31 март 2017 г.

Картичкофурийско предизвикателство 331 „Картичка с панделка и копче”

Здравейте, творящи вълшебници!
Казвам се Елена, а покрай хобито ми обикнах името Усмихната Сръчковка.
Надявам се с настоящото предизвикателство да успея да Ви вдъхновя да създадете нещо наистина красиво!
Бях загубила за известно време творческата си муза, но тя се върна благодарение на предизвикателството на Деси – „Цветова комбинация с жълто”, с което ме вдъхнови до степен днес да имам честта аз да предизвиквам.
И така – създайте „Картичка с панделка и копче”!
Няма да задавам никакви други ограничения на творческия Ви полет – цветовете, техниките, формите, поводът за картичката – нека са тези, които сърцето Ви нашепне. Единственото непременно условие е картичката Ви да има и панделка, и копче – поне по един брой (истински или част от десен на хартия, печат и т.н.).
Надявам се нито едно детско елече, жилетка, рокличка или друга дреха, имаща нещастието да се краси и с копчетата си, да не пострада в името на това предизвикателство!
Дерзайте, а аз оставам очакваща да видя красотата, излязла изпод ръцете Ви!
Ще Ви издам една тайна – 8-годишната ми дъщеря, която вече е малка картичкофея, изяви желание тя да определи победителя в предизвикателството. Пък и много й отива темата – обожава панделки и копчета!
Подаръкът за нашата картичкофурия е в съзвучие с предизвикателството – пролетно дизайнерско блокче и пакет дървени копчета с надпис "handmade".

В картичката, която изработих като вдъхновение към Вас, копчето и панделката са "скрити" и в същото време са важен акцент.

Благодаря на Усмихната Сръчковка за интересното предизвикателство!

С панделки и копчета за вашето вдъхновение твориха и Картичкофеите:



Крайният срок за участие е 23,59ч на 14 април 2017г., четвъртък.

Моля, да участвате с НОВИ КАРТИЧКИ, създадени през седмицата след задаване на предизвикателството. Добавяйте всяка картичка като отделен линк. И моля с картичка участвала в едно Картичкофурийско предизвикателство да не участвате в следващо. При публикуване на участие в блога си добавяйте линк към съответното предизвикателство, в което участвате с картичката си. Участие без добавен линк към предизвикателството на Картичкофурии няма да се зачита.Няма ограничение в броя на участията.






28 март 2017 г.

Как да си направим ... Страничка от албум - Ива Генемуна

Уроче –страничка на албум
1) За страничка с размери 8х8‘‘(20,3x20,3см),изрязвам едно парче картон 8“х8“ и едно 9“х8 ½“
2) По-голямото парче-9х8 ½“,биговам от трите страни по ½“( ½“ е около 1,3см).
3) След като биговам трите страни,изрязвам ъгълчетата и подгъвам навътре.
Залепвам ъглите по начина ,който е показан.
4) Върху тази част ,от страничката, с подгънатите три страни, залепвам парчето картон 8“/8“ и така страничката е готова и представлява един голям джоб.

5)Капачета(крила) на страничката
а)ляво капаче-размери 8“/5“
Биговам ½“ на страната ,която е 5“. Изрязвам ъгълчетата, подгъвам. Подгънатата част залепвам върху страницата.
б)долно капаче-8 ½“х6 ¼“
Биговам ½“ на страната,която е 8 ½“.Изрязвам ъгълчетата, подгъвам и залепвам.
в)горно капаче -7 ½“ х 6 ¼“.
Биговам ½“ на страната ,която е 7 ½“. Изрязвам ъгълчетата, подгъвам и залепвам.
в)джоб върху долното капаче=
Изрязвам парче 7 ¼“ х 5“.Биговам по ½“ трите страни. Изрязвам двете ъгълчета, подгъвам и ги залепвам. Получава се джоб, който залепвам върху долния капак.
Подгънатата част от 1/2“ на всяко капаче,която се залепва на страницата се скрива и не се вижда след като залепя дизайнерска хартия или изрбания цвят картон- в случая аз залепих светлозелен.
Декорирам с дизайнерска хартия трите капачета и джоба!





Страничката е готова! Размерите са в инчове, защото всичко биговам на дъската на Марта Стюарт , свикнах с тях и не преизчислявям в сантиметри.Това е само идея за интерактивна страничка и всеки може да си я направи в размерите ,които иска и в сантиметри.
Всяка страница джоб влиза в пантите на гръбнака-сн.20.

Аз правя т.нар.“Скрити панти“-Hidden hinge, по идея на американската майсторка Кати Орта Кинг-Kathy Orta King Paper Phenomenon.

Накрая искам да кажа ,че този начин на изработване на страничка,капачета,джобчета,естествено не съм измислила аз , а съм се научила от урочета на американки,чиито стил харесвам!
Надявам се да съм била полезна за тези, които сега започвате с албумчетата!

22 март 2017 г.

