2 април 2011 г.

Картичкофурии представя ... Корнелия (Корнишонка)

Както писах вчера днес е първият ден на една нова инициатива на Картичкофурии.
Идеята за тази инициатива чака своята реализация почти от началото на същаствуването на блога. По време на нашите анкети вие също писахте, че би било интересно да има нещо такова и ето то вече е факт.

Картичкофурии представя своя пръв гост Корнелия (Корнишонка).
Искам да кажа, че тя е моят пръв избор и първи поканен за тази рубрика човек, защото за мен тя е един от моите примери и учители в картичкоправенето. Когато за първи път започнах да правя картички тя и още една дама, бяха първите българки, от чиито неща бях като омагьосана. Така ми се искаше да се науча да правя неща красиви като нейните. Е оказа се, че няма да мога, което още повече засили възхищението ми от нещата, които тя прави. За това и днес Картичкофурии представя на вашето внимание една много талантлива и чаровна дама, създаваща прекрасни неща:



Да ви се представя


Здравейте мили дами. Преди около 2 седмици получих много приятна покана от Дес да участвам в тази нова инициатива на Картичкофурии, която се надявам да хареса на всички ви. Ще ви кажа, че приех поканата с малко смесени чувства – от една страна много се зарадвах, а от друга се притесних, защото въпреки, че Картичкофурии не е непознат за мен терен, аз никога не съм се включвала в предизвикателствата му. И все пак факта, че днес четете тези редове красноречиво говори, за взетото от мен решение въпреки всичко да участвам. Та такааа ... днес ми се пада честта да разкажа някой неща за себе си. Разбира се ще започна с това, че се казвам Корнелия, но някой от вас ме познават като Корнишонка(малка краставичка), и както съм писала в профила си в блога този прякор ми го лепна един мой близък приятел по незнайни за мен причини и от тогава Корнишонка = Корнелия. На 1-ви април преди 11 години се излъгахме с моя мъж и се оженихме. Имаме две прекрасни дечица и тайничко се надявам да не останат само два броя ха-ха. Винаги съм се занимавала с това да измислям и изработвам всякакви неща – това ‘винаги’ звучи много банално, но такава е истината. Започнах още в 2-3 клас - харесам си нещо, което може да бъде изработени и започвах да умувам как да си го направя – така си плетях мартенички, шиех си плюшени играчки, а редовното ми занимание докато децата от квартала играеха беше да си разпъна една черга пред вратата на къщата ни, да извадя торбата с парцалите и да шия дрешки за куклите. Тези занимание винаги са ми носили много приятни емоции. Специалностите на средното и висшето ми образование бяха естествено продължение на моите арт наклнонности, а сега и работата ми за моя радост е също свързана с дизайн.

Моите блогове

Блогове имам всъщност два. Единия разбира се е личното ми сборището на моите арт проекти, които искам да споделя с хората около мен. Там разкривам вълненията си, размислите и перипетиите покрай всяко ново арт начинание.Опитвам се и да споделям някой научени неща, които може да бъдат интересни и за други. Втория е пак свързан с творене, но е малко по-различно предизвикателство за мен и за децата ми. Малко от вас знаят, но аз съм от тези „луди” майки, които са решили да учат децата си в къщи и втория блог е най-вече за децата ми - да показват какво правят, на накакво се учат, какво ги вълнува, а моята тайничка задача е да помагам на тях и на други дечица като тях, които искат да творят разни нещица. И двата блога са още ‘преснички’и не съвсем изглеждащи така, както ги виждам в умът си ,но с времето се надявам да успея да ги направя такива каквито наистина искам да бъдат
www.kornishonka-handmade.blogspot.com
www.mybghomeschooling.blogspot.com


Как започна всичко...


Запалих се по scrapbooking в началото на 2008 година, още от първата тема в бг мама мама, която тъкмо набираше скорост – като се замисля сега си давам сметка, че са минали точно 3 години от тогава. Направих няколко странички от албумче и след това реших, че май по-добре ще е ако се пробвам с картички. Започнах с тях просто като поредното предизвикателство, но после се увлякох и в един момент реших, че изработката на картички може да ми стане и нещо повече от хоби - насока, в която усилено се опитвам да работя .

