18 април 2017 г.

Картичкофурии представя ... Maryvell/Мирослава Велинова

На Картичкофурии представя... гостува една много талантлива и ентусиазира майсторка на картички. Прочетете интересният разказ на Мирослава Велинова/Maryvell.



1. Представете се и разкажете нещо за себе си? Казвам се Мирослава Велинова или както някои от вас ме познават от фб Miroslava Eden, профил който създадох по повод първите игрички във фейсбук с копаенето и саденето на градинки, за да мога да си пращам подаръци на другия фб профил. На 40 години съм и съм родом от гр. Кюстендил, но любовта ме доведе в Пловдив през далечната 2005 г. Семейно обвързана съм и имам момче на 5 години с юнашкото име Момчил. По професия съм инженер лесовъд по горско стопанство– отчислен с право на защита докторант по Лесоустройство. Имам няколко научни и научно-приложни публикации по различни теми в сферата на горското стопанство. От 1999 г. и до момента работя в сферата на горите в държавна структура. Музикална съм и обичам много да пея, напоследък само в колата на път за работа.
2. Какъв ви е ника и от къде произлиза? Никът ми е Maryvell, като втората му част както се досещате е част от моята фамилия, а първата е свързана с моята майка, която много обичам и се казва Мариана. Тя е съпричастна с моето хоби и ми помага дистанционно с уроци по шиене.
3. Имате ли блог и кой е той, кажете нещо интересно относно създаването на блога си? Първо създадох фб страничката си Handmade by Maryvellart , където качвам снимки на повечето от нещата, които съм създала, инспирирана от хората, които са ми ги поръчали или от самата мен, а отскоро си направих и блог https://mymaryvell.blogspot.bg/, който все още разучавам.
4. Oт кога правите картички и как започнахте? Първата си картичка направих лятото на 2015 г., когато изпратих детето при баба и дядо в лятна ваканция и вече бях получила първия си димесионален пънч – маймунка от братовчед ми, който живее в САЩ, след половин година гледане на чужди проекти и задаване на „умни” въпроси от начинаещ. Но може би началото поставих година преди това, когато направих първата си картонена торта за третия рожден ден на момчето за детската градина, само с ножичка, картон, принтер и лепило. В началото преди да открия удоволствието от картичкоправенето се хвърлих на бебешки албуми с халки, които наподарих на повечето ми приятелки с малки дечица. Мислех, че ще ми мине еуфорията, но тя продължава да ме държи и до днес.
5. Какво ви носи хобито и как се отразява на ежедневието ви? Хобито ми от както се е появило значи много за мен – осигурява ми душевно спокойствие, удовлетворение и запълва почти цялото ми свободно време. Единственият недостатък е липсата на достатъчно средства, за да закупувам материалите, които харесвам и техниките, които искам да пробвам, но това няма да ви учуди сигурна съм  А как се отразява на ежедневието ми – всеки който ме познава, казва че заговоря ли за него започвам да сияя.
6. Имате ли любим/и материали и как и от къде си ги набавяте? В общата информация не съм написала, но съм зодия Рак или по-точно изключително на границата между зодиите Близнаци и Рак. Може би за това непрекъснато променям вътрешното си усещане за нещата, които харесвам и във всеки един момент мога да прескоча на друга тема. В момента съм все още (от два месеца) на тема цветя от мълбери хартия. Материалите си купувам от български онлайн магазини и английски сайтове.
7. Предпочитаният от вас стил и техника на правене на картички? Нямам голям опит в стилове и техники, използвала съм предимно изрязани картонени елементи, шила съм няколко проекта, имам няколко печата и мастила, а отскоро и инструменти за ембос за правене на цветя. Разбира се в момента съм на нова вълна, но няма да издавам, тъй като съм организатор на играта „Познай автора” вече за четвърти пореден път и мисля да изненадам и затрудня участниците в нея 
8. Какво време отделяте на хобито си и ако имахте повече време какво бихте направили ? Имам много малко време за хобито си, тъй като съм на пълен работен ден, а уикенда е запълнен с отдаденост на домашно – семейни задължения. Та добре, че детето спи все още след обяд, та да направя някоя картичка, цветенце или кутийка. Ако имам повече време ще пробвам да се намажа с бои и пасти, да оцветявам, да направя албум с вложки, картичка с печати, стенсили, да се потопя в света на дистресите и т.н.
9. Разкажете за своята първа картичка и ако искате можете да я покажете. Моята първа картичка е както се досещате с първия ми пънч с маймунка, за който писах по-горе и едни печати, които купих от лидъл с надписи. Направих я с огромно желание и много недостатъци и я подарих за рождения ден на едно познато детенце. Втората е подобна на първата, но си я запазих за спомен. Аз съм много самокритична, както знаят всички, които ме познават и почти не съм казвала, че харесвам изцяло, нещо създадено от мен, с малки изключения.
10. Картичката, която считате за най-хубава, заредена с най-много емоции, значеща най-много за вас. Кога и по какъв повод я направихте? Покажете я ако желаете Нямам най-хубава картичка, но мога да покажа някои от картичките, които са ме зарадвали като резултат, а иначе всички са заредени с емоции.
11. Вашето мнение за КФ и въобще какво значи блога за вас и какво бихте ни пожелали? Блогът на Картчикофуриите значи много за мен, зарежда ме с адреналин и с нетърпение очаквам всяко ново предизвикателство. Най-много ми харесва моментът, в който започвам да си представям и да обмислям как ще направя следващата картичка за някое предизвикателство, въпреки че крайният резултат винаги е различен от представите ми. Пожелавам на Картичкофуриите да успяват да запалят огъня на картичкоправенето в още много хора, да са все така креативни и успешни, с една дума да усмихват.

Няма коментари: