27 юли 2016 г.

Картичкофурийско предизвикателство 297 - Обзор

Искам да благодаря на всички, които се включиха в Картичкофурийско предизвикателство 297 - Картичка-плик.

Благодаря на Ели/Работилничка Мечтатели от Магазин Пи Ем Арт за интересното предизвикателство.

Радвам се, че тя вече е добре и направи своят избор на победители:
Награда ваучер за покупка на стойност 25лв от печели MiMi.

Награда ваучер за еднократна отстъпка от 10℅ с валидност един месец печели Sis

Честито на победителките!

Момичета, за да получите наградите си пишете на Ели във Фейсбук - Работилничка Мечтатели

MiMi, ти си и Картичкофурия на седмицата! Можеш да използваш нашият банер в блога си, като добавиш КФП 297 1 май 10 юни 2016г.

23 юли 2016 г.

Картичкофурийско предизвикателство 302 - Обзор

Благодаря на всички, които се включиха в моето предизвикателство.
Радвам се, че имах възможност да ви вдъхновя за вашите прекрасни проекти.
След много разглеждания, също и толкова много колебания, защото всички творби, които представихте са прекрасни, се спрях на участие №9 на Юлия Андреева :
.
Честито, Юле, моята награда отива при теб.

Благодаря на Татяна Попова за монохромното предизвикателство!

Благодаря на всички, които се включиха в него!

Честито на победителката!

Юлия Андреева ти си и Картичкофурия на седмицата! Можеш да използваш нашият банер в блога си, като добавиш КФП 302 24 юни - 7 юли 2016г. Ти ще вдъхновяваш останалите участници на 19 август.

22 юли 2016 г.

Картичкофурийско предизвикателство 305 Картичка за себе си

Здравейте :)!
Този път дълго мислих каква тема за творене да ви задам и реших да ви предизвикам да направите картичка за себе си :).
Всеки от вас е правил малко или много картички за близки,за познати и непознати с цел да ги зарадва.Задавал е предполагам въпроси за получателя и повода на картичките с цел сътвореното да бъде уникално ,най-подходящо за съответния човек, неговия стил и вкус.
Днес ви предлагам да си поръчате картичка за вас самите и да си я направите по ваш вкус,в предпочитания от вас стил и цветова гама и любими елементи, така че да ви носи настроение, послание, усмивки или пожелание или защо пък не всичките наведнъж :):):).
Надявам се темата да е достатъчно предизвикваща, че да ви накара да зарежете отпускарския мързел и да ни зарадвате с нещо сътворено с любов от вас за вас.
Победителят ще изберем с рандом генератор.
С нетърпение очаквам всяко ваше участие.
Усмивки за всички :)
Поли  Христова

Картички за себе си и за ваше вдъхновение създадоха Картичкофеите:

Тази картичка я направих на един дъх,защото знаех точно какво искам. Тя е в любимия ми цвят, с любимите ми цветя и е направена за мен. Ето го и резултата. Надявам се да се вдъхновите и да вземете участие в предизвикателството. Хубав и усмихнат ден от мен!



Вместо картичка, направих няколко АТС-та, които да показват моята същност – малко винтидж и малко в „по-износени цветове“. За основа съм използвала велпапе, поразкъсано тук- там, за да му се виждат вълничките. Върху неразкъсаните участъци е направен трансфер на картинки (от опаковката на някаква принтерна хартия). Декорацията е от вестници, дантела, марля, някой друг метален елемент и, разбира се, релеф със структурна паста.



Точно така изглежда и моята картичка -красиви картони ,много перли ,пудра и цветя,любимите ми рози ,рамка от бирен картон и не на последно място пеперудиии.Ехааа -ами това съм аз!

Крайният срок за участие е 23,59ч на 5 август 2016г., четвъртък.

