28 юни 2017 г.

Картичкофурийско предизвикателство 339 - Обзор

Здравейте творящи момичета,
Затрудних се. Много. Толкова много, че отварях сигурно сто пъти някой картички едновременно, с надеждата този път да избера, но не …. всяка картичка си има своя чар, всеки по свой уникален начин е видял и пресъздал този стил.
Все пак картичката, която избирам е на Даниела - № 12- „Роза от дантела,груби,състарени листа,полъх на канела....“
Ще се свържа с нея , за да уточним начина на предаване на ваучера.
Благодаря на всички за участието!
Мира

Благодаря на Мирослава Здравкова за рустик предизвикателството!

Благодаря на всички, които се включиха в него!

Честито на победителката!

Даниела ти си и Картичкофурия на седмицата! Можеш да използваш нашият банер в блога си, като добавиш КФП 339 9-23 юни 2017г. Ти ще вдъхновяваш останалите участници на 21 юли 2017г.

В Картичкофурийското трио, избрано от Картичкофурии по реда си на участие влизат:

филипа


Маги

Elli

Честито момичета!
Вие също можете да използвате нашият банер,

като добавите към него КФП 339 9-23 юни 2017г.




23 юни 2017 г.

Картичкофурийско предизвикателство 340 "Картичка с цвете от плат"

Здравейте,

Аз съм Мирослава Велинова (Miroslava Eden, Maryvellart) и бях избрана за Картичкофурия на седмицата в предизвикателството на Дани Ангелова „Нежност”през м. Март с тази картичка.
Тази седмица аз ще задавам картичкофурийско предизвикателство. Знаете, че много заобичах да правя цветя първо от картон, после от мълбери харти, от кошнички за мъфини, паус, а напоследък ми хрумна да пробвам и от друг материал . Последно Ви показах моята картичка-покана за предизвикателството на Мирослава Здравкова - рустик, в която бях направила цветенце от зебло, така че Ви предизвикам да направите проект в който има цвете от текстил - може да е картичка,покана, албум или картичка-кутийка.


Могат да бъдат използвани зебло, лен, памучен плат, дантела, тюл, сатен, американ или какъвто друг плат използвате в проектите си, важното е да има поне едно цветенце от него. Развихрете въображението си и с нетърпение очаквам да видя вашите проекти. Всичко останало като стил, идеи и материали в проекта е “”Anything goes”
A това е моята картичка създадена с използването на цвете от ластична дантела и ранфорс.
Очаквам вашите проекти с нетърпение, а наградата ще бъде от мен – надписи и картинки с използване на „фойлинг”, букетче от мълбери цветя и изрязани елементи от картон.

Текстилни цветя използваха в своите вдъхновяващи проекти и Картичкофеите:

Текстилните цветя, от сатен или органза, или т.нар. канзаши са едни от първите и любимите ми техники. Отнемат ми повече време за изработка, затова ги използвам в картичките, на които държа да придам повече финес и чар. С нетърпение очаквам вашите очарователни проекти!




Крайният срок за участие е 23,59ч на 6 юли 2017г., четвъртък.

Моля, да участвате с НОВИ КАРТИЧКИ, създадени през седмицата след задаване на предизвикателството. Добавяйте всяка картичка като отделен линк. И моля с картичка участвала в едно Картичкофурийско предизвикателство да не участвате в следващо. При публикуване на участие в блога си добавяйте линк към съответното предизвикателство, в което участвате с картичката си. Участие без добавен линк към предизвикателството на Картичкофурии няма да се зачита.Няма ограничение в броя на участията.





20 юни 2017 г.

Картичкофурийско албумено предизвикателство 2 - Консултантските съвети на Татяна Попова 2

Все още имате възможност да участвате в Картичкофурийско албумено предизвикателство "Дамски албум".
Научете нещо полезно от Консултантските съвети на Татяна Попова и го използвайте в своята работа.

Малки хитринки при правенето на албуми


Когато започнете декорирането на вашите странички, притискайте дизайнерската хартия с меко парче плат или най-обикновен лист принтерна хартия. Повярвайте, дори най-тънкият лист може сериозно да ви пореже, а не е добре да изпратим окървавен албум ;)

Ако предпочитате да оставяте празни места за снимки и ги маркирате с едноцветни картончета, които ще ги рамкират, нанасяйте печата с място за снимка преди да залепите картончето.

