Каним ви да се включите в Картичкофурийско албумено предизвикателство 7 - "Коледен албум" със спонсор екипът на Талантино. Консултант на предизвикателството е Силвия Спасова. Очакваме вашите албуми до 11 януари.

Картичкофурийска Коледа 2018г!

Картичкофурийска Коледа 2018г!
Списъкът за размяната.

31 октомври 2016 г.

Как да си направим ... Божур/Ася Великова

Лесно и забавно е да се правят цветя! В бързината обаче много често посягаме към тези в магазина, защото просто нямаме времето сами да си направим цветенцата! Преди много обичах да правя цветя, обаче напоследък… ами… извинения….
Та, ръчно направените цветя, знаете, носят уникалност на всеки проект. Днес ще си направим божурчета, ама не от най-рошавите, че те ми се струват много натруфени.
Какво ни е нужно?
- 6 бр. къдреви сърчица или пък изрязани с къдрева ножица по края лестенца – хартията да е между 80 – 120 гр;
- 2 бр. цветенца или кръгчета, също изрязани с къдрева ножица и срязани почти до центъра;
- Спрей с вода;
- Дистрес мастило за оцветяване;
- Брадс или мънисто с конче;
- Игла или остър инструмент;
- Топче за ембос.От къде да започнем?
Минаваме краищата на всички елементи от двете страни.

Започваме да подреждаме. Първо слагаме 4 сърчица едно срещу друго, като средата им се застъпва.

Напръскваме леко със спрея с вода и подреждаме втория ред. Той е от 2те оставащи сърчица. И тъй като първият ред е леко влажен, то те направо си залепват отгоре. Важно е вторият ред да е по-навътре, защото в природата листенцата във вътрешността са по-малки. Отново леко напръскваме с вода.

Остава само да подредим двете оставащи цветенца или кръгчета. Напръскваме отново!
Водата, освен че размива дистрес мастилото, тя и стикова пластовете хартия един върху друг, за да не се размества.

И тук стана хубав гаф – счупи ми се любимият инструмент за изонит.
Следващата стъпка е да се пробие с игла или шило, каквото имате под ръка, в центъра на цветето. Не е лошо това да се направи на обратната страна на мишката, за да може спокойно да пробиете без да се притеснявате за повърхността отдолу.
Поставяте в продупчената дупка брадс. Ако използвате мънисто, то се уверете, че конецът от обратната страна е залепен с тиксо, за да не се измъква.


Идва мачкащата част…ураааа…. Започнете да събирате всички елементи в средата. Хартията е мокра и това не е никак трудно.

Оставете да изсъхне цветето и след това леко го разгънете. Можете с топче за ембос леко да завиете навътре или навън листенцата. Според вътрешното ви усещане!


И тъй като този проект е направен с брадс, то ако искате можете да добавяте още листа докато резултатът ви удовлетворява!
Спорно творене картичкофурийки!28 октомври 2016 г.

Картичкофурийско предизвикателство 315 - "Пълна промяна"

Здравейте от мен Te4eto.
Време е отново да ви предизвикам и както винаги дълго мислих каква да е темата и пак както винаги всеки ще има възможност да прояви и покаже своята креативност. Дали ще има желание е съвсем друг въпрос ;)
И така, темата ми е "Пълна промяна". Искам да видя нещо използвано по нетипичен начин, материали или инструменти, на които сте увеличили възможностите. Знам, че на пръв поглед звучи сложно, но всъщност е много забавно и силно се надявам да има много участници - все пак най-малко ни липсва фантазия, нали!
Пънч-арт е пример за такова нетипично използване.
Когато все още нямах много материали по-често ми се налагаше да търся нестандартни решения. Сега почти не е нужно, но все още ми е забавно и го правя.
За създаването на тези АТС-та използвах няколко от любимите ми малки Simply Gorjuss момиченца, които преобразих в малки вещици с шапката, обувките и метлата на голямата вещица.
Пънчнати прилепчета пък ми помогнаха да направя хелоуински фенер от обикновена тиква – едно почти цяло за усмивката и крайчетата на крилата за очи.
Ще ми се освен да покажете какво се е получило и да разкажете как сте го постигнали, така както аз си казах за тиквата.
Естествено ще има награда, а победителя ще си избера съвсем субективно.

Благодаря на Te4eto за стимулиращото въображението предизвикателство!

Оригинални свои идеи ви представят Картичкофеите:

Любимото клонче от орхидеята го използвам вместо клечки за декорация

Здравейте! Това е картичка, която съм направила с едно цвете което съм правила доста отдавна, нямайки толкова много и разнообразни шаблони за цветя.Доста е трудоемко, но си заслужава. Използвала съм пънч-къдрав кръг.