Моля, да участвате с НОВИ КАРТИЧКИ, създадени през седмицата след задаване на предизвикателството. Добавяйте всяка картичка като отделен линк. И моля с картичка участвала в едно Картичкофурийско предизвикателство да не участвате в следващо. При публикуване на участие в блога си добавяйте линк към съответното предизвикателство, в което участвате с картичката си. Участие без добавен линк към предизвикателството на Картичкофурии няма да се зачита.Няма ограничение в броя на участията.





16 юли 2016 г.

Картичкофурийски Национални срещи - анкета

Днес стават точно три месеца от Седмата Национална Картичкофурийска среща, мисля че е дошъл моментът да се консултирам с вас по някой въпроси за срещите, които поне за мен са станали много важна част от живота ми. Практиката до сега е да има две срещи годишно. Една през пролетта, съобразена с великденските празници и една през есента, около датата на Световният ден на Кардмейкинга, който се отбелязва в първата събота на октомври. През 2016г ще е на 1 октомври. Всяка среща е била на различно място из страната.



Ще ви напиша кратка анкета, която няма да е от типа с готови отговори, а ще изисква от вас сами да напишете отговорите. Надявам се повече хора да отделят от времето си да го направят.
Отговорите си ще можете да напишете под този пост или на мейла на Картичкофурии - cardsaddicted@gmail.com Ще зачитам за валидни само отговори, към които е добавено името на отговорилия.
И така ние питаме - вие отговаряте

Били ли сте на Картичкофурийска среща?
Хареса ли ви?
Как бихте предпочели - да има две срещи годишно или да бъде само една?
Кои места бихте предложили за организиране на следващи срещи?
Да има ли работилнички и демонстрации или да си бъде само среща с разговори и лична обмяна на опит?

И малко по-конкретни въпроси касаещи тази година:
Да има ли есенна среща?
Какво мислите за датите 1-2 октомври?
А за Казанлък като място за провеждането и?

Моля да напишите и всякакви ваши мнения и коментари по повдигнатите въпроси. Всичко, което споделите ще бъде от полза при организирането на бъдещите Картичкофурийски срещи.

15 юли 2016 г.

Картичкофурии представя ... dess_v / Деси

Гостенка в Картичкофурии представя е една много красива млада дама, чийто прекрасни картички и албуми предизвикват възхищението на всички. Каня всички, харесващи нейният нежно-елегантен стил на работа да се запознаят отблизо с Деси - dess_v

1. Представете се и разкажете нещо за себе си. Здравейте, казвам се Деси и съм на 31. Завършила съм висше образование и работя в сферата на авиацията. Обожавам да пътувам, да снимам, да рисувам, да чета и да се занимавам с изкуство (за момента и предполагам за дълги години в тази му форма). Имам прекрасен човек до себе си, който винаги ме е подкрепял и подкрепя в това ми начинание, и никога не ме е ограничавал и спирал, въпреки че самото хоби отнема доста от свободното ми време. Но то ме прави истински щастива и оценявам фактът, че останалите го разбират. Имам много добри приятели, които винаги се старая да зарадвам с нещо ново, направено от мен за техните прекрасни поводи.


2. Какъв ви е ника и от къде произлиза? Никът ми е dess v, което е съкратено от първото ми име и фамилията ми.

3. Имате ли блог и кой е той, кажете нещо интересно относно създаването на блога си? Да, имам блог, вече от 4 години - dessv.blogspot.com
Реших да си направя такъв по същата причина, по която и повечето от нас - за да показвам нещата, които правя. До ден днешен се старая да го поддържам и да качвам всичко, което творя, но с много бавни темпове, тъй като времето ми е малко ограничено. Няма нещо интересно около създаването му. Общо взето го направих на шега и се радвам, защото blogger е едно от любимите ми местенца, където задължително се отбивам всеки ден, за да разглеждам най-различни красиви неща от други талантливи творци.