Хобито и моето ежедневие


Честно казано ежедневието ми не се е променило понеже аз съм свикнала постоянно да чопля нещо и дали ще е картички, дали ще рисувам, дали ще плета някое дръвче от мъниста няма особенно значение за времето, което отделям. Поседна ли на едно място по някаква причина и хващам нещо в ръцете си. Вечер нормалните хора уморени от ежедневието сядат блажено пред телевизора и си гледат някой филм, а мен ще ме видите да плета, да шия или да правя картички .

Любимите материали

Любими материали ... ох, болна тема е това. Ами всички са ми любими искам да имам от всичко и никога това, което имам не ми стига. И понеже материалите са супер скъпи, а парите не растат по дърветата то обикновено използвам някой празник и вместо да си поискам някоя нова дрешка, аз си искам някой нов пънч примерно. Ако празниците през годината бяха и повечко хич нямаше да се сърдя, ама и те да им се не види са ограничено количество ха-ха По въпроса с набавянето на материали, моите специално са на 95% купувани от чужбина, защото повечето ми неща са от преди поне 2-3 години.

Стилове и техники в картичките ми

Хм, като се замисля май предпочитания от мен стил е разнообразния, което ще рече че май нямам предпочитан стил. Обичам да пробвам различни неща и не мисля, че наблягам на нещо конкретно. Слабост са ми цветята и дантелите и винаги, когато имам възможност ги използвам. Иначе ако трябва да бъда честна искренно се възхищавам и харесвам проекти било то картички или скрапбук албумчета, в които е използвана повече креативност и по-малко инструменти и готови елементи ;-) – разбира се трябва да има и хубава и прецизно изработена идея. Не ме разбирайте погрешно не съм против използването на помощни инструменти и материали, но за мен истинското майсторство е от наистина нищо да измислиш нещо оригинално, което не е дадено на всеки и затова толкова много го ценя, когато го видя в някой.

Свободното време и моето хоби

Времето което отделям е различно.Понякога отделям повече, понякога нищо не правя, но мисля, че каквото и време да отделям на този етап е напълно достатъчно. Имам наистина много ангажименти през деня и като се има предвид, че все пак успявам да правя нови неща значи всичко е Ок. Може би това, което не успявам е да поддържам добра връзка с другите крафтъри - не съм редовна във форумите, нито успявам да коментирам в блоговете, но на тоя етап правя това, за което ми стигат силите.

Първата картичка


Ей тука ме хванахте неподготвена, защото ей на убий ме не си спомням коя беше първата ми картичка, но пък първия ми опит изобщо в скрапбукинга е ето тази страничка :

Любимата картичка

Наистина нямам такава картичка - ама съвсем искренно го казвам. Имам много любими,но само една не бих могла да отделя.

За Картичкофурии

Чудесна идея, която благодарение на всички вас, които се включвате в предизвикателствата е това което е. Незнам какво точно да пожелая, защото не съм сигурна какъв е идеала за подобен блог, но мисля, че докато блога е вдъхновител за нови още по-креативни идеи за участниците то той е изпълнил по-голямата част от предназначението си

Това е от мен надявам се да не съм ви отегчила много с писаниците си. Пожелавам на всички ви много вдъхновение, много любов и много много усмивки.

Искам да благодаря на Корнелия за интересният разказ, а също и за милите думи за Картичкофурии.

Картичкофурии представя ... ще бъде месечна рубрика и всеки месец на вашето внимание ще бъде представян нов творец. Ако рубриката ви е харесала и искате да участвате или искате да предложите кого да поканим, ви моля да пишете на мейла на блога cardsaddicted@gmail.com. Ще се радвам да напишете също и въпроси, които вие бихте задали или неща, които бихте искали да научите.
Очаквайте още едно включване на Корнелия през този месец, което ще е към средата на месеца и с което ще стартира още една нова инициатива на Картичкофурии.

17 коментара:

Addii каза...

Идеята е страхотна,на мен лично ми беше много интересно и приятно.С интерес ще следя публикациите!

Simonne каза...

Страхотна идея! :)

morgiana каза...

Аз също приветствам идеята на Картичкофории.
Поздравявам Корнишонка! Прочетох с интерес написаното и намерих много общи неща с мен, което ме радва изключително. Весел и успешен ден на всички!

Migito Petrova каза...

Идеята е страхотна. Искаше им се да видя и блоговете на жената, но не се отварят линковете...

Биляна каза...

Чудесна инициатива-пожелавам успех! И очаквам с нетърпение следващите представени. Хареса ми първия представен-Наскоро открих Корнишонка, но и станах фен мигновено. Разказа и е интересен, не знаех, че една от първите в темата, а общото, което открих, е че и аз като нея, не гледам телевизия а правя картички по това време:)

Le каза...