Картичкофурийско предизвикателство 329 - Обзор

Благодаря на всички, които се включиха в моето предизвикателство!
Честно казано очаквах повече хора да се включат в тази българска тема!
Въпреки малкият брой аз избрах победител.
Наградата отива при Поли Христова, прекрасна картичка!
Благодаря и на другите участници проектите им също много ми харесаха, но за жалост наградата е една!
Честито Поли , можеш да ми пишеш за да си получиш наградата!
Силвана

Благодаря на Силвана за българското предизвикателството!

Благодаря на всички, които се включиха в него!

Честито на победителката!

Поли Христова, ти си и Картичкофурия на седмицата! Можеш да използваш нашият банер в блога си, като добавиш КФП 329 3-16 март 2017г. Ти ще вдъхновяваш останалите участници на 14 април 2017г.

20 март 2017 г.

Картичкофурийско албумено предизвикателство 1 - "Всичко е позволено"

Днес в първият пролетен ден в Картичкофурии е време за едно ново начало.
Стартираме с нещо ново и различно.
Каним ви в първото в Картичкофурии предизвикателство за албуми.
Албумите заеха важно място в творчеството на повечето от вас, участниците в нашите предизвикателства. Затова е време да покажите какво сте научили и какви са вашите любими албуми.
Като за първо предизвикателство темата е "Всичко е позволено". Вие сами избирате на каква тема да е албумът ви.
Необходимо е само да отговоря на следните две условия - да има минимум 6 листа или 12 страници. и да не е по-малък от А6 размер, т.е. 10,5 на 14,8 см.
Спонсор на това предизвикателство ще са момичетата от True Colors OHA, чиито оригинални дигитални хартии са чудесен акцент за всеки скрапбук проект:
Здравейте,
ние сме True Colors OHA и се занимаваме с изработката на дигитални дизайнерски хартии. Продуктите ни са ръчно и компютърно рисувани - авторски. Горди сме, че успяваме да се представим достойно на международния пазар и популяризираме страна си сред клиенти, които ни се доверяват.
Нашите продукти можете да разгледате и закупите в платформата Etsy (www.truecolorsoha.etsy.com). Сайтът предлага възможност за закупуване на продуктите с PayPal, кредитна и дебитна карта, като удобството е, че получавате желание дизайни непосредствено след плащане и можете да ги разпечатвате у дома или в копирен център, според възможностите и нуждите ви.

Важна част от всяко албумено предизвикателство ще бъде Консултантът - творец, който самият е автор на страхотни албуми. През дните на предизвикателството ще бъдат публикувани неговите кратки съвети към всички, които биха искали да участват.
Първият такъв консултант е Милена Йорданова - ЕМ, която е част от екипа на Двете елши. Прекрасните неща, които създава можете да видите в блога и http://alittleplaceofwonder.blogspot.bg/, а нейните много полезни урочета и ревюта можете да откриете в нейния YouTube канал A Little Place Of Wonder
А вдъхновението за вас е албумът - чантичка, изработен от ЕМ с хартиите на True Colors OHA


Победителят в това предизвикателство, ще бъде определен от екипът на Картичкофеите и ще може да си избере две блокчета от True Colors OHA, момичетата ще ги принтират и ще му ги пратят.

Крайният срок за участие в предизвикателството ще е 30 април.

Можете да участвате само с нови албуми, създадени след датата на стартиране на предизвикателството. При публикуване на участие в блога си или фейсбук страницата си/албума/ добавяйте линк към съответното предизвикателство, в което участвате с албума си. Участия без линк водещ към предизвикателството, в което са включени няма да бъдат зачитани!





17 март 2017 г.

Картичкофурийско предизвикателство 330 "За най-малките, с любов"

Здравейте, картичкофеи!
Днешното ни предизвикателство е много приятно. Всеки път се умиляваме, когато видим бебе - толкова мъничко, толкова сладко. Изпълват ни приятни емоции - любов. Та днешното предизвикателство е за най-малките. Трябва да изработите картичка за бебе или дете. Няма цветови ограничения, можете да използвате дизайнерска хартия, всякакви изрязани елементи, печати, дантели, копчета и каквото се сетите.
Развихрете въображението си и действайте смело! Наградата е ваучер за 20лв от магазин Крафт нещица: https://b-wow.net/kraft-neshtica-nachalo.html
Тук искам да благодаря на Кали от http://kalinasto.blogspot.bg/. Тя ме вдъхнови за изработването на моята картичка за това предизвикателство. Кали, огромно благодаря!



Поздрави,
Деси

Благодаря на Деси за детското предизвикателство!

Вдъхновени от темата детски проекти създадоха Картичкофеите:





Крайният срок за участие е 23,59ч на 31 март 2017г., четвъртък.

Моля, да участвате с НОВИ КАРТИЧКИ, създадени през седмицата след задаване на предизвикателството. Добавяйте всяка картичка като отделен линк. И моля с картичка участвала в едно Картичкофурийско предизвикателство да не участвате в следващо. При публикуване на участие в блога си добавяйте линк към съответното предизвикателство, в което участвате с картичката си. Участие без добавен линк към предизвикателството на Картичкофурии няма да се зачита.Няма ограничение в броя на участията.