4. Oт кога правите картички и как започнахте? Започнах да правя картички от 2012 година. В момента, в който научих, че съществува такова хоби, разбрах, че това е за мен и исках и аз да започна. Дълго време (около година) не набирах смелост да пробвам, а само разглеждах блогове, сайтове, магазини, учех се на техники и ми се искаше да съм подготвена, за да започна. Първата картичка направих за рождения ден на мама, но това не беше началото. Всичко започна през лятото на 2012-та, когато бяхме поканени на четири сватби за един сезон и тогава реших, че е време да се захвана и да направя сама поздравителните картички за събитията. Така сложих началото на моето картичкоправене - с два-три пънча, малко перлен картон, сатенена панделка, паус и стъклени мъниста...

5. Какво ви носи хобито и как се отразява на ежедневието ви? Хобито ми носи много положителна енергия. Това са моментите, в които се затварям в някакъв мой свят, не мисля за нищо друго и се наслаждавам на процеса на творене, което ми носи истинска наслада и удоволствие. От малка обичам да се занимавам с изкуство. Преди много рисувах, но сега нямам много време за това, макар че се старая да намирам, ей така за разтуха. Определено е много разтоварващо и приятно и когато правя нещо за другите (всъщност, аз творя предимно за другите, почти нищо не съм направила за себе си до момента), се чувствам щастлива, защото съм дала нещо от себе си за някого и съм го зарадвала. Занимавам се с правене на картички и предимно албуми почти всеки ден и това определено се отразява върху ежедневието ми и то по положителен начин.

6. Имате ли любим/и материали и как и от къде си ги набавяте? Не мога да кажа кои са ми най-любимите материали, но изпитвам голяма страст към дизайнерските хартии, печатите и шаблоните за изрязване. Набавям си ги предимно от България, но от време на време пазарувам и от Англия.

7. Предпочитаният от вас стил и техника на правене на картички? Опитвам се да пробвам всичко. Повечето определят стила ми като САS, но не всички мои картички бих определелила като напълно изчистени. Сега съм особено пристрастена към микс медията, макар да не творя много в тази посока, но това е един от стиловете, който много ме влече. Обичам да правя многослойни картички, но се старая да не прекалявам с украсите и декорацията.

8. Какво време отделяте на хобито си и ако имахте повече време какво бихте направили?
О, както написах вече, занимавам се с хобито си почти ежедневно, така че повече от това не ми е нужно, въпреки че времето никога не ми стига, тъй като ходя и на работа, имам си и отделни ангажименти като всеки друг. По-скоро страдам от недостатъчно свободно време за себе си и близките ми, върху което се замислям все повече, но какво да се прави... страст си е! Радвам се, че околните не се сърдят все още за това, че ги лишавам от внимание, но понякога си давам повече почивка. Като се замисля, преди, когато не съм имала хоби, сякаш ежедневието ми е било по-празно и непълноценно, за разлика от сега.

9. Разкажете за своята първа картичка и ако искате можете да я покажете. Най-първата си картичка няма да мога да покажа, тъй като така и не съм я снимала. Беше за рождения ден на мама и определено не блестеше с качества и талант, но ще ви покажа втората, която направих за сватбата на наши приятели:


10. Картичката, която считате за най-хубава, заредена с най-много емоции, значеща най-много за вас. Кога и по какъв повод я направихте? Покажете я ако желаете Тук ще ми е трудно, тъй като след толкова много направени картички до този момент, не само една ми е на сърцето. Обикновено, тези, които са направени за мои близки, са създадени с най-много любов и носят най-много заряд.
Тази направих през 2013 г. по случай 8-ми март за мама:
За 30-та годишнина на една от най-добрите ми приятелки:
За 60-та годишнина на наша много близка семейна приятелка:
По случай 8-ми март за мама:

За рождения ден за майката на моя приятел:
Първата ми микс медия картичка, с която много се гордея и много обичам:








11. Вашето мнение за КФ и въобще какво значи блога за вас и какво бихте ни пожелали? Картичкофурии е едно прекрасно място, от където винаги можеш да научиш нещо ново и да се наслаждаваш на красивите неща, направени от талантливи хора. Чудесно е, че има такова хубаво кътче, в което винаги намирам нещо полезно и научавам повече за другите. Пожелавам на Деси и блогът й, винаги да ни радва с интересни неща, да е все така вдъхновяващ, полезен и креативен, защото това сплотява нашето, вече не малко, българско общество на крафтъри. Желая много успехи, най-вече здраве и положителен заряд, за да продължава в тази посока напред.

