8 март 2017 г.

Картичкофеите запознанство отблизо

Честит празник мили творящи момичета!
От сърце ви желая много здраве, много щастие и най-вече много вдъхновение, което да ви води в създаването на красоти и в участието ви в предизвикателствата на Картичкофурии!

Днес искам да ви представя едни дами, които със своето изкуство ви вдъхновяват и ви помагат да творите в блога Картичкофурии.
Мисля че няма по подходящ момент да ви представя Картичкофеите:

1. Представете се и разкажете нещо за себе си?
Здравейте! Казвам се Адриана Сълева и съм от гр. Ябланица. Имам дъщеря – най-големия смисъл и предизвикателство в живота ми. Типичен представител съм на зодия Близнаци, за която постоянството не е в списъка на добродетелите. Зодията си използвам като оправдание ;) за търсенето на разнообразие и експериментите, които не винаги са сполучливи.
2. Какъв ви е ника и от къде произлиза?
Нямам ник. На галено ми казват Ади. Но когато открих крафтърското общество се натъкнах на творци със същото име и за да не стане объркване, добавих първата буква от фамилията си: Adi S.
3. Имате ли блог и кой е той, кажете нещо интересно относно създаването на блога си?
Да, имам и той е: thenookofadi.blogspot.com Поводът за създаването му е участието ми в конкурс за изработена картичка.
4. От кога правите картички и как започнахте?
Започнах през 2012 г. с пликове за парични подаръци, които украсявах с квилинг. По-късно същата година, дъщеря ми ми направи подарък – записа ме в online курс на „Двете елши“. Тогава открих един нов, необятен свят с техники и материали. Това истински ме запали и открих хобито си.
5. Какво ви носи хобито и как се отразява на ежедневието ви?
Емоции – предимно позитивни, увеличение в разходната част на личния ми бюджет, ощетяване на работното време в името на хобито… не се оплаквам, само споделям :D
6. Имате ли любим/и материали и как и от къде си ги набавяте?
В зависимост от моментното увлечение и текущия експеримент, провокиран от поредната находка в Google. Може да е дизайнерска хартия, филц, щанци, печати, дистрес мастила, джелатоси и т.н. Понякога си купувам спонтанно материал понеже ми е харесал, който отлежава някоя и друга година, докато си намери мястото в проект. Пазарувам предимно от български online магазини, защото ако отида във физически магазин „не мо‘а се запра“ (песен на местен изпълнител, подчертаваща невъзможност за въздържание).
7. Предпочитаният от вас стил и техника на правене на картички?
Та нали съм Близнак, нямам предпочитан стил и техника. Опитвала съм декупаж, микс медия, топъл и студен фелтинг и какво ли още не. Харесвам всеки стил и техника, които са ми непознати и предлагат възможност за експеримент…я пък ако се получи нещо.
8. Какво време отделяте на хобито си и ако имахте повече време какво бихте направили?
Времето, отделено за хобито е в зависимост от останалите обичайни ежедневни ангажименти и инцидентно възникналите. То е моето бягство от прозаичността. Имам си писмен списък озаглавен „Да пробвам“ с техники и идеи, но набелязаните неща в него се трупат по-бързо, отколкото се реализират.
9. Разкажете за своята първа картичка и ако искате можете да я покажете.
Както споменах, първите ми плахи опити в крафтърството са пликове за пари с квилинг, които сега ми се виждат наивистични:
Но първата ми картичка е изработена във връзка със завършването на курса на „Двете елши“ и колкото и нескромно да е, все още си я харесвам:
10. Картичката, която считате за най-хубава, заредена с най-много емоции, значеща най-много за вас. Кога и по какъв повод я направихте? Покажете я ако искате.
Мисля, че най-хубавата все още не съм направила, вярвам, че най-доброто прдстои, запознавайки се с новости и най-важното да се забавлявам. Разбира се, имам такива, които са по-емоционално заредени:
11. Вашето мнение за КФ и въобще какво значи блога за вас и какво бихте ни пожелали?
Когато прохождах в новото си хоби, едно от първите ми открития и точни попадения беше блога на КФ. За мен той е източник на запознанства с общността на картичкотворящите и техните уникални произведения; полезни уроци в рубриката „Как да си направим“; място за изява в предизвикателствата и на още куп други неща. Горда съм, че бях избрана за Картичкофея и станах част от екипа на блога. Надявам се да оправдавам гласуваното ми доверие.
На всички фенове на блога пожелавам музите ни да не излизат в отпуск, да привлечем нови последователи и да се обзавеждаме с нови материали, „джвъчки“ и техники, необходими за участие в предизвикателствата, които предстоят!

