Картичкофурии ви канят да се включите в Дванадесетата Национална Картичкофурийска среща, която ще се проведе на 6-7 октомври 2018г. в Университетски център "Бачиново", гр. Благоевград.
Повече информация ТУК

6 октомври 2018 г.

Картичкофурийско предизвикателство 374 - ATC

Месечното предизвикателство през септември отправя към всички нас Картичкофеята Ели - Усмихната Сръчковка.

Наближава поредната традиционна Картичкофурийска среща и започна вълнуващото мислене с какви АТС-та да се представим тази година. Аз съм от щастливките, които вече имат чудесна колекция от подарени ми АТС-та от две поредни срещи и ви уверявам, че да държиш в ръцете си толкова многолика красота, създадена с много любов към картичкоправенето, е наистина безценно вдъхновение. Така че независимо дали вече имате зад гърба си десетки АТС-та или сега ще се престрашите да направите първата си такава картичка, Ви предизвиквам на тема „АТС“.

Всичко, което значи АТС, се съдържа в самата абревиатура – artist traiding card. Или казано на чист български – това е творческа визитка.
Използва се основно за размяна при срещи с други творци или бъдещи търговски партньори, за да представим стила си на работа.
Най-важното за АТС е, че:
- имат строго дефиниран размер 2,5 на 3,5 инча или 6,4 на 8,9 см. Признавам си, че моите ги правя с размер 6,5 на 9 см – просто така ми е по-лесно;
- имат лице и гръб – лицето представлява мини картичка, а на гърба са изписани името на твореца, данни за контакт, може да има дата и име на творбата или серията (ако е част от серия);
- могат да бъдат изпълнени с всякакви техники, използвани в скрапбукинга;
- в тях могат да бъдат вложени всички видове материали, които бихте използвали за направата на картички – дизайнерски хартии, бои, мастила, маркери, вакси, копчета, мъниста, панделки, бинтове, гофриран картон, мидички, стикери, плат и всичко друго, което ви дойде на ум или ви е „под ръка“;
- добре е да имат достатъчно стабилна основа – аз ги правя върху 300 гр. картон, но можете да използвате и мукава или картона от кашон например;
- АТС може да се изработи и в единичен екземпляр, но може да бъде и в серия. Някои творци изработват огромна основа с избраните техники и след това я нарязват в точния размер и доукрасяват, създавайки много на брой АТС-та с общо „звучене“.
Вдъхновението, което съм ви подготвила, е серия „Париж“, която се състои от осем АТС-та. Направих ги на „един дъх“ от два листа дизайнерска хартия с размер 20 на 20 см, печати и ръчно правени цветя.

Очакваме с нетърпение вашите АТС-та! А избраният с рандом генератор победител ще получи чудесно дизайнерско блокче и щанца с цветя от мен, както и едно АТС от серия „Париж“.

Благодаря на Ели - Усмихната Сръчковка за АТС предизвикателството!

АТС вдъхновения създадоха Картичкофеите


Два урока от Маги, от които също може да почерпите вдъхновение. 
Крайният срок за участие е 23,59ч на 5 октомври 2018г., събота.

Моля, да участвате с НОВИ КАРТИЧКИ, създадени през седмицата след задаване на предизвикателството. Добавяйте всяка картичка като отделен линк. И моля с картичка участвала в едно Картичкофурийско предизвикателство да не участвате в следващо. При публикуване на участие в блога си добавяйте линк към съответното предизвикателство, в което участвате с картичката си. Участие без добавен линк към предизвикателството на Картичкофурии няма да се зачита.Няма ограничение в броя на участията.

25 септември 2018 г.

АТС-“Жени”, вдъхновение от Дани

Серия АТС- та “Жени”- цветни, есенни и нежни. 
Да ви споделя:
Преди тях съм правила само едно единствено АТС. Провокирана от предизвикателството на Ели-Усмихната Сръчкова , реших да пробвам. Имах изрязани малки картинки на рисувани жени, които чакаха да бъдат употребени по предназначение. Забавлението си струваше и беше на макс. Все едно правиш картичка, но мини такава, защото всичко е умалено- цветя, драскулки, точици и листенца.
Опитайте! Ще се радваме да покажете вашите малки красиви картички- АТС-та!


Очакваме ви!
Крайният срок за участие е 23,59ч на 5 октомври 2018г., събота.
http://cardsaddicted.blogspot.com/2018/09/374.html


24 септември 2018 г.

6 октомври - световен ден на кардмейкинга - размяна!

Картичкофурии ви канят да се включите в традиционната размяна на картички по повод Световният ден на кардмейкинга - 6 октомври 2018г..
Нека заедно отбележим един международен празник и да се присъединим към световната общност на майсторите на картички.
В размяната може да се включи всеки, който желае. За да участвате е необходимо да се запишете под този пост, да изработите картичка и да я изпратите на този, който ви се падне в списъка. Картичките може да са на избрана от вас тема, или пък специално направени, за този, който ще ви се падне.

За целта на размяната ви моля да участвате с две имена и линк към фейсбук акаунт или имейл за връзка.

Можете да се записвате до 29 септември.

Списъкът за размяната ще публикуваме на 30 септември.


Тази година Световният ден на картичкоправещите съвпада с нашата Дванадесета Национална Картичкофурийска среща, която ще се проведе на 6 и 7 октомври, гр Благоевград, Университетски център "Бачиново" . Все още имате възможност да се включите. Повече информация относно срещата можете да прочетете в ТАЗИ публикация.