14 юли 2016 г.

Картичкофурийско предизвикателство 301 - Обзор

Здравейте!
С малко закъснение, бих искала да обявя избора си,на победител, от Микс-медия предизвикателството на КФ-301 и това е №1-Кат.


Благодаря на всичките момичета за участието !
За съжаление, участието на Ваня Попова така и не можах да видя, има проблем с отварянето на страницата!
А тъй като другите са от хората, чиито творения аз мноооого харесвам, ще се постарая да им пратя мои подаръчета!
Приятен ден на всички!

Bearkis

Благодаря на всички, които се включиха в това предизвикателство!

Честито на победителката!

Кат ти си и Картичкофурия на седмицата! Можеш да използваш нашият банер в блога си, като добавиш КФП 301 10-21 юни 2016г. Ти ще вдъхновяваш останалите участници на 5 август.

12 юли 2016 г.

Картичкофурийско предизвикателство 300 - Обзор

Много благодаря на всички, които се включиха в моето носталгично Картичкофурийско предизвикателство 300 Първото участие.
Мили момичета, вашите красиви картички показват колко много сте научили от първото си участие насам.
Победителят в това предизвикателство е sisi todorova
Това е нейното първо участие в Картичкофурийско предизвикателство 255 Украсено с паус на Миги Петрова

А това е картичката, с която става победител в това предизвикателство:

Честито на победителката!

sisi todorova ти си и Картичкофурия на седмицата! Можеш да използваш нашият банер в блога си, като добавиш КФП 300 1-30 юни 2016г.

8 юли 2016 г.

Картичкофурийско предизвикателство 304 - "Парченца хартия"

Здравейте, мили Картичкофурии!
Имам удоволствието отново да предизвикам въображението ви.
Предлагам да извадите онези малки (а и не толкова малки) парченца дизайнерски хартии, които остават след изработката на поредния проект. Изглеждат негодни за употреба, но са толкова красиви и ни се свиди да ги изхвърлим.

Ето какво съм приготвила за вдъхновение:

Останало оставям на желанията и вкусовете Ви.

Нямам търпение да видя какво ще сътворите!

Мария


Старателно събираните парченца хартия използваха за ваше вдъхновение Картичкофеите:


Винаги ми е било мъчно да изхвърлям остатъците от дизайнерските хартии и картони. Не че малките парченца могат да свършат кой знае каква работа. Но с малко напъни и повече въображение могат да се получат не лоши неща. Резултатът при мен е картичка с остатъците от дизайнерска хартия, използвана за албум.



Чудите ли се какво да правите с купищата малки парченца хартия, които ви остават след направата на картичка или пък албум? Повечето от вас сигурно ги хвърлят, но има,сигурна съм, и Плюшкиновци като мен, които си ги прибират, защото им е жал да отидат зян. Аз винаги прибирам и доста често ги употребявам после за пачуърк картичка. Перфектни са за фон. Налепяте ги на бял лист/картон, зашивате ги на машината и си имате интересен, уникален и арт фон! Украсата отгоре може и да е по-семпла, както направих аз в случая. Творих картичката с мисъл за една позната, която е луд фен на копчетата! Мисля, че доста симпатично ми се получи дръвчето :)
А вие? Какво ще направите с остатъците от хартиийките?


Крайният срок за участие е 23,59ч на 21 юли 2016г., четвъртък.