Ако използвате ъглов перфоратор, който прави процеп за подпъхване на снимката, трябва да предвидите разлика от 1 см, т.е. ако вашите снимки са с размер 9/13 см, картончето трябва да бъде с размер 10/14 см.

Понякога е по-удачно елементите, с които украсявате страничките на албума да бъдат плоски. Добре е да използвате цвят, който ще се открои. Подходящ може да бъде елемент, изрязан от основния картон, с който сте изработили конструкцията на албума.

Ако решите да ползвате обемни елементи, разполагайте по възможност по-близо до външния ръб на страничката, за да не се смачкат при прелистването и затварянето. Също се старайте да ги ориентирате в срещуположните ъгли, за да не си пречат и да не се натрупа двойна височина.

Някои дизайнерски хартии имат елементи/рисунки, които могат да се изрежат за декорация. Изрязаният елемент може да се подлепи с картон от основния цвят, така че да се вижда тъничко ръбче и да се повдигне на двойно лепящо дунапреново тиксо.

Очакваме вашите албуми в Картичкофурийско албумено предизвикателство 2 "Дамски албум" до 30 юни.

14 юни 2017 г.

Картичкофурийско предизвикателство 337 - Обзор

Привет, Картичкофурии!
Благодаря на всички, които се включиха в моето предизвикателство!
Харесаха ми всички идеи, които видях и беше много трудно да определя победител!

Но...успях!
Победител в моето предизвикателство е №9 - Маги!


Ще очаквам победителката да се свърже с мен за подаръка си.
Мартина Стойчева

Благодаря на Мартина Стойчева за черно-бялото предизвикателство!

Благодаря на всички, които се включиха в него!

Честито на победителката!

Маги ти си и Картичкофурия на седмицата! Можеш да използваш нашият банер в блога си, като добавиш КФП 337 26 май - 8 юни 2017г. Ти ще вдъхновяваш останалите участници на 7 юли 2017г.

13 юни 2017 г.

Картичкофурийско предизвикателство 335 . Обзор

Приключи и Картичкофурийско предизвикателство 335 "Думи и цветя".
Благодаря на екипът на онлайн магазин naborsata.com за интересното предизвикателство!

Благодаря на всички, които се включиха в него!

При толкова много и толкова красиви участия изборът на победител ще бъде направен с рандом генератор.


Победител е участник 29 Borqna

Честито на победителката!

Borqna ти си и Картичкофурия на седмицата! Можеш да използваш нашият банер в блога си, като добавиш КФП 335 6 май - 6 юни 2017г.

За да получиш наградата си пиши на мейла на info@naborsata.com

В Картичкофурийското трио, избрано от Картичкофурии по реда си на участие влизат:

Силвия Спасова

Deni

Елена

Честито момичета!
Вие също можете да използвате нашият банер,

като добавите към него КФП 335 6 май - 6 юни 2017г.

9 юни 2017 г.

Картичкофурийско предизвикателство 339 "Рустик"

Здравейте,

Аз съм Мирослава Здравкова и благодарение на Силвия Спасова, която се спря на моите „пътешественически” покани за бал аз ще задавам сегашното предизвикателство. Изчетох всички теми от януари до сега, защото не исках да се повтарят и така в сезона на сватбите реших да ви предизвикам да направите проект в рустик стил - може да е картичка,покана.

Този стил е особено подходящ за сватба организирана на открито –планина, извънградско мероприятие, или събитие на морето. Думичката означава- груб, селски, но въпреки това от него лъха романтика, мирис на дърво, вечер пред камина, натурални билки и всичко близо до природата.

Могат да бъдат използвани натурални пастелни цветове- топли и земни, натурален текстил- зебло, лен, метал, дантела, крафт картон, дърво и камък /разбира се може постигнато чрез папките за релеф или принт и други/ , билки, нежни /полски/ цветя , лавандула, елементи бирен картон.. всичко създаващо усещане за доближаване до природата. И макар поотделно материалите да звучат грубовато – комбинацията им може да бъде впечатляваща при една поздравителна картичка за сватба или покана от която ще лъха толкова неподправена романтика. Затворете очи, представете си хижа в планината или къща на морето, едро плетено меко одеяло, ароматен билков чай и творете.
Това е моята картичка създадена с използването на канап,зебло,дантела,дървени елементи,крафт картон с принт лавандула, памучна панделка.
Очаквам вашите проекти с нетърпение, а наградата ще бъде ваучер за 25лв от български крафт магазин - "АРТ сървиз".

