Картичкофурии ви кани да се включите в отбелязването на своя осми рожден ден с играта ПРЕДИЗВИКАЙ КАРТИЧКОФЕЯ - Празнувай с нас!
Побързайте да се включите. Първият победител ще бъде обявен на 25 януари.
Картичкофурии ви канят да се включите в Единадесетата Национална Картичкофурийска среща, която ще се проведе на 21-22 април 2018г. в хотел "Аква" гр. Бургас.
Повече информация ТУК

2 март 2018 г.

ПРЕДИЗВИКАЙ КАРТИЧКОФЕЯ - Празнувай с нас!

Скъпи Приятели на Картичкофурии,

През следващата седмица на нас в Картичкофурии ни предстои едно много важно събитие. Картичкофурии става на 8 години! И понеже сме много щастливи, че имаме рожден ден и искаме той да продължи колкото се може по-дълго решихме да си направим едно дълго крафтърско парти.По случай нашия 8-ми рожден ден ви каним да празнуваме заедно с много изненади и творческо вдъхновение!

Този път решихме да отбележим празника си по различен начин. През изминалите години сигурно на много от вас ви се е искало да задавате предизвикателства и да вдъхновявате в нашия блог. Тази възможност досега обаче са имали само спечелилите предизвикателство. Сега, по случай рождения си ден, решихме да дадем възможност на всички желаещи да зададат свое предизвикателство, като изненадите не спират до тук. Ще празнуваме повече от месец, а празничното ни предизвикателство се казва "Предизвикай Картичкофея".

Условията за участие са следните:
1. Измислете свое предизвикателство - темата е изцяло по ваш избор и вече може да е задавана в блога ни. Може да е цветова комбинация, да изисква употреба на конкретен материал или техника - дайте пълна свобода на въображението си!

2. Направете картичка - вдъхновение, като не забравяте тя изцяло да отговаря на зададената от вас тема (можете да използвате и вече готова своя такава, стига да не е публикувана в интернет преди момента на стартиране на играта).

3. Качете в блога ни картичката си и темата на своето предизвикателство с текст: "Предизвикавам Картичкофея: ...................".

4. Няма ограничения относно броя на предизвикателствата, които може да задава един участник. Ще бъдат зачитани и повтарящи се теми, стига да са зададени от различни участници. Един участник няма право да задава два пъти една и съща СВОЯ тема на предизвикателство, т.е., ако решите да участвате пет пъти, трябва всяко от задаваните от вас предизвикателства да е с различна тема и с различна картичка.

5. В продължение на шест седмици всяка седмица с рандом генератор ще изтегляме по един победител и името на една от шестте Картичкофеи. Тя ще приеме предизвикателството на избрания с жребий участник и ще му изпрати подарък - вдъхновяваща изненада, придружена с направената по неговото предизвикателство картичка.

Втората седмица за тегленето с генератора ще отпада само избраното вече предизвикателство и вече избраната фея, третата седмица ще отпадат избраните вече две, четвъртата - избраните вече три и т.н. Всички останали теми и картичките към тях ще участват и в шестте жребия.

В нашата фейсбук група "Картичкофурийски игри и размени!" всяка седмица ще ви информираме коя е спечелилата тема (и задал я участник) и ще публикуваме картичката, с която избраната Картичкофея е отговорила на зааденото предизвикателство.

Предивикваме ви да предизвикате въображението си, а след това - да предизвикате нас. Предстоят ни шест седмици с шестима победители и прекрасни изненади за тях.

С нетърпение очакваме да празнуваме, творейки заедно, и да ни заредите с много страст и вдъхновение!

19 февруари 2018 г.

Картичкофурии представя ... Силвия Спасова

На Картичкофурии представя... гостува една творяща дама, която работи в нежно-елегантен стил и продължава да се развива и да създава нови и оригинални неща. Запознайте се отблизо със Силвия Спасова и нейното творчество.

1. Представете се и разкажете нещо за себе си?

Здравейте, хартиени манияци! Благодаря на Деси за поканата, да участвам в рубриката „Картичкофурии представят” . Казвам се Силвия Спасова. Mалко над 30 годишна, винаги усмихната, приказлива и много емоционална млада майка и съпруга. Омъжена от 10 години, с две деца – момиче на 9 г. и момче на 1 година и 4 месеца. По образование съм компютърен химик, като от почти 6 години работя като Еколог в фирма занимаваща се с производство на нефтопродукти. Разбира се, в момента съм в отпуск по майчинство, което ми дава и възможността да се отдам максимално на скрапбукинга.

2. Какъв ви е ника и от къде произлиза?
Ника ми, всъщност е абревиатура на трите ми имена Силвия Иванова Спасова, и в частност на името ми Силвия –т.е. в скрапбукинг средите можете да ме засечете като „Sis” .