Чудесна идея и прекрасна инициатива, ако казвате КОЙ ще гостува следващия месец, може би бихме му събрали няколко въпроси...специални.И така всеки път...

Lidiya каза...

Хубава идея! Ще направи Картичкофуриите още по-интересно местенце! Подкрепям и идеята на Lе; така ще можем не само да четем, а и да питаме :) Поздрави

KalySto каза...

Страхотна инициатива и чудесен първи избор.Така ще научаваме интересни неща и ще се обменят още повече идеи.
Успехи!

Unknown каза...

Новата рубрика и мен много ме зарадва! А първата гостенка е чудесен избор!
Аз лично много се зарадвах, когато преди време открих за себе си блога на Корнишонка и си мисля, че освен Деси, тя ще вдъхновява тепърва много от нас :).

kenli каза...

Поздравления за идеята момичета!
А интервюто на Корнишонка беше много приятно и се надявам инициативата да продължи! Предлагам този който е интервюиран да предлага следващия, а не ние! Ние да задаваме въпросите е интересно, което означава предварително да знаем кой ще е следващият!Успех!

Chiges каза...

Чудесна инициатива! Беше ми много приятно и интересно да прочета интервюто на Корнишонка :). Имам удоволствието да я познавам лично и ако прочетеното ви кара да се усмихнете и оставя топло чувство у вас, знайте че двойно по-топло става от среща на живо :).

Lionelsa каза...

Усмихнахте ме днес с тази нова и приятна инициатива :-)

И аз като LE съм на мнение, че за да задаваме въпроси към госта, трябва предварително да знаем кой е. Но пък така се губи изненадата от следващата публикация.

Предлагам да има стандартни въпроси при представянето на госта, а след това в коментарите да му се зададат нови въпроси. Така ден преди да бъде представен новия гост, предходният в нова публикация ще отговори на всички питанки. :-)

Unknown каза...

Невероятна идея Деси-поздравления!Чудесно е да има гост,който да разкаже за хобито си,така ще се опознаваме макар и виртуално,но е интересно.Поздравления и за избора ти,аз Корнелия си я открих самичка и постоянно надничам в нейното кътче.Невероятна е !Удоволствие е ,как с лекота създава такава фееерия.Имам уникалният шанс да притежавам нейна картичка/от размяната за 8-ми март/,трябва да ви кажа - съвършенна е.Благодаря и на двете ви ,от мен усмивки

ЦВЕТНИ ФАНТАЗИИ каза...

Картичкофурии става все по-интересно и забавно местенце ....!Нали си е нашето местенце - и все по мило става! Така , че - адмирации за инициативата! Интересно, увлекателно и приятно четиво, което ще имаме периодично занапред! Наистина така ще се опознаваме по-добре, нали сме едно семейство!
На един дъх прочетох написанато от Корни, след това го препрочетох и чак след дни отварям да сложа коментар...пак четох...Без да искам, четейки и аз установих доста обще черти с Корни, но нали и хобитата ни са сходни - няма начин да не сме доста като нея.
Обичам да се разхождам из нейното местенце, пълно с чудеса! И има какво винаги да няучи човек от нейните творения! Страхотна е!

Korneliya Haralanova каза...

Здравейте мили момичета! Не мога да не се включа и да ви благодаря за милите думи, които сте писали по мой адрес :-). Наистина имах известно притеснение в мен , но като прочетох всичко, което сте коментирали и всички притеснения се изпариха. Виждам, че инициативата ви харесва и много се радвам, защото и аз когато научих за нея много се зарадвах, а удоволствието да участвам като първи гост не може да се опише. Идеята за въпроси от всички и на мен много ми харесва. Незнам как ще се процедира от тук нататък, но искам да кажа, че аз винаги съм гледала да бъда максимално искрена и с удоволствие бих отговорила и на други въпроси освен тия, които Дес ми зададе :-). В момента имам малка спънка в комуникацията, че компютъра ми ме предаде в много неподходящ момент, но опитвам да се нагаждам до колкото успявам докато успеят да ми го поправят. Лека и усмихната вечер ви пожелавам :-)

Маги каза...
Този коментар бе премахнат от автора.
Маги каза...

Чудесен избор за първи гост,Деси! Аз също се възхищавам от работите на Корни, и то не само от картичките й. :)
Поздравления за новата рубрика!