Моля, да участвате с НОВИ КАРТИЧКИ, създадени през седмицата след задаване на предизвикателството. Добавяйте всяка картичка като отделен линк. И моля с картичка участвала в едно Картичкофурийско предизвикателство да не участвате в следващо. При публикуване на участие в блога си добавяйте линк към съответното предизвикателство, в което участвате с картичката си. Участие без добавен линк към предизвикателството на Картичкофурии няма да се зачита.Няма ограничение в броя на участията.





7 юли 2016 г.

Как да си направим ... Житен клас/ Поли Христова

Привет на всички :)!
Отдавна бях обещала на Деси да направя малко уроче свързано с картичкоправенето ,но дълго време не намирах повод за такова, защото не правех някакви чудеса ,които никой не е виждал в интернет. И сега ако очаквате чудо, сигурно ще ви разочаровам, но днес все пак ми се наложи бързо да реагирам и да направя житни класове по мой метод, като не претендирам че го няма някъде в интернет, но аз просто нямах време да се ровя там.
Трябваше да направя картичка за рожден ден като тематиката на празника изискваше на нея да има букет от полски цветя със задължителен елемент житни класове.Въпреки многото материали които имам, винаги нещо нямам и в случая нямам нито щанца на житни класове (заглеждах я по едно време, ама прецених че е ненужна инвестиция :)) ,нито китка истински изсушени такива, нито китка ръчно изработени, каквито съм виждала някъде по магазинчетата (ама кой да предположи ,че ще ми потрябват, пък и доколкото имам спомени бяха доста скъпи). На вас може и никога да не ви се наложи да правите това, но реших все пак да споделя.
Материалите са по скоро подръчни средства-тишу хартия ,която предполагам всеки си е прибрал отнякъде, лепило, ножица, мастило с подходящ цвят.
Нарязвам ленти от тишу хартията с приблизителни размери 9х1.5 см. Намазвам си пръстите с лепило (пригответе си мокри кърпички наоколо) откъсвам съвсем дребни парченца от тишу хартията и ги оформям на малки топченца които ще играят ролята на житените зрънца.Вземам една лента хартия, с намазан пръст с лепило минавам по дължината и слагам едно топче в средата и завивам като бонбон
и така докато навия всичките -за един брой използвах около 12-15 ленти и топчета.
Започвам да събирам зрънцата в клас като първоначално вземам три броя по показания начин,
залепям дръжките с намазани с лепило пръсти и започвам да добавям другите като след всяко добавяне на намазаното с лепило зрънце с дръжка завивам дръжката както е показано тук.
На края завивам стегнато всичките дръжки с притискане като внимавам да не ги скъсам .Това са готовите два житни класа.
Вземаме ножицата и подрязваме осилите (израстъците на зрънцата) като се стараем да имат приблизително еднаква дължина за да се получи търсената форма.Това е крайният резултат
и оцветяваме с тампонче и мастило за да има "узрял" вид :):):)
От по дълга и широка около 3см лента от тишу хартията си правя две дръжки с които ще удължа класовете.
Ето малко снимки от сглобяването и готовата картичка.
Всъщност са две картички
-едната, която направих за рождения ден, и втората за да снимам урочето ,след като ми се получиха добре, според мен, житните класове :):):).
Усмивки и слънчево настроение за всички вас!

Поли  Христова

5 юли 2016 г.

Картичкофурийска игра "Щедростта е подарък, който правиш на самия себе си" - отзиви от участниците.

Играта "Щедростта е подарък, който правиш на самия себе си" вече може да се похвали с разменени подаръци и щастливи получатели.
Както ви бяхме помолили в правилата на играта очакваме вашите разкази за това как сте решили какво да подарите на вашето другарче в играта и какво мислите за подаръка, който вие сте получили.