Здравейте творящи момичета!
Казвам се Валентина Колева Димитрова и съм от Стара Загора.Занимавам се с картички/и не само/ от близо вече 8години.Започнах като на майтап, провокирана от една родителска среща на дъщеря ми.Там една от майките спомена някаква странна дума , а именно „пънч”. И от там се започна…….Но за „бела” имаше и други думи ,които с течението на времето се превърнаха и в мое хоби/за сега/.Това е нещото ,което обичам да правя ,защото така се разтоварвам и правейки неща радвайки другите хора.Обичам да експериментирам с различни материали и техники .Правя си експерименти използвайки дадена техника /напр. декупаж/ да я приложа в друга/скрапбукинг/ ,докато не ми хареса резултата.Така с годините мисля, че съм открила своя стил и израз на творчество.
Ника ми е Valkiria design . Имам блог ,който за съжаление не ми остава време да поддържам. Направих си и страничка във фейсбук,но и там за сега не поддържам.Надявам се в скоро време това да се промени и да бъда доста по активна в публикуването и споделянето.
Обичам да си правя цветята си сама и основите за картичките си в предвид, че има изобилие от дизайнерски хартии на пазара. Харесвам възможността,която хората ми дават да изработя нещо за определен човек като ми дават свобода .И ето това е една от тези мои любими картички,които ми костваха два дни да я измисля и след това много дни на радостт, че съм успяла да зарадвам ,както поръчителя така и получателя.
Трябваше да бъде любовна картичка за мъж,но и обичащ символа на меча от шоуто на Слави.И така вмъкнах този елемент меч, който може и да се маха и да се забива в сърцето.
Радвам се,че станах част от този екип и доверието от страна на Деси.Това място е майката, в което всички ние творящи дами картички сме прекарали не малко часове-четейки и чакайки поредното предизвикателство.Надявам се за в бъдеще да е и мястото,което отново ни прави едно,а именно хора говорещи на един език и хора радвайки се на успехите на всеки.
Пожелавам ви преди всичко да бъдете себе си, да намерите своето вдъхновение!!!


Здравейте! Аз съм Диди.Блогът ми е http://didstefhandmade.blogspot.bg
Произлиза от името и презимето ми -Стефанова. Във фейсбук пространството съм с името на мъжът ми - Георги Георгиев.
Направих блога си ,защото исках да участвам в предизвикателството на Фуриите.Бях направила зелена картичка със пеперуда от квилинг.Толкова си я харесах ,че нямаше как да не я покажа.Сега я намирам за доста семпла и обрана но ....тогава не мислех така.За мен бе уникална!
Правя картички вече четири години.Поради здравословни причини меи се наложи да напусна работа и да намеря нещо ново и различно с което да уплатня времето си в къщи.
Попаднах на едни снежинки от квилинг в които се влюбих от пръв поглед.След това реших да направя една игра в която взеха участие няколко момичета ,с които и до ден днешен поддържаме приятелски отношения.
Не бих казала че имам любим стил,защото обичам да експерементирам постоянно.Винтидж и шаби-шик стилът са ми любими и ме впечатляват най -много но май не ми се отдават много.
Хрумва ми нещо ей така ненадейно ,сядам и почвам.Доста пъти се получава съвсем различно от първоначалният ми замисъл, но винаги крайният резултат е най-добрият.
Обичам да работя с деца,и мечтата ми е един ден да имам собствена работилничка където да се забавляваме и майсторим с малките пакосници.
Обожавам дизайнерските хартии,всички дрънкулки ,копченца,перлички,стикери -почти всичко.Обичам да имам пеперуди и цветя по картичките си.
Хобито ми носи успокоение и наслада.Пренася ме в един по-красив и пъстър свят без проблеми и разочерования.
Желая на всички да не спират да мечтаят и да преследват мечтите си до края.Да са живи и здрави ,да раздават топлина и обич винаги когато могат.
Нека вдъхновението бъде с вас!