Мира

Благодаря на Мирослава Здравкова за оригиналното предизвикателство.

Вдъхновени от темата рустик картички създадоха и Картичкофеите:


Това е първото участие като вдъхновителка в предизвикателство на нашата нова Картичкофея

Крайният срок за участие е 23,59ч на 22 юни 2017г., четвъртък.

Моля, да участвате с НОВИ КАРТИЧКИ, създадени през седмицата след задаване на предизвикателството. Добавяйте всяка картичка като отделен линк. И моля с картичка участвала в едно Картичкофурийско предизвикателство да не участвате в следващо. При публикуване на участие в блога си добавяйте линк към съответното предизвикателство, в което участвате с картичката си. Участие без добавен линк към предизвикателството на Картичкофурии няма да се зачита.Няма ограничение в броя на участията.






5 юни 2017 г.

Картичкофурии представя... Усмихната Сръчковка/Елена

Днешната гостенка на Картичкофурии представя е една истински отдадена на картичките млада дама. Тя се е впуснала с голям ентусиазъм в хобито и създава прекрасни неща. От днес тя е част от екипа на Картичкофеите и съвсем скоро ще можете да се вдъхновявате от нейните творби в нашите предизвикателства. Запознайте се отблизо с Елена/Усмихната Сръчковка.

1. Представете се и разкажете нещо за себе си?
Казвам се Елена и скоро ще навърша 40 години. Зодия рак съм и като типичен представител на зодията си съм много емоционална и леко меланхолична. Обичам всичко красиво и цветно и от цялото си същество се възхищавам на хората, които носят слънце в себе си и озаряват всичко, до което се докоснат.

2. Какъв ви е ника и от къде произлиза?
Никът ми всъщност е авторско право на дъщеричката ми. Един ден бях направила картичка, която много хареса, и ми каза: "Мамо, ти си истинска сръчковка" (скоро беше гледала Феите на Дисни и явно много се беше впечатлила от направеното от мен и й дойде спонтанно това сравнение. На мен ми стана много мило и много ме докосна ... и така! Нямаше как към "сръчковка" да не добавя "усмихната", защото въпреки меланхолията си смятам, че съм позитивен човек и съм изключително щастлива, когато успея да усмихна някого.

3. Имате ли блог и кой е той, кажете нещо интересно относно създаването на блога си?
За съжаление нямам личен блог, но имам фейсбук страничка "КартЕЛички" (или с други думи Картичките на Ели), в която качвам повечето от нещата, които правя.

4. Oт кога правите картички и как започнахте?
Изключително много държа на жестовете, показващи лично отношение. Високо оценявам, когато са отправени към мен, опитвам се и при всяка възможност да ги правя за хората, които значат за мен. Картичката е един чудесен начин да разкажеш какво е в сърцето ти към даден човек и е един много скъп спомен, който може да те стопли и много години след като е създаден. Самата аз съм много сантиментална и пазя кутия с подарявани ми картички още от детството ми. Такава специална кутия има и дъщеря ми и вярвам тя ще я усмихва и подкрепя в моменти, в които има нужда от зареждане с обич и позитивизъм.
Коя конкретно е първата ми картичка не помня. Преди около три години започнах някакви нелепи от днешната ми гледна точка, но пък много ентусиазирани опити за инцидентно правене на картички за празници на близките ми. А преди две години мъжът ми получи подарък - ръчно правена картичка, която ме заплени. Беше много цветна, носеше огромен усмихнат заряд в себе си и ме омагьоса. Исках и аз да мога да направя нещо толкова красиво и да мога да докосвам така, както тази картичка докосна мен. Купих малко материали и стикери и скалъпих някакви неща, които приличаха на работи на третокласник в час по трудово.
После се запознах с една страхотна дама, която при всяко наше виждане ми пускаше мушички: "работила ли си с печати", "а акварелните моливи пробвала ли си", "лелееееее, ако знаеш с дистрес мастила какви неща можеш да правиш" ... Започнах да търся идеи в интернет, да гледам клипчета, открих и страстта (да не кажа болестта) от пазаруването на крафт нещица. Може да се каже, че последните две години творя почти непрекъснато, спирам единствено в моментите, в които се чувствам творчески уморена, но за моя радост тези паузи са кратки.