Ето и разказите на:

Олга Цонева
Здравейте!
Много се зарадвах,като се записах за тази игра-обичам да правя подаръци!
От моя страна започнах да преглеждам профил на Наташа Петрова-тя ми се падна да ий подарявам подарък...не намерих нещо,което конкретно да ме насочи за предпочитанията й...малко се поразстроих,но реших да направя от всичко по малко..Надявам се да и е харесало.
.
Аз получих подарък-изненада от Мариана Кандилова...страхотен подарък! Оказа се,че тя дълго време преглеждала това,което съм публикувала и какви коментарии съм писала и разбрала от какво най-много имам нужда! Когато отворих пакета си-останах без дъх-такова съкровище! И най-дребните неща ги е завила едно по едно-за да не се счупи нищо! Отне ми около час да разгъна всичко...Много ме зарадва-много ми хареса и съм трогната от факта,че толкова време посвети за да направи подарък точно такъв-какъвто бих искала....Благодаря ий,благодаря и на Вас за това начинание!
Чрез такива игри се намират нови приятели!


Антоанета Славейкова
Здравейте, казвам се Антоанета Славейкова и бях късметчето на Мария Ганчева
Много се радвам за това че се запознах с нея ,та макар и засега само виртуално .Но си обещахме скоро да се видим и на живо!
Аз отдавна надничам в нейния блог и за мен беше огромна чест да се запознаем !
И макар аз да нямам блог или страничка където тя да види нещата които аз творя (в свободното си време), тя се постара да ме опознае (с изпращане на снимки! и разговори), да ме изненада и да ме направи щастлива със подаръка който ми изпрати.
Едни от нещата са шаблон ,паста за шаблони и шпатула ,които са нови като материя за мен .Но много се зарадвах че ги получих като подарък ,защото отдавна си мислех да си взема и да пробвам техники с тях .Много ми хареса и ,,дъждовните капки " и картоните и паетките и ....всичко което Мария е подбрала за мен .А за картичката която тя е изработила и ми е изпратила ....как да кажа ,че почти не отделям поглед от нея и сам си я оставила на работната маса ....Аз също харесвам такъв стил -натурален и изчистен , а и направено и написано за мен направо ми стопля сърцето ! А когато (скоро ще бъде това) направя картичка с новите материали обещавам да изпратя и да покажа!
Благодаря на Мария!
Браво ,че организирахте такава игра!
Благодаря ,че ме приехте за участие и така се запознах с още добронамерени, усмихнати, позитивни и креативни хора!
Благодаря на всички вас, че ви има!


Петя Боева
Първо бих искала да Ви поздравя за чудесната идея на играта "Щедростта е подарък, който правиш на самия себе си". Аз съм съвсем начинаеща и от скоро се занимавам с изработка на албумчета, но ми хареса идеята на играта и се включих с голямо желание.
А сега ще Ви покажа и прекрасния подарък, който получих от невероятната Цветелина Борисова :) (наистина е страхотна!!!) - просто когато разопаковах пакетчето от нея се почувствах, като дете на Коледа :) :) :) Както споменах аз съм начинаеща и все още си набавям материали и можете да си представите вълнението ми, когато отворих пакета и вътре беше малкото богатство, което ми беше изпратила Цвети - перлички, цветенца, тичинки, халки, ъгълчета, панделки, печати, елементи от бирен картон, рамка, дизайнерски хартии и др. А да не забравяме и страшно сладките ръчно изработени картичка (с много хубаво пожелание вътре) и тефтерче :) :) :) :) Думи нямам да Ви опиша емоцията, която изпитах!
Още веднъж искам да изкажа голямата си благодарност на Вас организаторите на играта и едно огромно БЛАГОДАРЯ на Цвети за подаръка - невероятни сте!!!
Надявам се и аз да съм успяла да зарадвам, моето късметче :)

Благодаря ви момичета за интересните разкази и за милите думи. Надявам се да организираме още много игри, в които да се включвате.
Аз благодаря на Мария Ганчева за чудесната идея и за това, че тя ни даде възможност да разберем, че "Щедростта е подарък, който правиш на самия себе си".
Очаквам и още ваши разкази и снимки. Нека заедно да споделим това вълнуващо преживяване.