1. Представете се и разкажете нещо за себе си ?
Казшам се Елена, но всички ме познават като Ели от Работилничка Мечтатели. Занимавам се със скрапбукинг от около 6 години, предимно с изработка на аксесоари за сватби, кръщенета, рожденни дни, изненади. Доста често правя картички за определен човек и това ми носи голямо удоволствие. Определено моя слабост са картичките с нестандартна форма ,която да има нещо разчупено, цвят и разбира се ръчно изработени от мен цветя.
2. Какъв ви е ника и от къде произлиза?
Работилничка Мечтатели. Всъщност първоначално беше Мечтатели – Елин Пелин, но това име съвпадаше с едноименния разказ на автора Елин Пелин, а по това време живеехме в гр.Елин Пелин. В последствие го замених с Работилничка Мечтатели и така е до днес. По-късно направихме Пи Ем Арт, чието име също идва от Работилничка Мечтатели ( PMArt).
3. Имате ли блог и кой е той, кажете нещо интересно относно създаването на блога си?
Не, нямам блог. Не ми стана любима тази платформа. В началото пробвах, но не беше моето. Сега имам фейсбук профил с името Работилничка Мечтатели, където показвам нещата ,които правя. От скоро имам Инстаграм и Снапчат.
4.Oт кога правите картички и как започнахте?
Правя картички от 2011г. Стартирах покрай сватбата ни, след което получих като коледен подарък мечтания Биг Шот. И така до днес без спирка.
5. Какво ви носи хобито и как се отразява на ежедневието ви?
Хобито,вече професия , ми носи ежедневно удоволствие. Предизвикателството е невероятно да се срещаш с различни хора, да обсъждаме различни теми, да маркираме ключови думи и в крайна сметка да се получи желания резултат.Незаменимо и невероятно!
6. Имате ли любим/и материали и как и от къде си ги набавяте?
Обичам дистресите, това да се мацам и състарявам. Харесвам различни марки дизайнерски хартии и това да използвам детайлите им. Харесва ми да работя с перлен картон. Всичките материали си набавям от различни доставчици, с които съм си допаднала и работим без проблем.
7. Предпочитаният от вас стил и техника на правене на картички?
Харесвам винтидж, шаби шик и всичко състарено
8. Какво време отделяте на хобито си и ако имахте повече време какво бихте направили ?
Почти всекидневно по цял ден.
9. Разкажете за своята първа картичка и ако искате можете да я покажете
Първата ми картичка ми беше сватбената покана. Интересното е при нея, че имаше една основна панделка,която съпругът ми не харесваше.Условието за да получа желаната покана и той да я удобри беше да се науча да връзвам панделки. Е ината е голямо нещо 
10. Картичката, която считате за най-хубава, заредена с най-много емоции, значеща най-много за вас. Кога и по какъв повод я направихте? Покажете я ако желаете
Емблематична за мен покана,която стартира като картичка за благотворителна кауза.След това се превърна в най-поръчваната ми покана 
11. Вашето мнение за КФ и въобще какво значи блога за вас и какво бихте ни пожелали?
Следях страницата и блога ,защото много ми харесваха предизвикателстава, статиите, представянията.КОгато Деси обяви,че търси нови хора за екипа,направо полудях. От отдавна исках да съм част от нещо такова. Да получавам различни предизвикателства и да изпитвам сама себе си до къде може да достигне въображението ми. Благодарп ти за доверието,Деси!
Пожелавам на КФ да има много участници в своите предизвикателства, за да мога да се наслаждавам на толкова много нови и различни проекти и таланти! Успехи!