3.Имате ли блог и кой е той, кажете нещо интересно относно създаването на блога си?
Да, имам блог. http://smilespaper.blogspot.bg/
Той се роди септември 2014 г., като експеримент след дълго четене в блога на Картишок. До този момент не бях правила почти нищо от хартия. Но пък ми бе интересно да гледам и да чета публикациите на Картишочките. По онова време Кат имаше рубрика „Как да си направим блог” и всички там пинизи, около поддръжката и оформлението му. Направих го в един късен следобед, като експеримент просто да разбера, дали съм разбрала нещо от прочетеното. В продължение на няколко години бях активна в поддръжката и качването на публикации, в участието в предизвикателства и разглеждането на блоговете на всички страшно талантливи бг. блогърки към онзи момент. В блог пространството отрикрих много от настоящите ми много добри приятели в скрапбукинг средите – като Зара Петкова, Вен Петкова, Ваня Желева –Кошарова и много други.
За съжаление постепенно, постоянството ми в блог пространството намаля, като се прехвърли изцяло към фейсбук страницата ми. Моето местенце се нарича „Craft studio Sis”

4. Oт кога правите картички и как започнахте?
Почти автоматично след създаването на блога ми, се роди и интереса към картичкоправенето. При мен това се отключи, като резултат на една сериозна депресия, в която бях попаднала след две краткосрочни загуби на близки за мен същества. Посягането към скрапбукинга, бе вълшебното хапче, което ми вдъхна ентусиазма за живот и надежда. Винаги съм казвала, че за мен това е много повече от хоби и работа. За мен е лекарство.

5. Какво ви носи хобито и как се отразява на ежедневието ви?
Това, което ми носи скрапбукинга е „ентусиазъм”. За мен той е онзи сладък момент от деня, в която нямаш търпение да се впуснеш, и създавайки нещо с ръцете и въображението си, да се заредиш както емоционално, така и физически. Това е моя спорт. Това е нещото, което ми дава тонус, настроение, усмивка и удовлетворение. А когато видиш одобрението за стореното от теб в очите на този, който е получил твоята картичка, или друго изделие излязло от ръцете ти, насладата и емоцията е пълна. Какво да се прави, зодия Лъв

6. Имате ли любим/и материали и как и от къде си ги набавяте?
Като много крафтъри и аз имах етап, в който вярвах, че искам да имам всички щанци на света. После всички печати, които видя, всички дизайнерски блокчета хартия и т.н. Като че ли в последната година това вещоманство започна да се потушава, и вече е трудно да ахна пред поредната нова щанца, хартийка или нещо друго. Може би в момента най-много се интересувам от дигиталните хартии, и най-вече клип арт колекции, от които сама да мога да съчетавам нужния ми дизайн, за конкретния проект.

7. Предпочитаният от вас стил и техника на правене на картички?
Никога не съм имала конкретен стил. Винаги съм правила това, което ми е раждало въображението в конкретния момент. Като цяло съм и доста разнолика в това, което харесвам. Обожавам CAS картичките на Мария Чочева, но и богатите отрупани с декорация неща на Ваня Кошарова. В своите проекти се стремя да правя нещо по средата. Стиловом, напоследък ме влече все повече винтидж и шаби шик картичките, но съм още съвсем начинаеща в това.

8. Какво време отделяте на хобито си и ако имахте повече време какво бихте направили?
Към момента по около 4-5 часа дневно. Активността и ангажираността покрай малкото ми дете, ми оставя все по-малко време за работа и нови проекти. Работя основно през нощта, когато всички спят. Хем на спокойствие, хем на свобода.

9. Разкажете за своята първа картичка и ако искате можете да я покажете.
Не точно първа, но една от първите ми картички е тази. Помня я много добре, защото бе и първата картичка, с която взех участие в предизвикателство в Картичкофуриите. А и за моя огромна изненада взех, че спечелих. Картичката е правена по предизвикателството „Картичка по скеч” на Бисерка Вълканова, преди повече от 3 години. Като цяло, картичката не блести с кой знае какъв дизайн или креативност, но Бисерка тогава реши да ме насърчи, затова и награди нея. Още й благодаря, спомням си колко окрилена бях тогава.

10. Картичката, която считате за най-хубава, заредена с най-много емоции, значеща най-много за вас. Кога и по какъв повод я направихте. Покажете я ако желаете.
Трудно бих могла да отсея любимата ми картичка или проект. Всяка ми е близка и сантиментална. Напоследък харесвам най- много застарените си проекти, като тези картички:
А ето и още няколко неща от моето творчество.

11. Вашето мнение за Картичкофурии и въобще какво значи блога за вас и какво бихте ни пожелали?
Много полезен, интересен и поучителен блог. От тук съм научила много техники, опознах творчеството на страхотни крафтъри, и участвах, а и все още участвам в много предизвикателства. Продължавайте да вдъхновявате, и да ни предизвиквате.

15 февруари 2018 г.

Картичкофурийско предизвикателство 362 - "Бяло и червено, плюс цвят по избор"

Здравейте, дойде време и аз да Ви предизвикам за първи път.
Във връзка с предстоящия 1-ви март темата ще е "Бяло и червено, плюс цвят по избор".
Очаквам Вашите красиви творения в тези цветове , и се надявам да ви вдъхновя с тази картичка под наслов"Бели и червени, румени засмени"........
Наградата за победителя ще бъде ръчно изработена пазарска торба. Също така и малка изненада за тази картичка с най-оригинална визия, ако има такава.
Желая Ви приятни мигове с творенето!

ЛУНА

Благодаря на за бяло-червеното предизвикателство!

Бяло, червено и цвят по избор използваха в своите вдъхновяващи картички картичкофеите:

Крайният срок за участие е 23,59ч на 15 март 2018 г., четвъртък.

Моля, да участвате с НОВИ КАРТИЧКИ, създадени през седмицата след задаване на предизвикателството. Добавяйте всяка картичка като отделен линк. И моля с картичка участвала в едно Картичкофурийско предизвикателство да не участвате в следващо. При публикуване на участие в блога си добавяйте линк към съответното предизвикателство, в което участвате с картичката си. Участие без добавен линк към предизвикателството на Картичкофурии няма да се зачита.Няма ограничение в броя на участията.