23 юли 2010 г.

КФП № 27 - "Картичките и изкуството"

"Картичките и изкуството"

Поздрави на всички картичкофурии от мен Нети - "Sleepless but dreaming... " .
Ето, че най-сетне дойде и моят ред да провокирам творческите ви търсения :).

Както някои от вас знаят, аз имам немалко хобита, но правенето на картички е едно от най-любимите ми занимания. То ми дава възможност да се да се приближа към изкуството по един или друг начин. Колкото и неща да съм изпробвала да правя, не съм открила друго, в което да можеш да приложиш такова разнообразие от техники и материали. Все пак, понякога толкова се увличам по безбройните шарени украси и хартии, по чуждите скечове и дизайни и чуждите рисунки, че струва ми се, разликата между изкуството и моето творчество е съответна на тази между талантлив моден дизайнер и шопинг маниачка на маркови дрешки :).

Незнам дали вие имате този проблем ( ако изобщо може да се нарече проблем), но ето така се роди идеята за темата на това предизвикателство. Направете картичка, в която да приложите техника или идея присъща на някое от изобразителните изкуства. Имате огромно поле на избор – като тръгнем от графиката, живописта и скулптурата, минем през един куп приложни изкуства (керамика, стъклопис, приложна графика, текстил, бижутерия, дърворезба и мн. др.) и стигнем до множество древни традиционни изкуства от цял свят.

Наградата включва, както традиционните картони, хартии и панделки, така и малко ръчноизработени от мен копченца и украшения за картички.




А ето и нещо за вдъхновение ( стискам палци да подейства :)).




Както можете да видите, аз съм използвала елементи на скулптурата за едната картичка и оригами за втората!

С нетърпение очаквам да видя вашите творения. Желая ви вдъхновение и успех!

Благодаря на Нети за интересното предизвикателство. Картичките вдъхновение са прекрасни и много оригинални.
Крайният срок е 12,30 в събота 31 юли.

Моля, да участвате с нови Картички, създадени през седмицата след задаване на предизвикателството. Ако може добавяйте всяка картичка като отделен линк. И моля с картичка участвала в едно Картичкофурийско предизвикателство да не участвате в следващото.

Искам да напомня, че все още имате време да се включите и в Картичкофурийско предизвикателство № 26 " Спомен от.... " на Милена - "Paper Mill"
То приключва в 12,30 в събота 24 юли.

Не забрявайте да участвате и във Второто Картичкофурийско BLOG CANDY! Възползвайте се от шанса да спечелите 54 листа от прекрасните хартии на Basic Grey. Имате достатъчно време да се включите до 24.00 на 25 юли.

7 коментара:

BEARKIS каза...
Този коментар бе премахнат от автора.
ЦВЕТНИ ФАНТАЗИИ каза...

Чудесно предзвикателство.....много широко поле за действие и със сигурност ще има интересни товрения! Нети, много добре си го обмислила! А наградата....мммм, страхотна е!

Le каза...

Лелеее Нетииии,
прекрасно е предизвикателството!
Невероятно, много добро!
Аз вероятно няма да успея, че ще съм далеч от материалите и изкуството! Но трябва да знаеш, че това предизвикателство, до момента най-ме вдъхновява.
Със сигъурност на есен, ще покажа моите виждания!
А наградата ти, е чудесна!

Unknown каза...

Благодаря, момичета! Вярвам, че ще видим много интересни картички!
Ле, ще ми липсаваш! Ще чакам с нетърпение твоите "виждания" по темата, пък макар и на есен :).

Юлия Андреева каза...

Ех, Нети, накараме да рисувам, а не бях хващала молив от мноооого време! Страхотно е! Сърдечно ти благодаря! Какво ще се получи от рисунките обаче още не знам - скоро ще стане ясно ;)

Irena каза...

И аз трябва да кажа, че като хванах молива се замислих дали не съм забравила как се рисува :)
Нети, прекрасно предизвикателство.
Радвам се че успях да взема участие.

BEARKIS каза...

Предизвикателство,прието с най-голямо удоволствие от мен,в началото-както се казва-е рисуването!!!
Надявам се да успея да направя неща с различни техники и варианти!Благодарности!!!