Картичкофурии ви канят да се включите в Десета Национална Картичкофурийска среща, която ще се проведе на 7-8 октомври 2017г. в хотел "Сити" гр. Стара Загора.

ПРОГРАМАТА!

Каня всички, които ще присъстват на срещата за попълнят формата за участие. На нейна база ще се направят резервациите в хотела и ще се вземат решения за протичането на срещата. Моля да попълнят формата не само тези, които ще се настанят в хотел Сити, а също и тези, които ще използват друг начин за настаняване.

ФОРМА ЗА ПРИСЪСТВИЕ!

Представена публикация

Лятна Картичкофурийска Академия - Тема 9 - “Как да си направим изкуствена кожа от хартия”

Лятна Картичкофурийска Академия 2017 достигна до своята последна - Тема 9. За нея уроче за всички нас подготви Картичкофеята Адриана Салева ...

14 август 2017 г.

Лятна Картичкофурийска Академия - Тема 6 Рози от филтър

В своето хоби използваме разнообразни материали, много от които си имат и друго предназначение. В новата Тема 6 от Лятна Картичкофурийска Академия 2017 ще можете да се научите как да изработите рози от филтър за кафе. Урочето за нас подготви Даниела Велкова. Повоче за нея можете да научите от гостуването и в Картичкофурии представя...Даниела Велкова

Здравейте всички вие,които сътворявате красота!
Аз съм Даниела Велкова ( Handmade by Daniela ).
Искам да ви покажа как да си направите роза от филтър за кафе.Лесно е!Убедете се сами!

1. Върху филтър за кафе,произволно нарисувайте,без притеснения и всякакви шаблони три размера листа,които да имат разлика във височината 2-3 мм.


2. Изрежете по 7 листенца от размер.( Може и 8,9,10.)


3. С острата част на ножичка,леко и внимателно,извийте горната част на всички листенца,както ви харесва.


4. Отделете 2,3 листенца от най-малкия размер,а на всички останали направете срязване 1 см. ,перпендикулярно на основата.


5. Прихлупете и залепете срязаните части.


6. А сега,нека да сглобим нашата роза!Първо навиваме и залепваме отделените най-малки листа,като оформяме сърцевината на розата.След това залепяме всички останали листа,като намазваме с топъл силикон основата на всяко листче и добавяме към вече оформения центъра.


Получи се,нали?!  Розата вече е готова и може да се оцвети с акварелни бои в желан цвят.

Краен срок за изработка на проекта 14 септември.

Всички теми от Лятна Картичкофурийска Академия 2017 и условията за участие в нея можете на научите от ТОЗИ пост.