23 януари 2017 г.

Картичкофурии представя ... Нели Иванчева

На Картичкофурии представя... гостува една млада дама с прекрасна усмивка и огромен талант. Красотите, които създава винаги са ме изпълвали с възхищение. Запознайте се отблизо с Нели Иванчева.


1. Представете се и разкажете нещо за себе си ? Здравейте. Казвам се Нели Иванчева. На 30 съм и имам дъщеря. От Варна съм. От малка се занимавам с творчество и като се замисля, само с това съм се занимавала и с това искам да се занимавам докато тялото ми го позволява.

2. Какъв ви е ника и от къде произлиза? Мисля, че нямам ник. Подвизавам се с името си, а в част от личната си кореспонденция съм Andromeda, произлизащо от любимата ми платноходна яхта в яхтеното пристанище на Варна. Явно съм искала да плавам към звездите :)

3. Имате ли блог и кой е той, кажете нещо интересно относно създаването на блога си? Създадох блога си http://nellyshandmade.blogspot.bg/ преди около 6 години с идеята да споделям изработените неща. Беше нещо ново за мен и много се вълнувах да го оформям, да го попълвам, да следя публикациите на всички останали дами, които намирах чрез хобито.

4. Oт кога правите картички и как започнахте? Картички започнах да правя ноември месец 2010-та, докато бях бременна. Имах повече свободно време и не ми се скучаеше. Реших да изработя няколко за най-близките си. Бях далеч от шкафа си с инструментите, тъй като тогава живеех в София, и започнах да търся нови инструменти. Тогава за първи път погледнах с други очи на онези малки перфораторчета и по-специализираните хартии в книжарницата. След това влязох в google и ...бях зашеметена от разнообразието и изобщо целият нов свят, който откривах. Тогава, мисля, започнаха онези безсънни нощи, в които вдъхновението е по-силно от умората в тялото. Очите ми се пълнеха с красотата и исках да се докосна до всичко възможно. След като родих започнах с дизайнерските хартии, съответно и с първите картички. Дори в градския транспорт рисувах скици на следващата картичка и нямах търпение да се прибера и започна да оцветявам и режа :)

5. Какво ви носи хобито и как се отразява на ежедневието ви? Тогава – в началото, наистина картичкоправенето беше хоби. След като приспивах бебето, сядах да творя. Запазваше разсъдъкът ми. Като човек, който винаги живее в света на въображението и процесите на създаване на нещо, беше доста странно да вляза в ролята на майка, която...знаете – по цял ден с бебето, хранене, чистене,готвене, пране и т.н. Така че картичкоправенето ме спаси и запази, за което съм безкрайно щастлива и благодарна :) С времето картичкоправенето се промени. Вече правя картички само за близки и лоялни клиенти. Хобито се превърна в начин на прехрана и съществуване за мен и дъщеря ми.Превърна се в ежедневие. Има две основни мнения по въпроса как се отразява това на същината на заниманието, но при мен всичко е на периоди. Да, има моменти, в които с досада поглеждам към работната маса, но и такива, в които вечер заспивам с обмисляне и кроене на следващата проект. А и това приключение, вярвам, ще бъде преход към следващото още по-вълнуващо нещо, което ще събужда музата ми вечер.

6. Имате ли любим/и материали и как и от къде си ги набавяте? Любимите ми материали си остават дизайнерските хартии. Целият труд на дизайнерите създали ги, не спират да ме предизвикват да ги вграждам в нещо, което ще носи красив и мил спомен за някой. Другите ми любими материали са всички художествени материали: моливите, маркерите, пастелите, акварелните маркери, всеки тънкописец и химикал. Набявам си ги от всички възможни места. Предимно от on-line магазините ни и реалните магазинчета, които са ми удобни.

7. Предпочитаният от вас стил и техника на правене на картички? Любимият ми стил в картичкоправенето са картичките с оцветени картинки. С умиление поня периода, в който чаках следващото скеч предизвикателство, за да запретна ръкави и да оцветя и декорирам следващата картинка.

8. Какво време отделяте на хобито си и ако имахте повече време какво бихте направили ? Времето, което отделях на картичкоправенето в началото беше, колкото ми позволи дъщеря ми. Почти всеки ден успявах да се изолирам в света на цветните хартийки. Сега картичкоправенето, което се превърна в скрапбукинг и още нещо, заема работната част от деня ми, а понякога и няколко часа в тъмното. Ако имах повече време, щях да се занимавам с хоби хахаха...Истината е,че никога не съм гледала на творчеството като на хоби, а като начин на живот, така че винаги и постоянно е част от ежедневието ми. Преди като рисуване (различни техники в живописта и графиката), после като фотография и приложни изкуства, като изработка на бижута, напоследък залитам по плетените бижута.

9. Разкажете за своята първа картичка и ако искате можете да я покажете. С голямо удоволствие направих първата си картичка. Беше предвидена за родителите ми. Тъкмо бях открила перления картон и специализирания паус на Heyda, както и коледните картони на марката. Имах само фазер за подложка, макетен нож, няколкото листи А4, ножица с декоративен ръб и един единствен перфоратор-кръгче. Идеята ми беше простичка, но исках да я реализирам така че човек да се зачуди „това от къде идва и къде отива и как е залепено там?“ Разбира се, не стана точно, както го виждах в главата си, но въпреки това бях доволна. Тази картичка предизвика лавината, под която и до ден днешен съм затрупана :)


10. Картичката, която считате за най-хубава, заредена с най-много емоции, значеща най-много за вас. Кога и по какъв повод я направихте? Покажете я ако желаете Доста труден въпрос. Всяка картичка и всичко останало, което правя е изработено с емоция и има частичка от мен. Може би картичките, които съм правила за най-близките си хора, са били и най-скпи на сърцето ми. Свивам списъка в 6 снимки, защото всичко останало, може да разгледате в блога ми.






И още малко направени от мен неща в любимите ми области:









11. Вашето мнение за КФ и въобще какво значи блога за вас и какво бихте ни пожелали? Картичкофурии беше един от първите блогове, на които се натъкнах. Беше общност, в която се чувствах част от кръг от хора, заразени с вируса на красотата. Намирах много полезна информация, сближавах се и се припознавах във всяка една от вас, които попълваха този въпросник. На това място открих предизвикателство и приятелска атмосфера, от които имам нужда. Пожелавам на създателите и на всички, които посещават блога да не забравят защо и как са стигнали до него, да не забравят за онази искра, която е възпламенила тази страст към картичките. Пожелавам на всички ви да сте задрави, за да творите и радвате всички около вас. Бъдете позитивни и търсете себе си навсякъде и във всичко :)

6 коментара:

krechi каза...

Сладурката Нели :)
Много хубаво представяне!
Поздрави!

KalySto каза...

Прегръдки и поздрави на един истински творец!

KalySto каза...

Прегръдки и поздрави на един истински творец!

Маги каза...

Нели е един от любимите ми творци. Много позитивна и лъчезарна. Радвам се, че я познавам лично.

Sophie каза...

Красотата, която твориш, ме е оставяла винаги без думи. Страхотен талант!

Rosica Katreva каза...

Уникална си, Нели! Невероятен творец и позитивен човек. Страхотно представяне! Целувки!