5. Какво ви носи хобито и как се отразява на ежедневието ви?
Хобито ми се превърна в нещо като наркотик за мен. Когато съм тъжна се зареждам с купуване на нови материали, а когато съм усмихната творя. Не помня случвало ли ми се е повече от две седмици да не направя нищо, имам периоди, в които ежедневно творя или прекарвам целия уикенд в правене на картички. Изпитвам нещо като култ към всичко красиво и когато виждам, че красота се ражда изпод моите ръце, това ме зарежда с огромна енергия. А когато срещна усмивката на някой, получил моя картичка, усещането е несравнимо.

6. Имате ли любим/и материали и как и от къде си ги набавяте?
Любим материал нямам, защото съм в перманентен процес на експериментиране. Бързо ми омръзва, иска ми се да опитам нещо ново, всяка картичка да е различна. Но определено моя слабост са печатите. Имам дори и такива, които никога не съм ползвала, но не им устоявам и все купувам по някой нов. Пазарувам основно по интернет от българските сайтове за хоби материали.

7. Предпочитаният от вас стил и техника на правене на картички?
Предпочитам експериментирането и различното. Определено смятам, че микс медията прави една картичка най-красива. Но рядко имам настройката за толкова цапане.

8. Какво време отделяте на хобито си и ако имахте повече време какво бихте направили?
Почти ежедневно намирам време за поне една картичка, просто имам нужда да творя. Когато човек има желание, винаги ще успее да "открадне" половин-един час време. Ако имах много свободно време, сигурно щях да се изчерпя творчески, защото и с малко време успявам да творя много.

9. Разкажете за своята първа картичка и ако искате можете да я покажете.
За съжаление нямам снимка на първата си картичка и дълго време правех картички без да ги снимам. Но те не бяха и за показване.

10. Картичката, която считате за най-хубава, заредена с най-много емоции, значеща най-много за вас. Кога и по какъв повод я направихте? Покажете я ако желаете.
Имам не малко картички, станали ми любими. Но ще ви споделя четири от тях, които имат висока сантиментална стойност за мен. Едната направих неотдавна за рождения ден на съпруга ми, който е върл почитател на сагата "Междузвездни войни".

С втората станах Картичкофурия на седмицата от предизвикателството "Цветова комбинация с жълто" и беше творчески експеримент за мен, а самата картичка подарих на мама за 8-ми март.

Третата също беше мое участие в Картичкофурийско предизвикателство - "За най-малките с любов". Сладката история на тази картичка е, че баба ми даваше указания по телефона как да оплета ръкавчетата на блузката и самата тя много се вълнуваше ще ни се получи ли екипната работа.

 А другото не е точно картичка, а първата ми и единствена засега експлодираща кутийка, която тези дни подарихме на дъщеричката ни по случай отличното й завършване на първи клас. Беше безкрайно щастлива.









11. Вашето мнение за КФ и въобще какво значи блога за вас и какво бихте ни пожелали?
Картичкофеите са едни невероятно слънчеви момичета и с огромно щастие и трепет приех поканата да стана една от тях. Енергията, която циркулира в този блог, е невероятна. Темите на предизвикателствата са наистина вдъхновяващи и се радвам, че има толкова много талантливи дами, които тук показват дарбата си. Във всяка една творческа душа живее по една бясна картичкофурия и ще дам всичко от себе си със своите картички-вдъхновения да успея да дам искрица на нови и нови участнички да се осмелят да разперят криле!

1 юни 2017 г.

Картичкофурийско предизвикателство 338 "Детство мое"

Ние от магазинче "Крафт нещица" (www.b-wow.net) ви предизвикваме да ни покажете реални и вълшебни проекти на детска тема.
Сигурни сме, че имате такива прекрасни и уникални картички, албуми и т.н.
Победителят ще получи ваучер за пазаруване на стойност 30лв.
А ние ви пожелаваме честит празник на вас, на децата и на семействата ви!

Благодаря на екипът на "Крафт нещица" - www.b-wow.net за детското предизвикателство.





Крайният срок за участие е 23,59ч на 1 юли 2017г.

Моля, да участвате с НОВИ ПРОЕКТИ, създадени след датата на задаване на предизвикателството.  Добавяйте всяка участие като отделен линк. И моля с проект участвал в  едно Картичкофурийско предизвикателство да не участвате в следващо. При  публикуване на участие в блога си или фейсбук страницата си/албума/ добавяйте линк към съответното  предизвикателство, в което участвате с картичката си. Участия без линк водещ към предизвикателството, в което са включени няма да бъдат зачитани!