28 февруари 2012 г.

„Хей ръчички, хей ги две – мама може най-добре!“

Днес искам да ви представя една много важна за мен организация, на която съм член. Това е Националната асоциация "Подкрепа за кърмене", която си е поставила за цел да помогне на майките в България успешно да кърмят своите деца. Тъй като съм доброволен консултант към НАПК, когато в сайта стартира  работилницата за умотворения „Хей ръчички, хей ги две – мама може най-добре!“  предложих на инициаторите му да поканим и вас, картичкофуриите да се включите. Сигурна съм, че вие нашите талантливи приятели, ще пожелаете да се включите и да подкрепим заедно НАПК в нейната инициатива. /Ivolina/
И така ние от Картичкофурии ви каним да се присъедините към инициативата на НАПК. Нека създадените от вас неща отидат за една добра кауза - всяка майка да може да получи помощ за кърменето на своето бебе.
А това е текста на самото предизвикателство, което НАПК ви отправя:

Национална асоциация „Подкрепа за кърмене” Ви отправя ново мартенско предизвикателство!
Темата е „Майчинство и Кърмене”, а техниката и материалите, които ще използвате – избирате вие.
Не е задължително да сте привърженик на кърменето или да кърмите. Не държим и обезателно да изобразите или нарисувате кърмеща се двойка мама и бебе.
Ето само някои насоки:
- Бихте могли да ни покажете вашето усещане за нежност, връзка с бебето или детето; детайли като Целувка, Майчините ръце, Прегръдка, Носене на бебето.
- Ще се радваме, ако изобразите/нарисувате забавни моменти от ежедневието си или преживяванията ви като родител – може да използвате интересни слогани, смешни изрази, комикси и тн.
- Можете дори да вкарате темата в контекста на празниците през март – 8 март и Първа пролет.
- Можете да импровизирате с логото на НАПК


 
Картичките Ви ще включим в нашата пролетна работилница, която протича под наслов „Хей ръчички, хей ги две – мама може най-добре!“. НАПК ще използва творбите Ви в благотворителна изложба – събраните средства ще добавим към сумата, която събираме за провеждане на обучение за консултанти по кърмене извън София – за да може подкрепата ни да дотигне до повече майки и бебета.

Затова ще поставим и няколко условия за участие в тази Ви задача:
1. Няма да приемаме картички съдържащи елемент на реклама.

2 В Картичкофурии публикувайте снимки на творенията си, а оригиналите изпратете на адрес: 1799 София (Младост 2), Елеонора Веселинова Арнаудова – Минкова, до поискване.

3 Можете да се включите с до две картички

Това е наградата, която ще получи една от Вас,чиято картичка най-много ни впечатли:


Крайният срок за участие е 23,59 на 8 април, неделя.


4 коментара:

Le каза...

Браво ДесИ! Прекрасна инициатива!

stefani72 каза...

Инициативата ви е чудесна!Аз ,за съжаление,не можах много да кърмя моите деца и за това с радост бих помогнала на други майки да кърмят своите колкото може по-дълго!

Мирише ми на ЛЮЛЯК! каза...

Виолета, Боряна, прекрасни картички сте изработили!

Аз не можах да се включа с моята картичка, направих я едва тази нощ и изпуснах срока.

Надявам се повече майки да кърмят успешно бебетата си!

Borqna каза...

Честит ден на майката, дами - 18.05.!
Страхотни картички за една добра кауза!