Бъдещи проекти”!

Addii каза...

Чудесен гост отново,много ми беше приятно!

Valchen каза...

Поздравления за избора на гост в днешната ви рубрика, мили картичкофурии! За мен винаги е било удоволствие да чета коментарите на Тони - винаги са толкова различни, пълни с много искреност, топлота и прекрасно отношение към нас, сродните й души от блогърското картичкотворящо братство!

Познавате ме като "Точица", "щурчо", "Елфи", "КрасИва" или може би не ме познавате? каза...

Да добавя още един "глас" за невероятното попадение на гост при вас.
Тони е наистина една много лъчезарна и позитивна млада дама, с невероятно добри идеи и търпение да ги реализира прекрасно.
Това, което е най-впечатляващото й за мен качество е обаче времето, което отделя за да разгледа проектите на всяка от нас- момичетата в бг блог пространството и да намери нещо красиво и специфично във всеки от проектите ни и да го коментира с много позитивизъм.
Тони, надявам се да си искрена в коментарите си.Винаги ми доставя огромно удоволствие да гипроечта (независимо в чий блог са :) )

Te4eto каза...

Тони, и на мен си ми слабост! Аз въпреки че съм чела за теб и другаде, много се зарадвах на това представяне! Прегръдки!

Маги каза...

Лъчезарна, позитивна, креативна! :)

Miss Emerald каза...

Благодаря за милите думи, момичета! По ред причини със закъснение прочитам коментарите ви и се извинявам, но обстоятелствата бяха такива! Много ми липсвахте през времето, което не можех да се радвам на красотите, които творите, но ще си наваксвам. Задължително!
Краси, бъди сигурна, че съм напълно искрена! Не бих отделяла от времето си, за да пиша неискрени коментари. Ще бъде абсолютна загуба и на време, и на думи. Всяка от вас влага много старание и частица от себе си и нито една от вас не заслужава да бъде похвалена с "кухи" думи!
Благодаря ви, че макар и виртуално, ви познавам и ви има и радвате с много, много красота! Ама да знаете, че наистина много ми липсвахте!
Много, много усмивки и позитивни преживявания за всички ви!

kenli каза...

Благодаря на Картичкофуриите за итересното интервю! Тони винаги е била нашето " СЛЪНЧИЦЕ " и винаги ни е зареждала с много настроение и позитивизъм. Както съм и писала неведнъж, тя е нашатата Фея на доброто! Пожелавам и отново, да е здрава, да има време за семейството и хобито си, да продължава да носи светлина и топлина в душите ни!!!

BEARKIS каза...

Твоята усмивка и творения-моя слабост!!!!Поздрави!!!

Miss Emerald каза...

kenli, bearkis, благодаря ви момичета! А вашите коментари стоплят сърцето ми! Надявам се, че успявам да заредя и вас с позитивизма, който ме е обзел особено напоследък. Понякога има нещо, което се опитва да го намали, но аз не се давам толкова лесно! И няма да се дам!

morgiana каза...

Отдавна не бях влизала в сайта на Картичкофурии, и сега когато, видях публикацията за Тони я прочетох с удоволствие.
Тони, пожелавам ти все така да ни зареждаш с позитивизъм, който лъха от всеки твой коментар и да ни радваш с прекрасните си проекти!

Green-Eyed Girl каза...

Отдавна не съм се отбивала тук и каква приятна изненада откривам! Тони, всяка среща с теб (виртуална или реална) ми действа много зареждащо! От теб струи светлина, момиче! Ти и Гери сте едни от най- лъчезарните и мили същества, които познавам :) Не се променяй! И бъди все така вдъхновена!

Bo каза...

Страхотно и мило представяне на една дама, която твори красоти!