28 май 2010 г.

КФП № 19 Нежност и любов...

Нежност и любов...

Любовта, това прекрасно чувство, има толкова много форми и измерения, всяко едно със своята красота. Но когато обърнем глава назад и се замислим за нашето творчество, нашето собствено усещане за това чувство, някак си винаги това е свързано с червеното, със сърцата, с розите. А любовта може да се изрази с много повече символи, от един цвят, една форма и едно цвете. Защото любовта има много лица и за всеки тя е различно усещане, различна представа.

В творчеството има цяло едно направление, наречено символизъм, според което всеки един предмет може да бъде описан като препратка към нещо друго. Или с други думи казано - ние сме свикнали да представяме любовта чрез нейните стандартни символи - сърцето, червения цвят и розите, но всеки един цвят, всяка една форма, всяко едно цвете и всеки един предмет може да поражда чувство на нежност и любов в получателя.

Задачката ви за тази седмица е следната, направете картичка, която да представя нежност и любов, без да ползвате червен цвят, рози или сърца. Нека разчупим малко стереотипа за любовна картичка ;)

А ето и малко вдъхновение. Това е едно прекрасно стихотворение, на Пенчо Славейков, последовател на символистите. То ми е след любимите, защото чувството за любовта е представено чрез нещо съвсем нетипично - един аромат на китка свежи цветя.

Во стаичката пръска аромат
оставена от тебе китка цвете,
тоз аромат душата ми в мечти
при теб унася, свидно мое дете.

И виждам те унесена в мечти
за мен, подпряла чело на ръцете...
Во стаичката пръска аромат
от теб оставената китка цвете.


Наградата ще бъде дадена на избрана от нас четирите (Светла, Ем, Рали и Гери) картичка. Могат да участват само нови картички – такива, които не са публикувани вече на вашите блогове. Критериите за оценяване са следните:

• До колко се доближава и отговаря на идеята и темата на предизвикателството
• Цветово съчетание – усет за съчетание на цветовете
• Съчетаване на елементите
• Оригиналност на проекта
• Прецизност

МОЛЯ ВИ, ПУСКАЙТЕ СНИМКИ, НА КОИТО СИ ЛИЧИ КАКВО Е СНИМАНО.
Разбираме, че не всеки има добър фотоапарат, но поне трябва да се вижда самата картичка. Тя може да е прелестна, но ако снимката е много лоша, няма да можем да я оценим подобаващо.

Ето малко вдъхновение от нас.

Ем:



Рали:




Гери:




Светла:

И разбира се, наградата – Dovecraft Пънч Сърце:



Успех на всички и много творческо вдъхновение от мен Ем!

Благодаря на Двете Елши за предизвикателството.

Крайният му срок е 12,30ч в събота 5 юни.

Моля, да участвате с нови Картички, създадени през седмицата след задаване на предизвикателството. Ако може добавяйте всяка картичка като отделен линк. И моля с картичка участвала в едно Картичкофурийско предизвикателство да не участвате в следващото.

Искам да напомня, че все още имате време да се включите и в Картичкофурийско предизвикателство № 18 За буквите.
То приключва в 12,30 в събота 29 май.

8 коментара:

ALI-BALI.CARDS каза...

хео хайде и аз да се разпиша с публикация, показвам Ви едно мое сладко произведение. С голямо желание и лекота го създадох, сега съм и в такъв хубав подемен нежен период с мЪжо, пожелавам Ви приятно сглобяване на вашата нежност. До скоро

Rali каза...

Здрасти, ама нищо не се вижда, пусна ли линка под темата?

ALI-BALI.CARDS каза...

Вече би трябвало да се вижда, хаххаха, аз си я виждам.

unicorn каза...

Много хубаво предизвикателство дами:)))Невероятни вдъхновения сте ни спретнали:))Хубав и слънчев ден на всички:)))

Юлия Андреева каза...
Този коментар бе премахнат от автора.
Юлия Андреева каза...

Хайде и аз да се включа, даже с няколко картички. За първата моe вдъnмовение стана ето тази песен: http://tekstove.info/browse.php?id=11936 тя казва страшно много и затова част от текста съм сложила и вътре в картичката /даже вече знам на кого ще я подаря ;)/. И като се развихрих направих цели 3 - дано да ви харесат!

ALI-BALI.CARDS каза...

bravo Юле , с теб съм .

Юлия Андреева каза...

Направо ми е мъка за журито, толкова страхотни картички.... как да се избере една. Поздравления за всички творци - пракрасни неща са се получили, изобщо страхотно предизвикателство. Благодаря ви, че ме направихте част от вашата творческа група, ще се старая да участвам когато мога. Успех на всички!