Крайният срок за участие е 23,59ч на 10 ноември 2016г., четвъртък.

Моля, да участвате с НОВИ КАРТИЧКИ, създадени през седмицата след задаване на предизвикателството. Добавяйте всяка картичка като отделен линк. И моля с картичка участвала в едно Картичкофурийско предизвикателство да не участвате в следващо. При публикуване на участие в блога си добавяйте линк към съответното предизвикателство, в което участвате с картичката си. Участие без добавен линк към предизвикателството на Картичкофурии няма да се зачита.Няма ограничение в броя на участията.

25 октомври 2016 г.

Картичкофурийска игра "Щедростта е подарък, който правиш на самия себе си" - отзиви от участниците 2

Картичкофурийската игра "Щедростта е подарък, който правиш на самия себе си" отдавна приключи, но не я считах за закрита, докато и последният участник не си е дал подаръка. Този закъснял участник бях аз и вече и много търпеливото момиче, което ми се беше паднало си получи нещата.
И искам да ви покажа Вълшебството на Коледния дух, което аз получих от Елена Гинзарова.
А вътре в този магически буркан има съкровище от материали, които ухаят на коледни меденки - анасон, канела, карамфил сложени в малка копринена торбичка.

Прочетете и още два разказа на участници в играта.
Това ми е изпратила Кристияна Хаджиева за подаръкът си от Даниела Малчева:
"Това е моят подарък от Даниела Малчева-разкошна ръчно изработена гривна и прекрасна квилинг картичка . Възхищавам се на квилинга и аз самата преди време се опитах да се науча,но разбрах че не е за всеки.... А Дани създава божествени красоти чрез тази техника. И в допълнение към тези красоти имаше и кутия бонбони за вдъхновение :)"

А ето и разказът на Даниела Малчева за подаръкът, който тя е получила от Красимира Щерева:
"Здравейте, искам да разкажа историята на моя подарък от Красимира Щерева.
Тя започва малко странно – моето другарче се появи с е-email в началото на играта „Щедростта….”, представи се, поиска координати – демек фейса ми и изчезна. Мина доста време, обаче … Днес получих един голям пакет и пътешествието започна – пътешествие в самата мен. Отворих писмото, което ми беше изпратила с описание на всяко подаръче /номерирано/ вътре и защо точно това ми е пратила. Имаше заръка да ги отварям в съответния ред и да чета посланието към всяко … Остави ме с отворена уста – четях и отварях пакетче след пакетче /9 на брой/, всяко опаковано много красиво, а вътре … намирах частица от себе си – морето, пътешествията, любовта, тюркоазената ми страст и … дори диск с музиката, която обичах. Тръпки ме побиха: от една страна защото явно фейсът ми е като мозайка от мен самата и от друга, когато си дадох сметка колко време ми е подарила Красимира да разгледа профила ми и да ме опознае – а тя го направи по блестящ начин. Не съм от хората, които лесно се впечатляват, но Красимира успя. БЛАГОДАРЯ ти, мило другарче,че усмихна душата ми! Следва разказ в снимки:
„Ах, морето” - морската част – вълни, свобода, простор – „Ще бъдат мои хиляди прибои”- Петя Дубарова:

Моето хоби бижутата и тюркоазената ми страст, любовта ми към Ориента и Турция:

Книгите – моята паралелна вселена:

Пътешествията – онази част от мен, която все ме тегли към непознатото и различното :

Вълшебната музика на IL DIVO и испанските ритми, примесени с вкуса на Краси и нейните избори:

И накрая – картичката: Стрелки, които се гонят в луд бяг – с времето или посоките и … послание от Елиф Шафак, която безкрайно обичам, може би защото носи в себе си и книгите си много от мен – любов, разбиране, приемане на различията и света с неговата ярка и неповторима смесица от култури, религии и цветове.


P.S: Щедростта със сигурност е подарък, но аз получих най – големия дар, който някой може да ти подари – ВРЕМЕТО, отделено само за мен и приключение, което няма да забравя!!! А този кратък разказ е моят скромен подарък за Краси – не си падам по селфита, но ако бях направила такова, щеше да е силно осветено от блясъка на очите и усмивката ми, предизвикани от твоя подарък!
Писмото:

Благодаря на Кристияна и на Даниела за техните разкази.

Надявам се, че всички са останали доволни от участието си в тази игра.

Очаквайте още много различни игри и забавления от Картичкофурии.
А ако вие имате идеи за нова игра и желаете да ги споделите с мен, пишете ми на мейла на Картичкофурии - cardsaddicted@gmail.com


23 октомври 2016 г.

Картичкофурийско предизвикателство 312 - Обзор

Много благодаря на всички,
които взеха участие в мъжкото предизвикателство.
Красиви и толкова различни интерпретации. Изборът беше изключително труден.
Картичката, която ме грабна от първия момент е на Кат - темата Елвис!