1. Представете се и разкажете нещо за себе си ?
Казвам се Тоня Благоева, в блог пространството съм известна с Тони-Точица, а във фейсбук – с ТокБобок. Голямо чудене беше като създавах ФБ страничката, но все пак направих кашата и смесих две напълно различни имена. Общото, което ги свърза, е Тони.
С картички се занимавам от 7 години. Това беше началото на творческата ми страна. Постепенно включих и други неща – албуми, кутийки, неща от плат, кукли с рисувани лица. Не обичам еднообразието и затова разширявам кръга на хобитата си, за да ми е интересно, различно и предизвикателно.
2. Какъв ви е ника и от къде произлиза?
Виж по-горе  А произлиза от мен самата – така ми казваше баща ми като бях малка....всъщност и сега така ми казва.
3. Имате ли блог и кой е той, кажете нещо интересно относно създаването на блога си?
Имам блог – toni-tochica.blogspot.com. Създадох го, за да участвам в предизвикателствата на Картичкофурии 
4.Oт кога правите картички и как започнахте?
Правя картички от 2009г. Стартирах покрай малкия ми тогава син, за разнообразие на ежедневието и излизане от рутината на домакиня (по майчинство).
5. Какво ви носи хобито и как се отразява на ежедневието ви?
Хобито ми носи удоволствие, разтуха, попадане в мой, тих, цветен и красив свят. Напоследък имам все по-малко време за него, но не правя драми от това, просто приоритетите се променят. Винаги, когато мога имам муза сядам на работната маса.
6. Имате ли любим/и материали и как и от къде си ги набавяте?
Нямам. Всеки път е различно. Основно от БГ магазинчета, но рядко пазарувам.
7. Предпочитаният от вас стил и техника на правене на картички?
Шаби шик, шев по картичките, цветя
8. Какво време отделяте на хобито си и ако имахте повече време какво бихте направили ?
Веднъж на 1-2 седмици. Бих правила повече кукли ако имах повече време
9. Разкажете за своята първа картичка и ако искате можете да я покажете
Хаха, първата ми картичка беше много смешна (от сегашна гледна точка), но си спомням колко горда бях тогава с нея  Оранжев картон за основа и залепено зайче, изрязано от салфетка по средата. А, и една панделка за разкош ;)
10. Картичката, която считате за най-хубава, заредена с най-много емоции, значеща най-много за вас. Кога и по какъв повод я направихте? Покажете я ако желаете
Всяка последна картичка ми е най-любима. Нямам тотален фаворит. Ето няколко любими:
11. Вашето мнение за КФ и въобще какво значи блога за вас и какво бихте ни пожелали?
Картичкофурии е първото място в блог пространството, което посетих. С голямо вълнение участвах в предизвикателствата, а сега съм горда Картичкофея и вдъхновявам другите. Това за мен е достатъчно. Вече нямам нужда и желание да участвам в предизвикателства. Но винаги с интерес следя новите теми и рубрики.
Пожелавам на Деси и на целия екип да сме здрави, все по-задружни, вдъхновяващи и с мнооооого участници на всяка тема!

Мили Картичкофеи искам да ви кажа, че много се радвам, че се познаваме и че вие сте част от моя екип. С вашите прекрасни картички и с вашата помощ Картичкофурии се развива и става едно много красиво място. Благодаря ви за чудесната съвместна работа!

2 коментара:

BEARKIS каза...

Честити бъдете, творящи и много вдъхновени!!!

Поли Христова каза...

Прекрасни,уникални,носещи и споделящи толкова красота!Честит Празник!