Мария

Благодаря на Мария за мъжкото предизвикателство!

Благодаря на всички, които се включиха в него!

Честито на победителката!

Кат ти си и Картичкофурия на седмицата! Можеш да използваш нашият банер в блога си, като добавиш КФП 312 30 септември - 13 октомври 2016г. Ти ще вдъхновяваш останалите участници на 11 ноември.

17 октомври 2016 г.

Картичкофурии представя ... Кирилка Симеонова

Гостенка на Картичкофурии представя... е феята на цветята. Една дама, която твори с хартия цветя, които не биха могли да бъдат отличени, от истинските. Запознайте се отблизо с Кирилка Симеонова. Изключително съм щастлива, че прие моята покана и сега мога да ви я представя тук в Картичкофурии.

1.Представете се и разкажете нещо за себе си
Здравейте!
Ако се чудите защо съм тук...Деси е виновна...
Дърпах се,но накрая не и устоях...Деси,благодаря ти,че ме покани тук,в това вълшебно място да разкажа за себе си!
Аз съм Кирилка Симеонова, от Илинденци,едно красиво село близо до Сандански, но от почти 40години живея в Благоевград и съм на 56год.
Може би много от вас ме познават с това, че аз правя хартиени цветя и горе долу и за това ще говоря по-надолу.
От малка обичам да правя красиви неща. Да рисувам беше детското ми увлечение (то пък кое ли дете не обича да рисува), после се научих да шия и развалих всички красиви рокли в гардероба на майка ми, преди да започна да си купувам платове. Много обичах на времето, когато в предприятията организираха банкети, да си взема един метър плат и да си ушия малка черна рокля...Усещането, че аз съм си я направила,и няма друга такава, много ми вдигаше самочувствието!
Обичам да правя и сладкиши и ако не бях залитнала по цветята,сигурно това щеше да се превърне в хоби,но навреме се пренасочих, че както е удоволствие да ги правя, не по-малко е удоволствието да си похапвам...
И така...по-нататък-дълги години работих в обувния бранш. Колко саи съм ушила, колко хора съм обула....друга история...Работата с кожа е едно голямо предизвикателство.

2.Имате ли блог и какъв е вашият ник?
Не, нямам блог и ник нямам.
Всички ми казват Кики,но ако питате мен, моите родители и близките ми от малка ми казват Кира и това много ми харесва.

3.От кога правите картички?
Покрай хартиените цветя често ми поръчват да направя я плик за парички,я картичка за пожелание,така че то стана почти паралелно,горе долу от 4 години.Но пак казвам няма кой знае какво да покажа,като знам какви красоти творите всички вие...4.Имате ли любими материали и как и откъде ги набавяте?
Не мога да кажа,че имам любими материали.Използвам перлени картони ,купувам си и дизайнерси хартии, но след това ми е жал да ги режа...Цветенцата присъстват навсякъде, като се старая сама да си ги правя в повечето случаи.
Купувам си материалите от нашите магазинчета за хоби материали Хоби свят, АМГ- вижън, UAU.bg и др.

5.Какво ви носи хобито,как се отразява на ежедневието и какво време отделяте за него?
Моето хоби,както казах е да правя цветя от хартия,и в тази магия съм забъркана вече почти 5 години.Това е моята страст,това е моето ежедневие,да не кажа и еженощие...Взема ли ножицата и ролката хартия,намажа ли ръцете с лепило,забравям за всичко около мен.Направила съм мноооого цветя...От малки до големи ...
От креп хартия,от тишу и напоследък от картон.Все си викам,че това ще е до време,че тази мания ще отмине, но с радост установявам, че няма да бъде скоро...
Знаете, че аз провеждам от няколко години работилници и вече съм гостувала на много места.,искам да отида навсякъде където ме поканят, но не винаги ми е възможно. Обичам да се срещам с момичетата, защото се сдобивам с приятелки, които едва ли на друго място бих срещнала...
Правя цветя за всякакви поводи, но като че ли сватбите са приоритет. Като се започне от букета през аксесоарите за закичване, подаръци за гости, украса за автомобил, декорация на маси...всичко...
Искам да направя още мнооого неща, в главата ми e пълна лудница, не знам дали ще мирясам някога....
Мога да разказвам много,но все пак това е Картичкофурии...


6.Вашето мнение за КФ...
Радвам се, че покрай картичкофурийските срещи, на които съм присъствала досега имам възможност да познавам много от вас, за което съм безкрайно щастлива.
Възхищавам се на всичките красоти, които споделяте тук и от които черпя много вдъхновение!
Продължавайте така! Всички сте страхотни!